[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
27 februari 2010
Het gaat goed met de moeders en de kittens. Ik heb in die zin niet veel nieuws. Ze hebben elkaar wel allemaal opgevolgd qua diaree. Dat zie je aan de gewichtenlijsten, maar ze maken het goed. Zijn lekker speels en eten goed. Ook zijn ze lekker knuffelig. Maar ik moet zeggen dat ze ons ook pijn doen;-). Zie foto waarop 1 van de kittens omhoog probeert te klimmen via mijn broek. Met een spijkerbroek voel je daar niet zoveel van, maar o wee als je een dunne broek draagt. En dan de dagelijkse praktijken. Probeer maar eens een kattenbak te scheppen…. In plaats van plasbolletjes of poepjes schep je constant de kittens alle kanten op… Ze jumpen in de bak, slaan tegen het schepje klimmen op je rug en ga zo maar door. Een ramp dus. Haast niet te doen. Maar uiteraard liggen wij hier ook regelmatig krom van het lachen. Nog een paar weken en dan vertrekken de kittens weer. Dus voor nu nog maar even zelf genieten van dit kleine grut.
  
20 februari 2010
Het was me wel een opgave zeg om met 9 kittens naar de dierenarts te gaan, maar gelukkig had ik hulp van Hennie. Want het was niet makkelijk om ze allemaal in de draagkooien te krijgen en dan nog het tillen…. Dus nogmaals dank Hennie! Aldaar hadden ze zich prima gedragen en zijn allen gezond bevonden. Nou dat wist ik natuurlijk al, maar het is toch fijn om te horen;-). De kittens hebben geen medicatie meer en ze zijn inmiddels opnieuw ontwormd. Het gaat dan ook heel goed. Over vier weken gaan we weer met zijn allen op pad, maar dan zijn die draagkooien een stuk zwaarder, aaaaahhh!!! Afgelopen woensdag hebben ook Marilyn en Sam hun 2e vaccinatie gekregen. Die twee doen het ook heel goed. En Sam is de 2 kg al gepasseerd! Echt een mooi gewicht voor 12 weken jong! Ook zij zijn verder gezond bevonden. Ik bof maar.

Dan kitten 2 van Mia. Ze is alsnog verkocht en zal bij de familie Kloet gaan wonen en zijn naam wordt Silas. Silas beteket heerser over het woud. Ik wil de familie Kloet bedanken voor de adoptie van kitten 2. Hij zal het heel leuk gaan krijgen bij hen, want naast de knuffels van mensen krijgt hij ook nog een paar kattenvriendjes en een hond (die gelukkig goed met katten overweg kan) om mee te spelen. Het is sneller gegaan dan gedacht en dit keer met de hulp van Hermelinda. Zij heeft hen doorverwezen naar mij. Dus Hermelinda, ook jij nogmaals dank.

Verder wil ik via deze weg even reclame maken voor het grote Dierenevenement op 11 april 2010 in Houten. Zelf heb ik hier een keer mogen staan om de pixiebob te presenteren. Ik was ook voor dit jaar gevraagd, maar mijn agenda laat het helaas (nog) niet toe. Omdat ik de organisator van dit evenement ken en heel attent vind, heb ik beloofd hier even aandacht voor te vragen via mijn website. Onderaan vind je een opsomming wat je die dag ondermeer kan bezoeken. Via bijgaande link kom je op zijn website. Dus wie tijd en zin heeft, ga op 11 april 2010 naar Expo Center in Houten!

In navolging en het succes van de eerdere shows gaan we jaarlijks een groot dierenevenement organiseren in het Euretco Expo Center te Houten. Op ruim 10.000 m2 zullen er verschillende evenement tegelijk plaatsvinden. Elk evenement behoud zijn eigen karakter en eigenschappen. Dit houdt in dat ieder evenement in een eigen zaal of ruimte zal plaatsvinden. Er zal een keer entree worden geheven en u kunt dan alle evenementen bezoeken.
De evenementen die tegelijk op 11 april 2010 gaan plaatsvinden zijn:
Exoknaag Houten Kleindier-evenement
Katten Houten Katten presentatie
Kromsnaveldag Houten (geïntegreerd in exoknaag) Kromsnaveldag
Terraria Houten Algemene reptielen evenement
Spinnen en insecten Houten Spinnen en insecten
Nationale Frettendag Houten Nationale Frettendag
Internationale Caviashow Houten Caviashow WCC

ENTREE Bezoekers   Volwassenen 9,00 euro
Kinderen tot 12 jaar en 65+ 6,00 euro
Kinderen tot 5 jaar gratis

  
Brutus & Sam
Mambo & Marilyn
Astrid met Bruce
13 februari 2010
De kittens volgen elkaar in rap tempo op. Maar de klachten zijn minimaal. Dit omdat ik ze allen medicatie geef. Zoals je kan zien zijn geen van de kittens echt veel afgevallen en ook niet lang achter elkaar. Het gaat dus de goede kant op. Wel zijn alle poezendames krols. Gek worden wij en onze buren ook ben ik bang. Wat kunnen zijn krijsen zeg. Ik denk dat de diaree klachten hier mede debet aan zijn. Dus dat de melk van de moeders achteruit gaat. Want de rest van de katten in huis heeft nergens last van. Daarbij heb ik dit bijna bij ieder nestje rond deze leeftijd. Daarnaast is het toch wel vreemd als ik het zelf niet een keer verspreid heb. Ok ik was mijn handen vaak, maar toch. Ik hou ze zekerheidshalve nog even apart totdat alle kittens van de diaree af zijn. Ik ben nogmaals zo blij dat het allemaal meevalt. Aanstaande maandag krijgen de kittens van Mia en Macy hun eerste vaccinatie. Ik heb Hennie gevraagd of zij met mij mee wil gaan. Want ik denk dat het toch wel lastig is om 9 kittens alleen te vervoeren. En aanstaande vrijdag zullen Marilyn en Sam hun tweede vaccinatie krijgen. Zij zijn dan alweer 12 weken. Wat gaat de tijd toch snel. Hierbij een paar foto’s welke ik begin van de week heb genomen. Zoals je kan zien zijn ze allen lekker speels en actief.

Ik heb alleen een minder leuk bericht. De mensen van Snorro hebben in verband met privé omstandigheden af moeten zien van de koop van Snorro. Kitten 2 katertje van Mia is dus weer te koop. Ja, soms gebeuren dit soort dingen. Het is jammer, maar ik heb er ook alle begrip voor. Ik hoop dat ik spoedig een nieuw en goed huisje vindt voor kitten 2.
  
Igor
Sam
Marilyn, Sam & Maya
Leevie
Marilyn & Mambo
Bumper
Snorro
Pipo
Bruce
Momo
Bengel
Bubbels
7 februari 2010
Arme Igor ging toch weer achteruit. Ik snapte er werkelijk niets van. Hij was de enige met diaree en misselijkheid. Dus opnieuw naar de dierenarts, maar nu om een FIP test te doen. Er bestaat nog niet een echte FIP test, maar wat ze doen is het volgende. Ze testen het bloed op zo’n zes verschillende dingen (denk aan ontstekingsactiviteit, bezinking, etc.). Als die allen slecht uitpakken, dan is de kans groot dat de kat FIP heeft. Deze test wees ook niets uit. Alle bloedwaardes waren normaal. Ik blij natuurlijk, maar wat is het dan wel? Zekerheidshalve had ik Igor apart gehouden in een van de kamers boven. En omdat het natuurlijk zielig is dat hij ineens alleen moest zitten, ben ik bij hem gaan slapen. Nou van slapen kwam natuurlijk niets terecht. Wat een boefje. Lekker spelen midden in de nacht…. Maar ik vond het natuurlijk ook heerlijk om samen met Igor te slapen, want hij is een echte knuffelkont. Maar ik wist dus nog steeds niet wat hij had…. Totdat Bubbels een paar dagen terug ook overgaf en diaree kreeg. Toen wist ik het zeker. Toch een buikvirus… Dus nu geef ik alle kittens en moeders zekerheidshalve metranidazol en hopelijk heb ik het snel weer onder controle. Gelukkig hebben ze van deze buikgriep verder niet zo’n last. Behalve dan misselijkheid de eerste dagen, diaree gedurende een langere periode en het daarmee gepaarde gewichtverlies. Ook ben ik blij dat tot nu toe maar weinig van de kittens diaree heeft (maar kan natuurlijk nog komen). Verder is uiteraard een goede hygiëne van belang. Maar schoonmaken is hier sowieso een dagelijkse bezigheid. Gelukkig spelen de kittens er nog steeds flink op los, dus in die zin merk je niets aan ze. Helaas kan ik ze nu nog niet de woonkamer geven. Dit om eventuele verdere besmetting te voorkomen, maar ze mogen wel in de gang, keuken en badkamer spelen. En dat is voor hun al heel wat (ze weten toch nog niet beter). Marilyn en Sam doen het ook heel goed. Ze zijn al zo groot en Mambo speelt maar wat graag met ze.

Inmiddels zijn ook kitten 2 en 6 verkocht. Ik wil bij deze Bob en Dana bedanken voor de adoptie van kitten 2 die vanaf nu Snorro zal heten. Snorro is de naam van de held uit de jeugdtheatervoorstelling Snorro, de gemaskerde held. En ik wil Astrid en Arjen danken voor de adoptie van kitten 6. Hij zal vanaf heden Bruce heten. Ik heb dan ook voor alle kittens een goed huisje gevonden en ben hier heel dankbaar voor. Wat zullen de kittens het goed gaan krijgen!
  
Dagboek 12) 7 februari 2010 - 27 februari 2010