[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
16 augustus 2008

Gisteren hebben Hennie en ik Sara en Remco bezocht. Zij hebben destijds Storm gekocht. Het was heel gezellig en zo leuk om Storm weer terug te zien. Hij is zo’n mooie jongen geworden. Je weet niet wat je ziet. Zo passen ze nog in je hand en zo groeien ze uit als flinke katers. Hij heeft overigens stevige poten gekregen en staat mooi hoog op zijn achterpoten. Hierbij een paar foto’s van deze lieve jongen.

Macy en kittens maken het goed. Ik heb ook weer een gewichtenlijstje gemaakt. Ja het is heel belangrijk om ze dagelijks te wegen. Dan weet je of alles goed gaat of niet. Al is dat erg lastig wanneer je zes kittens hebt die ook nog eens erg op elkaar lijken... Voorlopig werk ik nog met nagellak, maar als ze wat groter zijn krijgen ze bandjes om met een nummer. Dat is zo veel makkelijker voor mij.
14 augustus 2008

Gerrit heeft me geholpen foto’s te maken van de zes kittens afzonderlijk. Deze heb ik op de kittenpagina gezet. Hierbij nog een foto van Macy en kittens van vandaag. Het is wel een leuk gezicht al die kittens op een rijtje....
13 augustus 2008

Vanmorgen om 06.45 uur maakte Macy mij wakker. Ze bleef maar miauwen. Ik natuurlijk snel uit bed en gelukkig had ik alles al klaar staan. Vervolgens Hennie uit bed gebeld (wou ze zelf hoor) en ook zij was weer van de partij. Samen hebben we Macy ondersteund bij de bevalling. Dus Hennie dank voor je hulp en support! De dierenarts had destijds 3 kittens gezien tijdens de echo, maar wie had dag gedacht......6 kittens! Ik hoop dat ze het aankan om 6 van die buikjes te vullen. Anders moet ik haar toch echt gaan helpen. Dus om eerlijk te zijn, had ik juist gehoopt op een wat kleiner nestje. Ik had de dekkingen dan ook onder toezicht laten plaatsvinden. Maar die Major....die kan er wat van. Ook nu legt hij zijn stempel weer op dit nestje. Bijna alle kittens hebben lange staartjes (niet dat hij een lange staart heeft, maar hij geeft toch telkens weer lange staartjes door) en maar 1 kitten is polydactyl. Maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken. Verder is alles voorbeeldig gelopen totnogtoe. Hierbij een overzicht van de zesling (zover ik het allemaal goed heb gezien):
Kitten 1 geboren om 07.55 uur vrouwtje langstaart 125 gram
Kitten 2 geboren om 08.11 uur vrouwtje langstaart 119 gram
Kitten 3 geboren om 09.25 uur vrouwtje langstaart 107 gram polydactyl
Kitten 4 geboren om 10.46 uur mannetje langstaart 105 gram
Kitten 5 geboren om 11.05 uur vrouwtje langstaart 104 gram
Kitten 6 geboren om 11.25 uur mannetje 3/4 of showlengte staart 117 gram

Simba
Churchill
Skyler
Chaplin
9 augustus 2008

Nog maar een paar dagen en dan is het zover. Vanaf gisteravond slaap ik bij Macy op de kamer. Ik wil niets missen. Al kwam er niet veel van slapen terecht. Ze is toch een kleine tientonner;-). Ik verheug me er weer echt op. Hierbij weer een paar foto’s van kittens uit eerdere nestjes waarvoor dank! Ik hoor totnogtoe alleen maar positieve geluiden dat het goed gaat met ze en dat ze het naar hun zin hebben, maar wat ook belangrijk is....dat de ‘baasjes’ heel blij zijn met hun poezekind. Ja de pixie-bob is een echte charmeur!
Skyler
5 augustus 2008

Afgelopen zaterdag hebben Hilly en Jan hun Bobbie opgehaald. Ik wil hen hierbij nogmaals bedanken voor alles en ook voor de heerlijke fles wijn! Zo lief! Bobbie is nog een beetje verlegen, maar boekt vooruitgang. De twee poezedames (zusjes) zijn nog niet echt gecharmeerd van hem en geven hem af en toe een mep. Maar aan de andere kant zijn ze ook nieuwsgierig naar dit kleine manneke. Mijn ervaring leert dat ieder snel zijn plaats weet. En aangezien Bobbie de jongste is, zal hij zich moeten aanpassen.

Gisteren is Simba vertrokken. Erwin en Nadia zijn zo blij met hem dat het hem aan niets ontbreekt. Hij mag straks gebruik gaan maken van al zijn nieuwe spulletjes en speeltjes. Van klimpaal tot klimtunnel zullen we maar zeggen. Ja die Simba boft. Ik vernam zojuist dat hij zijn eerste dagje goed heeft doorgebracht. Tijdens de lange rit heeft hij zich voorbeeldig gedragen. In het begin wat bang, maar later lekker nieuwsgierig. Ook heeft hij al volop genoten van zijn nieuwe klimpaal. S' avonds heeft hij tussen Erwin en Nadia in mogen slapen en ook hen heeft hij voorzien van een wasbeurt. Ja het komt allemaal goed met Simba! Maar wat Simba nog niet weet, is dat hij snel een pixievriendje erbij zal krijgen. Ja Erwin en Nadia zullen als eerste een kitten van Macy kiezen om Simba te vergezellen. Zo tof!

Nu is Millie alleen en ik hoop dat ze snel over haar gemis heen komt. Maar ook hierbij is mijn ervaring dat ze snel hun kinders vergeten. Ongelofelijk maar waar. Dat zit bij ons mensen toch wel anders;-). We zullen haar wat extra aandacht geven de komende tijd.

Skyler maakt het goed. Ik heb al een update gekregen van haar 1e dagje bij Tammo en Maggie. Ze was nog wel een beetje zoekende naar haar broertjes, maar verder heeft ze Tammo en Maggie de hele nacht wakker gehouden. Laten we zo zeggen.... hun voeten waren niet veilig;-). En ik heb haar dat niet geleerd!

Macy wordt dikker en dikker. Ik heb afgelopen zaterdag voor het eerst beweging gevoeld. Een van de kittens gaf een kopstootje tegen mijn hand. Zo schattig! Ja we missen Skyler, Bobbie en Simba, maar ze zijn allen zo goed terechtgekomen dat we snel over dit gemis heen zullen zijn. Daarbij heb ik enorm veel geluk dat Macy straks haar 1e nestje kittens heeft. Nog maar een weekje en dan is het zover….. Nu duimen dat alles goed verloopt!

27 juli 2008

Afgelopen vrijdag hebben de kittens hun 2e vaccinatie gekregen. Dit keer het levende virus. Gelukkig hebben ze geen bijwerkingen gehad en ze zijn opnieuw gezond bevonden.

Gisteren hebben Tammo en Maggie hun kitten Skyler opgehaald. Ik ben zo blij dat een van mijn kittens bij hen mogen wonen! Ze zijn heel aardig en hebben echt van alles voor hun kitten over. Ook zullen we contact houden. Dus ik krijg Skyler nog wel vaker te zien. Dat vind ik zo leuk. Skyler heeft echt alles wat een kattenhartje begeert! Een mooi huis, klimpaal, tunnel, speeltjes, veel vrijheid en veel liefde. Ik ben heel benieuwd hoe haar eerste dagen verlopen. Maar binnenkort hoor ik daar meer over. Ik wil Tammo en Maggie nogmaals danken voor hun vertrouwen in mij en voor de mooie bos bloemen en heerlijke chocolaatjes!

23 juli 2008

Afgelopen weekend zijn alle nieuwe eigenaren op bezoek geweest voor hun kitten. Het was erg gezellig en de kittens genoten er natuurlijk enorm van. Zoveel aandacht!

Aanstaande vrijdag krijgen ze hun 2e vaccinatie en Skyler verlaat het ouderlijk huis de dag erop. Bobbie en Simba blijven gelukkig nog een weekje langer. Dit is beter voor Millie en daarbij is het dan niet gelijk zo stil in huis.

Verder heb ik vandaag mijn 2e Outstanding Cattery Award gekregen! Met dank aan mijn dierenarts Else Dijkman voor de huisinspectie en voor het invullen van het formulier!
Neo
Juno
Charlie
13 juli 2008

Gisteren zijn Hennie en ik bij Karin en familie op bezoek geweest. Het was heel gezellig en nog bedankt dat we mee mochten eten! Wat zijn Neo en Charlie toch flink geworden! En eindelijk heb ik hun nieuwe pixiebob Juno gezien. Wat een prachtig en lief dametje is Juno! Karin is bezig zelf een cattery op te starten. Ze heeft het pixievirus te pakken gekregen! Als haar website af is, dan zal ik haar link vermelden. Voor nu zal ik alvast een beetje reclame voor haar maken op deze manier. De intentie is in ieder geval om Juno ergens dit jaar te laten dekken. Zo spannend! Ik wil Karin dan ook veel succes wensen met haar toekomstige eerste nestje pixiebobs!
5 juli 2008

De kittens lopen nu volledig vrij door het huis. In het begin hadden we de woonkamer voor de helft afgezet met een hekje, maar daar zijn ze nu ‘te oud’ voor. Ze zijn zo heerlijk speels en zien dan ook in alles een speeltje. Ook buiten op het balkon vinden ze prachtig.
30 juni 2008

De kittens zijn al weer 8 weekjes en een paar dagen oud. Ze hebben vandaag hun eerste vaccinatie tegen katten- en niesziekte gehad. De 1e is bij ons altijd een ‘dood virus’ en de 2e een levend virus. Ook de rest van de groep is gevaccineerd. De dierenarts komt 1x per jaar bij ons thuis om de hele groep te vaccineren. Dit is makkelijker dan 9 keer op en neer rijden;-). Alleen Macy kon ik nog niet laten vaccineren omdat zij zwanger is. Haar doe ik straks als haar kittens hun 1e vaccinatie krijgen. Ook moest ik vanmorgen eerst zelf naar de dierenarts voor Macy haar echo. De dierenarts kon 3 kittens zien. Rond 11 augustus is zij uitgerekend. Zo spannend! Tegen die tijd hebben deze drie lieverds het ouderlijk huis verlaten en een week later mag ik weer een aantal kittens verwelkomen. Ik bof maar! De kittens zijn van de week voor het eerst op het afgezette balkon geweest. Ook dat vinden ze erg leuk. Ze leren zo snel! Hierbij wat foto’s van de kittens en van Macy haar echo. Je kan de kleintjes al goed zien.
Skyler en Millie
Bobbie
Skyler
Bobbie
Simba
Simba
Macy
Drie op een rij
Bobbie
Simba
Skyler
Katmandu en Kareltje
Chaplin
Storm
21 juni 2007

Het gaat heel goed met de kittens. Ze kunnen al in de hoogste klimpaal klimmen, eten goed, spelen als de beste en zijn bovenal enorm lief! Hierbij een foto van de drie op een rij. Deze is van 17 juni. Met dank aan Gerrit! Het is hem weer gelukt om ze met zijn allen op de foto te krijgen. Ook zijn Hilly en Jan op bezoek geweest bij hun Bobbie en Tammo met zijn moeder bij Skyler. Nou dat vinden de kittens natuurlijk heel leuk. Al die mensen die met ze willen spelen en knuffelen. Vandaag zijn zowel Millie als de kittens weer ontwormd. Dit is voor de kittens hun 2e ontworming. De laatste geef ik net voordat ze het ouderlijk huis verlaten. Verder zijn Katmandu, Chaplin en Storm inmiddels ‘geholpen’. Bij allen is het prima gegaan en ze waren dan ook snel weer de oude. Ook heb ik weer een paar foto’s gekregen van Storm, Chaplin en Katmandu waarvoor dank! Ja dit is een van de leuke kanten van deze hobby. Ik krijg er gratis en voor niets een paar leuke vrienden/kattenliefhebbers bij! Ik heb nog regelmatig contact met de meeste mensen die een kitten bij mij hebben gekocht. Ik vind dat heel leuk. Zo blijf ik hun ontwikkelingen volgen. Nu zit ik opnieuw in spanning.......Zou Macy zwanger zijn? Ik denk het wel, maar heb nog geen roze tepeltjes ontdekt..... Maar dit duurt ook zo’n 3 à 4 weken......
15 juni 2008

Ik maak eigenlijk nooit reclame op mijn website, maar dat neemt niet weg dat ik sommige mensen, die ik graag mag, even in het zonnetje wil zetten.

Door mijn hobby heb ik
Rian Kruijt leren kennen. Zij is om te beginnen een echte dierenliefhebber en een (in mijn ogen) groot kunstenares. Ik mag haar heel graag. Zij vervaardigt al jaren kunst, maar sinds niet al te lange tijd heeft zij ook een website die elke dierenliefhebber een keer bekeken moet hebben. Van jongs af aan zijn dieren haar passie en zij weet ze levensecht op papier neer te zetten. Naast tekenen houdt zij zich onder meer bezig met fotografie, het vervaardigen van bronzen beelden en schilderijen. Kortom zij is beeldhouwer en tekenaar van (zoals zij ze noemt) DIERbare portretten. Ik zou mijn trouwe bezoekers van mijn website willen vragen een kijkje bij haar te nemen op haar website. En mocht je ooit je lieve viervoeter willen vereeuwigen in bijvoorbeeld een tekening, dan hoop ik dat jullie ook haar willen benaderen. Als iemand weet hoe je de karaktereigenschappen van je dier moet weergeven dan is zij dat wel. Ik gun haar dan ook alle succes van de wereld. Op bijgaande foto’s zie je alvast een staaltje van haar werk. Voor meer voorbeelden verwijs ik jullie natuurlijk naar haar website: www.riankruijt.nl
11 juni 2008

Millie blijft maar krols en heeft geen zin om zich om haar kinders te bekommeren. Gelukkig eten de kittens inmiddels zelf. Ze groeien prima en zijn heerlijk speels.

Ook Macy was flink krols en haar heb ik laten dekken door Major. Ik heb ze gedurende drie dagen zo nu en dan bij elkaar gezet. En wanneer de dekking geslaagd was, heb ik ze weer even uit elkaar gehaald. Zo kunnen ze een beetje rusten en wat eten. Daarbij was het sowieso geen liefde op het eerste gezicht. Wat kan Macy lelijk doen. Ik ben heel benieuwd of ze zwanger is. Ik zal dan ook weer een echo maken met een week of vier. Als Macy zwanger is, zal ze rond 11 augustus bevallen.........
Churchill
Chaplin
Skyler
Simba
Simba
Bobbie
Bobbie
Skyler
6 juni 2008

De kittens zijn inmiddels al zindelijk. Wat gaat dat snel. Alleen nu nog zelf eten. Ik voer ze af en toe met een papje van melk en vlees en dat vinden ze lekker, maar echt zelf eten doen ze nog niet. Alleen Bobbie heeft een paar brokjes gegeten die ik voor hem neer had gelegd. Macy begint ineens te moederen over deze kleintjes. Ze wast ze en knuffelt ze. En gaat het liefst bij ze liggen in de mand of in de klimpaal. Zo lief! Straks mag ze zelf mama worden want ze is krols. Morgen mag ze bij Major op bezoek;-).

Hilly en Jan hebben hun kitten Bobbie genoemd. Ook een leuke naam. Dus nu niet meer kitten 1, 2, 3, maar Skyler, Simba en Bobbie!
Tammo is vandaag nog even op bezoek geweest bij Skyler. En Skyler heeft zich weer van haar beste kant laten zien. Wat een heerlijke knuffel is ze toch.

Ook van Viv nog een leuke foto van Chaplin gehad waarvoor dank. Chaplin is zo blij in zijn nieuwe huisje met zijn lieve verzorgers.

Met Erica heb ik ook nog geregeld contact en ik heb weer wat grappige foto's van haar gekregen. Churchill in de pruimenboom! Dit deed hij al vanaf kitten, maar hij weet nog steeds niet goed hoe hij er weer uit moet komen. Erica haar verhaaltje was weer erg grappig en ik wil die dan ook met jullie delen.

Lieve Linda,

De kittens zien er geweldig uit!!!!!!!! Wat zijn ze al groot en ontzettend mooi. Fijn dat ze nu op onderzoek uitgaan. Heb je in ieder geval bezigheidstherapie. Ha ha. Chuckie is ook lekker bezig op het moment. Hij heeft ontdekt dat hij tot in de top van de pruimenboom kan (zie foto). Hoe hij eruit komt, moet je niet vragen maar er valt iets naar beneden wat op een kat lijkt. Hij doet dit sinds een dag of vier. De eerste twee dagen ben ik zelf in de boom geklommen om hem eruit te krijgen. Een hels karwei, helemaal onder de krassen natuurlijk. En sinds vandaag heb ik hem laten hangen. Als ik hem wou helpen kwam hij eerst een stukje naar beneden en als ik hem dan wou pakken, begon hij te grommen en tussen twee takken in te hangen zodat hij klem zat. Of hij klom weer terug naar boven. Na een kwartier in de hete zon, een hoop krassen en mijn humeur ver gedaald, besloot ik: "Bekijk het maar en zie maar hoe je eruit komt!" Na tien minuten getreuzel en geklauter in de boom, liet hij zich dan toch maar vallen. Mooi, probleem opgelost. Nou doet hij het voortaan zelf. Gelukkig, want mijn mooie bruine zonnelak gaat er wel af tussen al die takken. Verder is alles goed hier en behalve zijn apestreken is hij toch een schat. Als hij buiten is en ik roep om vijf uur: "Chuckie eten!", dan rent hij naar binnen toe en gaat naar zijn placematje. Lief toch???
Liefs, Erica


1 juni 2008

Gisteren zijn Rick en Samira op bezoek geweest voor de kittens. En ook zij waren helemaal weg van die kleintjes. Ik vind hun hele aardige en spontane mensen en we houden contact. Dank voor jullie komst. Ook zijn gisteren Hilly en Jan uit Volendam op bezoek geweest. Zij hadden de 1e optie op het laatste kitten. En zij hebben voor dit kitten gekozen (kitten 3...naam volgt nog). Ik ben heel bij dat ze voor dit prachtige manneke hebben gekozen en weet zeker dat hij het heel goed gaat krijgen. Ze hebben al twee hele mooie cyperse dames. Wat zal hij straks zijn ogen uitkijken;-).

De kittens zijn nu echt aan het groeien in hun ontwikkeling. Ze spelen nu in hun kamer, met elkaar en alles wat ze voor (hun) pootjes krijgen. Ook bijten ze in alles en ook in moi. Nu beginnen ze pas echt leuk te worden. Het is zo leuk om naar te kijken wat ze allemaal uitvreten. Ik heb ze al een papje van vlees en melk gegeven en dat vinden ze heerlijk. Uit zichzelf eten ze nog niet, maar nu kunnen ze alvast een beetje wennen aan verschillende smaken. Ook zijn ze goed aangekomen. Kijk maar op hun gewichtenlijstje.

Ik wil jullie allen nogmaals bedanken en wens jullie heel veel plezier met jullie kitten.

Dagboek 12)  1 juni 2008 - 16 augustus 2008