[Web Creator] [LMSOFT]
25 juni 2006

Toch nog een paar foto’s. Gerrit was weer zo lief om er een paar te maken. Zo leuk mams met kids.
24 juni 2006

De kittens zijn inmiddels al weer 10 weken oud. Soms weet ik niet goed wat ik nog meer kan vertellen. Neo is een knuffel en Maya speelt graag met je, maar is (nog) geen schootkat. Ik weeg ze overingens niet meer dagelijks. Dit is niet nodig. Vanaf nu weeg ik ze 1 x per week. Neo woog vanmorgen 1348 gram en Maya 1208. Dit zijn hele mooie gewichtjes. Ik vergelijk ze met al mijn andere katten op die leeftijd en ze spannen vooralsnog de kroon.

Vandaag kwamen Peter & Zulay uit Den Haag op bezoek. Zij zijn ook een pixiebob cattery gestart en zullen medio september hun vrouwtje ophalen in de States. Zij zal dan al zwanger zijn en zal waarschijnlijk medio oktober bevallen. Het was leuk om ze een keer in het echt te zien. Zo kan je je ervaringen uitwisselen en kijken of we in de toekomst elkaar kunnen helpen nieuwe lijnen uit te zetten. Ik vind Peter En Zulay heel aardig en spontaan. Ook heb ik een mooie bos bloemen gekregen. Nogmaals mijn dank! Ik wil hun dan ook veel succes wensen. Fokken is een dure hobby met zo zijn ups en downs. Dit is wat ik heb ervaren. Maar die kleine hummeltjes maken je dag weer goed. Er is niets leukers dan zo’n klein kitten te zien opgroeien en de wereld te ontdekken.
18 juni 2006

De kittens zijn inmiddels al weer 9 weken oud. Wat gaat de tijd snel. Ze groeien zo hard en zijn zo aktief. Gelukkig eten ze nu ook droge brokjes. Ik ben daar blij mee. Want droge brokjes zijn goed voor de tandjes, gezonder (afhankelijk van het merk) en goedkoper. Bij mij krijgen ze normaliter alleen s’ avonds vlees. Gewoon als extra. Maar omdat de kittens een tijd lang geen droogvoer wilden, gaf ik ze drie keer daags vlees. En dan is het zielig als de andere katten geen vlees mogen. Dus die kregen ook meerdere keren per dag blikvoer. Afgelopen woensdag zijn de kittens voor het eerst geënt tegen katten- en niesziekte. Ja niet alleen de kittens, maar de hele groep heeft zijn jaarlijkse enting gehad. De dierenarts komt 1x per jaar bij mij thuis. Dat is zoveel makkelijker. Alle katten waren gezond (verwachtte niet anders). Alleen bij Neo kon de dierenarts een licht ruisje horen in zijn hartje. Nu maak ik me daar niet gelijk zorgen over en de dierenarts ook niet, want dit komt wel vaker voor bij kittens. Maar de dierenarts zal nog eens goed luisteren als ik de 2e vaccinatie laat geven (over een week of drie). Hopelijk is het dan weg of minder. Verder hebben de kittens geen bijwerkingen gehad van de enting. Zoals je kan zien op de foto heeft Neo geen problemen om op schoot te liggen, maar Maya vindt dat niets. Ze is veel te hyper. Kan geen rust vinden op een grote mensenschoot. Squirrel wel. Die ligt ook graag bij je. En Brutus wil best even op schoot als je hem op je schoot zet en dan alleen als je op de grond zit. Ja en Major is ook een vrijdoos. Die slaapt nog steeds bij mij iedere avond.

Ik heb voor Brutus trouwens een nieuwe mand gekocht, maar die piest hij alleen maar onder (snif). Ook een nieuwe, grote muis met kattenkruid gekocht. Nou dit was echt een MEGA succes. Hij had geen interesse meer in mij. Alleen nog maar voor zijn nieuwe muis en voor ik het wist was die muis kletsnat van het kauwen en likken. Helemaal wild werd hij ervan. Dit is overigens een muis waar je een zakje kattenkruid in doet (lijkt op een theezakje). Dus je kan er telkens een nieuw zakje indoen. Deze muis kan je open en dichtmaken met klitteband. Echt een groot succes. Ja als je hem zo bezig ziet (uren spelen met zijn nieuwe muis) dan smelt je gewoon. Nu weet je waar je je kat een plezier mee doet. 
Maya
Maya
Neo
Neo
11 juni 2006

Vandaag zijn de kittens 8 weken oud. Ze groeien echt als kool. Maar wat wil je. Ze zijn maar met zijn tweeën. Daarnaast zijn ze behoorlijk zwaar gebouwd. Mooie zware botstructuur en goed gespierd. Ik raad iedereen aan een grote klimpaal voor hun katten aan te schaffen. Zo vinden ze je meubels minder interessant en leren ze snel goed te klimmen en te springen. Vandaag hebben ze wat meer loopruimte gekregen. In beginsel gaf ik ze alleen de helft van de woonkamer (welke 13 meter lang is, dus op zich genoeg speelruimte). Maar vanaf vandaag mogen ze de hele woonkamer bekijken. De reden dat ik dit in het begin niet doe, is omdat er zoveel plekjes zijn waar draden liggen. Dus je bent wat voorzichtig. En je wilt niet continue opletten. Maar de volwassen katten konden al wel bij ze. Want die sprongen gewoon over het hekje heen. Dus contact met andere katten hebben ze al vanaf dag 1. Nou ik moet zeggen dat ze zich goed gedragen. Ze hebben nog niet de plantenbakken als kattebak gebruikt. Maar wat wil je. Het is meer dan 28 graden buiten, dus het gros ligt hier voor apegapen. Zelf ook moe en loom van dit weer. In huis zo’n 26 graden. Oke ik hou van zon. Ben een echte zonaanbidder. Maar dit is mij te warm. Ik blijf dan ook liever binnen. De foto’s zijn gisteren genomen. Je kan al goed zien hoe ze gegroeid zijn ten opzichte van een week geleden. Ook heb ik hun gewichtenstaatje weer bijgewerkt. Aanstaande woensdag krijgen ze hun eerste enting. Dan komt de dierenarts bij mij thuis en dan kan iedereen in een keer. Lekker makkelijk toch? Veel beter dan tig keer op en neer naar de dierenarts en je een breuk tillen.
5 juni 2006

Gisteren ben ik met Hennie op bezoek geweest bij de Fam. Veen in Bovenkarspel. Martijn, een van hun 2 zonen, is de eigenaar van Miep. Voorheen kitten 3 uit het nestje van 5 september 2005. Ik heb met name contact met zijn moeder Marty. En met haar hadden we dan ook afgesproken om eens een kijkje te nemen hoe het Miep vergaat in haar nieuwe huis. Nou het gaat goed met de kleine Miep. Ze krijgt volop aandacht, wordt flink verwend en krijgt genoeg bewegingsvrijheid. Afgelopen donderdag is Miep gecastreerd. Dus ik moest wel een beetje voorzichtig zijn met optillen. Maar ze heeft deze ingreep blijkbaar snel weer vergeten. Ze speelt en ravot en eet goed. Ja katten hebben een hoge pijngrens. Ze laten zich niet zo snel uit het veld slaan. De hechting zag er mooi uit. En wat is ze lief. Ze lijkt sprekend op haar vader Major alleen de helft in omvang. Ze is super slank. Maar weet dat de Pixie-bob nog tot zo’n jaar of 4 kan doorgroeien en daarnaast is Major ook heel slank. Maar ze is wel gespierd net als Major. Het gewicht zit hem met name in de spiermassa en de botstructuur. Ze hebben nauwelijks lichaamsvet. Ze heeft ook die hele korte vacht, de uitdrukking en het karakter van haar vader. Ze slaapt graag bij je in je armen. Ze volgt je het liefst de hele dag. Daarnaast is ze een grote snoeper. Al is Major dat dus niet, maar dat kan ook zijn omdat ik mijn katten niets geef van wat ikzelf eet. Bij mij krijgen ze hun brokjes en vlees uit blik. Af en toe een visje, maar niets uit de hand (alles gaat op hun bordje). Ja als je zoveel katten hebt als ik, dan moet je wel voorzichtig zijn. Anders zou jezelf niet meer rustig kunnen eten. Alleen haar vachtkleur is wat meer grijs en bij Major wat meer goud/bruin. Ik denk dat ze dat heeft van haar oma. Die had precies deze kleur (uitgaande van de foto’s die ik van Major zijn moeder heb). Verder was het heel gezellig. De fam. Veen is een leuk, gastvrij en open gezin. Je kan lekker jezelf zijn. En daarnaast hebben Marty en ik sowieso een klik gezien onze gezondheid en onze liefde voor dieren. Nogmaals dank voor jullie gastvrijheid. Hennie en ik zijn zo vrij geweest een paar foto’s te maken.
6 juni 2006

De kittens zijn 7 weken oud. Bij het vrouwtje (welke ik overigens vanaf heden Maya ga noemen) komt de kleur van haar ogen al door. Groen wel te verstaan. Zowel Squirrel als Brutus hebben groene ogen. Bij Neo zie je deze kleurverandering wat minder doorkomen. Alleen een beetje rond zijn pupillen. De kittens zijn inmiddels al zo snel dat je ze moeilijk te pakken kan krijgen. Ze hollen zo hard. En spelen doen ze maar al te graag. Ik heb ze nog geen harde brokjes zien eten. Maar als ik vlees neerzet vallen ze gelijk aan. Wel heb ik het vermoeden dat ze al wel wat droogvoer eten, gezien hun gewichtjes. Maar zeker weten doe ik het niet. Ze zijn echt zo lief en mooi. En ik moet zeggen dat ik ze nog geen kattekwaad heb zien uithalen. Mijn vorige kittens vonden het heel leuk om in de plantenpotten te graven, maar Neo en Maya hebben dit nog niet gedaan. Waar ik natuurlijk heel blij mee ben. Ook heb ik een mega doorbraak bereikt met Brutus. Hij heeft op schoot gelegen!!! Wel moet ik hem nog steeds voorzichtig benaderen, maar als hij eenmaal happy is, dus lekker aan het spinnen, dan kan ik hem op mijn schoot zetten en blijft hij dus liggen. Je moet hem hebben meegemaakt, om te begrijpen dat dit echt een grote overwinning is voor Brutus. Ik ben dan ook super trots op hem. En mijn slipper vindt hij ook nog steeds het einde. Alleen moet hij wel even wachten totdat ik mijn voet eruit heb gehaald.....

26 mei 2006

De kittens zijn inmiddels vijf 1/2 week oud. Het mannetje eet al geheel zelfstandig. Alleen nog geen harde brokjes. Het vrouwtje eet alleen van die kleine blikjes mousse. Dus nog geen grote stukjes vlees. Wel lust ze al brokjes, maar alleen als ik er haar een paar geef. Ze eet ze nog niet zelf uit het bakje. Het vrouwtje is hierdoor ook een beetje afgevallen. Maar ik zie nog niet de noodzaak om te gaan bijvoederen. Want ze zal toch ook zelf moeten leren eten. Voorlopig krijgen ze dus die mousse. Het mannetje heeft overigens al een naam. Hij zal voortaan met de naam Neo door het leven gaan. Voor het vrouwtje ben ik nog zoekende naar een leuke naam met een M. Maar aangezien ik al zoveel dieren heb en heb gehad, raken de leuke namen met de letter M wel op. De omgang met Brutus gaat steeds wat beter. Hij komt sneller naar mij toe en laat zich lekker knuffelen. Ook heeft hij een nieuw speeltje ontdekt. Mijn slipper. Een van mijn andere katten speelt ook altijd graag met mijn slippers, maar voor Brutus is het weer een vooruitgang.
21 mei 2006

De kittens zijn inmiddels vijf weken. Allebei eten ze het papje (bestaande uit vlees en melk) van een bordje. Het mannetje eet ook vlees zonder het fijn gemaald te hebben. Het vrouwjte nog niet, maar zij lust al wel harde brokjes (allen het volwassen voer tot nog toe) en eet ze als je haar een brokje geeft. Zindelijk waren ze al vanaf vier weken. Dus het gaat wat dat betreft heel goed. Je hebt er weinig omkijken naar. Alleen als ze dan gegeten hebben, kan je gelijk de kamer dweilen. Want ze weten nog niet dat je niet met je pootjes in het eten moet gaan staan. met moeders gaat het ook goed. Alleen is ze krols en maakt daarmee Brutus helemaal gek. Ja dan hoor je van twee kanten gejammer. En om eerlijk te zijn, word je daar gek van. Toch wil ik nog even wachten met Squirrel aan de pil doen. Wie weet is ze er snel weer overheen. Dus nog even tanden op elkaar en Squirrel en Brutus natuurlijk gescheiden houden. Wat nog zo’n ontwikkeling is, is dat de kittens tijdens het eten naar elkaar gaan grommen. Zo grappig. En dat ze al zelf in de klimpaal kunnen klimmen. Nu begrijpen ze waar die scherpe nageltjes voor zijn. Al ga ik deze spoedig knippen. Jong geleerd is oud gedaan. Macho is nog steeds van de partij. Hij is dol op de kinders en behandelt ze alsof het zijn kinders zijn. Dus inclusief een goeie wasbeurt. Macho is overigens de enige die Squirrel toelaat bij haar kinders en dan nog krijgt hij wel eens een mep van haar. Maar dat heeft Macho er voor over. Mijn grote Noor van bijna 8 kg jaagt ze weg als hij alleen maar bij haar in de buurt komt. Hij is wel bijna 3x zo groot en zwaar als haar, maar dat maakt haar niet uit. En hij vlucht! Absurd toch?! Maar ik laat ze maar. Want als hij het een keer beu is, dan zal hij dat vast wel laten merken (hij is groot en sterk genoeg). Verder zie je weer een paar nieuwe foto’s van vandaag.
17 mei 2006

Gisteravond zijn Karin, Jan en Cas op bezoek geweest. Dit zijn de mensen die destijds kitten 1 genaamd Charlie hadden gekocht. Ze hebben nog drie zonen, maar zij konden helaas niet meekomen i.v.m. andere verplichtingen. Ze zijn zo enthousiast over dit ras dat ze besloten hebben op zoek te gaan naar een speelkameraadje voor Charlie. Ze zijn gegaan voor het kleine ventje. En ik ben hier heel blij mee. Want ik weet dat hem hier een uitstekende toekomst wacht. Het gaat overigens weer goed met het het katertje. Hij is na gisteren toch maar even 21 gram gegroeid. Dus wie weet haalt hij zijn zusje snel weer in. Ook zijn ze zo lekker speels. Ik moet zeggen dat moeders nu weer wat meer tijd voor ze neemt. En moedermelk is toch het beste wat er is. Ik hoop dat ze dit volhoudt. Bijgaande foto’s zijn gisteren genomen.
14 mei 2006

De kittens zijn inmiddels vier weken. Ja ze groeien en ontwikkelen zich snel. Maar het mannetje loopt nog steeds een beetje achter op het vrouwtje qua gewicht. Al valt hij niet af, toch komt hij nauwelijks aan. Ik heb het even aangekeken, maar inmiddels voer ik hem toch 2 á 3 keer per dag bij. Ik durf niet te zeggen waar het aanlicht. Het kan een paar redenen hebben. Hij pakt niet de beste tepel, er is nog maar een goede tepel over, moeders heeft niet meer voldoende melk, moeders is krols en neemt wellicht daardoor niet genoeg tijd voor hem, etc. Want eten wil hij wel. En spelen ook. Hij is gelukkig weer een beetje op gewicht. Maar je houdt hem toch extra goed in de gaten. Een gelukje. Ze zijn dus al vier weken en ze zullen spoedig zelf gaan eten. En dan weet ik in ieder geval of het wel of niet aan hemzelf ligt. Want als hij dan nog niet voldoende bijkomt, dan ligt het probleem bij hemzelf en niet bij de moeder. Al hoop ik dat natuurlijk niet. Voor nu betekent het dat ik hem een beetje moet helpen. En maak ik een papje van kitten junior, een beetje kattenmelk en KMR (melk welke je bij de dierenarts kan kopen). Dit geef ik hem met een pipetje in zijn bekje. En dat gaat goed. Moeders vindt dit ook een lekker papje en zij krijgt wat over is. Het meisje geef ik ook een beetje om haar alvast te laten wennen aan ander voer. Al is zij nu net een skippybal met pootjes eronder. Zo’n bol buikje. Kijk wat ook nog zou kunnen, is dat zij gewoon te zwaar is en het mannetje inmiddels goed op gewicht. Maar time will tell. Hierbij een update van het gewichtenlijstje. En wat nieuwe foto’s. Je kan dus duidelijk zien wie het vrouwtje is en wie het mannetje.
9 mei 2006

Er komt nu toch echt leven in de brouwerij. De kittens huppelen en schuifelen door hun kamer. Zo zie je ze waggelen als een eend, dan lopen ze achteruit, dan glijen ze uit op dat gladde laminaat. Zo liggen ze lief in elkaars pootjes en zo leren ze dat je met die kleine pootjes ook elkaar kan meppen. Ja dit is de leukste fase. Een kitten dat de wereld ontdekt en er achter komt wat ze allemaal kunnen. Vandaag heb ik ze ontwormd na overleg met de dierenarts assistente. Wie mij trouwens altijd bijstaat. Ik mag altijd bellen als ik vragen heb. Dat is zo fijn. Want het katertje staat qua gewicht een beetje stil. Uiteraard hou ik alles goed in de gaten en bij geringe twijfel zal ik naar de dierenarts gaan. Maar voor nu is hij vol energie, geen koorts, geen diaree en drinkt ook bij mams. Maar wellicht drinkt hij te weinig omdat mams vaak aan de wandel is. Ik wacht nog even met intensief bijvoederen. Dat heeft niet mijn voorkeur. Niet qua werk, maar dat beïnvloed mijn bevindingen. Dus even kijken of het gewicht te maken heeft met eventuele wormen. Kittens hebben bijna altijd wormen uitgaande van de boekjes. Bijgaand gewichtenlijstje is bijgewerkt. Hier kan je dus goed zien dat het vrouwtje op deze manier het mannetje aan het inhalen is. Wat ook heel grappig is, is dat mijn Brit Macho dol is op dit kleine grut. Zie maar op de foto’s. Hij wast ze alsof hij de moeder is. Nou dat was het voor nu. Tot de volgende keer.
29 april 2006

Vandaag zijn de kittens 2 weken oud. De oogjes zijn goed open. En ze worden met de dag groter.Net als bij mijn eerste nestje is Macho weer van de partij. Hij vindt die kittens maar wat interessant. Ik heb al een paar keer een kitten bij hem gelegd (want hij slaapt gewoon in de bench naast de doos van mams en kittens). Hij besnuffeld ze uitgebreid en geeft ze ook een wasbeurt. De kittens zijn niet bang voor hem. Ze vinden zijn vacht wel lekker zacht. Macho is overigens mijn Brits korthaar (blauw/wit). De andere katten doen de kittens en moeders ook niets. Dus ik hoef de deur niet constant dicht te houden als ik weg ben. Zo heeft moeders ook wat meer bewegingsvrijheid. Behalve als ze straks gaat slepen met de kleintjes, dan hou ik de deur liever dicht als we niet thuis zijn. Of als de kittens zelf rond gaan wandelen. We hebben vandaag weer wat nieuwe foto’s genomen. Zie slide show. Ook heb ik het gewichtenstaatje bijgewerkt. Ik kan niet wachten tot de kittens zelf de wereld gaan verkennen. Dat is toch de leukste fase. Maar voor nu hoef ik weinig te doen. Ze zijn gezond en bijvoeden is niet nodig. Ze krijgen genoeg voeding via mams. Ik wou hierbij Peter en Zulay bedanken voor de banner die ze voor mij hebben laten maken. Deze zie je op de indexpagina. Peter en Zulay gaan mij binnenkort versterken. Zij zullen ook pixie-bobs gaan fokken. Ik wil hun dan ook veel succes wensen en wellicht kunnen we elkaar in de toekomst helpen om de lijnen uit te breiden.
23 april 2006

Vandaag heeft Gerrit een paar foto’s van de kittens en Brutus gemaakt. Ik vond ze zo schattig dat ik ze maar even op mijn webiste heb geplaatst. Zoals jullie kunnen zien groeien de kittens als kool. Moeders doet het ook goed. En Brutus vindt het heerlijk om met je te spelen.
kitten 2 mannetje
kitten 1 vrouwtje
22 april 2006

Met moeders gaat het al wat beter. Ze wil naar mijn weten gewoon niet op de kattenbak die op haar kamer staat. Ze gaat het liefst op een van de bakken waar de andere katten opgaan. Nu zetten we haar deur toch open als we thuis zijn. En dan loopt ze af en toe door het huis. En als de kittens schreeuwen dan komt ze snel aangerend. Ze is een goeie moeder. Bijgaand een paar nieuwe foto’s die vandaag zijn genomen. Aangezien ik kitten 2 niet heb kunnen wegen op zijn eerste dag en de 2e dag te druk was, ben ik de gewichtjes gaan bijhouden vanaf dag drie.
Dagboek 4) 22 april 2006 - 25 juni 2006