[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Beautiful creatures, that's what you are...
Unique in it's kind, the most by far..
More loveable every time I see you
Perfect shaped, and funny too
Every move you make is firm and gracious
Real love is what I feel, it is so obvious

Bold and muscular, with beautiful feet
In a crowd full of cats, you are most sweet
Knowing you're beloved, you walk around proud
Knowing you're loved, you cry out loud
Every second of the day, you are adorable
Like breathing this is oh so normal

Beautiful and rude, clumsy and grace
And above all, your shiny eyes in a perfect face
Like a little angel and a rascal at the same time
One word is not enough to describe you in this rhyme
Ultimate love is what I feel, may this last for a long time


Mireille Willekes

Als ik een ding moet noemen wat een Pixiebob niet heeft, hoef ik niet lang na te denken… agressie… want hoewel ze best een strijd leveren (het zijn immers dominante katten) om een plaats hoog in de rang te krijgen, gaat dat niet gepaard met geweld. Vooral met uiterlijk vertoon. Oren naar voren, niet plat op de kop en die blik… zo van “Ik ben de baas!”… een andere blik is “Ik doe het lekker toch, al vind je het niet goed!” als ze iets doen wat niet mag… brutaal, dat zijn ze.

Oh ja, een ding is wel wat naar… ik denk dat de pixie afstamt van een konijn J…. Ze knagen graag aan snoeren.

Ik praat graag en veel over mijn Pixies, en een aantal mensen zijn hierdoor mijn foto’s op het web gaan volgen, maar ook de website van Linda gaan bekijken, en iedereen die luistert naar mijn verhalen en leest op de website, wordt verliefd.
Heb nu van dichtbij mogen meemaken hoe het gaat in de cattery, hoeveel energie, liefde en zorg er door Linda in de poezen gestoken wordt. Hoe lief alle twaalf eigen katten zijn van Linda, hoe gezellig haar huis is, hoe lief Linda is. Haar kennis is groot, alles kan ze je vertellen, alles heeft ze al meegemaakt. En ik vind het een grote eer dat ik nu straks 3 Pixiebobs van Linda mag verzorgen. Dat ze zoveel vertrouwen in me heeft dat er drie van deze poezenbeesten in mijn huis mogen wonen. Linda verkoopt namelijk niet zomaar haar kittens aan iedereen… en dat is maar goed ook. Om voor een pixie te zorgen moet je van een pixie houden, zoals dat voor alle levende dieren geldt. Maar in mijn optiek is het zo dat als je naar een Pixiebob van Linda kijkt, dat je voor een Pixiebob van Linda valt.

Wil nog wel even zeggen dat de partner van Linda (Gerrit) ook groot respect verdient. Want 12 katten in je huis en dan ook nog zoveel kittens tegelijkertijd, dat wil niet iedereen…

Tot slot, ik raad iedereen met plannen om een Pixiebob aan te schaffen aan, contact op te nemen met Linda (info@pixiebob.nl) en zeker volgend jaar naar Dierenpret 2011 te gaan in Houten in het Expo Center in Houten op 3 april 2011. Hier zal Linda wederom exposeren en kun je alle informatie over deze poezen vinden. Ik ga er zelf zeer zeker heen om dit geweldige ras te promoten. Want ik voel me rijk met het hebben van zulke lieve, trouwe en prachtige katten. En voel me rijk met iemand als Linda in mijn leven.

Groet, Mireille Willekes – van der Veeken

De Meern, 11 december 2010 

  
Balou, dochter van Mambo en Mia, geboren 10 oktober 2010
Kitten 4 van Mia was wel degene waar ik eigenlijk voor kwam, want ik ging voor een poes en niet voor een kater. Maar mijn zoon en dochter waren heel stellig, er moest een kater komen…  en dus kozen we voor Bikkel. Tijdens het tweede bezoek aan onze nieuwe aanwinst zijn we echter alsnog voor kitten 4 van Mia gevallen en besloten we ook haar te adopteren. Want wie wil er nu niet voor dit poesje zorgen? Balou heeft lange haartjes, prachtige pluimen op haar (enorme) oren en is het meest knuffelige poesje wat je maar kunt bedenken…. Wat een schatje…


  
Bikkel (zoon Major en Macy, geboren 29 september 2010)
We zijn contact blijven houden met Linda, en voor mij is ze een vriendin geworden. Zij is voor mij het toonbeeld van pure kattenliefde. Ziet geen brood op de plank door deze bezigheid, maar wil graag het ras delen met andere mensen. Haar kittens zijn haar allemaal lief en elk afscheid doet haar pijn. De kittens zijn ook allemaal gek op haar, niet zo moeilijk, zou ik ook zijn, trouwens, ben ik ook.

Dit jaar besloten we om nog een keer voor een kitten te gaan, en toen Macy haar drie kittens kreeg, vielen we als een blok voor Bikkel (kitten nr 2). Pluimpjes op zijn oren (Yes!!), een korte staart, helaas geen polyvoetjes, maar oh, wat een mooi ventje.

  
Bumper, dochter van Mia en Major, geboren 22 december 2009
MajorTess Bumper, Bikkel en Balou

In oktober 2009 kwam ik op internet per toeval op een pixiebob uit… terwijl ik de omschrijving van het karakter aan mijn dochter en zoon voorlas, werd ik verliefd, zonder ooit van het ras gehoord te hebben. Ik ben gelijk gaan zoeken naar de verschillende catteries die er waren in Nederland en heb ze allemaal (toen 3) een email gestuurd. Twee van de drie catteries belden me de volgende dag terug en daar kon ik gelijk een kitten gaan kopen… de derde cattery (Major Tess Pixiebobs) stuurde me een e-mail… en zo verliefd op het ras als ik werd door de omschrijving van het ras… zo vertrouwd raakte ik door die eerste email, ook met de eigenaresse van de cattery, Linda.. Zij heeft het ras naar Nederland gebracht en daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn J

Niet commercieel, dat gevoel had ik bij Linda. Geen kittens beschikbaar op dat moment, maar wel zwangere poezen… Ik ben gaan mailen met Linda over mijn wens om een nieuw poesje in huis te nemen en door de vele spontane reacties op mijn verhalen over mijn eigen twee poezen (twee halve Main Coons, Bengel en Banjer) kreeg ik al snel een band met haar. In december kwamen kort na elkaar twee nestjes waar ik bij het tweede nestje de eerste keus had. Ik ben samen met mijn dochter gegaan en we zijn de hele avond gebleven… het was zo warm, zo welkom en zo gezellig. Bumper was destijds kitten nr. 3 van Mia en Major en zij was de eerste verkochte kitten uit dat nestje. Poly voetjes, geen pluimpjes en een lange staart… En we waren op slag verliefd. Wat duurde het lang voor we haar eindelijk mee konden nemen, en toen het eind maart eindelijk zo ver was, kon ik mijn geluk niet op. Met alle poezen die we al gehad hebben (Heilige Birmanen, huis, tuin en keuken katten en Main Coons, allemaal even lief) is de pixie bob echt de leukste en grappigste kattensoort die je je maar kunt bedenken. Zijn allemaal mooi en hebben zulke prachtige uiterlijke kenmerken. Als je naar de pixie kijkt, dan zie je het verschil met de ‘normale’ poes zo duidelijk, prachtig gespierd, met mooie brede poten, diepe ogen, de spotted vacht, de zwarte kussentje, lipjes, eyeliners, lange wimpers de prominente wangen… pluimen op de oren (helaas niet bij Bumper) het knikje in de neus, de tekening in de vacht…. En niet te vergeten, de polyvoeten en staartlengte, die beide variĆ«ren…Oh, ik kan uren doorgaan over de pluspunten van de pixie in uiterlijke kenmerken… en dan het karakter.. Oh zo leuk, zo trouw, zo lief, zo knuffelig (maar wel met een duidelijke eigen wil) en vooral grappig. Een Pixiebob is kitten voor het leven. Wat heb ik gelachen om Maya, die toch echt volwassen is… maar het oh zo leuk vind om in een tunnel door de kamer getrokken te worden door Linda. Onze Bumper is inmiddels bijna een jaar oud geworden en een stoere meid. Totaal niet meer het kleine poesje dat ze was, maar een gespierde meid van ruim 4,5 kg zwaar. Ze heeft respect voor onze Main Coon Banjer maar Bengel is ze de baas… en wat geniet ze er van. Bumper is gek op de krabpaal en op kleine bontmuisjes… verder galoppeert ze als een paard, is ze soms een ongeleid projectiel, maar kan ook ineens luid spinnend voor je staan om bijna in je te kruipen en alleen maar kusjes te geven. Ze is een familiepoes en is niet gek op vreemde mensen… maar voor bekenden is ze de liefste poes die er is. Ik heb nog niets kunnen ontdekken dat ik niet leuk vind…


  
MajorTess Bumper, Bikkel en Balou