[]
[Web Creator] [LMSOFT]
27 september 2009
Buddha is vorige week onder het mes geweest. Het moest wel nu hij Mimie als vriendinnetje heeft. Want die hormonen gierden al door zijn kleine, jonge lijfje;-). Alwin vertelde mij dat alles prima was verlopen. Toen Buddha weer thuis was, ging hij al weer spinnen en had ook de kattenbak gelijk gebruikt. Dat kattenbakbezoekje werd een beetje een rommeltje, maar Alwin heeft Buddha weer schoongemaakt. De dierenartsassistente vertelde dat Buddha zich goed had gedragen en al weer snel op de been was. Wat natuurlijk wel met wankelen gepaard ging. Maar toen Buddha Alwin zag, begon hij gelijk weer te spinnen. Zo lief! Thuis gekomen was Mimie al weer helemaal in love met Buddha. Shiva (de hond) heeft hem even besnuffeld en vond het allemaal wel in orde. Alwin is dan ook heel trots op zijn lieverds. En ik ben trost op Alwin voor zijn goede zorgen voor Buddha en dat hij hem een vriendinnetje heeft geschonken! Geef Buddha, Mimie en Shiva maar een knuffel van ons!

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Dan zal Millie bevallen. Ik duim dat alles goed gaat. Gerrit is zo lief om de komende dagen (tot aan de bevalling) bij Millie op de kittenkamer te slapen. Millie is namelijk verzot op Gerrit. Uiteraard kan ik haar ook knuffelen, maar bij mij komt ze nooit op schoot. Alleen bij Gerrit doet ze dat. En aangezien die liefde tussen Gerrit en Millie wederzijds is, wil Gerrit graag een paar nachtjes bij haar slapen. Dank Gerrit! Ik en Millie zijn hier heeeeelll blij mee!
  
20 september 2009
Gisteren ben ik bij Renate op bezoek geweest. Renate heeft destijds Katmandu geadopteerd. Ik heb eigenlijk al sinds de geboorte van Katmandu regelmatig contact met Renate, maar was nog niet eerder bij haar thuis geweest. Renate heeft naast de katten ook nog een hond, cavia’s, konijnen, kippen en schildpadden. Ik wist niet wat ik zag! Zoveel dieren die ook nog heel goed samen gaan! Wel heeft ze de verschillende dieren natuurlijk apart zitten in grote ruimtes, maar sommige van haar dieren zijn ook toegankelijk voor haar katten. En ze doen elkaar niets. Ja, als iemand een grote dierenvriend is, is het Renate wel.

Wel was het een beetje lastig om Katmandu te fotograferen. Ze was namelijk bang voor de flits van de camera…. Maar gelukkig kon ik toch nog een paar plaatjes schieten terwijl Renate haar vasthield. Katmandu is niet groot qua lengte, maar wel heel gespierd gebouwd en zwaar. Ze is een pracht dametje geworden! Ik vond het heel leuk om Renate weer te zien en te zien hoe ze woont en wil haar danken voor de gastvrijheid en de goede zorgen voor Katmandu!

Millie is zwanger zoals ik al eerder schreef, maar ik vind haar dit keer niet dik. Ik ben bang dat ze hooguit 1 a 2 kittens draagt. Nu moet ik dus heel hard duimen dat deze kittens of kitten gezond ter wereld komen/komt. Want het zou hartverscheurend zijn, als ze aan deze zwangerschap geen kitten(s) overhoudt. Ik weet dat ik deze combinatie (Brutus – Millie) beter niet meer kan doen. Ik kon het alleen niet laten…. Ik wil namelijk zo graag Brutus met pensioen doen. En voordat ik Brutus met pensioen laat gaan, wil ik nog wel een nageslacht van hem hebben. Ik ga dan ook heel hard duimen……
Of Mia zwanger is, weet ik nog niet. Ze liet zich namelijk keer op keer op haar zij vallen tijdens het samen zijn met Brutus;-). Hoe moet Brutus dan zijn ‘werk’ doen? Na 27 september weet ik meer. Als haar tepeltjes dan niet veranderd zijn van kleur en grote, dan is ze niet zwanger.
  
Jinxie
Zoë
Zoë
Jinxie
Chaplin & Lin
Tommy
Tommy
Tommy
Tommy
Buddha
Mimie
Mimie
Buddha & Mimie
6 september 2009
Ik heb weer een paar foto’s van Alwin gekregen waarvoor dank. Alwin heeft sinds kort een nieuw kitten genaamd Mimie. Echt zo leuk dat Buddha nu een vriendinnetje heeft! Buddha moest in het begin wel even laten zien dat hij de ‘baas’ in huis is, maar nu al zijn ze dikke vriendjes. Ik heb Alwin alleen wel gewaarschuwd, want hoe klein Mimie ook is, voor Buddha is het een potentiële kandidaat om zich voor te planten;-). Want katertjes kunnen al heel jong papa worden. Kijk maar naar Major..…..  hij was op 7 maanden al vader van drie.

Ook heb ik weer een paar mooie foto’s van Frencis en Piet gekregen waarvoor dank. Dit zijn nog een paar foto’s van hun vakantie met de boot. Naar buiten gaan blijft een beetje eng voor Tommy. Hij blijft het liefst dicht bij de deur zitten zodat hij snel weer naar binnen kan glippen als er gevaar dreigt. Maar wat een lekkere knuffel is het toch zoals hij daar weer ligt in Piet zijn armen.

Viv heeft een artikel geschreven voor de website ‘www.uwhondenkat.nl’. En het is een mooi stuk geworden! Goed gedaan Viv! En uiteraard heel lief dat je zo vol lof over mij hebt geschreven. Nogmaals dank! Chaplin en Lin zijn nog steeds onafscheidelijk. En dat vind ik echt super! Hierbij de link naar Viviane haar artikel: Hoe ik aan Chaplin en Lin kwam....

Dan mijn bezoekje van gisteren aan de familie Cabout. Ans en Rob hebben destijds Zoë en Jinxie geadopteerd en eindelijk was ik in de gelegenheid ze een keer te bezoeken. Ik vond het heel gezellig en leuk om Ans en haar jongste zoon weer te zien (Rob had een andere afspraak). En wat wonen ze prachtig zeg! Ook vind ik het heel leuk om “mijn” voormalige kitten(s) weer terug te zien. Hoe ze wonen, hoe ze zich hebben ontwikkeld en hoe de eigenaren zelf hun pixiebob(s) ervaren. Zoë is niet zo gesteld op vreemden vertelde Ans mij, maar ik kon haar toch knuffelen! Dus ik was wel een beetje trots;-). Zoë houdt erg van spelen en met name met een pakje zakdoekjes. Een van de gezinsleden gooit het pakje in de lucht en Zoë springt dan mega hoog om het pakje te pakken! Jinxie is wat rustiger, maar daarentegen niet bang van vreemden en een heerlijke knuffel. En wat zijn ze groot geworden en stevig gebouwd! Echt flinke dames. Ik wil Ans en Rob nogmaals danken voor hun gastvrijheid en voor de goede zorgen voor Zoë en Jinxie. Deze dametjes hebben een pracht leventje en het ontbreekt ze aan niets. Hierbij een paar foto’s van dit prachtige stel.
  
25 augustus 2009
Het ziet er naar uit dat Millie zwanger is. Ze heeft grote tepeltjes. Ook is ze wat knuffeliger dan normaal. Duimen dat alles goed gaat! Als het mee zit verwacht ze haar kittens rond 1 oktober.

De laatste paar dagen hebben we even in 'angst' gezeten. Maya was zo misselijk en moest keer op keer overgeven. Nu kan dat natuurlijk gewoon een haarbal zijn, maar het duurde ons te lang. Dus zondag naar de dierenarts. De dierenarts kon niets zien zo op het eerste gezicht, dus weer naar huis met haarbalpasta en wat primperan tegen de misselijkheid. Even leek het de dag erop beter te gaan, maar vandaag was ze weer geregeld aan het kokhalzen en ze wist niet goed waar ze nou moest gaan liggen. Dus vandaag weer terug naar de dierenarts. Op het moment dat ik met de draagkooi de trap afliep, dacht ik wat is die kooi zwaar zeg! In de auto hoor ik vervolgens een hele klaagzang. Ik denken.... “Dit is niet Maya haar manier van miauwen.....” Toch maar eens goed in de kooi kijken en wie zit daar naast Maya? Mia!!!! Mia bleek al in de kooi te zitten voordat ik Maya er in stopte. Vandaar dat dat ding zo zwaar was!

Dit keer kreeg Maya een klein roesje en konden ze wat dieper in haar keel kijken en eventueel verder onderzoek doen. En ja hoor!! Daar kwam de boosdoener te voorschijn! Een vervelend grassprietje dat al dagen vast zat diep in haar keeltje! Ik was zo verheugd! Geen enge ziekte of zoiets. Nou mijn dag kon natuurlijk niet meer stuk. En daar gingen we weer op naar huis. Mia blij en Maya nog wat gedesoriënteerd en wankelend op haar pootjes.
  
15 augustus 2009
Vandaag zijn Hennie en ik bij Frencis, Piet en hun kater Tommy op bezoek geweest. Op de boot wel te verstaan;-). Dat is weer eens wat anders. Ze trekken door een groot deel van Nederland en vandaag lagen ze in Breda aangemeerd. Daar hebben we dan ook afgesproken. Het was heel gezellig. Frencis en Piet zijn lieve mensen en oh wat heeft Tommy het goed bij hen. Hij krijgt zoveel aandacht en hoeft in vakanties niet alleen thuis te zitten. Nee, hij gaat overal met hen mee. We zijn ook nog eens getrakteerd op een heerlijke lunch (nogmaals dank!) en hebben lekker bij gekletst. Tommy was gelukkig niet bang van ons, maar op schoot liggen doet hij toch liever bij Frencis en Piet. Alleen ik kon het niet laten om Tommy toch even vast te houden. Dank Hennie voor het maken van de foto en natuurlijk ook dat je weer van de partij was! Tommy is zo flink gegroeid en hij is nog maar een half jaar! Ik ben dan ook heel benieuwd hoever hij zal doorgroeien, want pixiebobs zijn pas echt uitgegroeid rond hun 4e. Hij is echt een pracht pixiebob met een heerlijke zachte vacht en een schattig fluffy staartje. Hij ligt dan wel niet graag bij vreemden op schoot, maar we mochten natuurlijk wel met hem spelen en knuffelen. Daar krijgt hij geen genoeg van. Hierbij een paar foto's die Hennie en ik vandaag hebben genomen. Frencis en Piet, nogmaals dank voor jullie goede zorgen voor Tommy!

  
8 augustus 2009
Helaas zijn Macy en Mia dus niet zwanger. Maar mocht Mia weer krols worden dan mag zij het nog een keer proberen met Brutus. Ondertussen heeft Millie weer wat tijd doorgebracht met Brutus. Ik weet dat dit eigenlijk te vroeg is, maar Millie bleef maar krols en vraag niet hoe! Daarbij werkt de pil voor haar niet. Mocht Millie zwanger zijn, dan verwacht ze kittens rond 1 oktober. Spannend.

Ik heb weer een paar foto's van Alwin gekregen van zijn Buddha. Wat een heerlijk manneke is Buddha toch. Hij kan zo luid spinnen! Hier was het al ons 'motortje' en dit is hij niet verleerd. Hij gaat nu ook heel goed met Shiva Alwin zijn grote hond om. Dit had ik niet durven dromen, want Shiva is een flinke dame en Buddha is natuurlijk nog maar zo'n klein mannetje. Maar nu zijn ze al onafscheidelijk. Dank voor de foto's Alwin!


  
Dagboek 7) 8 augustus 2009 - 27 september 2009