[Web Creator] [LMSOFT]
5 november 2007

De kittens doen het goed, alleen komen ze niet allemaal even goed aan. De sterkste wint denk ik. Voor sommigen is het echt een gevecht om de beste tepel te pakken te krijgen. En nee ze gaan dan niet lief met elkaar om. Ze duwen de ander weg en wringen zich ertussen. Maar ik ben gelukkig niet genoodzaakt ze om de zoveel uur bij te voederen. Ik geef de kittens wel wat KMR melk, maar doe dit voor nu maar 1x per dag. Ik ben echt blij als ze straks zelf kunnen eten. Dan hoef ik me daar geen zorgen meer om te maken. Ook kan ik ze nog steeds niet goed uit elkaar houden. Ik weet niet hoe andere fokkers dat doen, maar ze zijn voor mij bijna identiek. Dus ik blijf maar regelmatig die nageltjes lakken, want het slijt er snel af. Maya is in ieder geval een goede moeder. En eten dat ze kan! Ik heb het gewichtenlijstje weer bijgewerkt en ook wat foto's gemaakt. Ze klimmen op elkaar alsof ze een piramide willen vormen!

Macy en Millie gaan zo goed samen. Alleen zijn ze soms wel wat wild. Nu heeft die arme Millie een enorme bult op haar kopje. En we weten niet hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen. Hopelijk geen hersenschudding. Maar ze lijkt er geen last van te hebben. Ze speelt nog even wild als anders. En dit dametje is ook voor het eerst krols geworden. Nou daar zijn we natuurlijk niet blij mee. Ze heeft nog een tijd te gaan alvorens ze gedekt mag worden. Nu maar hopen dat ze niet om de week krols is zoals bij Maya het geval was. Hierbij een foto van Macy en Millie. Macy kan het niet laten om Millie een uitgebreide wasbeurt te geven. Zo schattig!

Tijd voor een dutje!
Kitten 6 mannetje
Kitten 5 vrouwtje
Kitten 4 mannetje
Kitten 3 vrouwtje
Kitten 2 vrouwtje
Kitten 1 vrouwtje
28 oktober 2007

Hierbij nieuwe foto’s van de kittens. Ze zijn nu bijna 1 week oud. Ze groeien nog steeds goed en daar ben ik heel blij mee. Wel moet ik ze nog steeds uit elkaar zien te houden door middel van een beetje nagellak. Want ze lijken nu nog zo op elkaar!
Macy en Millie
Churchill
Churchill
26 oktober 2007

Moeders en kittens maken het goed. Ze groeien allemaal prima. Uiteraard moet ik Maya veel eten geven, want het is nogal wat om 6 kinders te voeden. Dat kost haar natuurlijk veel energie. Maar ik heb krachtvoer van de dierenarts in huis dus dat zit wel goed. En lekker dat ze dat vindt! Hierbij een foto van Moeder en kinders van vandaag. Als je goed kijkt, dan kan je zien dat ze al flink gegroeid zijn. Maar om ze uit elkaar te houden is voor mij nog steeds een probleem. Dus voorlopig blijf ik ze zo nu en dan merken met nagellak.

Wat ook heel leuk is, is dat Millie en Macy echt vriendjes zijn geworden. Ze spelen met elkaar en rennen elkaar achterna. Ook is Macy zo lief dat ze Millie wast. Zie foto!

Gisteren ben ik bij Erica en Rene op bezoek geweest om een kijkje bij Churchill en hun andere lieverds te nemen. Wat een mooie katten hebben ze en Churchill is gegroeid als kool! Hij weegt al iets meer dan 4 kilo en is nog geen 1/2 jaar oud. Wat een heerlijk ventje. Ja Churchill heeft het echt getroffen. Wat worden hun dieren verwend zeg. Ze mogen overal in huis komen en daarbij hebben ze een grote tuin waar ze ook in mogen. Ik heb natuurlijk gelijk wat foto’s genomen. Nogmaals dank voor jullie goede zorgen en voor de gastvrijheid, Erica en Rene!
Kitten 6 mannetje lange staart
104 gram
Kitten 5 vrouwtje lange staart
103 gram
Kitten 4 mannetje lange staart
98 gram
Kitten 3 vrouwtje lange staart
102 gram
Kitten 2 vrouwtje lange staart
108 gram
Kitten 1 vrouwtje korte staart
96 gram
22 oktober 2007

Tussen een uur of 6 en 10.00 zijn er zes kittens geboren. Ik hoop dat ze het allemaal gaan redden, want het verliep niet echt voorbeeldig. Om te beginnen had ik niets gehoord (lag nog te slapen waar ik me wel een beetje voor schaam). Toen ik wakker werd hoorde ik kleine piep geluidjes. En ja hoor! Moeder was in de kattenbak bevallen van drie kleintjes op dat moment. Dat was ook een van de redenen dat ik niets hoorde. Ze zat vervolgens helemaal onder de kleikorrels en de kittens ook. De kittens hadden allemaal hun nageboorte nog aan hun navelstreng hangen. Paniek in de tent! Ik had gelijk een emmer met warm water gevuld en Maya tot haar middel hierin gehangen. Vervolgens heb ik haar goed schoongemaakt en Maya en kittens daarna in de doos gedaan. Ook nog de navelstrengen door geknipt en de nageboorten verwijderd. Vanaf daar ging ze zelf verder met bevallen. Toch maar Hennie en Gerrit gebeld (zij waren op dat moment aan het werk) en zij kwamen mij helpen. De schatten! Verder moesten we Maya nog verder helpen, want ze was moe. Ik hoop dat ze het allemaal goed blijven doen en geen navelbreuken overhouden. Want de eerste kittens konden natuurlijk niet ver kruipen met zo'n zakje aan hun navelstreng. Maar vooralsnog lijkt het allemaal goed te zijn gegaan.

Ik weet dus niet wie het eerste is geboren. Ik weet wel dat het laatste kitten rond 10.00 uur is geboren. Maar op dat moment had het schoonmaken, de navelstrengen afbinden en moeders helpen voorrang. Ik heb dus maar zelf een volgorde bedacht. Waarvan dus alleen kitten 6 echt de laatste geborene was.

Kitten 1 kortstaart vrouwtje 96 gram
Kitten 2 langstaart vrouwtje 108 gram
Kitten 3 langstaart vrouwtje 102 gram
Kitten 4 langstaart mannetje 98 gram
Kitten 5 langstaart vrouwtje 103 gram
Kitten 6 langstaart mannetje 104 gram

Ik hoop dat ik de geslachten goed heb ingeschat. Verder zie je op sommige foto's wat kleur op hun pootjes. Dit is nagellak en voor mij momenteel de enige manier om ze van elkaar te onderscheiden. Want ze lijken erg veel op elkaar. Verder denk ik dat ze allemaal kortharig zijn. Hierbij alvast wat foto's. De eerste foto is van eergisteren. Je ziet dat Maya nog steeds graag bij Macho is en straks haar kroost wel weer zal delen met hem. De tweede foto is een foto van alle kittens te samen. En verder natuurlijk een foto van elk kitten afzonderlijk. Ja ik ben in de zevende hemel. Zo'n groot nestje heb ik nog nooit meegemaakt!

12 oktober 2007

De testen van Millie zijn opnieuw negatief! Geen tritrichomonas meer. Ze kan weer in de groep! Eindelijk. Dit heeft zolang geduurd. Maar omdat ze al zolang apart zit, wil ik haar pas volgend weekend herenigen met de andere katten. Dan heb ik een weekje vrij voor Maya haar bevalling en kan ik kijken hoe het gaat. Want ze zal wel moeten wennen. Ja ik ben heel blij dat we dit nu achter de rug hebben. En het duurt niet lang meer of Maya zal bevallen. Ook hier kijken we enorm naar uit. Hierbij nog een foto van Macy. Is ze geen plaatje!
9 oktober 2007

Millie doet het nog steeds heel goed. Ik begin weer hoop te krijgen. Nog 1x hertesten en dan mag ze in de groep. Maya is inmiddels al tonnetje rond en ze heeft nog twee weken te gaan. Ze wil telkens naar Brutus toe. Ik weet niet waarom. Maar als ik erbij ben, mag zij van mij wel even op bezoek bij haar papa. Ook zag ik gelijk mijn kans om weer eens wat plaatjes van Brutus te schieten. Want hij is normaliter heel bang voor de camera. Macy doet het ook prima. Ze wordt door iedereen geaccepteerd. Ze is overigens wel een veelvraat! Ze blijft maar miauwen om eten als je in de keuken bezig bent. Maar ook vindt ze het heerlijk om bij je op schoot te liggen. Een echte vrijdoos.
3 oktober 2007

Alle uitslagen van Millie zijn goed. Nu moet ik haar voor de zekerheid nog één keer testen. En als de uitslag daarvan weer goed is, mag ze eindelijk in de groep. De andere katten doen het ook goed. Ik heb alvast de bench voor Maya neergezet en zoals je ziet (op de foto) vinden ze het allemaal leuk om hierin te liggen. Ik doe de bench ook nooit dicht, dus zij zien het als een lekkere grote slaapplek. Omdat het nu eindelijk weer zo goed gaat met Millie wil ik een paar foto's van mijn mooie meisje met jullie delen. En tot slot nog een foto van Churchill met zijn vriendjes met dank aan Erica. Toch wel heel schattig als ze zo gezellig bij elkaar liggen.
29 september 2007

Momenteel weinig nieuws. Wat betreft Millie moet ik nog op de uitslagen wachten. Wel groeit ze goed en is al een stuk steviger geworden. Maya weet nu al niet waar ze moet liggen. Die kittens nemen toch wel veel plek in haar buik. En ze moet nog zo’n 25 dagen! We gaan maar vast haar kamer inrichten. Want ik heb het idee dat ze nu al een rustig plekje zoekt. Ze wil elke keer bij Brutus op bezoek. Maar dat is zo frustrerend voor die jongen dat we dat maar niet doen. Ik heb vorige week nog wat foto’s van Churchill gekregen (met dank aan Erica). De foto’s heb ik rond bijgesneden. Leek me wel leuk voor de verandering. Ook nog een foto van Macy en Maya. Macy ziet er lekker wild uit. Ze is ook een pittig dametje die weet wat ze wil. En een foto van Maya zodat je kan zien hoe dik ze nu al is.
23 september 2007

Het lijkt wel of Macy hier al tijden woont. Ze werd vrijwel gelijk opgenomen in de groep. Ze speelt en ravot als de beste en ze weet ons allen prima ‘in te pakken’. Wanneer ze de kans krijgt springt ze op je schoot. Ze vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Het is echt een super lief meisje. Maya wordt met de dag dikker. Nu al moet ze regelmatig even gaan liggen. En dan denk je: "Wat heb ik haar aangedaan"? Wat als ze straks 9 weken zwanger is? Dan is ze volgens mij een opgeblazen ballon! Maar we zullen haar goed in de gaten houden. Ik ga een paar dagen voor de uitgerekende datum bij haar slapen. Zo zal ik haar bevalling niet missen. En ik zal haar zoveel mogelijk bijstaan. Maar verder moet ze het natuurlijk zelf doen. Ik kijk er in ieder geval naar uit en hoop dat alles goed verloopt. Hierbij een paar foto’s van Ashkii en zijn vriendjes. Zij ze niet prachtig? Met dank aan Caroline.
17 september 2007

Vandaag goed nieuws. Macy is gezond en alle testuitslagen waren goed. Dus zij kon vandaag in de groep. En het gaat beter dan verwacht. Niemand doet echt lelijk tegen haar en ze speelt lekker en eet goed. De ontlasting van Millie was ook goed. Maar ik ben nog niet klaar met haar behandeling en ze moet na de behandeling nog worden getest. Dus ik hou een slag om de arm. En dan het mooiste nieuws van de dag! Maya is zwanger van wel 6 kittens! Nimmer heb ik zo’n groot nestje gehad. Nu hopen dat ze allemaal levend en gezond ter wereld komen. Ik heb een foto gemaakt van haar echo. Hiervoor moet je een kijkje nemen op mijn kittenpagina. Voor nu kan mijn dag niet meer stuk. Wel fijn als je zoveel tegenslagen hebt gehad, om in één keer zoveel goed nieuws te krijgen. Dat doet een mens goed.

16 september 2007

Het gaat heel goed met Macy. Ze is zo ontzetten lief! Ze wil maar steeds op je schoot liggen en lekker geknuffeld worden. En het maakt haar niet uit door wie! Gelukkig maar, want nu heeft ze Gerrit zijn hart al gestolen. Ook Hennie is vandaag even bij Macy op bezoek geweest en ook door haar liet Macy zich uitgebreid knuffelen. Verder heeft ze goed gegeten (zowel droog als nat voer) en al een mooi poepje gedaan. Dus ik verwacht geen gekke dingen als ik haar morgen laat checken. Ja ik ben zelf al helemaal weg van dit mooie, kleine meisje! Met Millie gaat het ook goed. Ze is al weer aangekomen. Maar ik hou natuurlijk een slag om de arm. Maar ook haar neem ik morgen mee voor een controle. Ik wil graag weten of de medicatie al aanslaat. Hierbij een paar duidelijke foto’s van Macy. Het mooie is dat ze 5 tenen heeft en 1 grote duim. Meestal hebben poly’s twee duimen en gewoon vier tenen. Echt een prachtig poly vrouwtje met een hele mooie korte fluffy staartje. Lijkt wel een konijnenstaartje.

15 september 2007

Het is zover! Macy en McGyver zijn veilig en wel overgevlogen en aangekomen! Samen met Hermelinda en Gino zijn we onze kinders van Schiphol gaan halen. Ze doen het prima! Ze zijn al op de bak geweest en hebben ook al wat gegeten. Ja het liefst haal je ze zelf op, maar ik heb nog nooit gevlogen..... Maar het is gelukkig allemaal goed gegaan. Ze zien er gezond uit en zijn erg knuffelig. We willen dan ook Michele bedanken voor al haar goede zorgen! Maandag krijgt Macy haar check-up bij de dierenarts. Maar ik verwacht zo op het eerste gezicht geen gekke dingen.

Ik kon het niet laten een foto bij te voegen van dit trio (Maya, Macho en Misty). Ze moeten zo nodig met zijn drieën op dit kussen liggen. Maya is echt zwanger (ze is aangekomen en haar tepeltjes zijn al donker), maar maandag weet ik meer. Want dan laat ik een echo maken. Dan weten we precies hoeveel kittens ze kan verwachten.

Ja ik ben blij dat alles zo goed is gegaan en wil dus ook Hermelinda en Gino bedanken voor de trip naar Schiphol en terug en voor de prachtige cadeautjes die ik heb gekregen!!! Nu is het tijd om te genieten van mijn lieverds.

11 september 2007

Dit keer maar eens een paar nieuwe foto’s van Millie. Ze is zo’n schatje en zo speels. Ze aporteert zelfs haar muisjes. En verder kan ik haast niet wachten. Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Macy overgevlogen uit Wisconsin! Ik hoop dat ze deze lange reis goed doorstaat. Uiteraard vind ik het wel zielig. Maar ik maak het goed met haar als ze hier is. Verder wil ik Hermelinda en Erica bedanken voor hun mooie referentie die ze voor mij hebben geschreven.

8 september 2007

Wat een narigheid. Donderdag zag ik zachte ontlasting in de bak van Millie en vrijdag weer. Ik heb haar vrijdag maar gelijk meegenomen naar de dierenarts om de ontlasting te controleren onder de microscoop. En ja daar waren die parasieten weer! Opnieuw Tritrichomonas. Dus het gebruik van flagyl heeft toch een vals negatieve uitslag gegeven. Hiervoor was ik al gewaarschuwd (zie Dr Gookin haar studie), maar je hebt hoop. Ik wou haar zo graag helpen zonder die ronidazol! Maar vanaf vandaag start ik de behandeling met ronidazol weer. Dus 14 dagen 2x daags. En het apart zitten wordt dus verlengd. Na de behandeling moet ik dan weer testen en na een tijdje zonder enige behandeling nog een keer testen. En als deze uitslagen beide negatief zijn, mag ze in de groep. Ik baal hier van. Zo zit ze straks bijna 1/2 jaar apart! Veel tijd ben ik ook verloren omdat het nog zo nieuw is en je zoekt naar de beste oplossing. Maar ik kan en mag geen risico's nemen. Gelukkig is het op deze manier niet besmettelijk voor mijn andere katten. Ook voor ons mensen is het niet besmettelijk. Nogmaals de enige manier van overdracht is de kattenbak (en dan moeten ze echt in een poepje van Millie gaan staan en vervolgens hun pootje aflikken) of als ze elkaar wassen en dan met name elkaar's poepertje. Want deze parasiet slaat gelijk dood als deze in aanraking komt met de lucht/zuurstof. In die zin is het niet zo'n lastige parasiet, maar het apart zetten van je kat is zielig. Dat is mijn grootste zorg. En wat natuurlijk een zorg is, is dat alleen dit vervelende medicijn werkt. En dit medicijn kan echt schade aanrichten. Dus hopen dat dit alles haar bespaard blijft. Ik hou jullie op de hoogte. Nogmaals dit is voor iedere huisdier bezitter belangrijk om te weten.

Verder dank aan Erica voor de leuke foto's van Churchill. Hij heeft zeker zijn boeven streken. Kan toch wel erg hard bijten tijdens het spelen en hij houdt er van zich uit te sloven. Maar Erica en Rene genieten van dit kleine macho'tje. Ik ook als ik hem zie. Wat een schoonheid!5 september 2007

Ik ben inmiddels al door een paar mensen benaderd over Tritrichomonas sinds ik hierover heb geschreven op mijn website. Het is nog zo nieuw voor velen en zeker in Nederland. Maar ook hier zijn dus al een paar gevallen bekend. Zo zie je maar weer. Het is goed om open te praten over zaken als bacteriën, ziektes en dergelijke onder katten. Zo kunnen we informatie en ervaringen met behandelmethodes uitwisselen. Ik zal Millie binnenkort opnieuw testen. Als deze weer goed mocht uitpakken, dan kan ze eindelijk in de groep. Nu zit ze nog apart en eigenlijk al veel te lang, maar ik kan en mag geen onnodige risico’s nemen. Hierbij weer een foto van Ashkii met zijn familie en andere kattenvriendjes en een foto van Churchill die zich aan het uitsloven is tegen een van zijn huisgenootjes. De boef!


29 augustus 2007

Goed nieuws! Vandaag heb ik alle uitslagen van Millie binnen. Zowel de PCR testen (uitgevoerd door onderzoekers/laboranten die momenteel met een onderzoek bezig zijn naar deze bacterie onder huisdieren in Nederland) waren negatief. Als de Inpouch test, welke ik vanuit Amerika heb besteld en uitgevoerd is door mijn dierenarts Else Dijkman, is negatief. Millie is bacterie vrij! Het is overigens heel bijzonder, omdat onderzoeken hadden uitgewezen dat niets hielp voor deze bacterie behalve Ronidazol. Ondanks dat ik mij strikt aan de behandeling met Ronidazol heb gehouden, stak deze bacterie toch weer de kop op. Ook is ze na de behandeling met Ronidazol ziek geworden (soort griep) en toen ze weer beter was, durfde ik haar niet gelijk weer op Ronidazol te zetten (dit is een zwaar medicijn). In overleg met mijn dierenarts hebben we besloten haar eerst voor een lange periode op Flagyl te zetten om te kijken wat dat zou doen. Ik had namelijk al goeie ervaringen met Flagyl bij onverklaarbare diaree klachten bij mijn kittens (welke negatief waren getest voor giarida en tritrichomonas). En nu na bijna drie weken behandelen met Flagyl (welk ik nu aan het afbouwen ben), is er geen Tritrichomonas meer aangetroffen. Dus noch via de PCR test noch via de Inpouch TF test. Zelfs de laboranten/onderzoekers vinden deze case bijzonder en willen hier waarschijnlijk een artikel over schrijven. Ik ben hun overigens heel dankbaar voor de testen die ze voor mij hebben uitgevoerd. Ik heb het goeie nieuws gelijk aan Beatrice doorgegeven. Zij zal ook een behandeling starten met Flagyl alvorens gelijk over te stappen op Ronidazol. Dus haar ervaringen zijn ook bijzonder interessant en zal ik blijven volgen. Desondanks hou ik Millie nog even apart. Ik wil nog een hertest doen nadat ze minimaal een week geen Flagyl meer krijgt. Als deze weer goed uitpakt, wat ik wel verwacht, mag ze eindelijk in de groep! En wie weet tegelijk met Macy (zij komt 15 september aan op Schiphol). Maar zekerheidshalve zal ik ook Macy eerst op het een en ander testen alvorens zij in de groep mag. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn. Dat heb ik nu wel geleerd. Voor nu ben ik superblij! En ook vind ik deze situatie, alhoewel vervelend, heel leerzaam geweest. Vandaar dat ik dit vanaf het begin met jullie heb willen delen.


22 augustus 2007

Maya moet haast wel zwanger zijn. Major is een goeie dekkater en samen zijn ze een goed koppel. Er zijn al meerdere dekkingen geslaagd. Ik moet zeggen dat ik dit proces regelmatig in de gaten hou. Ik vind zelf dat ze beide ook tussen door wat rust moeten hebben en de mogelijkheid moeten hebben om even rustig te eten, naar de bak te gaan of een slaapje te doen. Zodoende ben je dus ook af en toe getuige van hun bezigheden. Over vier weken zal ik een echo maken van Maya haar buikje. Zo weet ik hoeveel kittens ze kan verwachten. Heel spannend allemaal weer.

Ik hoor ook hele leuke berichten van de kittens van Maya. Megan blijkt nogal dol te zijn op spaghetti saus en heeft zich in de pan geworpen. Hermelinda kon haar dus gaan wassen!! Churchill heeft ontdekt hoe je op een ladder moet klimmen en is vervolgens in de pruimenboom geklommen. Dus Erica kon hem hier weer uit zien te halen. Zie foto's. Ashkii is enorm dol op knuffelen en wast elk bloot deel van je lichaam af als hij de kans krijgt. Ook vindt hij het leuk om onder je trui te zitten zo lang hij maar lekker bij je mag zijn (zie foto). Ze gedragen zich in ieder geval heel sociaal en de mensen zijn dol op hun kitten. Hier doe je het voor!


Dagboek  9) 22 augustus 2007 - 5 november 2007