[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
26 december 2010
Geen foto’s meer van de kittens. De DVD’tjes zijn al vol en er past niets meer bij. Wel heb ik de overgebleven kittens nog gewogen en zal ik nog 1x het gewichtenlijstje updaten. Inmiddels zijn Bikkel, Emmeth en Mogy vertrokken naar hun nieuwe huisje. Mogy is te vroeg vertrokken, maar dit had een reden. Zij is het kerscadeau van Shirley haar kinderen en ze wou haar zo graag op kerst schenken. Nu zal Shirley wel zelf de tweede vaccinatie moeten geven. Mogy is gelukkig een van de zwaarste kittens uit Mia haar nestje, dus ik durfde het om die reden aan. Maar weet dat ik mijn kittens normaal gesproken niet eerder laat vertrekken. Ik heb hier echt een uitzondering gemaakt. De andere kittens zullen snel volgen, snif, snif. Ik heb al wat updates gekregen en ik weet dat ze het goed doen. Al zijn ze soms nog wat bang en missen ze hun grote familie, maar dit gaat snel voorbij. Gelukkig doen ze het verder allen heel goed. Ze komen allemaal aan in gewicht en zijn speels en lief als altijd.

We willen jullie voor nu alvast een goede jaarwisseling wensen. Dat 2011 maar een heel goed jaar voor jullie mag worden en voor jullie lieve 4-voeter(s). Nogmaals dank alles!
Veel liefs Gerrit & Linda
  
19 december 2010
De kittens groeien gelukkig allemaal goed. Al hebben een aantal kittens nog een grote inhaalslag te maken. Maar ook zij zullen snel weer op het gewicht komen waar ze eigenlijk al op hadden moeten zitten. Ik voer ze dagelijks wat extra krachtvoer en ze vinden het heerlijk. Beetje gedoe om te maken, maar een groot succes. En op sommige rode cijfers moet je niet letten. Weet dat ik ze om verschillende tijden weeg en dat de een net gegeten heeft en de ander niet. Zo is de een net naar de kattenbak geweest en zit de ander nog met een volle buik. Op deze manier krijg je bijna altijd wel verschillen ten opzichte van de dag ervoor. Je moet simpelweg een beetje per week proberen te kijken. Hoeveel ze zijn aangekomen/afgevallen ten opzichte van de week ervoor. Kortom, zoals ik al eerder schreef, niets om je zorgen over te maken. Verder zijn de kittens heerlijk speels en lief als altijd. Dit weekend was het eerste weekend in maanden dat ik geen afspraken had. Hoe leuk bezoek ook is, het is heerlijk om een keer niets te hoeven doen. Zeker met dit weer. Want het heeft enorm gesneeuwd. Ik kan mijn auto niet eens meer zien. Ligt een pak van bijna 15 cm op. En iedereen glibbert door de straat. Ik duim dat mijn komende afspraken door kunnen gaan. Dus de bezoekjes aan mij en de bezoekjes die ik gepland heb. Want als het weer zo blijft, durf ik zelf niet met de auto te rijden. Dus laten we elkaar maar goed op de hoogte houden. Hierbij een paar foto’s van de kittenbende. Ze kunnen al zo hoog springen en klimmen! Ja, nog even en dan gaan ze weer……………..
  
13 december 2010
Mireille is met mij mee geweest voor de eerste vaccinatie van de kittens van Mia. Naast dat dat makkelijker was voor mij (met zes kittens op stap is best zwaar), was het natuurlijk ook heel gezellig. De kittens hadden zich voorbeeldig gedragen. Geen gemiauw onderweg en zelfs een paar die in slaap vielen. De dierenarts heeft ze grondig onderzocht en hun prikje gegeven. Verder zijn ze allen gezond verklaard, maar neemt niet weg dat ik ze nog goed in de gaten hou voor wat betreft de diaree. Het lijkt nu de goede kant op te gaan, maar ik geef ze nog steeds wat extra krachtvoer (mix van diverse soorten kattenvoer) en daarnaast weeg ik ze voor nu dagelijks. Mireille is zo lief geweest om van alle kittens een foto te maken tijdens ons bezoek aan de dierenarts. Die wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Hierbij dus een foto van alle zes kittens afzonderlijk. Ook heeft Mireille een hele lieve referentie voor mij geschreven waar ik haar nogmaals voor wil danken! Via bijgaande link kun je haar referentie over mij lezen. De update van het gewichtenlijstje volgt weer in het weekend.
  
12 december 2010
Ik heb weer een paar updates ontvangen die ik graag met jullie wil delen.
Laura (van Bubbels en Bengel) aan het woord:
Met B&B gaat het prima. Bengel heeft al een aantal keren buiten in de sneeuw gespeeld. In het begin was het even wennen, veel snuffelen, graven, met z'n pootjes slaan omdat het nat en koud was, maar uiteindelijk rende hij er hard doorheen en vond hij het leuk. Bubbels vindt het te koud. Zij heeft de sneeuw ook besnuffeld, erin gegraven en er wat doorheen gelopen, maar was weer snel binnen. Toen hield ze van binnen achter het raam haar broertje in de gaten die buiten aan het heen en weer rennen was. Verder loopt Bengel ook steeds over het dek van het zwembad. Dat vindt hij ook ineens heel interessant. Van de zomer moest hij niks hebben van natte pootjes, maar nu vindt hij het alleen maar stoer. Verder liggen ze graag in de sokkenlade van Ron te slapen. Heerlijk rustig en warm plekje! Van de week heb ik ze weer eens gewogen en woog Bengel 6 kilo en Bubbels 4,5 kilo. Voor Bubbels is dit verschil in gewicht nog wel eens lastig als ze aan het stoeien zijn, Bengel is dan toch een stuk sterker en een ietwat lomp. Bubbels heeft een heel bescheiden klein miauwtje en heeft daarnaast ook nog een aantal andere geluidjes die ze maakt. Ik weet het niet anders te omschrijven dan een soort kreungeluidjes. Als ze aandacht wil of onder het spelen. Heel schattig. Bengel heeft een hardere miauw, maar daar zitten ook verschillende geluiden bij. Ook heel grappig. Verder worden ze nog heel veel geknuffeld door de meiden.

Astrid (Bruce) aan het woord:
Wat goed dat ook het laatste kitten verkocht is! Ik was al plannen aan het smeden om nog op korte termijn familie en kennissen, die Bruce nog niet gezien hadden, onze Pixiebob te laten komen bekijken in de hoop dat ze ook zo'n harig monstertje wilde hebben. Maar nu je laatste kitten verkocht is, hoef ik daar wat minder haast mee te maken;-). Bruce is voor het eerst in de sneeuw geweest! De eerste stapjes gingen wat aarzelend, want het is toch wel koud aan de pootjes, maar na de ontdekking dat je dat witte spul kunt oplikken was het een groot feest voor Bruce! Alleen sneeuw in z'n neus vond ie niet zo fijn... Helaas is de sneeuw nu al ver weggerend, dus nu weer wachten totdat er nieuwe sneeuw valt. Ik zag in de gewichtenlijst dat Bijoux al weer was aangekomen, dus de brokjes weet ze goed te vinden. Op de foto's die we vorige week hebben genomen, kan je nu goed zien dat ze echt een ander koppie als Bruce gaat krijgen. Bruce lijkt nog steeds veel op Mia, meer dan Leevie, en Bijoux heeft nu al echt een Macy-snuit, leuk! Gister en eergisteren hebben we Sinterklaas gevierd. Vrijdag bij Arjen's moeder en gister bij mijn ouders in. Het was gelukkig - ondanks het vieze weer - redelijk te doen op de weg, maar vandaag blijven we lekker binnen. Bruce heeft zich al languit op het bureau geïnstalleerd (met 1 poot op het beeldscherm, lekker met de achterpoten uit elkaar en zijn voorpootjes om mijn linkerarm geklemd), blijkbaar is de vensterbank te warm. Hij had van Sinterklaas Sheba vleeszakjes gekregen en het eerste zakje kabeljauw heeft hij gister met veel gesmak en geknoei opgegeten. Het lijkt alsof hij deze lekkerder vindt dan die van Wiskas, maar het kan ook zijn dat hij het weer lekker vond omdat hij ze lang niet meer heeft gehad. Toen hij op een gegeven moment maar 1 hap van de Wiskas vleesjes nam, heb ik het hem een tijdje niet meer gegeven, maar misschien dat hij deze echt lekkerder vindt... Ondertussen is hij een nog groter broodmonster aan het worden en moet ik zelfs oppassen dat hij mijn zakje met brood voor overdag niet uit mijn tas vist voordat ik thuis vertrek!

Laura en Astrid, nogmaals dank voor de leuke update en foto’s en ik zie jullie snel weer!

Dan de kittens van Macy en Mia. De kittens doen het nog steeds heel goed. Iedereen komt langzaamaan weer aan (zie gewichtenlijst). Dus die diaree heb ik zo goed als onder controle. Ze zijn zeer speels, knuffelig en gezond. Ik mag niet klagen. Zaterdag zijn Rob en Odile bij hun Lizzy wezen kijken. Nou ze waren helemaal weg van hun meisje. Ze ging ook gewoon op schoot liggen de schat. Ook zijn Zeynep en Cem bij hun Roku op visite geweest. En Roku gedroeg zich ook voorbeeldig. Ook lekker op schoot gelegen en liet zich heerlijk knuffelen. Ik wil Zeynep en Cem ook nog bedanken voor de heerlijke badset! Ga ik zeker snel gebruiken. Hierbij weer een paar foto’s van de kittens. Ben zo verliefd….

  
5 december 2010
Gisteren zijn Mireille, Rene en Sharon op bezoek geweest bij hun Bikkel. En tot mijn grote verrassing hebben ze ook besloten om kitten 4 te adopteren!!! Zij zal vanaf nu Balou gaan heten. Dus opnieuw dank voor de adoptie van een van mijn kittens en dit keer van Balou! Ik weet dat ze een super leuk leventje zal krijgen bij Mireille en gezin en dat ze samen met Bumper, Bikkel, Bengel en Banjer een leuke tijd tegemoet zal gaan! Ja, allemaal B’s. Het was weer heel gezellig en ik wil Mireille, Rene en Sharon ook nog bedanken voor het leuke grappige cadeau! Een zingende en dansende kerstkat! So cool!

De meeste kittens zijn inmiddels aan de diaree. De een wat erger dan de ander. Maar maak je alsjeblieft niet te veel zorgen (doe ik ook niet), want ik heb dit probleem bij elk nestje gehad. Voor nu behandel ik ze met een soort van norit (voedingssupplement voor katten). Als dit niet afdoende helpt, gooi ik er binnenkort weer een ontworming tegenaan. Het komt in ieder geval weer goed. En het gewicht dat ze nu kwijt zijn, komt er vanzelf weer aan. Kijk maar naar mijn oude dagboeken en oude gewichtenlijsten. Maar dat neemt niet weg dat ze verder super gezond zijn. Eten goed, zijn super actief en speels. Wel heb ik besloten om de kittens van Mia even te laten wachten met hun eerste vaccinatie. Ik zou afgelopen vrijdag gaan, maar nu een aantal diaree hebben, vond ik het beter om ze nog een weekje te laten wachten (en de dierenarts was het hiermee eens). Ook het koude weer nodigde niet uit om met zulke jongen kittens op pad te gaan. Het was vrijdag rond de -6 graden, brrrrrrrr!

Hierbij een paar foto’s van alle kittens. Niet echt spectaculaire foto’s, maar wel lieve plaatjes, toch?!
  
28 november 2010
24 november hebben Bijoux, Bikkel en Emmeth hun eerste vaccinatie gekregen. Ik moet zeggen dat ze zich goed onderweg hielden. Mambo moest ook zijn vaccinatie en ik heb ze met zijn allen in 1 box gedaan. Want het is zo lastig om 2 boxen te tillen. Mambo was banger dan de kittens en begon heel zielig en luid te miauwen. De kittens zijn lekker op Mambo gaan liggen en zo hield hij zich op een gegeven moment stil. Alles was goed. Geen hartruisjes, mooie gewichtjes en overall gezond. Ik zeg overall want deze drieling is helaas wel aan de diaree op dit moment. Ik dacht nog dat het mij dit jaar bespaard zou blijven. Meestal krijgen ze het bij mij rond hun 5e week, maar nee hoor. We beginnen gewoon opnieuw. Nu duimen dat de zesling niet volgt. Ik had ze (moeders en kittens) net de dag ervoor (23/11) ontwormd Want Mia had als eerste diaree. Ze is zo erg en vaak krols. Ik zeg vaak, maar kan mij de dag niet heugen dat ze krolsvrij was;-). En dat gaat bij haar iedere keer gepaard met diaree. Macy doet het wat dat aangaat beter. Maar verder klaag ik niet hoor. Ze doen het allemaal prima en zijn lekker actief.

Gisteren (27/11) was het weer een drukke boel met veel visite. Eerst Astrid, Arjen en de broer van Astrid. Daarna Rob, Odile en de vader van Rob. En tot slot Ingrid, Mario en hun twee lieve kinderen. Het was dan wel druk, maar heel gezellig. Het was leuk om Odile nu voor het eerst te zien. Jammer dat de verassing weg is, maar ook weer leuk dat ze nu iets heeft om naar uit te kijken. Astrid heeft mij verrast met een heerlijke doos bonbons waarvoor dank. Van de kinderen van Ingrid en Mario kreeg ik ook nog een lekkere zak snoep waarvoor dank. Ik bof maar en ik hoef gelukkig niet op de lijn te letten;-).

Hierbij weer een stel foto’s van de boefjes. Zoals je kan zien, zijn ze weer flink gegroeid (ook al vallen de drieling nu wel af maar dat halen ze straks wel weer in). Nog even en ze gaan mij verlaten, snif, snif.  
Dagboek 22) 28 november 2010 - 26 december 2010