[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
10 september 2010
Ik heb niet veel nieuws dit keer. De poezedames doen het in ieder geval goed. Wel heb ik een oproep aan alle pixieliefhebbers;-) die ik gaandeweg heb leren kennen door deze hobby. Klik op bijgaande link: oproep.
4 september 2010
Vorige week zaterdag zijn Hennie en ik bij Ton, Minke en gezin op bezoek geweest in Tiel. Wat wonen zij prachtig zeg! Een heel groot huis met een grote tuin en de katten mogen hier vrij in rond huppelen. Het was heel gezellig en leuk om nu ook kennis te maken met een aantal van de gezinsleden. Ook was het leuk om naast Silas ook hun andere lieve dieren te zien. Silas is gegroeid, maar nog wel wat aan de kleine kant. Hij weegt nu zo’n 4 kilo. Nu mag dit de pret niet drukken, want Silas is de grootste knuffel die je je maar kan voorstellen. Ook is Silas dikke maatjes met hun rode rakker Jochem! Deze twee zijn onafscheidelijk (zie foto). Ik wil Ton en Minke nogmaals danken voor de goede zorgen voor Silas en voor hun gastvrijheid. Geef ze maar een knuffel van mij.

Gisteren zijn Mireille en Sharon op visite geweest. Mireille twijfelde nog of ze Bumper mee zou nemen, maar ze durft het toch niet aan. Had het zelf natuurlijk wel heel leuk gevonden;-). Ik wil Mireille danken voor het leuke cadeau! Heel lief! Het was weer gezellig als vanouds en met deze hobby ben ik dus weer een vriendin rijker waar ik heel blij mee ben. Dus nogmaals dank voor jullie komst en ik vind het heel leuk dat jullie straks naar de toekomstige kittens willen kijken!

Als het goed is (weet dat dit een grote verassing is voor mij) is Mia ook zwanger!. Ik heb Mia en Mambo niets zien doen, maar het lijkt er op dat haar tepeltjes wat groter en rozer zijn. Als alles goed verloopt dan is Mia uitgerekend rond 12 oktober. Toen Mia krols was heb ik Mambo lekker laten oefenen, maar omdat ik niets heb zien gebeuren dacht ik dat het niet gelukt was. Was zelfs even bang dat Mambo het niet kon. Maar nu hoef ik daar dus niet meer bang voor te zijn;-). Echt heel spannend allemaal. Alleen duim ik wel dat Mia en Macy niet te veel kittens dragen……

Tot slot heb ik mijn 3e TICA Cattery Award gekregen! Altijd leuk als je kan laten zien dat je aan de eisen voldoet die TICA stelt aan een fokker. Hiermee mag ik dus met trots zeggen dat ik een verantwoorde fokker ben. Klik op bijgaande link.
  
27 augustus 2010
Ik heb weer een aantal updates gekregen waar ik iedereen voor wil bedanken. Deze berichten houden mijn site levend! Om te beginnen Bumper van Mireille.
Tot voor kort lag Bumper hoofd aan hoofd bij Bengel! Helaas had Mireille op dat moment geen camera bij de hand, want dit is echt uniek. Bumper wil wel vriendjes worden, maar Banjer en Bengel zijn nog steeds niet zo gecharmeerd van haar. Maar wie weet…. Komt het straks toch nog goed! En het lijkt beter te gaan schrijft Mireille. Bumper weegt trouwens al zo’n 3.7 kg dus ook zij groeit lekker door. En ja katers zijn wat zwaarder gebouwd, maar 4 kg voor een poesje is een mooi gewicht. En ze is nog maar 8 maanden, dus wie weet tot hoeveel ze nog groeit. Ze zijn namelijk rond hun 4e jaar pas uitgegroeid. Al groeien ze het meest in hun 1e levensjaar. En Mireille is helemaal weg van Bumper haar grote voeten;-). Ja, ik kijk ook graag naar die ‘flappers’. Die extra tenen geven toch enorme voeten;-). En… B&B&B hebben nu ook een vechtkussen!!! Zie foto! Alle drie de dames zijn er dol op en dat ding is dus kletsnat na het spelen door het kattenkruid wat hierin zit. Gaan ze heerlijk aan lebberen. Verder is Mireille enorm dol op Bumper. Ze laat zich maar al te graag kroelen en begint dan heerlijk luid te spinnen waar je als mens zelf weer heel ontspannen van wordt. Mireille, dank voor de lieve update en de leuke foto’s en tot snel!

Ook kreeg ik een update van Hilly over haar Bobbie. Bobbie had een tijdje terug zijn achterpootje gebroken! Oei dat was even schrikken. Gelukkig gaat het al weer goed met hem. Hilly ontdekte dit toen ze thuis kwam. Normaal gesproken komen Poere, Tijger en Bobbie haar direct begroeten, maar die keer Bobbie dus niet. Dus had Hilly het hele huis afgezocht en hij bleek verscholen te zitten op zolder in een hoekje. En toen Bobbie naar haar toekwam, gebruikte hij zijn linker achterpootje niet. Hoe het gebeurd is, is voor Hilly en Jan een raadsel. Hilly en Jan hadden hem direct meegenomen naar de dierenarts en op de röntgenfoto was te zien dat hij 2 scheurtjes had in zijn achterpootje. Ze moesten hem 3 weken in een bench opsluiten en dat vonden ze toch wel erg zielig. Dus hebben ze de toekomstige babykamer tijdelijk omgetoverd tot een Bobbiekamer! En aldaar een lekker dekbed, kattenbak, tentje, voer en water neergezet. Dus als Jan en Hilly naar hun werk waren, moest hij daar vertoeven, maar zodra ze thuis waren mocht Bobbie weer in de huiskamer. De eerste dagen was echt zielig, maar al snel wilde hij weer spelen met zijn vriendjes. Na deze drie weken deed hij het weer prima. Lekker rennen en spelen. Wat een verhaal Hilly! Gelukkig heb ik dit zelf nog niet mee hoeven te maken. Hilly, nogmaals dank voor de update en geef je lieverds maar een knuffel van mij!

Ook ontving ik weer een leuke update van Laura van haar Bubbels en Bengel. Het gaat heel goed met Bubbels en Bengel. Bengel is de goedzak. Hij loopt je overal achterna en wil dan ook overal bij zijn. Laura schreef dat je bij hen thuis nooit alleen in de badkamer kan staan, want Bengel wil alles zien en ruiken. En hij bedelt nog steeds voor een propje wc papier om mee te spelen en te apporteren. En het liefst rent hij met zijn propje de trap op en af. Bengel kan je ook altijd oppakken en heeft de mensen graag om zich heen. En als hij even alleen wil zijn, bekijkt hij de omgeving vanaf de zoldertrap. Want hij wil wel alles goed zien en indien nodig tot actie overgaan. Maar die arme Bengel – die bang voor water is net als zijn papa Major – is laatst in het zwembad gevallen! Niemand zag hoe het gebeurd was, maar plotseling hoorde ze een plons en lag die arme jongen in het zwembad. Hij kon er gelukkig zelf weer uitklimmen en nadat ze hem hadden afgedroogd, heeft hij zichzelf nog uren daarna proberen droog te likken. Bengel weegt inmiddels zo’n 4.9 kg en is dus al een flinke jongen. Bubbels weegt zo’n 3.1 kg. Bubbels is een wat meer eigengereid poesje schrijft Laura. Zij gaat lekker haar gangetje en wil alleen opgepakt en geknuffeld worden als zij daar zin in heeft en bij voorkeur door Fleur en Merel (dochters). En ze heeft hier ook nog eens haar eigen tijden voor. Meestal s’ morgens vroeg en s’ avonds laat en als ze iets van je wil. Als ze bijv. naar buiten wil, dan gaat ze heel manipulatief op de grond liggen rollen opdat je dan de deur voor haar openmaakt. Ook heeft ze laatst het konijnenhok van binnen bekeken en besnuffelt terwijl het konijn er nog in zat. Gelukkig niets gebeurd, maar laatst heeft ze de familie wel verrast met een (nog) levende muis! Fleur en Merel gelijk achter haar aan om het muisje te redden, maar Bubbels wist toch nog met het muisje in huis te komen. Dus toen moest het muisje zich ook nog tegen Bengel zien te beschermen… Uiteindelijk is het hen gelukt het muisje te redden en weer buiten los te laten. Gelukkig maar;-). Laura, nogmaals dank voor je leuke update en mooie foto’s!
  
22 augustus 2010
Gisteren ben ik op bezoek geweest bij Astrid en Arjen. Het was heel gezellig en heerlijk weer. We hebben lekker in de tuin gezeten en Astrid had zelf een heerlijke taart gemaakt! En wat is Bruce groot geworden! Hij is net zo groot als Leevie, maar toch een heel eigen uiterlijk. Meer rood in zijn vacht en van die prachtige grote pluimpjes op zijn oren. En speels en lief dat hij is! Ik kon het dan ook niet laten om een heleboel foto’s van hem te nemen. Maar Astrid en Arjen zijn ook fotogeniek. Dus ook van hen heb ik een paar foto’s genomen;-). Ja, ze wonen heel mooi. Midden in het centrum van Eindhoven. Ze zijn één van de weinigen met een tuin. En dat is boffen voor Bruce! Hij laat dan ook met alle plezier zijn tuigje om doen. Wetende dat hij dan buiten mag spelen. Bruce is een echt knuffel en ziet Astrid en Arjen een beetje als ‘opperkatten’. Want hij wijkt niet van hun zijde en daagt ze steeds uit om spelletjes met ze te spelen. En als ze even geen zin meer hebben, grijpt hij hen met zijn pootje. En ’s avonds als ze naar bed gaan, dan kruipt Bruce helemaal in Astrid haar nek. Zo lief! Astrid en Arjen, nogmaals dank voor de gastvrijheid en de goede zorgen voor Bruce!

Ook wil ik jullie even verwijzen naar bijgaande link. Astrid had vorige week een filmpje van Bruce op Youtube gezet. Deze wil ik ook graag met jullie delen. Zo kunnen jullie Bruce ook even in actie zien.
  
7 augustus 2010
Macy doet nu helemaal lelijk tegen de andere katten. Dat is voor mij ook een teken dat ze zwanger is. Hun gedrag verandert namelijk tijdens die hormoonwisselingen. Zelf ook wel eens last van;-). Ik kijk zo uit naar kittens. Het blijft leuk. Denk dat ik er nimmer genoeg van kan krijgen. Behalve toen we in 1x zoveel kittens tegelijk hadden. Toen was ik uiteraard wel blij dat ik het daarna een tijdje rustig had. Maar rust genoeg gehad. Ik wil weer voor kittens zorgen!

Ik heb nog een update en foto’s van Frencis van haar Tommy gekregen. Frencis heeft graag de balkondeur open als het warm is, maar wil niet dat Tommy kan ontsnappen. Dus een hordeur leek haar de uitkomst. Maar dit houdt Tommy niet tegen! Hij weet nu al hoe hij die de deur open moet krijgen en was laatst dan ook ontsnapt. Frencis in paniek natuurlijk. Is hij weggelopen? Dan maar rammelen met zijn favoriete snoepjes... En ja hoor! Daar kwam zijn koppie tevoorschijn! Bleek meneer prins heerlijk bij de buren op het balkon te zitten! Nu heeft haar vader maar wat extra haakjes aan de hordeur gemaakt zodat deze nu op meerdere punten vergrendeld zit. Daarnaast is Tommy - net als de andere pixies -helemaal weg van die beesies. Hij loopt er het hele huis mee rond te sjouwen en neemt ze zelfs mee naar bed. Het bed verschonen is trouwens ook een hele kunst met een pixie "on the loose" schrijft Frencis. Soms kruipt hij zelfs in de lege dekbed hoes. Maar als het bed eenmaal is opgemaakt, is er niets lekkerder dan een schoon bed (zie foto's). Frencis’ vader heeft Tommy pas geleden opgemeten toen hij uitgestrekt op de vensterbank lag. Hij is bijna 1 meter lang gemeten met zijn achterpoten naar achteren en zijn voorpoten naar voren. Nou dat is niet niets! Frencis heeft het nog wel moeilijk met het verlies van Piet al heeft ze gelukkig ook goede dagen. Ook is ze blij dat Tommy er is als ze thuiskomt en haar komt knuffelen. Ik vind het zelf nog steeds onvoorstelbaar… Ik heb Piet kort mogen kennen en hij was zo’n leuke en lieve man. Ik blijf Frencis dan ook heel veel sterkte wensen. Want zo’n groot verlies verwerk je niet 123. Gelukkig is Tommy een knuffel en komt hij regelmatig bij Frencis liggen en wat wel grappig is, is dat hij haar laat weten als het bedtijd is. Want rond een uur of 22.00 begint zachtjes te piepen en maakt alvast aanstalten om naar bed te gaan. Frencis nogmaals dank voor de update en leuke foto’s. Heel veel sterkte en hopelijk tot ziens!

Mireille en gezin zijn weer terug van een welverdiende vakantie en ook zij heeft mij weer op de hoogte gebracht van haar Bumper. De katten werden tijdens haar afwezigheid prima verzorgd door de buurman, maar ze hebben zich alleen niet laten zien. Iedere keer als hij kwam, renden ze naar boven. Hij heeft alles geprobeerd. Rustig tv kijken en roepen, maar nee die katten kwamen niet tevoorschijn. Die arme Bumper, Banjer en Bengel……. Ze hebben op deze manier een hoop knuffels gemist. En toen Mireille en gezin weer thuis kwamen van vakantie, heeft Bumper eerst een minuut of tien door de kamer gehold en daarna liet ze haar bekende miauwtje weer horen en begon ze lekker te knuffelen. En toen Mireille naar bed ging, kwam er niets meer van slapen terecht. Madame moest en zou Mireille even een flinke en langdurige wasbeurt geven. En dit ritueel herhaalde zich de volgende dag, want Bumper kon niet wachten totdat Mireille weer naar bed ging. Ja, dat klinkt mij bekend in de oren. Zie update Tommy;-). Bumper is nog een klein poesje schrijft Mireille. Ze weegt nu zo’n 3.4 kg, maar eten doet ze prima. Mireille, ook jij wederom dank voor je update en foto’s! Ik kijk uit naar jullie bezoekje aan mij begin september.

Ook heb ik een update van Laura gekregen van haar Bubbels en Bengel. Ook zij zijn weer terug van een welverdiende vakantie. Laura haar ouders hebben op B&B gepast. Maar Bengel was een beetje bang voor haar vader. Waarschijnlijk omdat hij nogal groot is. Nu trekt Bengel toch meer naar vrouwen dan naar mannen. Tja.. Ook hier hebben de katten zo hun voorkeur. De ene komt liever bij Gerrit en de ander liever bij mij. Dat hebben we zelf niet voor het kiezen jammer genoeg. Maar zowel Bubbels en Bengel zijn dol op kinderen. Zou het dan toch de lengte zijn? Bij hen laten ze echt alles toe. Je kan Bengel zelfs ondersteboven hangen en meneer maakt het niets uit. Gekke beesten toch katten… Ook waren B&B ziek tot voor kort. Een virusje. Maar na wat koortsverlagers en wat andere middelen voor de diaree waren ze gelukkig met een paar dagen weer hersteld. Want anders durfden ze niet op vakantie. Dit keer alleen foto’s van Bengel. Bubbels was te bewegelijk om een goeie foto van te maken schreef Laura. Nou die Bengel mag er wezen. Laura, ook jij wederom dank voor de update en voor de mooie foto’s van Bengel.
  
Dagboek 19) 7 augustus 2010 - 10 september 2010