[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Referentie Jacey geboren 13 januari 2014

Ondanks het feit dat Linda besloten heeft te stoppen met fokken wilden we toch graag een recensie schrijven als teken van waardering. De pixiebob was voor ons een ideale middeling: Kim wilde graag een hond en Patrick graag een kat. Nu hebben we het beste van beide, en wat een lieverd is het!
We zijn eerst begonnen met inlezen of het ras wel wat voor ons was. We wilden echt een karaktertje erbij krijgen. Al snel kwamen we op de site van Linda uit waar vrij regelmatig het reilen en zeilen in haar pixiebob dorp beschreven stond in haar dagboek.
Dat gaf ons in ieder geval de bevestiging dat een pixiebob wel wat voor ons kon zijn.

Uiteindelijk hebben we een afspraak gemaakt om eens te gaan kijken bij Linda. Kim was soms een beetje angstig voor katten, maar na de eerste ontmoeting was daar niets meer van te merken (ze bleef maar praten op de terugweg). We kregen een fijn onthaal en heldere uitleg van Linda. Astrid was er ook, waardoor we ook een beeld konden vormen over hoe de katten in thuissituaties zijn. Alles is schoon en Linda is erg begaan met haar kroost. Geen vraag was te gek en we hebben echt nuttige informatie en tips gekregen. Na het eerste bezoek zagen we het ook al helemaal zitten.

We hebben de dagen afgeteld (zeker toen ze geboren was) voordat Jacey bij ons kwam wonen. Initieel was het nog even stressen, want ze wilde niet op de bak. We hadden van vrijwel alles twee varianten, maar niet van grit.. Nadat we fijner grit hadden gehaald was ze helemaal blij en ze lijkt met de dag blijer te worden. Wij konden ons al heel snel geen leven meer bedenken zonder haar. Ze heeft zich al helemaal naar onze routines gevormd: 's ochtends als de wekker gaat komt ze knuffelen op bed, ze mauwt als we te laat opstaan (handig!), 's avonds wacht ze ons op uit het werk en begroet ons luid mauwend en als ze zin heeft om te spelen, komt ze haar speelgoed brengen om te apporteren (dog in disguise: zeker waar!). Natuurlijk is ze ook wel eens vervelend, maar met een plantenspuit kun je dit goed ondervangen.
Wat met name fijn is, is dat ze zo handelbaar is: Linda leert ze zoveel mogelijk dingen aan, waaronder het geven van medicijnen, nagels knippen. Als je deze gewoontes zelf ook doorzet, door soms 'droog' te oefenen, dan maakt dit je leven een stuk makkelijker. Wat mij (Patrick) het meest bij is gebleven, is dat toen wij gingen kijken, Linda ons Brutus wilde laten zien. Ze stak daarbij haar hand in het gat van de krabpaal waar hij in lag en haalde hem er zo uit. Deze opa is vrij fors, dus mijn eerste gedachte was dat hij haar in ieder geval goed weerstand zou bieden, maar niets was minder waar! Je voelt en ziet dat er wederzijds respect en vertrouwen is, en hier plukken alle mensen die een kat bij Linda nemen de vruchten van.

Wij kunnen wel zeggen dat we een topkat hebben en dat hebben we in grote mate aan de zorg van Linda (en de hulp van Gerrit) te danken. We speelden al met het idee om een tweede te nemen zodat Jacey naast ons ook nog een ander speelmaatje heeft. Toen we hoorden dat Linda ermee ging stoppen hoefden we dan ook niet lang na te denken! Inmiddels hebben we onszelf uit laten kiezen door een kitten (letterlijk! Hij stond vooraan en was maar wat nieuwsgierig) en we kijken dan ook nu alweer uit naar dat karaktertje!

Kim & Patrick


  
MajorTess' Jacey