[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
30 december 2009
Dit wordt mijn laatste berichtje voor 2009. Ik wens jullie alleen een goede jaarwisseling en een gezond en goed 2010!

Maandag 28 december is Mireille met haar kinderen bij ons op bezoek geweest. Het was heel gezellig. Ze hebben gekozen voor kitten 3 van Mia en zij zal voortaan Bumper heten. Een grappige naam die qua naam past bij haar twee huidige poezen Banjer en Bengel. Ik wil Mireille en haar gezin nogmaals danken voor de adoptie van Bumper en ik kijk uit naar het volgende bezoek.

Dinsdag 29 december ben ik op bezoek geweest bij Ria in Haarlem. Zij heeft destijds Boau geadopteerd. Het was heel gezellig en ik wil Ria danken voor haar gastvrijheid en het heerlijke gebak. Ria heeft een groot huis en Boau mag overal komen. Boau is echt een prachtige, grote kater van wel 7 kilo! En dat voor nog geen 1 ½ jaar jong! Naast dat hij een heerlijke knuffel is, heeft hij nog wat andere ‘aparte’ eigenschappen;-). Hij kijkt net als zijn broertje Izzy een beetje scheel. Zie foto. Maar het misstaat niet hoor;-). Hij heeft ook een vriendinnetje de Franse bulldog van Ria haar broer. Zie foto. Boau vindt het maar wat leuk om haar zo nu en dan te bespringen! Naast zijn boevenstreken is hij ook heel slim en nergens bang voor. Hij gaat gewoon zitten voor zijn tuigje. Want met tuigje om mag hij de tuin in of mee op pad. Lekker buiten wandelen of mee op de fiets (zie foto)! En dat laatste vind ik zo bijzonder! Ja, een pixiebob is leergierig, maar dit is voor mij nieuw. Ik heb genoten van mijn bezoekje en wil Ria nogmaals danken voor de goede zorgen voor Boau.

Hierbij nog wat foto’s van de kittens van een paar dagen geleden. Gelukkig groeien ze allen goed. Maar die Macy en Mia toch…. Ze gingen steeds wisselen van nestje. Wat natuurlijk niet erg is en daarnaast ook wel grappig. Totdat ik ineens Macy haar kittens bij Mia zag liggen. Macy had ze uit de doos gehaald en bij Mia haar kittens (naast de doos) neergelegd. Toen had ik zoiets van ‘Dit moet ik anders oplossen.’ Want dit ligt wel erg krap. Dus toch maar de doos van Macy uit de bench gehaald en alle kittens en moeders bij elkaar gelegd. En nu geven ze dus beiden alle kittens te eten. Het maakt ze niet uit van wie de kittens zijn. Zo lief!!!

Marilyn en Sam hebben een paar dagen geleden hun eerste ontworming gehad. De 1e ontworming geef ik als ze zo’n 500 gram zijn. Ook spelen ze al in de woonkamer en Mambo heeft hiermee de tijd van zijn leven! Mambo heeft geen broertjes of zusjes en nu heeft hij Sam en Marilyn als vriendjes. Al moet hij natuurlijk niet te wild doen, want ze zijn nog zo klein. Maar ik hou ze goed in de gaten.

  
27 december 2009
Nu ik nog vakantie heb, kan ik wat vaker mijn website updaten. Maar na mijn vakantie zal ik dit helaas maar 1x per week kunnen doen. Alle kittens zijn gelukkig aangekomen en ik heb nu ook van Mia en Macy hun kittens een gewichtenlijstje. Zie links. Zo kunnen jullie zelf de groei blijven volgen voor diegene die dat leuk vinden. Mia heeft het wel zwaar met het voeden van 6 kittens en Macy neemt het af en toe van haar over. Zie foto. Ja, in die zin is het wel fijn om meerdere nestjes tegelijk te hebben. Heeft de ene moeder niet genoeg melk, dan heeft de andere wellicht nog wat over;-). Macy en Mia zitten samen in één bench, maar helaas kreeg ik daar niet 2 kraamdozen in. Dus ik heb Mia haar kittens naast de doos van Macy neergelegd. En een schutting aan de voorkant gemaakt. Zo kunnen de kittens van Maya - die nu al echt speels zijn - er niet bij. Niet dat dat niet mag, maar nu zijn de kittens van Macy en Mia nog te jong voor spelen. Ander voordeel is dus dat Macy Mia een beetje kan helpen met voeden. Ik bof maar dat Macy en Mia zo goed met elkaar omgaan en dit gewoon toelaten.
25 december 2009
Om te beginnen wil ik jullie allen fijne kerstdagen wensen en een goed en gezond 2010! Dat 2010 een goed jaar voor jullie mag worden!

Ik heb eindelijk de kittenpagina's aangevuld met een foto van elk kitten afzonderlijk. Neem hiervoor een kijkje via de links hier beneden of via de link kittens in het hoofdmenu via de homepage. De kittens van Mia hebben het zwaar. Het kan zo zijn dat ik de kittens die het minst aankomen bij Macy aan ga leggen. Maar ik kijk het nog heel even aan. De gewichtenlijsten volgen later als ik wat meer data heb. De kittens van Macy en Maya groeien gelukkig wel heel goed. Maar zij hebben dan ook minder mondjes te voeden.
Maya & kittens
Macy & kittens
Mia & kittens
23 december 2009
Wie had dit gedacht! Gisteren (22 december) is Mia bevallen van 6 kittens! Het is een bijzonder nestje met veel poly kittens en ik denk meer katertjes dan vrouwtjes. Maar ik moet alles nog een keer goed nalopen. Bij sommige kittens is het geslacht overduidelijk en bij andere weer niet. Ook lijken ze zo erg op elkaar…. Lastig… Ik moet ze echt gaan ‘merken’ met nagellak en als ze groter zijn, krijgen ze een bandje om. Anders kom ik er niet uit. De kittens van Macy zijn overigens alle drie aangekomen. Dus ook het mannetje die de eerste halve dag van zijn leventje nog niet was aangekomen, is nu wel bijgekomen. Weer een opluchting. Foto’s van alle kittens afzonderlijk volgt zodra ik ze uit elkaar kan houden;-). Uiteraard hou ik weer een gewichtenlijstje bij, maar ook deze volgt nog. Voor nu ben ik blij dat alles zo goed is verlopen en dat alle kittens het op het eerste gezicht heel goed doen. Ook de moeders doen het goed. Al moet ik Macy wel goed in de gaten houden. Zij heeft al een paar keer ontstoken melkklieren gehad en daar wordt ze heel ziek van. Voorlopig blijf ik nog bij ze slapen, want de moeders lopen nogal wat af te grommen naar elkaar. En dan met name Maya naar Macy en Mia toe. Maar dit is niet zo gek, want Maya had de kittenkamer natuurlijk de eerste weken voor haar zelf. Ik hoop dat dit snel bijtrekt. Gelukkig hebben ze vanmorgen wel hun vleesje met zijn 3-en van één bordje gegeten en dat zonder grommen! Dus ik heb hoop. Want slapen komt er niet van met zoveel geluiden om mij heen. En als het meezit, kan ik met een paar dagen weer naar boven naar mijn eigen bed. Voor nu ben ik heel happy. Wat een heerlijk gezicht al die drinkende kittens. En wat nog leuker is…. Sam en Marilyn komen gezellig op mijn bed spelen! Ik heb nog nooit kittens van 3 weken op mijn bed gehad;-). Ik bof maar.
Macy & kittens
Macy & kittens
Macy & kittens
Churchill
Churchill
Churchill
Churchill
Churchill
Sam & Marilyn
Maya, Sam & Marilyn
Bobbie & friends
Bobbie
Bobbie & friends
Macy & Mia
Brutus & Mambo
Bobbie
19 december 2009
Zaterdag 19 december zijn Hennie en ik bij Hilly en Jan in Volendam op bezoek geweest. Hilly en Jan hebben destijds Bobbie geadopteerd. Ze wonen heel mooi en wat hebben hun lieve viervoeters het goed. Ja, ik zeg dit keer op keer, maar het is gewoon zo. Ik heb echt allemaal lieve mensen leren kennen sinds ik dit ras fok. Hilly had ons verwend met allemaal lekkere hapjes waarvoor dank! Jan was helaas nog aan het werk, of beter gezegd onderweg van zijn werk naar huis. Helaas hebben we hem niet gezien omdat wij ook weer tijdig terug moesten. Maar ook Jan wil ik bedanken voor de gastvrijheid en de goede zorgen voor Bobbie. Bobbie is echt heel groot geworden. Hij is pas 1 ½ jaar en weegt al zo’n 6 kilo! Een stevige zware jongen en lief dat hij is! In het begin was hij nog een beetje bang voor ons, maar al na een uurtje kwam hij heerlijk knuffelen en begon hij met Hennie haar voeten te vrijen;-). Bobbie is trouwens ook een boefje. Ondanks dat hij zijn eigen bordje eten heeft, moet en zal hij ook de bordjes van de dames Tijger en Poere leegeten…. Hierbij een paar foto’s van Bobbie. Is hij niet prachtig?!

De kittens Sam en Marilyn doen het heel goed. Ze groeien dagelijks en lopen al door hun kamertje. Met vallen en opstaan wel te verstaan;-). Het is zo’n grappig gezicht hoe dat rondhuppelt! Zie foto. Ik heb ook een foto van de zwangere Macy en Mia bijgevoegd. Op de foto is het wellicht niet zo goed te zien, maar Mia is echt een tientonnertje en bij Macy voel ik de kittens bewegen in haar buikje. Verder durft Brutus nog steeds zijn kamer niet uit, maar gelukkig heeft hij nu zijn zoon Mambo om hem gezelschap te houden. Ze slapen zelfs samen!!! Ook dat mooie moment moest ik even vastleggen. Dit is iets wat ik niet had durven dromen…
  
22 december 2009
Vervolgens ben ik afgelopen maandag op bezoek geweest bij Erica en Rene. Helaas kwam ik veel later aan dan gepland. Ik was een beetje verdwaald… En het weer zat ook niet mee. Heel Nederland is bepakt in sneeuw! Maar gelukkig heb ik Erica en Rene toch nog gezien. Het was heel fijn ze weer te zien en ook hun Churchill. Wat is Churchill gegroeid zeg! Hij is echt een enorm grote jongen geworden. Maar dat kan je wel zien op de foto’s. Ja, Erica en Rene verwennen hun katten en ze hebben dan ook een super leventje bij hen! Erica en Rene, ik wil jullie bedanken voor de lekkere broodjes en voor jullie gastvrijheid! Ook wil ik jullie nog bedanken voor het mooie geboorte tegeltje van Mambo!

En dan Macy…. Macy kon niet even wachten totdat ik weer thuis was. Ze was al bevallen van drie mooie kittens tijdens mijn bezoek aan Erica en Rene. 1 mannetje met lange staart en poly voetjes, 1 mannetje met lange staart en 1 vrouwtje met lange staart (zover ik nu kan zien). Ik vind het wel jammer dat ik Macy niet bij heb kunnen staan, maar ik had niet verwacht dat ze op dag 63 zou bevallen… Ze zijn bij mij niet eerder zo vroeg bevallen. Ik kan nog niet zeggen hoe de kittens het doen. Met name het katertje met poly voetjes is (nog) niet aangekomen. Maar weet dat ik ze dus gisteravond heb gewogen en vervolgens weer hedenmorgen. Dus het zegt nu nog niet zoveel. Voorlopig hou ik ze allen goed in de gaten en hoop dat ze alle drie gezond en wel zijn en zullen aankomen.
  
18 december 2009
Marilyn en Sam zijn al weer bijna 3 weekjes jong. Ze beginnen al een beetje hun wereldje te verkennen. Zo schattig! Sam is nog een beetje bang als je hem optilt. Hij heeft een beetje hoogtevrees. Marilyn daarentegen is helemaal niet bang. Ja, kittens op zo’n jonge leeftijd kunnen nog geen hoogte inschatten. Beide vinden het heerlijk als je ze knuffelt, maar het is Sam die dan gaat spinnen! Hierbij een paar foto’s van de lieve ukkies.

Ook heb ik een paar foto’s van Erwin en Nadia gekregen van Simba. Ja, het heeft flink gesneeuwd in Nederland de laatste twee dagen. En Simba en Nala hadden dan ook hun eerste sneeuwervaring opgedaan! Nala vond het maar niets (ja wie houdt er van natte pootjes), maar Simba kreeg er geen genoeg van (zie foto’s). Dank voor deze leuke foto’s!

Nog een klein weekje en dan zijn Macy en Mia uitgerekend. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik zoveel kittens zal ‘huisvesten’. Ik wil ze natuurlijk het liefst allemaal in de kittenkamer. Lekker veilig en overzichtelijk voor mij, maar willen de dames de kamer delen…. Ik hoop het. Op de kittenpagina zie je een foto van beiden welke ik vorige week heb gemaakt. Ze zijn al aan de flinke kant (zachtjes uitgedrukt).
  
Dagboek 10) 18 december 2009 - 30 december 2009