[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
30 augustus 2014
Was vandaag weer gezellig druk. Sarah & Mark en Edwin kwamen naar hun kittens kijken. Ze waren allen verbaasd hoe snel ze groeien! Ik kan het weten, want ik tilde mij een breuk afgelopen dinsdag toen ik met de 8 kittens en mams naar de dierenarts ging voor hun eerste vaccinatie. Wat overigens allemaal goed was verlopen. De dierenarts was tevreden. Ook Mireille kwam op visite. Ook zij wou nog een keer mijn laatste nestje kittens bekijken. Was wederom gezellig en we spreken snel weer af. Ja, ze groeien prima. Alleen mams is nog zo dun…. Maar goed. Ik heb al een afspraak gemaakt voor haar sterilisatie. Dit doe ik op dezelfde dag als de kittens hun 2e vaccinatie krijgen. Dan kan ze weer een beetje bijtanken. Want ze is ook nog eens continue krols en dat doet haar lijfje geen goed. Maar oh wat geniet ik van deze 8-ling. Zo vreemd dat ik hierna geen nestje meer zal hebben. Is wel even wennen, maar beter… Voor nu geniet ik dus optimaal van deze ukkies. Hierbij weer een paar foto’s. Misschien de laatste, want ik moet straks ook nog de dvd-tjes op tijd klaar hebben voor als de mensen hun kitten(s) komen ophalen. Maar weet dat ik ook na dit nestje zo nu en dan mijn site zal updaten met verhalen over de pixies. Dus kom maar op met jullie updates en foto’s tegen die tijd!!! Hierbij weer wat foto’s van de kittens. Zijn ze niet prachtig! En ook nog eentje van Molly, Mira en Misty. Volle bak in 1 mandje. Zo lief!
  
23 augustus 2014
Even een korte update. Kitten 6 gaat naar Astrid en Arjen en heet vanaf heden Benny. Ben zo blij dat hij naar hun toe gaat. Ik weet dat hij de beste zorg krijgt en ik krijg Benny dan nog regelmatig te zien. Nogmaals dank voor de adoptie van Benny!!! Nu alle kittens verkocht zijn, heb ik gelijk de stambomen aangevraagd. Hoop dat ik ze op tijd binnen heb. Anders kom ik ze een keer langsbrengen. Zoals je kan zien doen de kittens het prima. Nog even en ze gaan het ouderlijk huis verlaten… Althans voor mij gaat het zo snel. Aanstaande dinsdag ga ik met ze naar de dierenarts voor hun eerste vaccinatie. Mira nemen we ook mee, want zij moest toen de dierenarts kwam, wachten omdat ze zwanger was. Heb overigens weer een prachtige groepsfoto weten te maken. Herken je kind! Even zoeken en je ziet waarschijnlijk wel wie jouw kitten(s) is/zijn. Dit weekend geen visite. Maar de 30e en de 6e weer een volle bak hier.
  
17 augustus 2014
De kittens doen het goed. Alleen Mira is zo mager… Ik ga al 2 weken dagelijks eerder naar huis van mijn werk om ze extra eten te geven, want ze eten nog niet zelf brokjes. Wel het eten wat je voor ze neerzet (papje) en vlees uit een zakje, maar zelf brokjes eten ho maar. Dit is ook een beetje de ‘schuld’ van Mira… Zij eet namelijk geen brokjes van de kittenkamer. Ze eet ze alleen de brokjes uit de woonkamer… Dus de kittens hebben zo niet een goed voorbeeld. Echt heel onhandig allemaal. Maar goed, ik blijf proberen. Ik geef ze dus een bord met een papje een daarop leg ik dan wat brokjes. De een eet ze wel, de ander niet.. Maar gisteren heb ik Thomas voor het eerst brokjes zien eten. Dus ik hoop dat zijn broertjes en zusjes zijn voorbeeld gaan volgen. Dan kan ik ze ook met een gerust hart alleen laten als ik aan het werk ben. Dus kom op kittens!!! Eet brokjes!!! Verder groeien ze uitstekend. Ook zijn ze vorig weekend voor het eerst in de woonkamer geweest. Eerst nog een beetje onwennig, maar voor je het wist, gingen ze er flink op los. Moly en oma Mia kwamen ook meespelen. Zo lief!

Gisteren was het hier een gezellige, drukke boel. Kim en Patrick kwamen naar hun kitten 4 Jack kijken, Sarah naar haar kittens 2 en 8 genaamd Haley en Mara, Edwin naar zijn kittens 3 en 7 (hebben nog geen naam) en tenslotte Chris met zijn kinderen kwamen een kitten uitzoeken. Chris heeft gekozen voor kitten 1 en zal Diablo gaan heten. Chris, dank voor je vertrouwen in mij als fokker en voor de adoptie van kitten 1! Nu heb ik dus nog 1 kitten beschikbaar te weten kitten 6. Een lief, mooi, showkwaliteit katertje. Ook voor hem hoop ik snel een goed, lief baasje te vinden. Hierbij weer wat foto's van de 8-ling. Zijn ze niet schattig!!!
  
10 augustus 2014
Het gaat goed met Mira en de kittens. Mira is nog wel heel mager, maar ze redt zich nog steeds en wij blijven haar continue lekkers geven. De kittens eten inmiddels zelf als ik ze een papje geef. Nu hopen dat ze ook snel droogvoer gaan eten. Dat maakt het makkelijker voor mij en zo komen ze ook meer aan. Ze doen nog wel aan ‘wild’ plassen echter alleen in de bench. Ik hoop dat ze dit afleren en straks de grote kattenbakken willen gebruiken. Maar ze zijn nog jong en geduld is een schone zaak. Ze zijn in ieder geval heerlijk speels en zo lief! Het gaat nog moeilijk worden als ik afscheid moet nemen van deze 8-ling. Ik heb weer een prachtige referentie gekregen en dit keer van Kim en Patrick (Jacey) waarvoor mijn dank! Zie link. En hierbij uiteraard weer een paar foto’s van dit heerlijke stel.

  
2 augustus 2014
Help mijn bestanden van mijn website zijn foetsie!!! Hoop dat het mij lukt om ze vanaf een back-up terug te zetten… Maar als jullie dit straks lezen, dan is het dus gelukt. Zet nu de tekst eerst even in Word… Mochten er dingen fout gaan op mijn website, laat het me s.v.p. even weten. Alvast dank!

De kittens zijn echt super leuk en lief. Alleen (ahum) zijn het nog wel wildplassers en poepers… Ook eten ze nog niet zelf, dus ik werk mij de laatste dagen werkelijk een slag in de rondte. Maar goed.. Mira heeft echt hulp nodig en de kittens mogen niet afvallen. Dus dat wordt bijvoeren! En minimaal 3x daags. Hoop dat ze snel zelf gaan eten. En beter de kattenbak gaan gebruiken. Al doen sommigen nu wel een poepje in het minibakje, maar de meesten plassen en poepen gewoon in de bench. Dus geen handdoek meer op de bodem, maar alleen maar van die grote plasmatten, ha, ha.

Vandaag is Edwin met zijn dochters Lotje en Janneke langs geweest. Was weer gezellig. Zij hebben kitten 3 en kitten 7 gekozen. Ook zij zullen straks een fijn huisje krijgen. Edwin, ik wil je nogmaals dank voor de adoptie van kitten 3 en 7! En tot snel weer!

Gelijk Eke gebeld. Er was hiermee nog maar 1 kitten over met een lange staart te weten kitten 5. Eke heeft dan ook dit kitten geadopteerd en heeft zelfs al een naam voor dit kleine ventje. Vanaf vandaag heet kitten 5 Thomas! Dank Eke voor de adoptie van kitten 5.

Dan blijven nog over kitten 1 en kitten 6. Beide showkwaliteit. Ik moet nog even contact zien te krijgen met Shirley. Kreeg haar nog niet aan de lijn. Weet niet of ze een van deze 2 wenst. Mocht dat niet het geval zijn, dan ga ik de mensen die via de mail hebben gereageerd het nieuws vertellen dat er nog 1 of 2 beschikbaar zijn.
  
26 juli 2014
Vandaag zijn Sarah en Mark en Kim en Patrick op visite geweest om hun kitten uit te zoeken. Kim en Patrick hebben kitten 4 gekozen (naam volgt nog). Sarah en Mark hebben kitten 2 en kitten 8 gekozen (namen volgen nog). Ik wil hun allen bedanken voor hun vertrouwen in mij als fokker en voor de adoptie van hun kittens. Ik ben heel blij dat mijn kittens bij hen mogen wonen.

Vandaag hebben de kittens hun eerste stapjes buiten de bench gezet. Hier op de foto’s waren ze nog een beetje bang en voorzichtig, maar nadat de dag vorderde hebben ze hun kamertje flink verkend. Wat een heerlijk stel toch! Beetje bij beetje gaan ze meer ondernemen en spelen ze met zich zelf en met elkaar. Nu moet ik ze wel bij voederen en willen ze dat ook graag. Moeders begint toch wel moeite te krijgen om zoveel buikjes te vullen. Dus we helpen mams met het voeren van de kittens naast het vele eten wat we haar geven.

Ik mag niet klagen. Ze groeien goed en zijn al lekker ondernemend!
19 juli 2014
De kittens groeien als kool. En dat is te zien op de foto’s. Alle 8 maken het prima. Helaas willen ze nog geen melkje van mij, dus moeders heeft het zwaar… Maar Mira is gelukkig dol op vleesje, dus dat krijgt ze de hele dag door. Uiteraard kan ze beter brokken eten. Zitten meer calorie├źn in, maar iets is beter dan niets. Ik heb ook gelijk de kittenpagina weer geupdate met foto’s van elk kitten afzonderlijk. Niet alle foto’s zijn even duidelijk, want ze zijn zo bewegelijk. Ze willen maar niet stil zitten die boefjes. En nog een surprise… Kitten 7 is geen vrouwtje (ahum) maar een katertje. Sorry.. Was de eerste dag niet goed te zien. Verder kloppen mijn bevindingen zover ik nu kan zien. De wat donkere kittens worden denk ik (half)langhaartjes. Ik zie al wat verschil in lengte van de vacht. Ze worden overigens nu al steeds leuker. Ze beginnen het spelen te ontdekken, ondanks dat ze nog nauwelijks goed kunnen lopen zonder om te vallen, ha, ha. Zo lief. Maar dan de hitte... Alle katten en kittens liggen voor apegapen... Net als ik... Ga zelf de zon ook niet in. Kan helemaal niet tegen die hitte net als mijn lieve 4-voeters. Maar goed. Dit zal wel weer zo voorbij zijn (hoop ik stiekem).
12 juli 2014
Zo daar ben ik weer. Ik probeer een keer per week mijn site te updaten. Maar weet dat dit niet altijd zal lukken. Wel maak ik een paar keer per week foto’s van dit prachtige nestje. De foto’s krijgen jullie ook weer tegen die tijd dat jullie jullie kitten(s) komen halen. Zoals je kan zien zijn ze enorm gegroeid. In een week tijd is hun gewicht al weer verdubbeld, daarmee hun grote en ook hun eetlust;-). Voor nu kan mams het nog alleen aan. We voeren haar wel zo’n 5x per dag naast haar droge brokjes. Gelukkig is ze makkelijk te paaien. Maar als Mira te mager wordt, zal ik meer bijvoeren. Voor nu doe ik dat incidenteel. Ik bof maar. Alle kittens groeien dagelijks en ik heb het in die zin nog rustig. Zijn ze niet prachtig! Ze lijken niet allemaal op elkaar, maar ik wil toch gebruik blijven maken van bandjes. Dit maakt het wegen sneller voor mij. Alleen moet ik wel regelmatig de bandjes vernieuwen, want ook hier groeien ze uit. De oogjes zijn al open en straks kunnen ze ook horen;-). Ga ik lekker tegen ze babbelen, al verstaan ze er geen bal van, ha, ha.
  
Dagboek 44) 12 juli 2014 - 30 augustus 2014