[Web Creator] [LMSOFT]
23 februari 2007

In de maart editie van Hart voor Dieren staat een artikel over de pixiebob. Met dank aan de redacteuren van dit leuke dierenblad! Ik ben er heel blij mee en hoop zo het ras meer bekendheid te geven in Nederland.

31 maart 2007

Het is al weer een maand geleden dat ik in mijn dagboek heb geschreven. Ik had nog geen nieuwtjes te vertellen. Ik heb Maya sinds kort laten dekken door Major, en Squirrel door Brutus. Ik kan nog niet met zekerheid zeggen dat beide dames zwanger zijn, maar ik dacht bij Maya al een verandering van kleur te zien bij haar tepeltjes. Als het allemaal goed is gegaan en blijft gaan, dan verwachten beide dames kittens rond half mei. Ik kijk er zo naar uit. Het is zo leuk om die kleintjes te zien opgroeien. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte. Rond de 45e dag van de zwangerschap zal ik in plaats van een echo een röntgenfoto laten maken. Hierop is het nog beter te zien hoeveel kittens een moeder draagt. Maar gezien de straling, mag dit dus pas vanaf de 45e dag. Ik hoop binnenkort definitief uitsluitsel te geven......

7 april 2007

Deze maand staat er een artikel over mijn hobby in Kattenmanieren. Met een foto van Major en van Neo en Maya (als kitten). Ook komt Zulay aan bod in dit artikel. Ik ben er zo trots op. Met dank aan Janine Verhoef voor het schrijven van dit leuke artikel en dank aan de redactie van Kattenmanieren.

Verder weet ik inmiddels van Maya 100% zeker dat ze zwanger is. Ze wordt al dikker en het is ook goed te zien aan haar tepeltjes. Alleen bij Squirrel twijfel ik nog een klein beetje. Wel zijn de tepeltjes vergroot (maar deze waren al wat groter omdat ze al kittens heeft gehad) en ze lijken een beetje roze. Maar niet zo als ik had verwacht rond deze tijd. Maar ik blijf hopen.
  
21 april 2007

Hierbij een foto van Maya zwanger. Ze is vandaag 44 dagen zwanger (uitgaande dat de 1e dag ‘raak’ was). Maandag aanstaande ga ik een foto maken van haar buikje. Dan weten we hoeveel kittens ze draagt. Qua omvang van haar buikje ziet het er veelbelovend uit. Ondanks de ongemakken van zo’n dikke buik, vindt ze het nog steeds heerlijk om te spelen.
17 april 2007

Vandaag heb ik foto’s van Charlie en Neo gekregen. Wat zijn ze mooi! Met dank aan Karin. Karin kan niet anders zeggen dan dat pixies zo ontzettend leuke katten zijn. De hele familie is simpelweg dol op deze lieverds. En ondanks hun uitgesproken karakter, hebben ze niet veel omkijken naar deze twee. Charlie is een flinke dame geworden en Neo groeit ook als kool. Ze gaan heel goed met elkaar overweg. Waar Charlie gaat, loopt Neo mee.
11 april 2007

Gisteren heb ik weer wat nieuwe foto’s van Quincy gekregen. Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze opgroeien. Uiteraard ga ik Thijs (en zijn moeder) en Jolanda nog een keer bezoeken om zowel Yindee als Quincy weer een keer te zien. Het gaat in ieder geval goed met beide dametjes. Quincy is al een keer op bezoek geweest bij Thijs en Jolanda. Maar Yindee moet niet veel van Quincy weten (zoals je ziet kijkt Yindee een beetje boos naar Quincy door het raam van de tuindeur). Maar geef haar ongelijk. Ze ziet haar toch als een indringer. Maar de andere katten van Thijs en Jolanda malen niet om haar. Ze leggen zich erbij neer. Quincy is nog steeds erg actief en zal waarschijnlijk nooit dik worden. Echt een slanke den. Ze lijkt dan ook veel op Major (haar vader) die ook slank en gespierd is. Een mooi gespierd postuur en een prachtig kopje met zo’n stevige kin. Nogmaals dank voor de foto’s!

Maya lijkt met de dag dikker te worden. Ben zo nieuwsgierig hoeveel kittens ze draagt. Maar ik moet nog even geduld hebben. Eind april begin mei laat ik een röntgenfoto maken. En dan weten we het!!!
9 april 2007

Ik ben bang dat Squirrel niet zwanger is. Ik weet niet wat er verkeerd is gegaan. Ik moet zeggen dat ik geen geslaagde poging heb gezien. Maar ik had gehoopt dat tijdens mijn afwezigheid er toch een geslaagde poging had plaatsgevonden. Maar Squirrel haar tepels zijn nog steeds wit. Ze is niet meer krols geweest, maar helaas zegt dat niets. Als ze weer krols is dan zal ik nog een poging wagen. Voor nu hoop ik dat met Maya alles goed blijft gaan. Ik hou jullie op de hoogte. Bijgaand een foto van Maya met Macho. Ze is nog steeds dol op Macho zoals je kan zien.
1 februari 2007

Eindelijk is het zover. Vandaag heb ik het certificaat van TICA ontvangen voor ‘Outstanding Cattery’. Ik ben zo trots! Om deze te kunnen ontvangen moet je cattery geïnspecteerd worden door een erkend dierenarts. Je moet vervolgens aan alle eisen voldoen die TICA een goede cattery voorschrijft voordat ze dit certificaat uitreiken. Gelukkig voldeed mijn cattery aan alle gestelde eisen. Met dank aan dierenarts mevrouw Dijkman van Dierenkliniek Statenlaan die de tijd voor mij heeft genomen om mijn cattery te inspecteren en te evalueren.
26 januari 2007

Vandaag is Karin op bezoek geweest (baasje van Neo en Charlie). Ik vind dat altijd gezellig. En natuurlijk veel gepraat over onze katten. En Karin, de katten zijn heel blij met hun nieuwe muisjes! Dank!
Nou Maya was dus echt krols. Maar gelukkig maar een paar dagen. Want je wordt natuurlijk ook gek van dat gemiauw. Maar ik ben blij dat ze het in ieder geval is geworden. De pil werkt bij Squirrel goed. Ze is niet meer krols geweest. Maya ga ik (nog) niet aan de pil doen. Tenzij ook zij drie keer per maand krols wordt zoals bij Squirrel het geval was.
Vandaag hebben we wat nieuwe foto’s genomen. Ik wou jullie nog even laten zien dat Magnum dus nog steeds verliefd is op Macho! Hij moet zonodig op Macho gaan liggen om maar bij hem te zijn. En ook een foto van Maya. Zo grappig met haar oortjes naar achteren en op de andere foto lijkt het net of ze een reuze voorpoot heeft.
21 januari 2007

Volgens mij is Maya vandaag voor het eerst krols! En ik denken dat dit nog heel lang zou duren. Ze is nu 9 maanden en sommige vrouwtjes zijn hier al wat eerder mee. Maar ik ben nog niet 100% zeker. Want vergeleken met Squirrel is ze erg ingetogen. Squirrel miauwt altijd behoorlijk en ‘dweilt’ over de vloer. Haar heb ik toch maar aan de pil gezet. Want ze bleef krols. Nu moeten ze allebei nog een tijdje geduld hebben, want ze mogen pas als Maya 1 jaar oud is. Dus medio april/mei volgend jaar. Wat zullen de heren (Brutus en Major) blij zijn als het zover is..... Ik trouwens ook. Ben zo benieuwd of het allemaal goed gaat. En ik kan niet wachten om weer voor die kleintjes te zorgen.
16 januari 2007

Ik heb opnieuw foto’s van Thijs en Jolanda ontvangen. En nu van Quincy en haar nieuwe ‘baasje’ (moeder van Thijs). Ze heeft het zo naar haar zin als je kunt zien. En ze doet ook al de pantoffel attack. Heerlijk om te zien dat ze het zo goed heeft.
14 januari 2007

Vandaag heeft Gerrit weer een paar foto’s voor mij genomen. Maya is nog steeds verliefd op Macho. Maar de liefde is gelukkig wederzijds. Wat een schattig koppel toch?!
11 januari 2007

Vandaag heb ik een paar foto’s van Yindee ontvangen. Yindee komt uit mijn eerste nestje van Money en Major. Ze heeft een lange staart, het korte haar van Major en die schattige poly voetjes. Echt een plaatje. Met dank aan Thijs en Jolanda voor de foto’s.
9 januari 2007

Gisteren heb ik de moeder van Thijs gesproken. Het gaat heel goed met Quincy. Ze vroeg mij hoeveel een kitten mag eten. Want ze eet niet maar ‘vreet’. Ik heb uitgelegd dat een kitten in de groei gewoon zoveel mag eten als ze op kan. Ze verbranden ook veel. Zorg gewoon dat je altijd brokjes en water hebt staan. En geef dan een beetje vlees als extra. Ja hoeveel vlees dan. Nou zelf geef ik rond de 50 gram vlees per dag en dat verdeeld over 2 momenten. Dat is meer dan genoeg voor zo’n kleintje. Het is dan ook alleen maar een lekkertje. Want in de kittenbrokjes zit voldoende. Kijk als katten volwassen zijn en te zwaar worden, dan ga je pas het eten afmeten. Het is belangrijk dat je je kitten in het begin dagelijks weegt, daarna wekelijks en daarna maandelijks. Mijn volwassen katten weeg ik ook maandelijks. Zo hou je hun gezondheid in de gaten. Plotseling veel gewichtverlies is vaak een teken dat ze iets mankeren. En als ze ineens veel aankomen is natuurlijk ook niet goed. Afijn. Weer even over Quincy. Ze is dol op haar nieuwe ‘moeder’. Ze wandelt haar steeds achterna en ligt graag op schoot. En natuurlijk heeft ze een hoop babbels. Wel moet ze nog een hoop leren. De dingen die wel en niet mogen. Ze speelt graag met een bolletje wol en ‘moeder’ houdt goed in de gaten of ze hier niet van eet. Binnenkort zal ze geïntroduceerd worden aan de kattenkinders van Thijs en Jolanda. Ik ben zo benieuwd hoe dit zal gaan.
1 januari 2007

Wij wensen jullie allen een gelukkig Nieuwjaar! Dat 2007 maar een goed jaar voor ons allemaal mag worden. Ja de katten waren niet blij met al dat vuurwerk en met name dat geknal. Maya heeft de hele dag onder de fauteuil gelegen. Ze was zo bang. Squirrel bleef onder de mensen, maar was wel heel allert. Ik moet zeggen dat de meeste katten zich erg dapper hebben gehouden. Major, Magnum en Muchi zaten boven. Hier was het minder lawaaiig. Ze hebben zelfs nog gespeeld en goed gegeten. Brutus was heel bang, maar iedere keer dat ik bij hem kwam, kwam hij toch uit zijn krabpaal en liet zich uitgebreid knuffelen. Dit had ik niet verwacht en ik ben dan ook heel trots op hem. Macho, Misty en Magic hadden al een aantal jaarwisselingen meegemaakt en bleven dan ook onder de mensen. Ze schrokken af en toe, maar gingen daarna weer gewoon hun gang (eten, slapen en zich laten knuffelen). Wel hadden we overal de lichten aan, een radio op de achtergrond en zoveel mogelijk de lamellen dicht. Ik ben benieuwd hoe Quincy de jaarwisseling heeft beleefd. Al denk ik dat zij niet zo bang zal zijn geweest. Ze was bij ons ook nergens bang voor. Een dapper klein kitten.
Nogmaals iedereen een fantastisch 2007!

Gerrit & Linda
30 december 2006

Vandaag is Quincy vertrokken naar haar nieuwe huisje. Ze gaat bij de moeder van Thijs en (schoonmoeder van) Jolanda wonen. Thijs en Jolanda hebben destijds Yindee ‘geadopteerd’. Dit zijn hele lieve mensen die het beste met hun huisdieren voor hebben. Dus Quincy (en daarmee ikzelf) boffen maar. Ook hebben ze me verwend met een mooie bos bloemen en iets lekkers voor in bad. Dank!!! Ik zal Quincy missen, maar als je weet dat ze goed terecht komt, ben je er snel overheen. Daarnaast mag ik altijd een keer bij ze langskomen om te kijken hoe ze zich ontwikkelen. Dat wordt dan 2 vliegen in 1 klap. Want dan kan ik gelijk Yindee weer een keer zien. Het leuke voor Quincy is dat ze bij moeders gaat wonen, maar ook op bezoek zal komen bij Thijs en Jolanda. Dan heeft ze alvast een heleboel kattenvriendjes. Dus als mams bijvoorbeeld met vakantie is, dan mag ze bij Thijs en Jolanda logeren. Aan aandacht zal het haar niet ontbreken. Hierbij voor nu de laatste foto van Quincy....
24 december 2006

Dit zijn voorlopig de laatste foto’s van Quincy. Volgende week zaterdag vertrekt ze naar haar nieuwe huis. Ik wil bij deze iedereen fijne kerstdagen toewensen en een goed en gezond 2007! Dat het voor ieder maar een goed jaar mag worden en dat je bereikt wat je wilt bereiken! Voor mij betekent dat de pixiebob nog meer bekendheid zal krijgen en dan met name in Nederland en dat ik voor mijn toekomstige kittens goeie huisjes kan vinden. Dat is mijn goal voor 2007!
17 december 2006

En laat het ‘gevecht’ beginnen. Trommel geroffel..... Ja moeder en kind houden wel van een lekkere stoeipartij. Hoe klein Quincy ook is, ze is niet bang. Morgen is ze al weer 12 weken en dat betekend tijd voor haar 2e vaccinatie. Ik hoop dat ze niet opnieuw de hele weg gaat zitten miauwen. Want ook al is ze zo dapper, in de auto zitten vond ze de vorige keer niets. Nog 2 weekjes en dan gaat ze ons verlaten. We zullen haar missen. Maar ze komt goed terecht. Dus het zal allemaal wel goed komen.
10 december 2006

Het is bijna kerst en wij hebben de boom al staan. En wat vinden de katten zo’n boom leuk. Ze hangen in de takken en maken er een rommeltje van. Maar het is wel humor. En als Quincy uitgespeeld is, dan valt ze heerlijk bij mij op schoot in slaap. Binnenkort gaat ze naar haar nieuwe baasje toe. Ik hoop dat ze snel went. Gelukkig is ze heel mensgericht. Hierbij een paar foto’s. Haar gewichtenlijstje is ook weer bijgewerkt. Squirrel is overigens weer krols en daar word je echt gek van. Wat een gemauw en gekronkel. Ik heb besloten om haar voorlopig niet aan de pil te doen. Kijken of we dat volhouden. Gelukkig kan ze niet per ongeluk gedekt worden. Want de mannetjes zitten gescheiden.
3 december 2006

Ik ben afgelopen maandag met Quincy naar de dierenarts geweest voor haar eerste vaccinatie. Wat had ze geschreeuwd onderweg. Ze vond het maar niets in de wagen. Aldaar gedroeg ze zich weer zoals thuis. Nergens bang voor. Geen kick gegeven van die prik. Alles was goed met haar. Afgelopen vrijdag woog ze al 1128 gram. En morgen is ze pas 10 weken! Ook eet ze sinds kort vlees (zakje). Grappig eigenlijk. Meestal beginnen ze daar mee, maar zij gaf eerder de voorkeur aan droogvoer. Gisteren (2 december) is het precies 1 jaar geleden dat Money overleed. Wat gaat de tijd hard. Ik mis die lieverd nog steeds, maar helaas horen dit soort dingen erbij. Als je zoveel dieren hebt, gaat er altijd wel een keer wat mis. Maar we zullen haar nimmer vergeten. Hierbij een paar nieuwe foto’s van Quincy en Maya. Vandaag genomen. Zoals je kan zien is ze al weer flink gegroeid. Ze lijkt het meest op Major. Zeker gezien dat korte haar. Maya is ook flink gegroeid en weegt al bijna net zoveel als haar moeder en dat terwijl ze pas 7 maanden is. Ik verwacht dan ook dat Maya groter zal worden dan haar moeder.
26 november 2006

Als het lukt (qua tijd) ga ik morgen met Quincy naar de dierenarts voor haar 1e vaccinatie tegen katten- en niesziekte. En een algehele checkup. Morgen is ze namelijk 9 weken. Ze woog vanmorgen al 1028 gram. Dus ze groeit goed. Ik ga haar vanaf nu niet meer dagelijks wegen. Ik heb hard gewerkt aan mijn website om een dagboek overzicht te maken. Ik hou nu al zo lang een dagboek bij, dat een overzicht wellicht handig is. Verder heb ik voor nu geen nieuwtjes. Maar vaak is geen nieuws goed nieuws, toch?! Hierbij nog twee foto’s. Ze zijn nog van vorige week (19 november). Zoals je ziet vindt Quincy het leuk om aan oren te knabbelen. Verder is het gewichtenlijstje weer bijgewerkt.
19 november 2006

Wat gaat de tijd toch snel. Morgen is Quincy al weer 8 weken. Vanmorgen woog ze al 914 gram! Dus dat gaat goed. Wel is ze erg druk zeg. Wat een energie heeft zo’n kleintje. En Maya en Squirrel spelen graag met haar. Dus drie van die dolle katten die door je huis racen. Soms wel vermoeiend, maar je ligt ook in een deuk. Op verzoek van Monique een vriendin van mij uit Amsterdam, heb ik ook weer eens een foto van Brutus gemaakt. Nou dat is niet makkelijk! Hij houdt zijn ogen stijf dicht. Hoeveel foto’s ik ook schiet. Van de 100 heeft hij wellicht 2x zijn ogen open. En dan nog niet om over naar huis te schrijven. Wat een boef. Wel heb ik al veel met hem bereikt, al gaat het heel langzaam. Hij ligt dus op mijn schoot als ik hem op mijn schoot zet. Hij laat zich heel lang aaien en knuffelen, want hier is hij echt dol op. Spelen vindt hij ook super. Sinds kort geeft hij mij ook kopjes tegen mijn zij als ik op de grond zit. Nu zullen de meeste van jullie dit heel normaal vinden. Welke kat geeft geen kopjes tegen je benen, maar weet voor Brutus is dit weer een grote overwinning. En ik ben hier dan ook heel blij mee. Nog iets grappigs. Ik heb van die hele warme gekke pantoffels gekocht. En gisteren zag ik Squirrel met mijn pantoffel van doorgaan. Ik was te laat om een foto te maken. Maar Maya zag dat en dacht dat kan ik ook. Dus snel mijn camera pakken. En Quincy zag deze fluffy pantoffel als een lekker slaapplekje. Zo zie je maar waar die dingen goed voor zijn. De foto’s zijn gisteren genomen. Het gewichtenlijstje zal ik de volgende keer weer updaten.
 
11 november 2006

Quincy wordt steeds speelser en baldadiger. Ze vindt al die snoeren onder de televisie wel ineteressant. Gisteren heb ik een nieuwe speeltunnel gekocht. Maya en Quincy maken hier gretig gebruik van. Het is zo leuk om te zien hoe ze door die tunnel racen. Ja die twee hebben elkaar gevonden. Verder slaapt Quincy nog steeds graag bij mij op schoot. En ze knabbelt aan mijn vingers. Echt een schatje. En ze groeit zo goed. Maya is al bijna net zo groot als haar moeder. Ik denk dat ze een flink dametje wordt. En wat een mooie wilde look. Ze zal in de toekomst vast prachtige kittens geven...
2 november 2006

Zoals beloofd weer een paar nieuwe foto’s van Quincy. Ze is zo speels en knuffelig. Ze eet al wat brokjes, maar heeft het liefst toch de papjes die ik voor haar maak. Geweekte brokjes, een beetje kattenmelk, beetje blikvoer en dan in de blender. Ik heb inmiddels ook een andere kattenbakvulling gehaald. Ik heb haar helaas nog maar 1 keer wat zien doen op de bak. Het zijn ook van die grote korrels. Maar ze zal het wel leren. Daar gaan we maar vanuit. Ze slaapt nog steeds graag bij Macho. Macho is zo’n lekkere lobbes. Lekker warm en zacht zullen we maar zeggen.
29 oktober 2006

Vandaag zijn Jolanda, Thijs en de moeder van Thijs op bezoek geweest om naar het kitten te kijken. Dit kitten gaat in de toekomst naar de moeder van Thijs (Thijs en Jolanda hebben destijds Yindee geadopteerd). Maar ook zal het kitten (overigens vanaf heden Quincy genaamd) regelmatig op bezoek komen bij Jolanda en Thijs. Ze wonen niet zover van elkaar en kunnen elkaar ook helpen tijdens vakanties. Dus Quincy zal ook een leuke tijd tegemoet gaan. Ik ben in ieder geval heel blij met dit vooruitzicht. Mijn dank Thijs, Jolanda en moeder van Thijs! En wat boft Quincy!

Quincy heeft gisteren voor het eerst gebruik van de kattenbak gemaakt. Ook heeft ze al wat brokjes gegeten uit mijn hand en eet ze de papjes die ik maak en die ik haar met een pipetje geef. Ik hoop dat ze spoedig zelfstandig gaat eten. Want ik heb haar al een paar keer betrapt op het eten van kattengrit uit de kattenbak. We gebruiken van die fijne, absorberende korrels (klei). En dit is natuurlijk levensgevaarlijk. Je kan hierdoor verstopt raken met alle gevolgen van dien. Morgen ga ik grovere korrels halen op de hoop dat ze deze niet opeet. Ja helaas doen kittens dit wel vaker. Quincy is geen uitzondering. Maar het is natuurlijk aan mij om dit te voorkomen. Verder groeit ze als kool. Vandaag woog ze al 540 gram. Binnenkort zal ik weer een leuke foto van haar maken.
Dagboek 6) 29 oktober 2006 - 21 april 2007