[Web Creator] [LMSOFT]
Major
Macy
17 juni 2009
Macy en Major hebben wat quality time doorgebracht samen;-) en verwachten kittens rond 20 augustus 2009. Ik durf dit al te schrijven omdat ik heb gezien dat er een paar geslaagde dekkingen hebben plaatsgevonden. En als ik het niet had gezien, dan wel gehoord.... Heel spannend weer!!

Wat helemaal leuk is, is dat ik twee cd's van Peter heb gekregen van Kiki! Kiki had destijds wat langer dan 13 weken bij ons gewoond totdat Peter zijn huis klaar was. We waren dan ook erg gehecht geraakt aan dit dametje. En nu kreeg ik allemaal foto's en filmpjes van Kiki. Wat is ze gegroeid zeg! En zo heerlijk speels. Dank Peter!!! We zijn hier heel blij mee!!
14 juni 2009
Vorige week heb ik een paar foto's van Felix gekregen. Met dank aan Anja en Johan! Felix doet het heel goed en gelukkig gaat hij al wat beter om met Rocky. En Felixje is echt een knuffeltje. Als hij bij Anja op schoot ligt, begint hij heerlijk te spinnen en kan het niet laten Anja ook nog een wasbeurt te geven;-). Ook komt hij gelijk aan gelopen als Anja het bad vult. Voor je het weet, springt hij er nog in die gekkerd. Het tuigje om doen is ook geen probleem, maar hij speelt er liever mee dan ermee gaan wandelen. Ik ben heel blij met dit goede nieuws en de foto’s.

Op dit moment zit ik met een huis vol krolse dames behalve Mia.... Maar Mia is wel weer 2 ons aangekomen... Ik ga dan toch weer twijfelen….. Maar geen roze tepeltjes?! Snap er niets van. Of ze is gewoon aangekomen. Kan natuurlijk ook. Ze is net 1 jaar en ze groeien zo tot hun 4e jaar. Nu mag Macy inmiddels ook weer gedekt worden, maar als ik haar bij Major breng is ze zo bang... Nou dat gaan we maar niet forceren. Vreemd. De vorige keer vond ze Major toch echt wel leuk. Maya daarentegen staat werkelijk te springen om naar Major te gaan, maar zij mag voorlopig nog niet;-). Ja, gekke beesten toch katten.....
  
Skyler
Chaplin & Linneke
Skyler
Tommy
Tommy
Tommy
Tommy
Dana
Noa
Dana
Noa
Noa en Dana
Dana
Noa en Dana
7 juni 2009
Gisteren ben ik bij Mayte en René op bezoek geweest. Het is de eerste keer dat ik mijn voormalige kittens zo snel terug zie. Wat zijn Noa en Dana al gegroeid in zo’n korte tijd. Het was heel gezellig. Mayte en René zijn hele leuke mensen en ze wonen ook nog eens prachtig! Het ontbreekt de kittens werkelijk aan niets. Ze hebben 2 hele grote klimpalen, een mooie knisper (pluche) tunnel en een heleboel speeltjes. Ik heb natuurlijk gelijk foto’s gemaakt van deze twee lieverds. Ik wil Mayte en René danken voor hun gastvrijheid en voor de goede zorgen voor Noa en Dana!

Viv heeft mij ook weer een mooie foto gestuurd van Linneke en Chaplin. Deze twee zijn nog steeds onafscheidelijk zoals je kan zien. Heerlijk gewoon! Dank Viv voor deze mooie foto!

Frencis en Piet hebben mij ook een update en foto’s gestuurd van Tommy. Met Tommy gaat het heel goed. Volgens Frencis en Piet eet hij niet maar vreet hij. Ze verbazen zich dan ook dat zo’n klein katje zoveel naar binnen krijgt. Ook is hij naar zeggen al flink gegroeid. Nou dat geloof ik direct, want ik zag dat ook aan Dana en Noa vandaag. Tommy is heel actief, speelt met alles en met iedereen. Zowel op de boot als thuis. Ook speelt hij gerust met (voor hem) vreemde mensen. Ook heeft Tommy inmiddels zijn 2e boottocht achter de rug. Als Piet de motor start, gaat Tommy in de kast liggen tussen de handdoeken vertelt Frencis mij. Hij gaat dan gedurende de vaart lekker een tukkie doen. En als ze dan op de plek van bestemming zijn en de motor gaat uit, komt hij weer tevoorschijn. Ook is Tommy al met zijn tuigje om op balkon geweest en in de auto. Hij is niet bang in de auto, maar kijkt lekker om zich heen naar buiten. Ja, het gaat heel goed met Tommy. Ik ben heel blij dat hij zoveel aandacht krijgt en overal met Frencis en Piet mee mag. Dank Frencis en Piet voor deze leuke update en foto’s!

Ja, ze zeggen dat pixiebobs slim zijn. Nou ik kan dat wel beamen. Ok, uitzonderingen daar gelaten en zelf heb je door trainen ook veel invloed op hun ontwikkelingen. Ik heb een leuke update van Maggy en Tammo over hun Skyler gekregen. Skyler is mijn enige (voormalige) pixiebob die gewoon gebruik maakt van het toilet in plaats van de kattenbak!!! Het heeft hun veel training gekost, maar minder lang dan de gemiddelde duur die hier voor staat. Skyler gebruikt nu het toilet zonder de hulpranden die je op het toilet kan leggen (evt. gevuld met een beetje grit).
Dit is een stukje van wat ze over haar schreven:
Tja, wat kunnen we nou over Skyler zeggen? Of beter gezegd, waar moet ik beginnen? Omdat we wel een boek over haar vol kunnen schrijven. Ze is nog altijd even lief, grappig, mooi, leuk, aandoenlijk, gestoord, druk en speels als altijd. Toevallig hebben we haar van de week gewogen en ze is een flinke dame van al bijna 5kg. Volgens mij is dat fors voor een Pixie vrouwtje van haar leeftijd (ze is net 1 jaar). We zouden haar voor geen goud willen missen. Er gaat nooit een dag voorbij dat ze geen verrassing voor ons in petto heeft, geen lach op onze gezichten tovert of het bloed niet onder onze nagels vandaan haalt. Want ze weet feilloos wat wel en niet mag en natuurlijk zoekt ze voortdurend de grenzen op om te zien hoe ver ze kan gaan. Overigens is ze inmiddels al een paar maanden volledig “toilet-trained”. Dus ze doet nu - zonder enige hulpmiddelen - zelfstandig haar poepje en plasje op de wc. En het maakt haar zelfs niet uit of de bril omhoog of omlaag is ;-0.Zie ook de bijgevoegde foto. We zijn er zo trots op en het is maar goed dat er fototoestellen bestaan om het bewijs vast te leggen. Want mensen die je het vertelt, geloven het vaak gewoonweg niet. Ze vragen wel waarom er een kattenluik in de wc deur zit, maar zien vervolgens natuurlijk geen kattenbak. Als je ze dan vertelt dat Skyler het – net zoals wij op het toilet doet – kijken ze ons aan alsof onze neus direct met 20 cm gegroeid is.

Ja, ik ben trots op Skyler! Dank Maggy en Tammo voor deze leuke update!

Helaas is Mia niet zwanger. Ik had het zo gehoopt voor Brutus. Want ik wil heel graag een katertje houden opdat Brutus met ‘pensioen’ kan. Maar we moeten nu allemaal even geduld hebben. De eerst volgende keer dat ze krols wordt, mag ze weer lekker rollebollen met Brutus. Overigens de reden dat ze niet zwanger is, is waarschijnlijk omdat ik haar pas liet dekken na een dag of zes van haar krols zijn. Dus te lang uitgesteld…
Noa en Dana
Dana
Buddha
Buddha
Buddha
Buddha
Tommy
Tommy
Tommy
Tommy
Noa
29 mei 2009
Ik bof weer! Ik heb weer een aantal leuke updates gekregen. Om te beginnen over Kiki. Kiki is uit het nestje van Maya en Major van 22 oktober 2007. Ik had Peter al een tijdje niet gesproken en ik dacht ik ga hem maar eens vragen hoe het met Kiki is. Wij hebben destijds Kiki een tijdje langer hier gehouden totdat Peter zijn huis werd opgeleverd. Nou dan is het heel moeilijk afscheid nemen. Je krijgt dan echt een band met zo’n dametje. Peter schreef mij dat het met Kiki heel goed gaat. Hij is nog steeds heel blij met haar gezelschap. Iedere ochtend zit Kiki voor zijn slaapkamerdeur te wachten, en als het te lang duurt, dan roept ze hem. Peter denkt dat ze naar binnen wil om lekker op de vensterbank te zitten en naar de duiven te kijken. Maar ik denk dat dat maar één van de reden is. Ze wil gewoon lekker bij hem zijn;-). Ook zit ze graag op het balkon naar buiten te kijken. Welke kat vindt dat niet heerlijk! Verder is ze natuurlijk een boefje net als allen andere katten. Ze vindt het dan ook heerlijk om spulletjes van zijn bureau af te slaan en vervolgens mee aan de haal te gaan. Ook als hij aan het schrijven is, moet ze zo nodig zijn pen proberen te pakken. En voor je het weet heb je een grote streep over je papier. Dank Peter voor je update en ik wacht vol spanning op de foto’s!

Dan een udpate van Eke van haar Izzy en Dixie. Het gaat heel goed met haar 2 beebs (zoals ze haar pixieschatjes noemt). Dixie weegt nu 5 kilo en Izzy al 5.5 !En nee hoor ze zijn niet dik, maar hebben gewoon lood in de kont (zoals ze mij schreef ). Ze eten en drinken goed. En eigenlijk gaat alles goed met al haar katten. Dixie is een beetje een allesetertje en Izzy ...lust Brinta en pikt ook nog eens aardappelschillen als Eke niet oppast.... (welke kat lust dat nou?). Ook eet hij gerust de worteltjes van een salade. Maar een stukje kip is vreemd genoeg niets voor hem. Izzy is naast zijn vreemde eetgewoontes nog steeds een beetje een vreemde snuiter. Z'n linker oogje kijkt nog erg scheel (ja, mijn eerste schele pixie). Maar gelukkig vindt Eke dit niet erg. Af en toe kwakt Izzy spontaan bij Eke op schoot. En ze zegt ‘kwakt’ omdat meneer niet rustig kan gaan zitten (lijkt Macy wel!), maar laat zich dus gewoon vallen! Dixie vindt ze een lekkere kroelkip. Die wipt te pas en te onpas bij Eke op schoot. En Eke is blij dat Izzy nu ook wat vaker bij haar komt zitten. En dan hun stemmetjes. Dixie heeft echt een piepstemmetje en Izzy……………als je die hoort lig je in een deuk! Het is net of hij mama roept. Dank voor deze grappig en leuke update Eke!

Dan een update van Tommy! Frencis en Piet hebben Tommy inmiddels meegenomen op een bootreisje!!! Zo gaaf! Ze schreven mij dat het heel goed gaat met Tommy. Hij rent door het huis alsof hij niet anders gewend is. Zit binnen een seconde boven in zijn krabpaal, speelt met alles en eet heel goed. Ook zijn ze vorige week dinsdag nog even bij de dierenarts geweest voor een check up. En alles was goed! Een gezond kitten. Tommy zijn eerste boot avontuur is heel goed gegaan. Het eerste dagje/nachtje hebben ze stilgelegen. Zo kon Tommy eerst aan de boot wennen. Ook is Tommy een tuigje gewend. Hij gaat er gewoon voor zitten. De boot was hij ook in no time gewend. Hij moest alleen de eerste keer nog wel wennen aan de golven, maar na een uurtje was ook het varen niet eng meer. Hierbij nog een paar foto’s van Tommy’s avontuur! Mijn eerste (voormalige) pixie op een boot!!!! Nogmaals dank voor de update en de leuke foto’s!

Dan Buddha. Alwin is reuze blij met zijn kleine rakkertje. Maar de eerste nacht heeft hij geen oog dicht gedaan. Buddha heeft hem de hele avond aangevallen en gebeten (zachtjes hoor). Ja, Alwin je bent net een reuze speeltje voor hem;-). Ook de reis naar huis is goed gegaan. Tot zo’n 10 km voor Utrecht heeft Buddha hem een live concert gegeven. Zijn linker oor was helemaal doof. Toen meneertje in de gaten kreeg dat er nog meer ruimte was, dan alleen zijn schoot, heeft hij besloten om het hoger op te zoeken en vervolgens heeft hij een plekje gevonden in Alwin zijn nek… Dit vond hij schijnbaar prima, want het huilen is toen meteen gestopt… en hij ging lekker slapen. Eenmaal thuis heeft hij hem toch even in de box gestopt i.v.m. Shiva zijn hond. Maar Shiva had geen interesse in Buddha. De volgende morgen kwam Shiva naar boven gewandeld en zonder enig probleem zat Buddha het geheel te bekijken. Ondanks dat hij zo klein is heeft hij toch al veel lef, want Shiva heeft enkele rake klappen gekregen op haar neus. Gelukkig voor Buddha is ze aan katten gewend. Echter na 5 minuten gaat Buddha heel voorzichtig naar de staart van Shiva en uiteindelijk durft ze zelfs aan haar achterste te snuffelen… SUPER… Wie had dit verwacht! Die Buddha heeft lef zeg! Ja, Alwin had dit niet verwacht, maar ik ook niet. Hierbij een paar foto’s van Buddha en Shiva! Een heerlijk stel! Ik hoop echt dat ze vriendjes worden of in ieder geval elkaar zullen respecteren. Maar zoals het nu gaat, denk ik dat dit wel goed komt. Dank Alwin voor deze leuke update en voor de mooie foto’s!


Dan Noa en Dana. Mayte en René schreven mij dat het heel goed gaat met de dames. De eerste nacht hebben ze heerlijk geslapen en daarmee Mayte en René ook. Ze hebben ze niet gehoord! Maar dat komt natuurlijk omdat ze elkaar hebben. Scheelt een hoop! Wel waren ze zondag ochtend, toen René bij ze ging kijken, heel erg blij en Dana begon meteen kei hard te spinnen en kopjes te geven. Noa heeft tot voor kort voor het eerst gespind toen Mayte haar aaide. Ja, dat zijn van die mooie momenten;-). Verder eten ze en drinken ze goed en ook de kattenbak weten ze prima te vinden. Ze zijn nog het huis aan het ontdekken, maar hun kamer is echt hun kamer en daar zitten ze het grootste gedeelte van de tijd ondanks dat de deur open staat. Ook heel grappig is dat als er een op onderzoek gaat de ander meteen begint te piepen en er dan snel achteraan komt. Ze zijn beiden heel speels, maar Dana is drukker dan Noa. Dana is ongelooflijk snel als ze achter het favoriete speeltje aan rent. Dat is zo’n stokje-touwtje-vogeltje ding. Noa speelt er ook mee maar is toch een stuk rustiger. Dana is een grapjas, zo snel en ze kan al heel hoog springen. Verder heb ik ook nog een paar leuke foto’s gekregen. René en Mayte, ik wil jullie nogmaals danken voor alles en voor deze leuke update en foto’s!


Dan even iets over Mia. Ik zie nog steeds geen verschil in haar tepeltjes qua kleur of grote. Als ik dus hiernaar kijk, denk ik dat ze niet zwanger is. Het lastige is dat ze altijd al een bol buikje had, dus ook dat zegt mij nu niets…. Maar goed. Het enige wat ik kan doen is haar 1x per week even wegen. Kijken of ze veel aangekomen is. Voor nu is ze 100 gram aangekomen, maar dit kan ook de groei zijn. Ik kijk het wel aan en anders mag ze als ze krols mocht worden gewoon nog een keer rollebollen met Brutus;-).
  
Katmandu en Karel
Chaplin
Nala
Simba en Nala
Simba
Sam
Sam
Sam
Chaplin en Staartje
23 mei 2009
Vandaag zijn de laatste kittens vertrokken naar hun nieuwe huisje. Het voelt toch een beetje leeg zo. Ondanks dat ik natuurlijk nog 10 katten heb om te knuffelen. Ook hoop ik dat Millie en Maya niet al te verdrietig zijn of dat ze hier snel overheen komen. Dit is overigens wel mijn ervaring dat ze hun kittens snel weer vergeten (hoe gek dit ook klinkt). Maar wat komen die schatjes goed terecht zeg! Ik mag dan ook niet klagen.

Als eerste kwam Alwin voor zijn Buddha. Ik heb een heel mooi plantje gekregen waarvoor dank! Zo lief! Buddha heeft al geknuffeld onderweg met Alwin, dus ik verwacht dat het snel goed komt met Buddha. Buddha moet alleen nog gaan wennen aan de hond Shiva. Ik heb zelf geen honden, maar mijn eerdere ervaringen zijn goed. Kittens wennen heel snel aan andere huisdieren (zolang die maar gewend zijn aan katten). Ik wil Alwin nogmaals bedanken voor alles en wens hem heel veel knuffel- en speelplezier met Buddha!

Daarna kwamen René en Mayte voor hun Noa en Dana op bezoek. Ik heb een heerlijke fles Spaanse champagne gekregen. De fles is zo mooi dat ik hem bijna niet durf te openen;-). Maar ga ik op enig moment natuurlijk wel doen. Want ik wil maar al te graag weten hoe deze champagne smaakt. Nogmaals dank voor dit mooie cadeau! Noa en Dana gingen met veel gemak mee in de reismand. Ja, wat wil je…. Die zijn met zijn 2-en! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat deze twee dametjes snel gewend zullen zijn aan hun nieuwe gezin en huis. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik altijd langs mag komen. Ze wonen echt op een steenworp afstand van mij. Dus van dit aanbod ga ik zeker gebruik maken. Ik wil René en Mayte nogmaals danken voor alles en wens ook hun veel knuffel- en speelplezier met deze twee dametjes.

Verder heb ik weer leuke updates ontvangen!
Om te beginnen schreef Nadia mij dat Simba en Nala het heel goed doen. Ze gaan regelmatig mee op reis als ze op bezoek gaan bij Erwin zijn ouders. Die hebben een grote tuin en wat vinden ze dat leuk! Ook hebben ze een nieuw speeltje waar ze helemaal verzot op zijn. Een stokje met een touwtje met veertjes eraan. Als ze hiermee wapperen, lijkt het voor hun net een vogeltje. En als ze deze dan al te pakken hebben, is het ermee weglopen niet zo makkelijk. Zit dat ding vast aan een touwtje ……………… Dus dan is Nadia een partijtje aan het touwtrekken met haar pixies…. Verder gaat Nala Simba inhalen qua gewicht. Nala weegt 4 kg en Simba 4.1. Komop Simba! Beetje meer eten! Maar beiden zijn heerlijke knuffels en Nala babbelt er flink op los. Dank Nadia voor deze update en ook voor de mooie foto’s!

Ook Anja heeft mij geupdate over Felix. Ik heb allemaal leuke filmpjes gekregen (helaas lukt het mij niet deze op mijn site te zetten). Anja heeft een kattentrapeze gekocht voor Felix en Rocky. Nou dit blijkt een groot succes! Zowel Felix als Rocky zitten hier graag in! Felix voelt zich inmiddels helemaal thuis. Loopt Anja de hele dag achterna, babbelt er op los, knuffelt en spint en wast hun zelfs! En hij rent graag door het huis! Rocky en Felix dagen elkaar zo nu en dan uit, maar wie weet worden ook zij nog vriendjes. Voor nu accepteren ze elkaar in ieder geval. En een tik over en weer kan niet zoveel kwaad. Verder heeft Felix laatst een stuk spek uit de keuken gepikt (dit heb ik hem niet geleerd hoor)! Maar wat was hij beduusd toen hij dat weer terug moest geven. Dank Anja voor deze update en voor de leuke filmpjes!

Dan nog een update van Katrien over Sam. Sam heeft zich snel aangepast. Ze speelt er op los en als ze moe is gaat ze lekker bij Katrien liggen slapen. Ook zij babbelt er flink op los. Binnenkort krijgt Sam de ‘tuigjestraining’. Want dan kan ze lekker overal mee naar toe. Dank Katrien voor de update en voor de foto’s!

Verder heb ik ook nog foto's gekregen van Viv van Chaplin en Staartje en van Renate een foto van Katmandu met haar grote vriend Kareltje. Dank Renate en Viv!
Dagboek 5)  23 mei 2009 - 17 juni 2009