[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
21 november 2010
Mensen die mijn oude verhalen hebben gelezen, of mij wat beter kennen, weten dat Brutus een hele bange jongen is. Nu ben ik zo bij de hand geweest om hem op te tillen en bij de kittens van Macy te zetten tijdens hun speeluurtje in de woonkamer. Zoals je kan zien, vindt Brutus die kittens helemaal super. Hij wast er een en besnuffeld ze met alle plezier. Ik kon zelfs een keer een paar goeie foto’s van hem maken. Want wie Brutus kent, weet dat hij ALTIJD zijn ogen dicht doet als ik foto’s probeer te maken. De volgende keer dat de kittens in de woonkamer loslopen, laat ik Brutus er weer bij. Maar dit kan alleen als ik de moeders weg hou, want die vallen die arme Brutus gelijk aan. Alle kittens spelen nu volop. Wij mensen zijn voor hun een levende, bewegende klimpaal! En dat gaat niet altijd pijnloos. Ik zit dan ook onder de kleine krasjes. Ook eten de meeste kittens al zelf en eindelijk geen ‘wildplassers’ meer. Ja, de ontwikkeling van kittens gaat super snel. En ze zijn zo leuk, lief en grappig, maar soms ook wel een beetje stout;-).

Zaterdag (gisteren) zijn Yvonne en Jack voor hun Emmeth op visite geweest en Zeynep en Cem voor hun Roko. Het was heel gezellig en ik ben nogmaals blij dat een van onze kittens bij hen mag wonen. Ik wil Zeynep en Cem nogmaals danken voor de heerlijke taart die ze mee hadden gebracht. Ga hier straksjes even van genieten! Ik had dit keer alle kittens in de woonkamer gedaan en oh wat hadden ze een lol. Met zijn allen onder de kast en ondanks dat ik de kattenbakken even had omgedraaid en tegen de kachel aan had gezet, wisten ze er toch nog in te komen. Boefjes zijn het! Niet dat ze niet naar de bak mogen, maar in de bakken binnen zit van dat kleigrit en dit is gevaarlijk als ze dit opeten. Maar goed ik hield ze uiteraard in de gaten en het ging wat dat aangaat verder prima. Bijgaand een aantal foto’s van begin vorige week. Zijn ze niet enig?
  
14 november 2010
Vrijdag is Astrid op visite geweest bij haar Bijoux. Het was heel gezellig en Astrid vond haar meisje prachtig. Ja, Bijoux is een van de grootste knuffels die ik heb meegemaakt en ook nog de zwaarste voor een poesje. Ze laat werkelijk alles toe. Kan haar bij wijze van spreken op haar kop hangen en het maakt haar niet uit. Astrid woont niet naast de deur en toch heeft ze het er voor over om die reis te maken om maar even bij haar nieuwe huisgenootje te zijn. Dat waardeer ik enorm. Ik weet ook dat Bijoux een super leventje bij Arjen en Astrid zal krijgen, want ik weet hoe lief ze voor Bruce zijn. Astrid, ik vond het heel leuk om je weer te zien en tot snel weer.

Zaterdag was een gezellig doch drukke dag. Eerst kwamen Anita en Menno kijken voor kitten 3 van Mia. En ze zijn voor dit mannetje gegaan! Ook zij hebben net als wij (Gerrit en ik) meerdere kattenrassen. Een sphynx, Brits korthaar en nu ook een pixiebob. Ik voelde dus gelijk een klik met hen. Ook een groot hart voor hun lieve 4-voeters en ook zij vinden het leuk om meerdere rassen te hebben. Ik wil Menno en Anita bedanken voor de adoptie van kitten 3. Ben heel benieuwd hoe ze dit mannetje gaan noemen.

Ook kwamen Shirley en haar dochters Jamie en Shatim op ‘kraamvisite’. Shirley heeft kitten 5 van Mia gekozen. Ze zat te twijfelen tussen Gizmo of Baby als naam, maar kon maar niet kiezen. Om dit dilemma op te lossen zullen we dit mooie meisje Baby Gizmo noemen op haar stamboom. Dan kan ze altijd nog kijken welke van deze namen ze als roepnaam zal gebruiken (of allebei). Het leuke is dat de kinderen niet weten dat Shirley dit schatje geadopteerd heeft. Ze houdt dit nog geheim tot Kerst. Ben zo nieuwsgierig hoe haar dochters zullen reageren! Want ze waren helemaal weg van de kittens en met name van kitten 5. Shir, nogmaals dank voor alles en ik zie of spreek je snel weer.

Ook zijn Mireille, Rene, Sharon en Jeremy op visite geweest. Zij hebben naast Bumper (vorig jaar) nu ook Bikkel geadopteerd. Ik ben hier natuurlijk heel blij mee, want ik weet hoe goed Bumper het heeft bij hen. Daarbij heb ik er een lieve vriendin bij gekregen. Het was heel gezellig en ze vonden Bikkel heel mooi. Ja, de kittens groeien echt zo snel. Ik geniet zelf dan ook met volle teugen. Mireille, dank nogmaals voor je komst en tot snel weer!

Dan kreeg ik nog een leuk telefoontje zaterdag van Ingrid. Vorige week zaterdag waren Ingrid, Mario, Evi en Jelle op visite om de pixies in het echt te zien. Ook zij hadden in eerste instantie interesse in kitten 3. Maar ik gaf al aan dat Menno en Anita de eerste keus mochten maken en dat ook hun oog op dit mannetje was gevallen. Nu kitten 3 vergeven is, hebben ze besloten voor kitten 1 van Mia te gaan. Want ook kitten 1 is een mooi kitten met uitzonderlijk veel spots. Zo spotted als dit kitten is, heb ik ze nog niet eerder (bij mijn nestjes) gezien. Ik wil Ingrid en Menno danken voor de adoptie van kitten 1 en ik kijk weer uit naar hun volgende bezoek. Ben heel benieuwd welke ‘coole’ naam dit mannetje gaat krijgen.

Tot slot kan ik zeggen dat alle kittens en de moeders het heel goed doen. Ik bof maar. Ze groeien goed, eten goed (ook een paar kittens van Mia eten al zelf!) en gaan netjes naar de kattenbak. En ook daar vind ik vooralsnog geen vreemde dingen;-). Nu hou ik wel een heel streng hygiƫne regiem. Handen desinfecteren en schoenen uit. Dit om te voorkomen dat we zelf eventuele virussen meenemen van buiten. Wellicht overdreven, maar tot nu toe heeft het zijn vruchten afgeworpen want ik heb gelukkig geen snotterende katten/kittens of katten/kittens met diaree of erger. Dus dank mensen dat jullie dit regiem van mij accepteren en tot de volgende keer weer!
  
6 november 2010
Hierbij weer een paar foto’s van de kittens. Ze doen het tot nu toe allemaal goed. Eindelijk heeft kitten 1 zijn oogjes goed open. Een oogje bleef maar dichtzitten. Uiteraard probeerde ik zijn oogje wel open te krijgen (met een natte tissue) en dan keek hij mij aan en sloot hem weer;-). Maar nu kijkt hij goed door beiden oogjes. De kittens van Macy kunnen al goed klimmen zoals je kan zien en ook eten ze al wat brokjes. De kittens van Mia durven nog niet zelf de bench uit, maar zijn inmiddels heel speels! Heerlijk gewoon al die kleine bolletjes wol. Verder heb ik dit keer een rustig weekend. Straks komen Zeynep en Cem bij hun Roku op visite. Ik ben heel benieuwd wat ze nu van hun mannetje vinden nu Roku wat groter is en zo lekker speels.
  
31 oktober 2010
De kittens van Mia en Macy doen het goed. Zie foto’s en gewichtenlijst. Maar wat ik heel vreemd vind, is dat kitten 1 van Mia nog steeds 1 oogje dicht heeft. Dit terwijl de anderen hun beide oogjes al een tijdje open hebben. Ik heb het oogje wel nat gemaakt en soms kijkt hij wel door dit oogje, maar hij wil hem nog niet open houden. Verder zie ik er niets vreemds aan. Alle kittens hebben mooie schone oogjes en neusjes;-). We zullen zien. Verder is Astrid gisteren op bezoek geweest bij haar Bijoux en ook Astrid is helemaal enthousiast over haar kitten net als ik. Want de kittens van Macy komen gelijk naar je toe hollen als je de kamer binnenkomt en beklimmen je alsof je een klimpaal bent. Wat gaan die ontwikkelingen toch snel. Voor je het weet rennen ze met zijn 9en door de kamer. Nu al moet je je voet tussen de deur houden, hoe moet dit straks? Om ze uit elkaar te houden heb ik een paar kittens van Mia een bandje om gedaan. Ze zijn op zich allen verschillend, maar het wegen gaat op deze manier zoveel sneller voor mij. Alleen een paar kittens verloren hun bandje al vrij snel, dus die heb ik maar afgelaten totdat ze wat groter zijn. Ja, nu geniet ik echt met volle teugen van die ukkies. Je krijgt er zoveel liefde van en je ligt bij regelmaat krom van het lachen. Neem nu Bijoux die al in de bench van de zesling weet te klimmen. Maar er weer uitkomen gaat minder makkelijk. En de klimpaal beklimmen ze ook al een beetje, maar ook hier weer hetzelfde verhaal. Hoe kom ik beneden? Nou hedenmorgen lagen ze alle 9 bij elkaar. Dus het schot wat ik voor de bench had geplaatst, heb ik er maar uitgehaald. Kan niet wachten totdat de zesling van Mia ook aan de wandel gaan. Verder zal kitten 2 van Mia van nu af aan Lizzy gaan heten en kitten 6 van Mia Roku. Ik vind het altijd leuk als ze een naam krijgen. Kan ik ze alvast zo gaan noemen en zijn ze niet meer zo anoniem;-). Wat trouwens helemaal leuk is, is dat de kittens waarvan ik dacht dat ze classic zijn gewoon langharige kittens zijn. Wellicht is het wel een beetje classic patroon, maar het zijn simpelweg van die fluffy kittens. Zo leuk! Ik vind kortharig heel mooi, maar ‘lang’
natuurlijk ook. Zeker omdat ik zelden kittens heb met lang haar.
  
24 oktober 2010
Het was een druk weekend. Vrijdagavond is Shirley op visite geweest. Shirley heb ik een aantal jaren geleden leren kennen door mijn hobby en ze wou altijd al een pixiebob kopen. Maar het was de tijd nog niet, maar we zijn wel altijd bevriend gebleven. Nu is ze er voor gegaan en heeft ze voor kitten 5 van Mia gekozen. Over de naam van het kitten moet ze nog even nadenken. Ik ben zo blij dat een van mijn kittens bij haar mag wonen, want ik mag Shirley heel graag en ik weet dat ze alles over heeft voor haar dieren. Shirley, nogmaals dank voor de adoptie van kitten 5 van Mia en tot snel weer!

Zaterdag was het helemaal een drukke doch leuke dag. Eerst kwamen Mireille en Sharon en een nichtje van Mireille op visite. Ook Mireille heeft besloten nog een kitten te adopteren en zij is gegaan voor kitten 2 van Macy. Dit mannetje zal Bikkel gaan heten! Lekker stoer! Ik ben zo blij dat Mireille nog een kitten bij mij heeft geadopteerd, want ik weet hoe lief ze is voor haar lieve viervoeters. En nu krijgt Bumper er een vriendje bij!!! Zo leuk! Mireille, ook jou wil ik nogmaals danken voor de adoptie van Bikkel en ook jij tot snel weer!

Vandaag heb ik voor het eerst Zeynep en Cem ontmoet. Een heel aardig jong stel en ze wonen op een steenworp afstand van mij in Rijswijk. Ook hen wil ik danken voor de adoptie van kitten 6 van Mia. Ze gaan nog nadenken over een geschikte naam voor dit kleine mannetje. Zeynep en Cam, nogmaals dank voor de adoptie van kitten 6 van Mia en ook jullie hoop ik snel weer te zien.

Tot slot kwamen Rob en zijn moeder op visite. Rob is gegaan voor kitten 2 van Mia en zal nog nadenken over een naam. Rob is zo lief om dit kitten aan zijn vrouw te schenken voor haar verjaardag, maar zij weet dus nog van niets. Zij is begin december jarig en dan zal hij de foto van hun kitten laten zien (want ze zijn dan nog iets te jong om te verhuizen naar hun nieuwe baasjes). Zo lief! Rob, ook jij nogmaals dank voor de adoptie van kitten 2 van Mia en tot na je vakantie!

Kortom, mijn weekend kan niet meer stuk! Allemaal fijne mensen voor mijn kittens gevonden. Dat geeft mij weer rust. Wetende dat er voor nu 6 kittens naar een liefdevol huisje zullen gaan. Dus dank lieve mensen! Verder gaat het heel goed met de kittens. Ze komen vooralsnog allemaal goed aan (zie gewichtenlijstjes) en ze ontwikkelen zich zo snel! De kittens van Mia hebben bijna allemaal hun oogjes open en de kittens van Macy wandelen al lekker buiten de bench. Zie foto’s (en let s.v.p. niet op al dat grit op de grond. Ze maken er zo’n zooitje van). Omdat de kittens van Macy iets ouder zijn en daarmee al wat speelser, heb ik ze toch maar weer apart in een eigen bench gezet. Zo kunnen de ukkies van Mia nog even genieten van de ‘rust’. Verder hebben de kittens van Macy vandaag hun eerste ontworming gekregen. Ja, voor je het weet zijn de 13 weken om…
  
Dagboek 21) 17 oktober 2010 - 21 november 2010
17 oktober 2010
Vrijdag is Astrid langs geweest om haar kitten te kiezen. Ze heeft gekozen voor het vrouwtje van Macy en ze zal Bijoux gaan heten. Ik wil Astrid en Arjen nogmaals bedanken voor de adoptie van dit kitten en tot snel weer!

Ook zijn zaterdag Yvonne en Jack langs geweest om hun kitten Emmeth te ontmoeten. Ze hadden dit mannetje alleen nog maar op de foto gezien. Ook hen wil ik nogmaals danken voor de adoptie van dit kitten!

Voor nu doen de kittens het uitstekend. Kijk maar naar de gewichtenlijstjes. Mia en Macy zorgen samen voor de hele groep en dat is zo leuk om te zien. Ook hoef ik nu niet bang te zijn dat een van de kittens te weinig melk krijgt. Genoeg tepeltjes! Ja, ik bof maar. De kittens van Macy beginnen al een beetje met hun eigen pootjes te spelen. Ze kunnen nu goed zien en alles is nog nieuw voor hen. Zodra ze wat steviger op hun pootjes staan, mogen ze los lopen in de kamer. Maar voor nu zijn ze nog te klein en is hun bench al een hele wereld voor hen. Met een paar dagen zullen ook de kleintjes van Mia hun oogjes openen. Dat wordt vast schrikken als ze die grote kittens van Macy zien;-).  Hierbij een paar foto’s van alle kittens welke ik in de afgelopen dagen heb genomen.