[Web Creator] [LMSOFT]
14 juni 2007

Morgen zijn de kittens 5 weken oud. Aanstaande zondag komen de mensen van Churchill en Ashkii naar hun kitten kijken. Ik kijk er naar uit. Ben zo benieuwd wat ze van hun kitten vinden. Ze spelen veel met elkaar. Alles is nieuw en spannend voor ze. Ook hebben ze al gebruik gemaakt van de kattenbak. Maya is weer krols. Ik hoop dat ze het niet te veel achter elkaar wordt, want ik wil een nieuwe zwangerschap zo lang mogelijk uitstellen. Met Squirrel gaat het ook goed en - ja hoor - weer krols geworden! Dat is een goed teken. Dan voelt ze zich toch vertrouwd in haar nieuwe huis. Wel zal ze binnenkort ‘geholpen’ worden. Niek is heel blij met haar en update me regelmatig. Het is fijn te horen dat ze zich zo snel al thuis voelt. Ook slaapt ze ‘s avonds bij hem. Magnum doet het nog steeds goed. Ik ben langzaamaan de laxatract aan het afbouwen. Zoals het er nu uitziet hoeft hij niet nog een keer geopereerd te worden. Macho knuffelt nog steeds dagelijks met de kittens en wast ze van top tot teen. Verder is het gewichtenlijstje weer bijgewerkt. En vinden jullie dit niet een mooi plaatje zo met zijn drieën op een rij? 
7 juni 2007

Niek houdt me dagelijks op de hoogte over Squirrel haar vorderingen. Ze eet goed, gaat naar de kattenbak en ze vraagt veel om knuffels. Ze is alleen nog een beetje bang voor de vreemde geluiden op straat. Ik denk dat ze snel gewend zal zijn.

De kittens doen het goed. Ze spelen al lekker met elkaar en vandaag zijn ze voor het eerst zelf uit de bench geklommen. Ze wandelen door de kamer en alles is nieuw voor hen. Als ze meer dan 500 gram wegen zal ik ze laten ontwormen. Voor nu is alleen kitten 1 over de 500 gram.

Een paar dagen terug heb ik een echo van Macho zijn nieren laten maken. En raad wat....? Zijn nieren zien er goed uit (niet gekrompen of vol met kiestes). Ik ben hier zo blij mee! Dit houdt voor mij in dat ik hem vast nog een tijdje bij mij heb. Alleen zal ik binnenkort zijn urine laten controleren. Ook dit moet nog onderzocht worden. Zijn bloedwaardes waren in ieder geval hetzelfde. Ik neem hem mee als ik toch met Maya en de kittens naar de dierenarts ga voor hun eerste vaccinatie. Dit als ze straks 8 weken oud zijn. Ja ik ben blij dat Macho zijn nieren er in ieder geval goed uitzagen. We zijn zo dol op hem.
2 juni 2007

Vandaag kwamen Karin, Niek, Vince en Cas Squirrel ophalen. Niek is zo blij met Squirrel. Gerrit en ik hebben het er nu nog moeilijk mee, maar als we straks goede berichten krijgen, dan zullen we ons vast geruster voelen. Het is eigenlijk tegen onze principes om een kat te herplaatsen. Maar het probleem is dat voordat we met het fokken begonnen, we al veel katten hadden. En die mogen van ons niet herplaatst worden, omdat we zo nodig deze hobby willen hebben. Dus die gaan op dat gebied voor. Vandaar dat ik heb besloten om Squirrel te herplaatsen. En zoals ik al eerder schreef, als het niet gaat, dan mag ze terug komen. Maar ik heb goeie hoop. Ze zal veel aandacht krijgen van Niek, van zijn vriendin en van zijn huisgenoten. Meer dan ik alleen kan geven. Want als je veel katten hebt, dan moet je je aandacht verdelen. En diegene die het meest aandacht vraagt, krijgt een beetje meer. Hierbij een foto van Niek en een foto van (van links naar rechts) Vince, Cas, Niek en Karin. En ja ik vind dit zo’n leuke familie. Ze zijn lief voor anderen en uiteraard voor hun dieren! Daarnaast mag ik Squirrel altijd komen opzoeken. Dus Squirrel zal het vast naar haar zin krijgen!
30 mei 2007

Wat gaat die ontwikkeling toch snel bij kittens. Ze spelen al een beetje met elkaar en met onze handen en ze worden met de dag nieuwsgieriger. Ik heb vandaag de doos weggehaald. Nu hebben ze de hele bench, die altijd open staat, voor hen zelf. En voor je het weet klimmen de kittens hier zelf uit en gaan ze op verkenning. Ook Macho is dagelijks van de partij. Hij brengt graag veel tijd met de kleintjes en Maya door. Hij wast ze, knuffelt ze en is zoals je ziet ook een beetje onvoorzichtig. Kitten 1 maakt daar toch een koprol!

Morgen komt de dierenarts bij ons thuis. Dan krijgen alle katten (behalve Maya en de kittens) weer hun jaarlijkse enting. Met Maya en de kittens wacht ik tot de kittens 8 weken oud zijn.

Ik begin trouwens goeie hoop voor Magnum te krijgen. Ik heb hem nu al een paar keer naar de bak zien gaan om zijn 'grote boodschap' te doen. Maar ik geef nog steeds laxatract, dus ik weet nog niet hoe het gaat als hij dit niet meer krijgt. Maar tot nu toe gaat het goed!

Ja met Macho is een ander verhaal. Ik ben er relatief vroeg bij, maar het blijft toch een ongeneselijke nieraandoening. Ik hoop alleen dat we hem nog een tijd bij ons mogen houden. Hij voelt zich nu in ieder geval nog goed. Hij is actief, speelt nog en is dol op knuffels. Als hij zich niet meer lekker voelt, dan nemen we de beslissing voor hem. Geen van onze katten hoeft onnodig te lijden.

Ik heb na lang wikken en wegen besloten om Squirrel te herplaatsen. Squirrel is niet meer krols geweest en de keren dat ik haar liet dekken is ze niet meer zwanger geworden. Ze is ontzettend lief en dol op mensen. Maar ik moet reëel blijven. Binnenkort komt Millie bij ons wonen en we hebben eigenlijk al teveel katten om allemaal genoeg aandacht te geven. Ik heb een goed huisje voor haar gevonden en als ze het daar niet naar haar zin heeft, mag ze natuurlijk terug komen. Ook kan en mag ik haar altijd komen bezoeken. Ze zal bij Niek gaan wonen. Niek is één van de vier zonen van Karin en Jan die destijds Charlie en Neo hebben 'geadopteerd'. Niek is zo dol op Charlie en Neo. Maar nu hij op zich zelf gaat wonen, zal hij ze dus wat vaker moeten missen. En Squirrel komt binnenkort zijn leven verrijken! Aanstaande zaterdag komen Karin en Niek Squirrel ophalen. Gerrit en ik zullen haar heel erg missen, maar we weten ook dat het vast goed zal komen.

27 mei 2007

Vandaag zijn Hermelinda en Gino op bezoek geweest bij hun kitten Megan. Ik vond het zo leuk om ze eindelijk in het echt te zien. Ik mail bijna dagelijks met Hermelinda en dat al bijna een jaar. Dus het werd wel tijd om elkaar een keer te ontmoeten. Het was heel gezellig. Nu moeten ze alleen de reis nog terugmaken. En het is niet naast de deur. Zo’n 220 kilometer. Nogmaals bedankt voor jullie komst en tot snel weer! Want voor je het weet zijn de kittens 13 weken.

26 mei 2007

Moeders en kittens maken het goed. De kleintjes hebben inmiddels allemaal hun oogjes open. Ze beginnen al wat nieuwsgieriger te worden. Ik kan niet wachten tot ze straks gaan spelen en de wereld ontdekken. Morgen komt Hermelinda haar kitten Megan bezoeken. Ze zal vast verliefd worden op haar kitten. Met Magnum gaat het goed, al kan ik nu nog niet zeggen dat de operatie afdoende is. Mocht hij toch weer verstopt raken, dan moet hij nog een keer geopereerd worden. Nu hebben ze alleen de linkerkant strakker gemaakt en dan doen ze ook de rechterkant. We wachten in spanning af. Helaas heb ik slecht nieuws gekregen over Macho. Ik ontdekte dat hij was afgevallen (ik weeg al mijn katten 1x per maand). Ook vond ik dat hij best wel veel plaste. Dus heb ik zijn bloed laten controleren op suikerziekte en op nierwaarde. Geen suiker, maar wel een veel te hoge nierwaarde. Ik hoop dat ik het verloop kan rekken met nierdieet. Daarnaast krijgt hij nu bloeddrukverlagers. Maar oud zal hij niet worden. Hij is nu zes jaar. Hij is hier de leider van de groep en ook de surrogaat vader van al mijn kittens tot nog toe. Dus ik vind dit heel erg. Maar hij hoeft in ieder geval niet te lijden. Want als hij achteruit gaat en zich niet meer lekker voelt, dan neem ik de beslissing voor hem. Ja als je veel katten hebt, dan maak je alles wel een keer mee. Helaas hoort dat erbij. Voor nu genieten we gewoon volop van hem. Gerrit en ik hebben nog wat nieuwe foto’s gemaakt. Zowel van de kittens als van een aantal van onze andere katten.
Major
Magnum
Brutus
Kittens Maya
Maya en Macho
Kitten 3 Megan
Kitten 2 Churchill
Kitten Ashkii
20 mei 2007

Met Magnum gaat het goed. Hij speelt en knuffelt al weer. Ik weet alleen nog niet of de operatie geslaagd is. Want ik heb hem nog niet zijn ‘grote beurt’ zien doen. Maar hij hersteld in ieder geval goed.

Kitten 1 is de eerste die zijn oogjes open heeft. Zo schattig. De anderen zullen spoedig volgen. Zoals ik al eerder vertelde is Macho weer van de partij. Dat is zo leuk. Hij is tot nog toe bij ieder nestje betrokken geweest. Hij knuffelt met moeder, hij wast de kittens en is bijna dagelijks bij ze. Zo schattig. Dit is ook een van de redenen dat Maya het zo goed met Macho kan vinden. Maya is ook vanaf dag 1 met Macho opgegroeid. Nog een paar foto’s van gisteren en vandaag.
18 mei 2007

Het gaat goed met Maya en haar kittens. Ook het gewichtenlijstje is weer aangevuld. Magnum (mijn Noor) doet het ook goed. Hij heeft wel pijn (dat merk je aan zijn gedrag), maar eet tenminste wel. Alleen heb ik nog niet gezien of hij al zijn grote beurt heeft gedaan. Ik hoop toch zo dat hij straks weer een normale stoelgang heeft. Voor nu moet ik nog geduld hebben. Ook heb ik een paar nieuwe foto’s van Millie gekregen. Met dank aan Beatrice. Ja het duurt niet zo lang meer. 23 juni komt Millie naar Nederland.
16 mei 2007

Het gewichtenlijstje staat er weer op (zie kittenpagina). Zo kan ieder zelf het gewicht van hun toekomstige kitten volgen. In groen betekend aangekomen en in rood afgevallen. Gelukkig nog geen rode cijfers!

Even iets anders. Gisteren is Magnum mijn grote Noorse Boskat geopereerd. Hij had chronisch last van obstipatie. Je zou denken Obstipatie is toch niet zo erg? Heb ik zelf ook wel eens last van. Maar bij katten heeft het als gevolg dat ze misselijk worden, bij god niet weten hoe ze het eruit moeten krijgen, niet meer eten en zelfs braken. Kortom ze worden er heel beroerd van. De reden dat hij last heeft van obstipatie is dat de spieren opgerekt zijn en zijn darmwand is uitgerekt. Vervolgens wordt de ontlasting een grote hoop ter grote van een (laten we zeggen) mandarijn. Nou zou een mens dat niet eens naar buiten krijgen, laat staan een kat. Ik kan hem vandaag ophalen en hoop dat hij spoedig herstelt. Want pijn heeft hij. Dan maar hopen dat hij straks geheel zonder al die laxeermiddelen naar de bak kan. Voorlopig hou ik zijn ontlasting dun met laxatract. Dit om niet te veel spanning te geven op de hechtingen. En daarnaast krijgt hij antibiotica en pijnstillers. Ik hoop nogmaals dat hij snel herstelt en dat hij straks zonder al die hulpmiddelen een goeie stoelgang heeft.

Hierbij een paar nieuwe foto’s van de kittens. En zoals je ziet..........Macho is weer van de partij en Maya vindt het heerlijk als Macho erbij is.
15 mei 2007

De kittens groeien goed. De beide katertjes wogen vanmorgen zo’n 145 gram en het vrouwtje 137 gram. Kitten 2 (Charmin Churchill) het mannetje met het langstaartje gaat met 13 weken naar Erica en haar gezin in Asten en kitten 3 het vrouwtje met het korte staartje gaat met 13 weken naar Hermelinda en haar gezin in Heers/België. Dat ze maar veel plezier mogen hebben van hun toekomstige pixie-bob. Voor nu geniet ik nog even van ze. Hierbij een paar foto’s van gisteren. Zij ze niet om op te eten?!
14 mei 2007

Ik ben eruit zoals je ziet. Kitten 1 en 2 zijn mannetjes en kitten 3 is een vrouwtje. Ze groeien als kool. Vanmorgen weer gewogen en de mannetjes zijn 129 gram en het vrouwtje 116 gram. Ze hebben allemaal goed gevulde buikjes.

Kitten 3 vrouwtje verkocht
Kitten 3 vrouwtje verkocht
Kitten 2 katertje verkocht
Kitten 2 katertje verkocht
Kitten 1 katertje verkocht
Kitten 1 katertje verkocht
13 mei 2007

Het mannetje heeft het helaas niet gered. Hennie en ik zijn met spoed gisteren naar de dierenarts gegaan, maar het mocht niet meer baten. Ik weet dat dit iedere fokker wel een keer overkomt, maar ik had gehoopt dat dit mij nog een tijdje gespaard zou blijven. Wat doet zoiets pijn... Maya heeft dus drie gezonde kittens. Ik ben inmiddels zeker van de geslachten.

Kitten 1 mannetje met een natuurlijke korte staart:
geboren om 19.10 uur en woog 90 gram

Kitten 2 mannetje met lange staart (maar ik kan nu nog niet zeggen of dit een volledig lange staart is):
geboren om 20.20 uur en woog 104 gram

Kitten 3 vrouwtje met een natuurlijke korte staart:
geboren om 21.32 uur en woog 95 gram

Hierbij de foto's van de drie afzonderlijk.

12 mei 2007

Maya is gisteravond 11 mei bevallen van vijf kittens waarbij één kitten helaas dood was geboren. Één kitten weet ik ook nog niet zeker of die het gaat halen. De navelstreng was niet goed doorgebeten en ik ontdekte dit vanmorgen vroeg pas. Dus ik heb deze alsnog afgebonden. Maar hij wil nog niet zelf eten. Hij is te zwak. Dus ik ben met spoed naar de dierenarts gegaan om speciale melk te halen. Hij heeft al wel wat melk binnen gekregen en ik zal ieder uur een klein beetje geven. Helaas zal hij het, naast de dwangvoeding, verder zelf moeten doen. Ik wou dat ik meer kon doen en zal dan ook een gat in de lucht springen als hij het na deze slechte start toch gaat redden. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte. Verder zal ik helaas pas foto’s van de kittens afzonderlijk maken (dus wie is wie) als het beter gaat met het mannetje dat nu zo zwak is. Maar dit alles neemt niet weg dat ik super blij ben met dit prachtige nestje!

Hierbij een overzicht (prik me nog maar niet vast op de geslachten, het is voor nu een gokje):
Kitten 1 vrouwtje (denk ik) met korte staart:
geboren om 19.10 uur en woog 90 gram

Kitten 2 mannetje met lange staart (maar kan nu nog niet zeggen of dit een volledig lange staart is):
geboren om 20.20 uur en woog 104 gram

Kitten 3 mannetje (nu dus nog heel zwakjes) met lange staart (maar kan nu nog niet zeggen of dit een volledig lange staart is):
geboren om 19.50 uur en woog 96 gram

Kitten 4 vrouwtje met korte staart:
geboren om 21.32 uur en woog 95 gram

Verder zijn (als ik het goed zie) alle kittens kortharig.

1 mei 2007

Goed nieuws! Binnenkort ben ik een pixiebob rijker. Ik heb via Beatrice van Cattery Arduinna uit Frankrijk Millie gekocht. Ik heb haar zelf een naam mogen geven. En aangezien bijna al mijn dieren met een M beginnen, wilde ik opnieuw een naam met een M. Ik heb bewust gekozen voor een langstaart kitten. De reden hiervoor is dat ze niet gedekt kan worden door Major. Hun lijnen liggen te dicht bij elkaar. Dus is ze voorbestemd voor Brutus. Maar aangezien Brutus een rumpy is (bijna geen staart), wil ik geen risico’s nemen. Dus een langstaart is een goede combinatie voor Brutus. Ik wil via deze weg gelijk even reclame maken voor Beatrice. Beatrice is een lieve vrouw met een heel groot hart voor mensen, maar zeker ook voor haar dieren. Ze heeft nog geen website, dus vandaar dat ik op deze wijze reclame maak. Als ik iemand een goeie en verantwoorde fokker vindt, dan is het Beatrice wel. Ik heb haar een paar jaar geleden persoonlijk leren kennen via een show in België. Nadien hebben we veelvuldig contact gehad via de mail. Ze is een lieve vrouw en is heel goed voor haar katten. Via bijgaande link tref je alvast een advertentie van haar aan. Ze heeft nog een aantal kittens beschikbaar. Als haar website af is, dan zal ik de link vermelden bij links. Millie is alvast te bekijken op bijgaande foto’s. Op 23 juni komt Millie naar Nederland.

26 april 2007

Maya is zwanger van vier kittens! Ik had dat niet durven dromen. Het is haar 1e nestje en al gelijk vier! Als alles goed verloopt dan is dit mijn grootste nestje. Het 1e nestje bestond uit drie kittens, het tweede nestje uit 2 en het derde uit maar 1 kitten! En nu dus vier! Ik heb dit keer een röntgenfoto laken maken in plaats van een echo. Met dat verschil dat dit pas mag vanaf de 45e dag van zwangerschap. Als je het eerder zou laten doen, dan is dat heel schadelijk voor de kittens. Ik heb de foto meegekregen, maar het is moeilijk te zien op een scan van een röntgenfoto. Ik voeg hem wel bij, maar kan op deze foto dus niet goed laten zien waar ze zitten. Maar het zijn er toch echt vier en Maya is super dik! En lief! Ze is veel knuffeliger dan voor haar zwangerschap. Ze is nu al een beetje aan het zoeken naar een plekje om straks te bevallen. Maar ze krijgt een eigen kamer, alleen weet ze dat niet. Half mei is het zover. Heel spannend. Ik kan haast niet wachten.................
Dagboek 7) 26 april 2007 -  14 juni 2007