[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Kitten 2 vrouwtje
Kitten 1 mannetje (optie)
6 maart 2009
Vandaag is Maya rond 08.00 uur bevallen van 2 kittens. Kitten 1 is een mannetje met een showlengte staartje en kitten 2 is een vrouwtje met een lange staart. Beiden wogen zo’n 104 gram.

Nu komt het verhaal achter deze bevalling…. Om te beginnen heb ik werkelijk geen oog dicht gedaan de laatste nachten. Afgelopen nacht zat ze de hele tijd te miauwen. Dus ik had al zoiets van het gaat gebeuren. Ik durfde dit keer dan ook niet in slaap te vallen, bang dat ik haar weer uit de kattenbak kon halen zoals de vorige keer. Toen zat ze van top tot teen onder de klei…

Later in de nacht was ze op eens in Millie haar bench gekropen en zat ze daar vrolijk Millie haar kittens te wassen en te zogen! Millie zat er een beetje beduusd bij en wist niet wat ze moest doen. Dus later heb ik Millie een duwtje de bench in gegeven. Nou daar lagen dan twee moeders en de kittens vonden blijkbaar Maya haar aandacht en melk prima.

Rond een uur of 8 kwam de bevalling op gang. Dus ik haar in de doos zetten, want ze had een vieze boel van Millie haar bench gemaakt. Maar de doos was niet goed genoeg, dus heb ik haar in de grote bench gezet. Toen kwam kitten 1 rond 8 uur en kitten 2 rond 08.50 uur. Vervolgens was er verder niets…. Ik ging toch echt uit van meer dan 2 kittens. Niet dat ik niet happy ben met 2, maar omdat ze er de vorige keer zes had! Daarnaast had ik vooraf een echo laten maken en we dachten er 3 te zien. Dus ik de dierenarts bellen. Want ze was ook nog steeds HHHEEEEL DDDDIIIIKKKKK! Ik mocht het nog even afwachten en als er later nog niets kwam, kon ik langskomen voor een eventuele keizersnede. Ik Hennie toch maar weer gebeld. Want om nu met een net bevallen moederpoes en kittens te rijden in een brommobiel is geen succes. Dat ding maakt een hoop lawaai en daarbij voelen ze dan iedere hobbel op de weg. Gelukkig was Hennie weer eens zo lief om een halve dag vrij te nemen van haar werk en met mij naar de dierenarts te gaan.

De dierenarts onderzocht haar grondig, maar zei dat hij geen kittens meer voelde zitten. Wel vond ook hij haar nog erg dik. Wel fijn natuurlijk, want zo heeft ze genoeg reserve. Toen hebben we toch maar een röntgenfoto laten maken (to be sure) en nee geen kittens meer. Wel een hoop poepies en gas;-). Ik ben zo blij dat ze geen keizersnede hoefde te ondergaan, dus we gingen opgelucht weer naar huis.

De terugreis verliep een beetje anders dan anders. We dachten even een op zich bekende route naar huis te nemen en gingen een voor ons nieuwe tunnel in. Nee, komen we in Wassenaar uit! Dus we hebben dankzij Hennie ook nog een leuke toeristische route gereden.

Al thuis gekomen, klimt ze opnieuw in Millie haar bench en rolt ze lekker tussen de vier kittens van Millie. Haar eigen kittens lagen zielig en alleen in de grotere bench… Dus Maya weer even verhuisd en nu ligt ze braaf met haar eigen twee lieverds. Nu maar hopen dat ze niet steeds elkaars kittens gaan stelen;-). Want bij elk piepje rent ook Millie naar de kittens van Maya. Wel humor toch?! Zo ik ben inmiddels doodop van de laatste dagen, maar o zo gelukkig met deze prachtige kittens.

  
5 maart 2009
Even iets heel anders. Ik ben gisteren geslaagd voor mijn rijbewijs!!!! Dus diegenen die voor mij geduimd hadden DANK!!! Het heeft geholpen.

Sinds gisteren lig ik weer met mijn matras op de grond in de kittenkamer. Nou dat is lastig slapen. Heb haast geen oog dicht gedaan. Maar ik heb het er voor over. De kittens van Maya zitten nog lekker in haar buikje en hebben nog geen aanstalten gemaakt er uit te willen komen;-). Dus het blijft nog even spannend.

Millie en haar kittens doen het ook heel goed. Twijfel nog steeds een beetje over de vachtjes. Kitten 2 heeft echt een kort vachtje, maar van de andere drie zijn de haartjes langer. Verder beginnen ze nu al een beetje de bench te verkennen en laten ze zich makkelijker oppakken. Met makkelijker bedoel ik zonder de boel bij elkaar te schreeuwen. Ook zie je ze al een beetje met elkaar spelen (zover je dat spelen kan noemen). Maar kortom er zit al meer actie in. Wel trillen ze nog op hun pootjes als ze proberen te wandelen. Lijkt net of ze het heeeeeelll koud hebben. Hierbij wat foto's en eindelijk hun gewichtenlijstje weer bijgewerkt.
  
Kitten 3 mannetje (optie)
Kitten 4 Tommy (verkocht aan
Frencis en Piet)
Kitten 2 vrouwtje (optie)
Kitten 1 vrouwtje (optie)
28 februari 2009
Vandaag had ik een huis vol visite. Frencis en Piet heb ik voor de tweede keer gezien. Zij waren een keer eerder in november vorig jaar langs geweest. Hele vriendelijke mensen met een GROOT hart voor dieren. Ja dat soort mensen trek ik natuurlijk het liefst aan;-). Dan kan je namelijk met een gerust hart je kitten aan het nieuwe baasje meegeven als het zover is. Zij hebben gekozen voor kitten 4 met het mooie korte staartje. Hij zal vanaf heden als Tommy door het leven gaan. Ik wil Frencis en Piet danken voor het vertrouwen in mij als fokker en ze feliciteren met hun Tommy!

Ook kwamen Joany en haar moeder, Gerben en hun zoontje Noah op visite. Wat een leuk gezin! Ik had al leuk mailcontact met Joany, maar het is zoveel leuker om de mensen in het echt te ontmoeten. Ook jullie dank voor jullie komst!

Hierbij een paar foto's van de kleintjes. Deze heb ik gisteren genomen. Niet makkelijk.... ze bewegen constant. Ze willen maar niet naar mij luisteren als ik zeg dat ze stil moeten blijven zitten. Maar dat is natuurlijk niet zo gek.. zo horen nog geen bom afgaan;-). Het gewichtenlijstje update ik de volgende keer weer. Kan wel zeggen dat ze allen tot nu toe dagelijks zijn aangekomen. De mannetjes zijn de 300 gram gepasseerd en de vrouwtjes zitten rond de 290 gram. Niet slecht toch?! Maar dit aankomen kunnen we van Millie helaas niet zeggen. Het arme kind is net een dunne soepstengel..... Maar ook hier zal ik extra aandacht aan besteden. Ze krijgt veel lekkertjes naast haar normale voeding en binnenkort zullen we de groep weer eens ontwormen. Dat is nodig en wil ook wel eens helpen om weer wat aan te komen.

Nog een weekje en dan zal Maya bevallen. Het blijft een verassing. Ze is wel dik, maar het voelt niet echt hard dat buikje. Ook voel ik niets bewegen. Dus het blijft tot de dag van bevalling een groot ? wat het gaat worden....
23 februari 2009
Vandaag heb ik een paar leuke foto's van Eke ontvangen van haar Izzy en Dixie waarvoor dank! Het is zo leuk om te zien hoe de kittens opgroeien. Eke is in ieder geval helemaal weg van haar pixies. Dat merk ik aan alles. Ook heb ik er een leuke vriendin bij. Ja ik bof maar.

Kon het weer niet laten om de kittens te fotograveren. Ze zijn inmiddels al verdubbeld in gewicht. Wat gaat dat snel zeg. Zelfs hun oogjes gaan al een piepklein beetje open. Hun gewichten kan je zien als je op de button klikt. Vanaf nu wordt het druk hier in ons kattenhuis;-). Is het niet druk met al die katten dan wel druk met alle bezichtigingen. Maar ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar de mensen waar ik mee mail en wat ze van de kleintjes vinden.
  
Kitten 4 mannetje (optie)
Kitten 3 mannetje (optie)
Kitten 2 vrouwtje (optie)
Kitten 1 vrouwtje (optie)
20 februari 2009
Kon het niet laten weer een paar foto's van de kittens en Millie te maken. Ze zijn zo schattig. En Millie is een prima mams. Ook vandaag zijn ze weer netjes aangekomen. Dus so far so good. Ben heel benieuwd wat de mensen van hun toekomstig kitten vinden.....

  
Kitten 4 mannetje (optie)
Kitten 3 mannetje (optie)
Kitten 2 vrouwtje (optie)
Kitten 1 vrouwtje (optie)
18 februari 2009
Helaas heeft kitten 5 het niet gered. Ze was niets aangekomen en ik had ook getest met wat drinken geven. Dit kwam direct haar neusje weer uit. Dus vanmiddag naar de dierenarts en ja toch een open gehemelte. Ik kon niets anders doen dan haar in laten slapen. Zo triest. Ze was zo mooi en verder gezond, maar ze zou dood gaan van de honger. Dit is een groot nadeel van het fokken. Want als je zo'n klein hummeltje in je handen hebt, ben je opslag verliefd. Maar neemt niet weg dat ik dankbaar ben voor de vier kittens die het tot nu toe wel goed doen. Allen zijn dan ook aangekomen. Hennie en ik hebben dit meisje naast haar broertje/zusje begraven. Dank Hennie! Ook Millie doet het heel goed. Ik vind haar zo'n knappe mams. Ze is zelfs al naar de kattenbak geweest en eten doet ze ook goed. Maar o wat is ze mager nu die kittens eruit zijn. Eigenlijk denk ik dat vier kittens voor haar beter is. Nu zal ze vast genoeg melk hebben om deze vier groot te brengen.

Ik heb gelijk maar wat foto's van de kittens afzonderlijk gemaakt. Kitten 1 en 2 zijn een vrouwtje en kitten 3 en 4 een mannetje. Vergeef me als ik het achteraf mis blijk te hebben. Het kitten dat ik in moest laten slapen was een vrouwtje met een showkwaliteit lengte staartje en lang haar. Ik durf niet te zeggen of een of meerdere van deze vier ook lang haar hebben... Bij kitten 5 was dat wat duidelijker te zien. Ook al heb ik een klein vermoeden dat kitten 4 een langhaartje is....

  
17 februari 2009
Vannacht vanaf 1.00 uur is Millie bevallen van 6 kittens. Één kitten is helaas dood geboren. Deze was net niet helemaal volgroeid. Zo sneu. Hennie en ik hebben dit kitten begraven. Dus voor nu heeft ze 5 kittens. Ik zeg voor nu omdat ze in haar vorige nestje twee kittens had met een open gehemelte. Dus de komende 48 uur zijn nog spannend. Vooralsnog heeft ze drie kittens met een lange staart (zover ik kon zien) en twee kittens met een kort (showlengte) staartje. Ook zit er volgens mij langhaar tussen, maar ik wil ze nu nog niet zo uitbundig inspecteren. Millie raakt in paniek als ik ze van haar afpak om ze goed te bekijken. En geef haar ongelijk. Ze heeft het zwaar gehad. Ook heb ik nog niet gekeken naar de geslachten. Ik wacht hier mee totdat Millie zich wat lekkerder voelt. De gewichten zijn in ieder geval heel goed. Ik zal later foto's maken van ieder kitten individueel. Maar voor nu alvast een foto van mams en kids en van de kittens knusjes bij elkaar.
Kitten 1 lange staart 116 gram
Kitten 2 lange staart 109 gram
Kitten 3 lange staart 138 gram
Kitten 4 korte staart 120 gram
Kitten 5 korte staart 110 gram


  
15 februari 2009
Millie is nog niet bevallen. Ik had zo gehoopt op valentijnskittens;-). Maar we moeten dus nog even geduld hebben. Wel staat ze op springen en des te langer ze de kittens draagt, des te groter die kittens worden. En daarmee zal de bevalling alleen maar zwaarder worden..... Dus voor haar hoop ik echt dat ze spoedig komen.

Mijn rij examen is uitgesteld. Ik ben te onrustig...... Dit mede omdat ik in de zenuwen zit voor het aankomende nestje kittens van Millie. Al met al hebben we deze dus verplaatst naar woensdag 4 maart om 13.00 uur. Ik hoop dat jullie op deze dag alsnog voor mij willen duimen.

Dan is er het volgende. Op 5 april zijn een aantal van mijn pixies en ikzelf;-) te zien op het grote Dierenpret evenement in Houten. Ik hoop jullie daar te zien. Ook hoop ik dat andere kattenbezitters hier naar toekomen. Meer info via deze link: Dierenpret Houten

Tot slot nog een paar foto's van Millie van de 14e en van vandaag. Het arme kind is zo dik als een skippybal....

  
9 februari 2009
Ik kan haast niet meer wachten. Begin echt zenuwachtig te worden. Kan maar niet van die buikjes afblijven. En nee dit is niet het eerste nestje, maar het blijft spannend keer op keer! Millie is echt zo dik dat ze bijna niet meer weet waar ze moet gaan liggen/zitten. Maya krijgt ook al een flinke buik, maar waggelt vrolijk verder. Millie is omstreeks dit weekend uitgerekend..... Ik hoop dat alles goed gaat en dat ze gezonde kittens op de wereld zetten. Nog een vraagje..... Willen jullie s.v.p. voor mij duimen donderdag 19 februari om 14.00 uur? Dan heb ik eindelijk voor het eerst rijexamen. Ja, ik ben een laatbloeier en kijk enorm uit naar mijn eerste auto! Dus als jullie nu voor mij duimen, dan haal ik het wellicht;-).
Dagboek 2) 9 februari 2009 - 6 maart 2009