[Web Creator] [LMSOFT]
Chaplin en Lin
Nala
Katmandu en Kareltje
Izzy
Dixie
Simba en Nala
Simba
29 december 2008

Ik heb momenteel problemen met mijn website. Ik ben overgegaan op een hogere versie en nu wordt niet alles netjes weergegeven. Dus mochten jullie fouten aantreffen op mijn site, of dingen die er vreemd uitzien, meldt dit dan s.v.p. aan mij. Bij voorbaat grote dank!

Afgelopen zaterdag zijn Hennie en ik naar Leeuwarden geweest. Het was een lange rit en ik wil Hennie dan ook danken voor het rijden en natuurlijk voor haar gezelschap! We hebben eerste Eke en haar katten bezocht. Het was heel leuk om Eke weer te zien. Eke is echt super dol op katten. Dat straalt overal vanaf! Izzy en Dixie doen het heel goed. Het ontbreekt ze dan ook aan niets. Eke zorgt zo goed voor haar lieverds! Het was heel gezellig en ik vind het dan ook jammer dat we niet langer konden blijven. Eke, nogmaals dank voor de 'adoptie' van Izzy en Dixie en voor de gastvrijheid!

Na Eke te hebben bezocht zijn we doorgegaan naar Erwin en Nadia. Wat grappig is, is dat ze 5 minuten van elkaar af wonen! Dus we waren vanaf Eke zo bij Erwin en Nadia. Ook zij wonen heel mooi en het ontbreekt Simba en Nala dan ook aan niets. Het was heel gezellig. Het is dat we nog een lange reis terug moesten maken anders hadden we graag langer gebleven. Ook Erwin en Nadia wil ik danken voor de 'adoptie' van Simba en Nala en voor de gastvrijheid!

Hierbij wat foto's van het stel. Zoals je kunt zien, gaat het heel goed met hen.

Verder heb ik ook nog een leuke foto van Viv gekregen van Chaplin en Lin en van Renate van Katmandu en haar maatje waarvoor dank!!!
23 december 2008

Afgelopen zaterdag ben ik bij Tammo en Maggie op bezoek geweest. Ik vond het zo leuk om ze weer te zien en wat wonen ze prachtig! Skyler ontbreekt het aan niets. Ze heeft een prachtige klimpaal en verder alles wat een kattenhartje begeert. Skyler is nu volledig toilettrained zullen we maar zeggen. Het heeft wel een tijd in beslag genomen, maar het is hun gelukt. Skyler doet haar behoefte op het toilet! Zelf durf ik hier niet aan te beginnen, want met 10 katten zou dat dringen geblazen worden voor het toilet. Maar ik vind het zo knap. En ja pixies leren goed. Naast dat ze dus gebruik van het toilet maakt, vindt Skyler het ook nog steeds leuk om verstoppertje te spelen. Ook dat vind ik zo grappig. Tammo en Maggie hebben ook nog eens mijn katten verwend. Skyler lust blijkbaar geen kattenmelk en ook veel soorten kattensnoepjes doen haar niets. Deze heb ik van hun gekregen voor mijn kroost. DANK!!! Ze zijn er maar wat blij mee! Ik heb gelijk wat foto's gemaakt nu ik hier toch was. Een leuke foto van Tammo en Maggie samen met Skyler en nog een paar van Skyler alleen. Nogmaals dank voor alles en ik hoop jullie in het nieuwe jaar weer te zien!

Ook Erica heeft mij weer bijgepraat en een paar nieuwe foto's van Churchill gestuurd waarvoor dank. Churchill is een schatje, maar kan ook heel brutaal zijn. De kerstboom die ze vorig jaar hadden, heeft hij in no time weten te ruineren.... Hij holde de trap af en nam een jump in de boom. Nou daar bleef dus niets van over. Dus dit jaar hebben ze twee kleine boompjes neergezet en hopelijk laat hij deze met rust. Churchill slaapt tegenwoordig op Erica haar kussen boven haar hoofd. Gelukkig heeft ze hiermee wel wat meer ruimte in bed. Pixies zijn niet alleen een beetje dominant, maar ook gewoon slim. Als je dan al een keer boos op ze bent (is echt moeilijk want o wat kunnen ze je lief aankijken) dan gaan ze op hun rug liggen zo van "Ik heb niets gedaan!" Ja, wordt dan nog maar eens boos. Churchill is in ieder geval dikke vrienden met Azrael (zie foto waar ze samen naar de eerste sneeuwvlokjes kijken). Zo lief!! Ook als Erica een kusje vraagt dan richt Churchill zijn kopje op en kan Erica hem een kusje geven. Maar zo lief als hij voor Azrael is, zo vervelend is hij tegen Iwan (de kleinste kat in huis). En dat vind ik niet lief! Dus bij deze......NIET MEER DOEN CHURCHILL! Erica dank voor de update en voor de leuke foto's. En geef je lieverds maar een dikke knuffel van mij.

18 december 2008

Ik kreeg weer zo’n leuk verhaaltje van Sara over haar pixie Storm. Ik vind dat ik dit grappige verhaal echt even met jullie moet delen. Dank Sara voor dit leuke verhaal en de prachtige foto’s! Wat een mooi manneke is hij toch!

Hoi lin,

Storm heeft pietjes!!!!

Geen pietjes waar je jeuk van krijgt, maar zwarte pietjes. Ik kreeg ze een paar weken geleden gratis bij aankoop van boodschappen bij de Plusmarkt. Een stuk of 10 kleine zwarte pietenknuffeltjes en een doos gratis boodschappen. Ik had zoiets van wat moet ik nu met die pietjes... Maar eenmaal thuis aangekomen, doos leeggemaakt en die gekke pietjes er in gegooid. Op dozen zijn katten natuurlijk helemaal dolletjes, dus na 1 min probeerde alle 4 de katten in de doos te klimmen en de hond wou er ook graag bij, maar ging wegens te weinig ruimte en frustratie de doos maar versnipperen... Tot mijn verbazing zag ik storm wegrennen met een pietje in zijn bek. Niet wegrennen maar zich sluipend voortbewegen (hi, hi). Want dat doet hij als hij prooi heeft!!! Sindsdien slaapt hij graag met zijn pieten terwijl hij ze vervolgens door het hele huis heen slaat. En op zijn wilds ze allemaal probeert op te eten! Ook komt hij de hele dag de pietjes afleveren op het adres gooi.... (bij mij dus). Maar als hij ze dan loslaat op mijn schoot, wil hij er ook nog even zelf mee spelen en geeft mij vervolgens een accupunctuur sessie op mijn benen. Ook moet ik opletten met het afpakken van de pietjes om ze weg te gooien. Want op het punt van gooien kan meneer niet wachten en probeert hij ze al te grijpen. En ik kan je zeggen dat is NIET prettig een kat van 6 kilo die aan je elleboog bungelt!!!!!
Ook de andere katten hebben geen kans. Ik heb intussen 15 pieten, maar geen daarvan wordt door Storm afgestaan. Maar wat nog altijd het leukste is, is als er visite langskomt. Dan ligt storm lekker te slapen en kijkt zichzelf uit de boom. En iedereen zegt, wat is hij rustig zeg... En ik waarschuw ze dan dat hij heel wild kan zijn en zeg dat ze op moeten passen. En iedereen in koor TUURLIJK! Ik gooi alleen maar even dat pietje (hi, hi, hi).
Als storm dan een dubbele flikflak met schroef in de lucht maakt en 2 meter hoog springt, dan is het opeens geen normale kat meer en gaan ze snel op de bank zitten.
Waarna hij vervolgens weer terug komt sluipen met zijn pietje. Ik ben achteraf toch wel erg blij met die Plusmarkt cadeautjes.
Liefs Sara en Storm


Ook heb ik een hele mooie referentie erbij van Izzy en Dixie. Met dank aan Eke! Ik bof maar met zulke lieve mensen om mij heen.
Mona en Mike
Izzy en Dixie
Izzy en Dixie
Chaplin en Lin
Storm
Storm
12 december 2008

Maya is helaas niet zwanger. Ze was toch minder krols dan ik dacht. Het was dan ook de eerste keer dat ik geen geslaagde ‘daad’ had gezien. Dus was er al wel een beetje bang voor. Maar dit hoort er bij. Ik probeer het de volgende keer gewoon opnieuw als ze echt goed krols is. Vandaag heb ik Millie en Brutus samen gezet. Millie is flink krols en wie weet lukt het hun wel. Ik kijk in ieder geval weer uit naar dat kleine grut in huis. Dus ik ga heel hard duimen dat ze zwanger wordt. Zo niet dan heeft Brutus in ieder geval een leuke tijd!

Verder wil ik Sara (foto’s Storm), Viv (foto Chaplin en Lin), Hermelinda (foto Mike en Mona) en Eke (foto’s Izzy en Dixie) bedanken voor de leuke foto’s van hun pixies! Ik ben hier iedere keer zo blij mee. Die zet ik maar al te graag op mijn website. Kan ik iedereen laten zien hoe goed ze het hebben.
6 december 2008

Vandaag heb ik een paar leuke foto’s van Nala en Simba gekregen met dank aan Nadia en Erwin. Nala is uit het laatste nestje en Simba is van het nestje daarvoor. Toen Nala net bij Erwin en Nadia kwam wonen was er nog veel geblaas over en weer, maar met een paar dagen waren ook Nala en Simba dikke vriendjes.
Mona
Katmandu
Mona
Misty en Mia
30 november 2008

Met Mia gaat het heel goed. Ze apporteert inmiddels als de beste. Ze kan er alleen niet genoeg van krijgen en begint nadien helemaal te hijgen. Dus dan moeten we wel stoppen, want het arme kind moet toch echt even op adem komen. Ze gaat tegenwoordig ook bij Misty onze Brit liggen (zie foto). En Misty vindt dat helemaal niet erg. Ja wie kan zo’n schatje nu weerstaan.

Ook heb ik nog wat leuke foto’s gekregen. Van Hermelinda een paar foto’s van Mona waarvan 1 met haar eendje die ze overal met zich meeneemt. En van Elvira een mooie foto van Mandutje. Ze is echt al een flink dametje geworden. Dank voor de foto’s en voor jullie goede zorgen! Ik ben altijd blij met foto’s van mijn voormalige kittens. Zo kan ik ze ook een beetje zien ontwikkelen. Want helaas wonen we niet bij elkaar in de buurt.

27 november 2008

Ik kan het niet laten om steeds maar kattenspulletjes te kopen. Zeker als er iets nieuws op de markt is. Nu wil ik geen reclame maken voor de makers van die producten, maar ik kan het niet laten te melden dat dit toch wel een erg leuk spelletje is voor katten. Ze noemen het ‘undercover mouse’. Het is een stokje aan een apparaat wat werkelijk alle kanten op schiet. Het draait dus niet alleen maar met de klok mee, maar springt dan weer van links naar rechts en vervolgens weer in andere volgorde. Het maakt het dus extra lastig voor de kat om het stokje te pakken te krijgen. Alleen zodra ze hem te pakken hebben, trekken ze het stokje er wel erg makkelijk af. Maar goed daar verzin ik nog wel wat op. Ook wist mijn Noor Magnum het gisteren te verpesten voor Muchi en Major.... Hij ging met zijn 8 kg bovenop het apparaat liggen. Nou dat stokje kon natuurlijk geen kant meer op en de andere twee zaten maar te wachten en te wachten en er kwam niets meer te voorschijn. Hierbij een paar foto’s van een paar van onze katten en van dit grappige speeltje.
22 november 2008

Eerst even een update van Eke over Izzy en Dixie. Ze zijn inmiddels volledig geaccepteerd in de groep. Eke heeft nu in totaal 6 katten. Ze stieren door het huis en een aantal van haar andere lieve viervoeters rent lekker met ze mee. Ze eten alles wat ze voorgeschoteld krijgen en weten zich ook goed te verstoppen. Op een gegeven moment was Eke Izzy kwijt. Eke in paniek en roepen, maar geen Izzy te bekennen..... Op een gegeven moment gooide Eke maar wat speeltjes in het rond en ja hoor.... Wie kwam daar te voorschijn? Izzy! Zat hij lekker te slapen in de la van de tafel.... Nou dat is niet de plek waar je het eerst zoekt. Ja, het gaat heel goed met die twee en ik ben heel blij Eke te hebben leren kennen.

Ook bij Viv heeft zich een bijzondere situatie voorgedaan. Staartje (ook een poes van Viv) heeft zich laten wassen door Linneke! En dat mag in de krant! Want Staartje is normaal gesproken niet zo gediend van andere poezen.... Wie weet worden die twee straks ook nog vriendjes. Zou toch wel heel bijzonder zijn. Zie foto's met dank aan Viv.

Ook Hermelinda houdt me op de hoogte van de ontwikkelingen van Mona. Ze eet goed en speelt wat af. Haar korf vindt ze geweldig. Alleen Megan is niet zo blij met haar en heeft naar haar uitgehaald. Maar zo klein als Mona nog is, sprong ze boven op Megan en mepte haar terug met alle vier haar pootjes tegelijk. Ja, die dametjes hebben wel pit zeg! Ook kan Mona heel hoog springen en raast ze als een wervelwind door de kamer. Wel luistert ze goed en heeft ze een heel lief karakter. Nou dit klinkt mij bekend in de oren. Moet je je voorstellen hoe het hier was toen er zes van die boefjes rondliepen;-). Maar wel heel gezellig en wat hebben we vaak om ze gelachen! Hierbij nog een foto van Mona met dank aan Hermelinda.

17 november 2008

Ik had per ongeluk een verkeerde foto geplaatst van Katmandu. Dus hierbij de juiste foto's. Zoals je kunt zien heeft Katmandu ook een lover! Kareltje en Katmandu zijn echt dikke maatjes. Eigenlijk al vanaf het begin. Ik vind dat zo leuk.

Ik heb vernomen dat Dixie en Izzy het heel goed doen. Ze hebben nu al een plekje weten te veroveren binnen de kattengroep van Eke. Niet dat ze nu al dikke maatjes zijn, maar ze worden geaccepteerd en ze hebben het enorm naar hun zin. Ze weten van gekkigheid niet waar ze mee moeten spelen. Zoveel mogelijkheden. Ze hebben al veel uitgeprobeerd om vervolgens doodmoe in slaap te vallen. Ook eten ze goed en proberen van ieders bakje wat mee te smikkelen.

Ook Mona doet het goed. Ze eet goed, heeft heerlijk bij Hermelinda en Gino op bed geslapen en Pukkie (hun hondje) heeft zich over haar ontfermd. Zo lief! Alleen Megan duldt haar niet. Dat heb ikzelf ook met mijn vrouwtjes pixies. Ook zij zijn niet blij met elkaar. Alleen Macy en Mia gaan voor nu goed met elkaar om, maar ook dit kan straks voorbij zijn. Dit omdat ze allen niet 'geholpen' zijn. Dit beïnvloedt hun karakter. Al die hormonen die door hun lijfje gieren.

Ik kreeg net nog een leuke update van Skyler. Ook zij doet het zo goed en Tammo en Maggy zijn dol op haar. Ze hebben weer een nieuw spelletje... verstoppertje! Tammo en Maggy verstoppen zich dan in een kamer en Skyler is op dat moment in een andere kamer. Ze roepen haar dan en zij gaat hun zoeken. Als ze hun gevonden heeft, springt ze via hun benen omhoog en geeft hun vervolgens kusjes. Nou is dat niet lief! Ja, je kunt een pixiebob veel leren, zolang je het geduld op kan brengen. Want oefening baart kunst!

15 november 2008

Vandaag zijn ook Izzy, Dixie en Mona Lisa vertrokken naar hun nieuwe huisje. Ik wil Eke en Hermelinda dan ook bedanken voor alles. Maar wat een stilte in eens in huis. Het blijft keer op keer moeilijk om je kittens af te staan. Wetende dat ze zeer goed terecht komen en dat ik ze natuurlijk niet allemaal kan houden. Ik heb al 10 katten en dat is niet niets. Maar je krijgt in de 13 weken dat je voor ze zorgt natuurlijk wel een band. Gelukkig houden de meeste mensen contact met mij en verblijden ze me zo nu en dan met een leuke foto. Hierbij een foto van Katmandu uit het vorige nestje. Met dank aan Elvira.

Maya is krols en zit nu samen met Major. Ja, zo verlaten de kittens het huis en zo heb je weer iets om naar toe te leven. Eigenlijk wel heel dubbel... Ik weet niet of het al gelukt is, want ze grommen wat af. Maar mocht de dekking lukken, dan zal Maya rond 12 januari bevallen.
13 november 2008

Ik heb weer leuke foto’s gekregen. Van zowel Erwin en Nadia als van Viv waarvoor dank. Zoals je kan zien gaan ze allen goed met hun nieuwe maatje om. Chaplin is helemaal verliefd op zijn Linneke en Simba is helemaal weg van zijn Nala. En dat binnen een paar dagen. Ik ben zo blij hiermee! Nog even en de kittens zijn allemaal vertrokken ......... ik zal ze missen...
8 november 2008

Naast Lin (kitten 5) zijn nu ook Nala (kitten 3) en Boau (kitten 6) vertrokken. Ik wil Erwin & Nadia en Ria bedanken voor alles en wens hun heel veel plezier met hun lieve pixiebob. Gelukkig vertrekken de kittens niet allemaal tegelijk en mag ik nog een weekje genieten van Mona Lisa (kitten 1), Dixie (kitten 2) en Izzy (kitten 4). Want ze zijn zo leuk en lief! Hierbij nog even de gewichten van de kleintjes. Ik heb ze gisteren gewogen.
1723 gram Kitten 1 Mona Lisa
1886 gram Kitten 2 Dixie
1770 gram Kitten 3 Nala
2117 gram Kitten 4 Izzy
2123 gram Kitten 6 Boau
Het volgende nestje zal van Maya en Major zijn. Ik plan dit begin volgend jaar. Uiteraard moet Maya dan wel voor die tijd krols worden, maar zoals het er nu uitziet zit dat er aan te komen. Ze blijft maar miauwen voor aandacht.....
Dagboek 14) 8 november 2008 - 29 december 2008