[Web Creator] [LMSOFT]
8 augustus 2007

Een tijdje geleden ben ik benaderd door de redacteur van het blad Pers info of ik wou meewerken aan een artikel/rasbeschrijving van de pixie-bob voor hun blad. Ik vind dit natuurlijk heel leuk om te doen en zie het dan ook als reclame voor mijn project. Gisteren heb ik het blad ontvangen en ben er trots op hoe mooi het is geworden. Ik wil de mensen van het blad van Pers info dan ook via deze weg bedanken!
Verder wil ik nog even kwijt dat Maya op dit moment krols is, maar dat ik nog wacht met haar te laten dekken. Ik wil dat er genoeg tijd tussen zit voordat ze weer zwanger wordt. Magnum geneest prima van zijn operatie en ik hoop dat dit afdoende is geweest. Millie is super speels en gelukkig gewend aan het apart zitten. We slapen nog steeds bij haar om haar niet zo alleen te laten voelen. Ook ligt alles bezaait met speeltjes en heeft ze een eigen klimpaal. Ze is in ieder geval super speels en doet het heel goed. De faculteit is bereid gevonden om haar ontlasting op kweek te zetten middels een PCR test. Dit ondanks het feit dat ik haar nu met Flagyl behandel in plaats van met Ronidazol. Ik ben benieuwd.... Tot slot verwacht ik Macy medio half september. Ik kijk er enorm naar uit! Laten we hopen dat Millie tegen die tijd haar plaats in de groep heeft gekregen.
Millie
Millie
Megan
Churchill
Macy
Macy
Macy
19 augustus 2007

Vandaag is Maya gedekt door Major. Ze is daarmee uitgerekend op 23 oktober. Zo spannend weer! Ze is al meerdere keren achter elkaar krols geweest, dus ik wou nu niet meer langer wachten. Zo hoeft ze niet aan de pil en teveel keer krols worden is ook niet goed.

Ik heb een prachtig fotoboek van Erica gekregen. Deze heeft ze helemaal zelf gemaakt. Het is een waar kunstwerk. Een babyboek, maar dan van Churchill. Ik ben er zo blij mee! Dit is echt het mooiste cadeau wat iemand ooit voor mij heeft gemaakt. Zoveel tijd en liefde zit er in dit boek. Hierbij ook weer een nieuwe foto van Churchill.

Gisteren is Viviane uit België met haar moeder bij mij op bezoek geweest. Ze heeft mij en de katten heel erg verwend. Allemaal speeltjes en kwaliteitsvoer voor de katten en voor mij heerlijke banketbakkerskoekjes. Zo lief! Het was heel gezellig en ik hoop dat we elkaar snel weer zien. Nu hopen dat er straks een mooi katertje voor haar bij zit.

Van Megan heb ik ook een paar mooie foto’s gekregen. Hermelinda en ik zitten beide nog in spanning af te wachten op ons nieuwe kitten (Macy en McGyver). Half september zullen ze naar Nederland komen. We zullen ze samen van Schiphol halen. Ook van Megan en Macy heb ik een paar nieuwe foto’s gekregen.

Tot slot weer eens een nieuwe foto van Millie. Ze is zo’n lieverd en weer een beetje aangekomen. Dus dat is mooi.
Quincy
Quincy
Churchill
Ashkii
Yindee
Yindee
11 augustus 2007

Vandaag zijn Hennie en ik op bezoek geweest bij Yindee en Quincy. Destijds hebben Thijs en Jolanda Yindee geadopteerd. Yindee is bijna 2 jaar. Quincy woont bij Thijs zijn moeder en is nu bijna 1 jaar. Ze wonen niet ver bij elkaar vandaan en we hebben ze dan ook beide in 1 dag kunnen bezoeken. Het was gezellig en heel leuk om Yindee en Quincy weer een keer te zien. Ze zien er mooi en gezond uit. Ook heb ik nog een paar foto’s van Ashkii en Churchill gekregen, die ik ook even aan jullie wil laten zien. Ik bof maar met zulke lieve mensen die zo dol zijn op hun pixie-bob.
Megan
Ashkii
Churchill
3 augustus 2007

Megan, Churchill en Ashkii wonen inmiddels bij hun nieuwe ‘baasjes’. Hierbij een korte update:

Megan doet het goed. Ze ging heel vroeg in de ochtend met Hermelinda haar haar spelen en heerlijk spinnen. Alleen moet ze nog wel leren klok kijken! Pukkie het hondje van Hermelinda en Gino waakt over Megan als een moederkloek. En dat is Megan haar eerste ervaring met een hond. Dus voorbeeldig. Ook heeft ze als snel gebruik gemaakt van de kattenbak en goed gegeten. Hermelinda, Gino en Rutger zijn blij met deze kleine drommel. Megan boft met deze lieve mensen en het paleis waar ze nu in woont!

Churchill doet het ook prima. Bergen energie! Hij heeft al vriendjes gemaakt met Azrael een van Erica en Rene’s andere katten. Ook is hij opnieuw flink aangekomen. 12 weekjes oud en al 1600 gram! Hij heeft al aan een tuigje buiten gelopen en vond dit heel leuk. Alles moest en zou hij verkennen. Overal even snuffelen. Het was een lange wandeling voor zo’n korte afstand. En wat helemaal schattig is, is dat hij al bij Erica onder de dekens heeft geslapen tussen haar voeten. Ik mag hopen dat hij haar voeten niet aanvalt midden in de nacht! Mijn Millie heeft daar wel een handje van. Verder voelt hij zich al helemaal thuis. Ook Churchill boft maar met zulke lieve mensen!

Ashkii doet het ook goed. Hij kwam als laatste kitten bij Caroline, Gerard, Mathijs en Jasper. Ze hebben ongeveer tegelijk nog twee andere kittens geadopteerd (en die kwamen op dezelfde dag bij hun wonen). Maar ook Ashkii weet zich hier wel raad mee. Hij geeft gewoon mepjes als iets hem niet zint. Ook heeft hij al een beetje gespeeld met de andere twee lieverds. Gezamenlijk eten van een bordje is hem in ieder geval niet vreemd. Maar soms is hij nog wat onzeker. Hij moet zijn plekje nog veroveren. Maar dit zal hem vast lukken. Ja ook Ashkii boft maar met deze lieve mensen.

En ik bof natuurlijk ook! Nogmaals dank voor alles lieve mensen! Dit maakt afscheid nemen zoveel makkelijker als je weet dat je kittens goed terechtkomen!
Hierbij een paar foto’s die ze me hebben gestuurd.
28 juli 2007

Ik heb al een tijdje niet meer geschreven. Zat weer eens in de lappenmand en wou het daarom wat rustiger aan doen. In de tussentijd is er wel veel gebeurd. Magnum is opnieuw onder het mes geweest. Hij kreeg toch weer last van obstipatie. Ik hoop dat deze tweede operatie afdoende is. Dit keer is hij erg ziek van de operatie. Ik hoop dat hij zich snel weer wat beter voelt. Helaas heeft Millie die bacterie opnieuw teruggekregen. De doktoren en de onderzoekers staan voor een raadsel. Net als ik natuurlijk. Want ik heb me trouw aan de medicatievoorschriften gehouden. Zelf denk ik dat het ligt aan het feit dat ze zo zwaar ondergewicht heeft en daarmee weinig weerstand. Maar alvorens ik opnieuw kan behandelen, moet ze eerst weer wat sterker worden. Want na die behandeling kreeg ze een paar dagen later gelijk een luchtweginfectie. Ik was even bang dat ik haar ging verliezen. Maar nu is ze weer zo fit als daarvoor. Ik weet niet hoe het zit met overdracht van mens op dier, maar Gerrit en ik waren ook snip verkouden en grieperig. Wie weet.... Verder heb ik nauw contact met Beatrice. We delen onze testresultaten en ze heeft zelf de meeste dierenartskosten voor mij betaald. Ze is een verantwoordelijke fokster, maar met veel pech (net als ik).

De kittens hebben een tijdje erg last gehad van diarree, maar doen het verder goed. Dit heeft wel voor een korte periode invloed gehad op hun gewichtjes. Ook hen heb ik laten testen op giardia en tritrichomonas. De kittens hebben geen van beide, maar Millie dus wel weer tritrichomonas.

Ik had Erica en Hermelinda gevraagd hun kitten eerder op te halen om zo mij een beetje te ontlasten. Wel dienden ze de kittens nog een weekje apart te houden van de rest van hun dieren. Want toen ik dit vroeg had ik de uitslagen nog niet binnen. Maar donderdagavond had ik alle uitslagen binnen en de kittens mankeren dus niets. Dus ze hoefden niet apart te worden gehouden en daarnaast zit Millie al tijden apart van mijn groep. Dus Erica en Hermelinda hoefden mij niet meer te helpen door hun kitten eerder op te halen. Alleen nu hadden ze zich hier natuurlijk al op verheugd, dus ik kon dat niet meer weigeren. Maar ik wil hun hierbij wel bedanken dat ze voor mij klaar hebben gestaan. Vrijdag (gisteren) hebben Hermelinda en Gino Megan opgehaald. Het is allemaal goed gegaan en Megan heeft lekker bij hen op bed geslapen. Morgen komt Erica (of samen met Rene) Churchill ophalen. Wel moeten ze nu zelf de 2e vaccinatie geven (volgende week vrijdag zijn de kittens 12 weken). Maar deze kosten krijgen ze natuurlijk van mij terug.

Verder is Macho toch weer achteruit gegaan. Dus de dierenarts denkt dat hij niet meer zo lang heeft. Maar ik blijf hopen.

Tot slot heb ik inmiddels een nieuw kitten gekocht. Bij cattery StarnStripes in Wisconsin USA. Ik heb haar Macy genoemd. Ze is een poly vrouwtje met half lang haar en een natuurlijk korte staart van zo’n 1,5 inch. Met dank aan Michele en Julie. Medio september kan ze overvliegen. Erg spannend allemaal! Maar mijn grootste zorg is en blijft Millie. Ik hoop dat ze snel verlost is van deze bacterie en eindelijk een beetje kan aankomen. Hierbij nog een paar foto’s van de kittens, Millie en natuurlijk van Macy!
Van links naar rechts:
Ashkii, Churchill and Megan
Charlie
Neo
Squirrel
Megan
Askii
Churchill
11 juli 2007

De kittens doen het prima! Nu ze de 8 weken zijn gepasseerd, weeg ik ze niet meer dagelijks. Ze lopen nu heerlijk rond in huis en klimmen zelf al op de plankjes op het balkon. Ook slapen ze tegenwoordig op de bench in plaats van erin. Binnenkort maar weer eens die vlijmscherpe nageltjes van ze knippen. Want af en toe gebruiken ze ons ook als klimpaal en dat doet zeer!!!

Afgelopen zaterdag hebben Hennie en ik een bezoekje aan Karin en familie gebracht. Ja hier zitten nu drie pixies van ons! Neo, Charlie en Squirrel. Squirrel is mij al zo goed als vergeten. Maar ze doet het prima. Ze kan lekker in de tuin en heeft genoeg ruimte om te spelen, ravotten en slapen. We zijn maar kort geweest, want we hadden 4 uur in de file gestaan! Terwijl je deze afstand normaliter in 45 minuten rijdt. Maar het was heel gezellig en leuk om die boefjes weer te zien. En Neo is echt groot geworden! Echt een mooie jongen. Ook Charlie is uitgegroeid tot een flinke dame. Het is altijd leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelen.


11 juli 2007

En nu over Millie.....
Millie is ook lekker bijgekomen. Wel 4 ons in 1 week! Nog steeds een slanke den, maar niet meer zo dun. Millie heeft een tijdje apart moeten zitten. Ze bleek een bacterie te hebben genaamd Tritrichomonas. Deze wordt doorgaans verward met Giardia. Ze lijken onder de microscoop identiek. Maar het verschil is dat Tritrichomonas (ook wel afgekort als TF) geen cysten heeft die later weer 'uit kunnen komen' terwijl Giardia dit wel heeft. Dus bij TF hoef je niet dagelijks je hele huis te ontsmetten. De bacterie zelf slaat eigenlijk gelijk dood als deze buiten het darmkanaal komt. Alleen in de ontlasting blijft deze nog een korte tijd leven. Dus verspreiding is alleen mogelijk via een gedeelde kattenbak (of door elkaar te wassen). Voor de zekerheid had ik Millie laten testen op Giardia (omdat ik wist dat Beatrice hiermee kampte). Ik wist dat ze dit langdurig heeft proberen te bestrijden, maar ook dat de laatste uitslagen goed waren. Toch vond ik het onverantwoord om Millie niet te testen. Onder de microscoop kwam toch een bacterie naar voren en na verder onderzoek kwam hier dus Tritrichomonas uit. Uiteraard heb ik Beatrice op de hoogte gebracht en ook zij kan nu een succesvolle behandeling starten. Want medicatie voor Giardia werkt niet voor Tritrichomonas. Weet dat deze bacterie (TF) nog niet veel voorkomt in Nederland. Sinds 1996 hebben ze ontdekt dat deze bacterie niet alleen meer voorkomt bij vee, maar nu ook bij huisdieren. Overdracht op mensen is vrijwel nihil. Er zijn maar 2 gevallen gerapporteerd wereldwijd. Dit zijn zaken waar je als fokker dus op moet letten als je importeert. Maar Giardia komt daarentegen wel veel voor. Met een behandeling van Rodinazol (30 - 50 mg per kg - 2 maal daags - voor 14 dagen) was ze vrijwel gelijk weer de oude. Na 2 dagen had ze al geen diaree meer. Let op! Dit is een giftig medicijn en deze moet je met de nodige nauwkeurigheid geven. Ook dien je je kat goed in de gaten te houden nadat je het medicijn hebt toegediend. Het ging in mijn geval om een poeder (dus mondkapje op en handschoenen aan, want het is kankerverwekkend bij inademing). Ik mengde dit goedje met een beetje water en een beetje kattenmelk. Vervolgens gaf ik dit haar via een spuitje (zonder naald) in haar bekje. En daarna iets lekkers om het goed te maken. Want vies is het! Nu de kuur eindelijk voorbij is, hebben we haar ontlasting opnieuw laten testen. En geen Tritrichomonas meer! Eindelijk kon ze vandaag in de groep. Nou dit vindt ze best eng en ze blaast tegen iedereen die bij haar in de buurt komt. Maar logisch dat ze nog moet wennen. Verder heb ik dus geen uitbraak gehad. Geen van mijn katten heeft gedurende deze periode diarree gekregen en daarnaast heb ik een steekproef genomen bij een van de kittens, waarvan de uitslag goed was. Nu kan je van deze bacterie niets krijgen en katten kunnen er prima oud mee worden, maar het zijn de kittens en de zwakkere dieren die hier gevoelig voor kunnen zijn en dus chronische diaree klachten kunnen krijgen. En daar zitten we binnen een cattery niet op te wachten. Ik zie het maar zo dat ik weer wat heb geleerd. Voortaan gaat iedere nieuwe kat eerst apart en zal worden getest op dit soort zaken.


7 juli 2007

Ik heb al een tijdje niets geschreven (griep gehad). Maar hierbij een update van alle activiteiten rondom de katten. Macho is opnieuw getest voor zijn nieren en zijn bloedwaarde is nog steeds stabiel. Magnum doet het na zijn operatie (voor chronische obstipatie als gevolg van een opgerekte darm) nog steeds goed en zonder enige laxeer of hulpmiddelen. De kittens en Maya zijn inmiddels gevaccineerd en zijn allen gezond en op prima gewicht! De kittens worden steeds slimmer, sneller en brutaler. Dit is zo'n leuke fase! Je kan uren naar die gekke fratsen van hen kijken. Bij Squirrel is de baarmoeder verwijderd. Het bleek dat haar baarmoeder vol met cysten zat en opgezet was. Dus het is toch wijs geweest dat ik niet verder met haar heb gefokt. Ik vond het al zo raar dat ze de laatste keer niet zwanger werd en dat haar krolsheid zo minimaal was. Verder heeft Niek besloten Squirrel naar zijn ouders te brengen om aldaar te blijven wonen. Hij vond het zielig dat als hij lang van huis was. Squirrel moest dan alleen op zijn kamer blijven (dus als hij niet thuis was kon ze helaas niet door het hele huis lopen). Ook vond hij het moeilijk om haar überhaupt alleen te moeten laten. Hij mist haar enorm en heeft echt zijn best gedaan, maar Squirrel krijgt het nu gewoon nog beter. Bij zijn ouders is bijna altijd iemand thuis. Ik vind dit een hele goeie beslissing van Niek. Hij heeft hierbij Squirrel op de 1e plaats gezet en niet zichzelf. Karin en Jan hebben nu dus drie pixies en zijn heel blij met Squirrel! Charlie, Neo (zoon van Squirrel) en Squirrel. Nou Squirrel is helemaal weg van haar kind Neo. Een prachtige hereniging. Alleen Charlie en Squirrel zijn (nog) niet zo gediend van elkaar. Maar geef Charlie eens ongelijk! Het is toch haar terrein. Wellicht worden ze nog wel vriendjes en anders maakt het niet zoveel uit. Het huis is groot genoeg om niet op elkaars lip te zitten. Ze vliegen elkaar in ieder geval niet in de haren. Millie doet het ook prima. Ze is echt een schatje. Ze is ook goed aangekomen. Ze eet goed en is erg actief! Ze heeft nog geen vriendjes kunnen maken omdat ze voorlopig nog apart zit. Meer hierover volgt nog. Maar ze is een heerlijke, lieve en gezonde poes! Met dank aan Beatrice!

23 juni 2007

Arduinna C Millie
uit Frankrijk is vandaag aangekomen in Nederland! Ze is een mooi slank dametje met een lange staart. Ze is heel lief en goed gesocialiseerd. Ik verwacht dat ze snel door de groep zal worden geaccepteerd. In ieder geval heeft ze al gegeten, gedronken en gebruik gemaakt van de kattenbak. En dat is niet slecht voor dag 1. Met grote dank aan Beatrice voor al haar goede zorgen en voor het brengen van Millie!

21 juni 2007

Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Millie! Ik verheug me erop. Met Ashkii, Churchill en Megan gaat het goed. Op Ashkii na eten ze zelf al wat droge brokjes, maar in een bordje vlees zijn ze niet echt geïnteresseerd. Wel zijn ze (ook weer op Ashkii na) dol op het papje wat ik voor ze maak (geweekte brokjes, kattenmelk en vlees). Maar het ene kitten is nou eenmaal wat vlotter dan het andere kitten. Ze groeien in ieder geval prima. Hierbij weer een paar foto’s van vandaag. Alleen willen ze maar niet stil zitten. Ook heb ik weer een nieuwe referentie gekregen. Met dank aan Thijs en Jolanda! 
17 juni 2007

Vandaag zijn Erica en Rene voor Churchill op bezoek geweest en de familie Oosterloo (Gerard, Caroline, Mathijs en Jasper) voor hun Ashkii. De kittens kregen vandaag alvast een voorproefje hoe ze het straks gaan krijgen. Aan aandacht en knuffels zal het hun niet ontbreken. Ook de kinderen weten al goed hoe ze met kleine dieren om moeten gaan. Zij waren heel lief en voorzichtig met ze. Alle kittens zullen straks een geweldig leventje tegemoet zien. Ja ik bof maar. Want het is altijd moeilijk om ze te laten gaan, maar als je weet dat ze het zo goed gaan krijgen, dan ben je snel over het gemis heen. Daarbij krijg ik straks zelf ook een nieuw kitten, Millie! Nog een weekje slapen en dan ben ik aan de beurt!!!
Dagboek 8) 17 juni 2007 - 19 augustus 2007