[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
13 december 2009
Gisteren heb ik een gezellige dag gehad. Eerst ben ik bij Tammo en Maggie (en hun pixiebob Skyler) op visite geweest. Ze zijn sinds kort verhuisd en wonen op een steenworp afstand van hier. Ze hebben echt een heel mooi huis en die Skyler heeft het zo goed bij hen. Naast dat ze veel aandacht krijgt, spelen ze veel met haar. Ze is dan ook een lief en prachtig dametje! Ik vond het heel leuk jullie weer te zien en dank voor de gastvrijheid en voor al het kattenvoer! Hier zijn mijn lieve viervoeters heel blij mee! Hierbij een paar foto’s van Skyler.

Ook had ik gisteren visite van Gerdie en Wietse. Dit was de eerste keer dat ze hun Sam in levende lijve zagen. Ook ben ik nog eens verwend met een heerlijke fles wijn en wat speeltjes voor Sam en Marilyn (voor als ze straks wat groter zijn). Zo lief! Nogmaals dank!!! Ja, Sam en Marilyn zijn nog heel klein, maar ze beginnen al een beetje nieuwsgierig om hun heen te kijken. Voor je het weet zijn ze net zo groot en speels als Mambo. Ja, die Mambo …. Hij moet en zal bij Sam en Marilyn liggen. Geeft wel af en toe een volle bak, maar o zo schattig. Al houd ik hem wel in de gaten dat hij niet te ‘hardhandig’ met ze omgaat. Al is het voor hem spelen, hij snapt maar niet dat ze nog niet van hun af kunnen slaan. En die arme ukkies rollen dan ook om als Mambo hen een tikje geeft. Dus hij mag niet zonder toezicht in de doos. Sorry Mambo! Gerdie en Wietse, nogmaals dank voor de adoptie van Sam en voor de leuke cadeaus! Hierbij een paar foto’s van het kleine grut welke ik op 11 december heb genomen. Ook heb ik hun gewichtenlijst weer bijgewerkt tot en met gisteren.
  
8 december 2009
De oogjes zijn inmiddels open. Nog een paar dagen en ze kunnen ons ook horen. Voor nu alleen wat foto's van Sam en Marilyn genomen op 6 december.. Ze groeien heel goed zoals je kunt zien op hun gewichtenlijstje.
2 december 2009
Even een kort berichtje. Zowel kitten 1 als kitten 2 hebben al een toekomstig huisje gevonden! Ik ben zo blij!!!! Het katertje zal bij Wietse en Gerdie in Frankrijk gaan wonen en het vrouwtje genaamd Marilyn zal bij Callista en Ben in Duitsland gaan wonen!!!! Ik wil hun allen bedanken en weet dat deze kittens het heel goed gaan krijgen bij zulke lieve mensen! En nu denken jullie waarschijnlijk..... ook toeval! Beiden over de grens! Nou dat is het zeker toeval, maar wat ook toevallig is, is dat ze dus naar een Nederlands gezin gaan die dus beiden zijn geëmigreerd. Wietse en Gerdie zijn overigens een bed & breakfast in Frankrijk begonnen. Ze wonen echt super mooi! Nieuwe foto's volgen snel weer. Voor nu een grappige fotoo van mams, de kittens (een beetje uit het zicht....sorry hiervoor) en Mambo. Maar om het goed te maken wel alvast een gewichtenlijstje. Ze groeien als kool! De link van Gerdie en Wietse van hun mooie huis en Bed and Breakfast is:

  
28 november 2009
Gisterochtend ben ik toch maar met Maya naar de dierenarts gegaan. De hele nacht was ze onrustig en aan het graven in haar doos. Ze was al zo lang bezig met ‘nestelen’, maar ze kreeg geen weeën. Er zijn 2 kittens geboren met een keizersnede en ik heb haar gelijk laten steriliseren. Want Maya heeft genoeg nestjes gehad en ik wil niet dat ze weer zo’n zware zwangerschap krijgt. Ik ging er eigenlijk vanuit dat er geen levende kittens ter wereld meer zouden komen, want ik voelde niets bewegen. Dus ik was dan ook heel erg verrast toen ik van de dierenarts vernam dat er twee kittens levend ter wereld waren gebracht! Wel houd ik moeders en kittens goed in de gaten, want je weet maar nooit. Maya heeft toch een zware operatie achter de rug. Er is één katertje geboren met een kort staartje, dezelfde lengte als Major en een klein krulletje aan het eind en één vrouwtje met een lange staart. Wat een mooie combinatie! Het mannetje woog 119 gram bij de geboorte en het vrouwtje 101 gram. Mooie gewichtjes. Alleen het mannetje heeft nog wat moeite met een tepel vinden, dus ik duim dat hij het goed blijft doen. Pas gisteravond – nadat ik hem gevoederd had – zoog hij voor het eerst aan een tepel. Nu duimen dat hij zelf blijft eten anders moet ik hem voorlopig gaan voederen. Ja, het waren een paar stressvolle dagen voor Maya en daarmee ook voor mij, maar ik ben nu heel erg opgelucht en duim dat alles goed blijft gaan. Hierbij een paar foto’s van mams en de kittens. Ik heb ze nog niet afzonderlijk gefotografeerd, omdat ik Maya niet te veel stress wil geven. Maar foto’s van de kittens afzonderlijk volgen nog. Ook heb ik een paar grappige foto’s van Maya en Mambo bijgevoegd. Want toen Maya zover was om te bevallen (alleen dus zonder weeën), zag ze Mambo ineens als haar kitten!!!! Zo heeft ze de gehele zwangerschap een hekel gehad aan Mambo en zo knuffelde ze hem aan alle kanten! Ze begon hem zelfs aan zijn nekvel te verslepen door het huis en Mambo mocht ook nog even aan de tepel! Ja, gekke dieren toch katten…. Verder heeft Mambo gisteren zijn eerste vaccinatie gehad en heeft zich heel goed gehouden. Hij heeft zelfs gewoon geslapen in de auto! Mambo woog 1 kilo.
  
24 november 2009
Nou het slapen bij Maya is voor mij niet zo'n succes. Dan wil ze weer eten, dan weer naar de kattenbak, dan weer bovenop mij liggen… Ik doe haast geen oog dicht! Het vreemde vind ik dat ik niets voel bewegen in haar buikje. Ik hou mijn hart dan ook vast. Mocht ze niet tijdig bevallen, dan laat ik een keizersnede doen en haar steriliseren. Maar goed, ik moet nog even afwachten want ze doet het verder dus heel goed. Ze spint lekker als ik haar knuffel, ze eet goed en is nog vol energie. Ook Macy en Mia doen het goed. Ik heb het idee dat Mia al een flinke buik krijgt en die van Macy wat minder. Zou mijn wens dan toch uitkomen? Kleine nestjes? Dit om het voor mij makkelijker te maken de komende
periode;-). Verder slaapt Mambo nu bij Brutus. En dit gaat echt heel goed. Het is niet zo dat ze naast elkaar slapen – al wil Mambo dit wel – maar ze spelen met elkaar en als Mambo zich een beetje rustig houdt, krijgt hij nog een flinke lebber van Brutus op de koop toe. Mambo en Brutus zitten overigens alleen apart als wij niet thuis zijn of naar bed gaan. Maar helaas durft Brutus nog steeds zijn kamer niet uit…. Gelukkig vindt hij het gezelschap van Mambo heel leuk. Als Mambo weer zijn kamer in komt, springt hij gelijk uit zijn klimpaal om bij Mambo te kijken. Zo schattig!

Ik kreeg weer een paar leuke updates. Te beginnen van Tammo & Maggie die destijds Skyler hadden geadopteerd. Ze zijn verhuisd en ik ga in december even een kijkje bij ze nemen. Ze wonen nu in dezelfde gemeente als ik. Echt toeval! Dit is wat zij mij schreven.
Skyler moest even wennen aan hun nieuwe huis, maar ze hangt al weer de heldin uit. Ze is erg gegroeid en weegt 5 kg schoon aan de haak. Ze wordt nu ook echt zwaar als ze haar vasthouden, en ze zijn dan ook benieuwd waar dit gaat eindigen als Skyler is uitgegroeid. Ze is inmiddels ook vriendjes met hun cavia’s geworden (zie foto) en vindt het heerlijk om lekker in het zaagsel met de andere dikkertjes te kroelen. De cavia’s vinden het nog wat vreemd en houden vooral in het begin wat afstand, maar dat zit natuurlijk in hun natuur. Zo’n groot, harig beest is natuurlijk nimmer te vertrouwen ;-). Skyler doet nog steeds haar behoefte op het toilet. Daarbij vindt ze het wel prettig als Tammo en Maggie een oogje in het zeil houden. Alsof ze hun iedere keer wil laten zien hoe goed ze het kan;-). Ook spelen Tammo & Maggie nu twee spelletjes met haar: verstoppertje en tikkertje. Heel erg grappig!  Met verstoppertje gaat Maggie of Tammo ergens in het huis zitten/staan/liggen en roept vanaf die plek “Skyler!” Vervolgens komt ze hen zoeken totdat ze hen gevonden heeft. Helaas lukt het andersom nog niet zo goed ;-) Maar tikkertje is haar favoriete tijdverdrijf. Ze slaat dan met haar pootje of pootjes tegen je been, arm, borst of hoofd en rent dan vervolgens heel hard weg. Dat doet ze net zo lang totdat je haar uiteindelijk te pakken hebt.
Wat een verhaal zeg en ja, dit wil ik de volgende keer wel even zien! Zo zie je maar hoe intelligent die pixiex zijn. Dank voor de foto’s,  deze grappige, bijzondere update en tot snel!

Ook kreeg ik een update van Eke die destijds Izzy en Dixie heeft geadopteerd. Dit is wat zij mij schreef.
Vrijdag was het weer zover.....de jaarlijkse Katten APK! Ze heeft inmiddels al haar katten op dezelfde datum om te vaccineren. Eke had deze keer  besloten om ze zelf naar de dierenarts te brengen in plaats dat de dierenarts aan huis komt. Aangezien ze thuis een stuk feller zijn en Eke deze keer niet zat te wachten op een geperforeerde handen;-). Dus 6 reismandjes achterin in de auto en op weg met het zangkoor der schorre keeltjes! Borris spande de kroon! Die schreeuwde zo hard dat hij er nu nog hees van is! De beebs (hiermee bedoelt ze Izzy en Dixie) miauwden wel, maar hadden zoiets van, we zien wel.... Het was een heel gesjouw! Pffffffff!!!!!! Meer dan 30 kilo Kat de trap op en af tillen! Maar gelukkig waren ze alleen “goedgekeurd”! Izzy....6.5 kilo schoon aan de haak en Dixie 5.5 kilo! Maar niks te dik hoor! Wel vroeg de assistente......”Wat krijgen ze eigenlijk bij jou te eten? Want ik probeer mijn kat al maanden wat zwaarder te krijgen!” Dus Eke vertelde haar dat ze Ecostyle en Royal Canin sensible33 geeft. Vinden ze heerlijk en ze doen het er goed op! Eke was blij dit weer achter de rug te hebben, want dit was een ZWARE opgave! Maar dat heeft ze dan weer voor een jaar gehad!
Nou ik wil niet met je ruilen, Eke! Ik vind het al zwaar als ik twee katten mee moet nemen naar de dierenarts. Laat staan 6 of in mijn geval 11! Ik vraag me dan ook af of je dit volgend jaar weer zo gaat doen;-). Dank Eke voor deze leuke en grappige update van je lieverds!
  
Tommy
Tommy
Tommy
Churchill & Mckenzie
McKenzie, Churchill & Azraël
Churchill
20 november 2009
Ik heb weer een update van Churchill gekregen met dank aan Erica. Ze wou mij even laten zien hoe haar lieve 4-voeters het weekend doorbrengen. De katten op bed zijn Churchill, Azraël en Mackenzie (lekker knusjes bij elkaar). En op de bank - in een zeer relaxte houding - is Churchil. Erica schreef mij dat haar katten dan ook een heel ZWAAR leventje hebben!!!!! Nou ik zou maar wat graag met ze ruilen hoor! Dank Erica voor de update en de foto’s. En ik zie je binnenkort! Nogmaals beterschap!

Ook heb ik weer een update van Tommy gekregen met dank aan Frencis en Piet. Ze schreven mij dat Tommy de laatste tijd zo veel babbels had en jammerde, dat ze de knoop hadden doorgehakt en hem hebben laten castreren. En dat nog wel op vrijdag de 13e!!!! Maar gelukkig is alles goed gegaan. De ochtend hadden ze hem weggebracht met zijn tuigje en riempje om. En dit ging heel goed. Hij oogt heel stoer, maar is dit eigenlijk niet vertelden zij mij. Hij was namelijk wel een beetje bang voor al die honden bij de dierenarts. En als de honden te dichtbij kwamen, ging hij heel hard blazen. Maar alles is verder goed verlopen. De avond dat hij weer mocht eten, hebben ze hem lekker verwend. Ook zijn ze het weekend thuis gebleven om hem te vertroetelen, want het is niet niets als ze je balletjes weghalen, schreven ze mij;-). Nee, dat is zeker niet niets! Arme Tommy! Maar gelukkig weet ik uit ervaring dat ze heel snel weer de ‘oude’ zijn na deze ingreep. Nogmaals dank en hopelijk tot snel!

Nog een weekje en dan zal Maya bevallen. Ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig wat ze ons zal schenken. Blijft keer op keer spannend. Brutus en Mambo doen het gelukkig goed samen. Want vanaf dit weekend zal hij naar de kamer van Brutus verhuizen. Dit omdat Maya alles behalve lief is voor Mambo en Maya de kittenkamer nodig heeft. Ik ga dan weer met mijn matras op de grond bij Maya slapen opdat ik niets mis van de bevalling en om Maya te knuffelen en te helpen waar nodig. Want ook bij dieren is bevallen echt geen pretje. Maar gelukkig is dit niet haar eerste nestje. Hierbij een paar foto’s van Mambo en Brutus. Heb ik Brutus een keer kunnen fotograferen met zijn ogen open!!! Had hij even niet door;-).

  
13 november 2009
Ik ben helemaal op van de zenuwen.... Zowel Maya, Macy als Mia zijn zwanger. Dit keer is het duidelijk te zien bij Macy en Mia. Ik ben zo bang als ik dit straks niet aankan! Ik heb al zoveel keren geprobeerd om de dames zwanger te krijgen, maar iedere keer lukte het niet. Ik dacht toch echt dat er een paar vrouwtjes waren die niet vruchtbaar (meer) waren. Vandaar dat ik het iedere keer weer probeerde als ze krols waren.... Niet gedacht dat het uiteindelijk in 1x bij allen zou lukken!!!! Het wordt hier dus een echte drukke kittenboel. Uiteraard ben ik blij dat ze dus vruchtbaar zijn, maar ook bang als het mij straks te veel wordt..... Dit omdat ik er ook nog naast werk. Ik duim dat ze allen hele kleine nestjes hebben. Maar belangrijker dat alles goed gaat en ze gezond zijn.

Ik kreeg van de week deze mooie foto van Viv van haar Linneke. Is ze geen schoonheid? Ze vindt het heerlijk om op de kast te liggen. Kan ze lekker de boel in de gaten houden. Dank Viv voor deze leuke foto!

  
Dagboek 9) 13 november 2009 - 13 december 2009