[Web Creator] [LMSOFT]
2 januari 2006

Om te beginnen wil ik een ieder een goed en gezond 2006 toewensen! Dat het voor ons allen maar een goed jaar mag worden. Vandaag heb ik een paar nieuwe foto’s ontvangen van Squirrel, Brutus en Tim (een kindje van hun beide). Met dank aan Jinx! Ik kan haast niet meer wachten. Maar ik verwacht ze medio de eerste week van februari. Dus ik moet nog even geduld hebben. Ik kijk zo uit naar hun komst. Ik zou zo graag weer een nestje kittens ‘helpen’ opvoeden. Ja met Charlie, Yindee en Miep gaat het goed. Ik word goed op de hoogte gehouden van hun ontwikkelingen. Dat is zo leuk. En ook mag ik ze allemaal een keer op komen zoeken. Ook hier kijk ik erg naar uit.
21 december 2005

Even voorstellen.....

Na al het slechte nieuws. Veel te snel afscheid moeten nemen van Money en het abrupt moeten beëindigen van mijn hobby, nu weer wat goed nieuws. Ik heb eindelijk twee prachtige, lieve pixiebobs gevonden die samen met mij mijn hobby kunnen voortzetten. Hun roepnamen zijn Brutus (Starsnstripes Brutus of Philosofelines) en Squirrel (Mojoscathouse Epicurus of Philosofelines). Ze komen helemaal uit Iowa (Amerika) van cattery Philosofelines. De eigenaar van mijn toekomstige katten was helaas genoodzaakt te stoppen met haar cattery. Ik heb haar benaderd om te kijken of ik wellicht in aanmerking kon komen om twee van haar prachtige katten over te nemen. Ze zijn al wat ouder (zo’n ander half jaar) en hebben hun diensten al een keer bewezen. Ja ze hebben al een keer een nestje samen gehad. Naast dat ze mooi en lief zijn (het vrouwtje heeft een half lang staartje en het mannetje een heel kort staartje) kan ik met Brutus en Squirrel direct mijn hobby weer oppakken. Ja ik ben heel blij met dit vooruitzicht. Even dacht ik na al die ellende om te stoppen met mijn cattery. Maar als je er zoveel tijd in hebt gestoken om alleen al te kunnen starten en zo veel geld hebt geïnvesteerd zoals ik, denk je ook weer drie keer na of je dan wel moet stoppen. En ik dacht nee. Zonde van al die tijd en geld die ik in dit project heb gestoken. En nu mij deze kans is geboden, kan ik deze niet laten gaan. Met dank aan Jinx voor het gestelde vertrouwen in mij dat ik goed voor haar katten zal zorgen en dank voor de foto’s. Ik verwacht Squirrel en Brutus medio februari 2006.
10 december 2005

Vandaag is het laatste kitten vertrokken naar haar nieuwe gezin in Bovenkarspel. Het voelt wel een beetje leeg zo zonder kittens. Maar het is zo’n geruststelling dat ze allemaal naar fijne mensen gaan. De hele familie kwam hun kleine Miep ophalen (pa, ma en twee zoons). Miep is bestemd voor hun oudste zoon van 21. Maar aangezien hij nog thuis woont en veel op reis is voor zijn werk, zal moeders haar in eerste instantie verder grootbrengen. Ze heeft het al goed gedaan in haar nieuwe huisje. Ze bijt van zich af (want ze is nog een beetje bang voor de andere dieren), maar speelt al met de twee voeters. Ik denk dat ze snel haar plekje zal vinden en moeders houdt mij op de hoogte van de ontwikkelingen. Met mijn dank hiervoor natuurlijk.
7 december 2005

Afgelopen zaterdag (3 december) is Charlie naar haar nieuwe huisje gegaan. Zij heeft daar geen concurrentie van andere dieren dus ze voelde zich snel thuis. Ook hadden ze die dag een huis vol mensen en ook dat deerde Charlie niet. Ze had al snel de nieuwe krabpaal ontdekt die deze mensen voor haar hadden gekocht. En deze vond ze helemaal te gek. Ik ben zo blij voor Charlie!

Vandaag (7 december) is Yindee naar haar nieuwe huisje gegaan. Ze heeft bijna de hele reis gemiauwt. Daarna ging ze eerst in een aparte kamer opdat ze een beetje tot rust kon komen. Ook via een kiertje kon ze haar nieuwe vriendjes in wording zien. Al waren die natuurlijk nog niet gelijk zo enthousiast met zo’n nieuw en klein indringertje. Daarna heeft ze lekker een tukje gedaan met haar nieuwe baasje. Heerlijk in zijn armen geslapen. Wat een bofkontje. Ik hoop dat ze gauw haar plekje verovert in de groep en dat daarmee haar plaats in rang bepaald wordt. Want ze is een klein doch lief bijdehandje.
2 december 2005
Gisteren oogde Money nogal benauwd. Ze wou opnieuw niet eten. Ik dacht dat ze wellicht nog een beetje last van haar buikje had. Maar na onderzoek bij de dierenarts en na een röntgenfoto werd Money toch verdacht van HCM. Er was duidelijk vocht te zien achter haar longen. Met spoed zijn we doorverwezen naar Noordwijkerhout. We hadden Money nog tot voor kort laten testen op HCM (vier maanden geleden maximaal). Maar na de echo kregen we toch de bevestiging dat Money HCM heeft. Haar binnenwand van haar hart was erg verdikt en ten opzichte van de laatste echo (begin augustus). Nu kreeg ze direct een injectie om wat vocht af te voeren, maar omstreeks 20.00 uur merkte ik daar bij haar nog steeds geen resultaat van. Ik vond haar situatie zelfs verslechterd. Dus 20.30 uur konden we weer terecht bij de dierenarts alwaar ze de nacht zou gaan doorbrengen. Wel had ik al afgesproken als ze die nacht zou verslechteren, ze haar mochten in laten slapen. Want ik wil niet dat mijn katten moeten lijden. De volgende dag was er nog steeds weinig verbetering en samen met de dierenarts hebben we besloten haar vandaag op 2 december in te laten slapen. Vanavond zal ze gelijk worden gecremeerd. Ja en dan nu. Ik mis haar vreselijk. Ze was nog maar 1 1/2 jaar oud. Ze heeft nog op het laatste nippertje een paar mooie en lieve kittens op de wereld gezet. Mijn project en mijn investeringen zijn weg. Dus ik treur niet alleen om het verlies, maar ook om mijn project. Wellicht durf ik ooit de draad weer op te pakken, maar een fokkat is een heleboel geld. En mijn geld zit in mijn investeringen en in de rekeningen van de dierenarts. Dus dubbel op verdriet. Ook had ik best een kitten van Money willen houden na dit verlies, maar ik kan ze niet terugvragen van de mensen. Ik heb alle kopers overigens geïnformeerd en ze zelf laten beslissen of ze na dit voorval de koop door wilden laten gaan. Want je weet nooit zeker of de kittens dit hartprobleem erven. Dit vond ik wel moeilijk, maar wel zo netjes. Wel heb ik ze een soort van garantie afgeven. Mochten een van mijn kittens op jonge leeftijd aan HCM overlijden, dan krijgen ze hun aankoop bedrag terug. Maar hiermee kan ik niet hun eventuele leed verzachten. Alle kopers hebben besloten om toch voor hun kitten te gaan.

Verder wil ik de mensen die een kitten bij mij hebben gekocht bedanken voor hun vertrouwen in mij. En ik wil ook Gerrit en Hennie bedanken voor al hun hulp. Zonder al hun hulp had ik het niet in mijn eentje gered. DANK!
1 december 2005

Goed nieuws. Kitten 3 heeft een nieuw baasje gevonden. Ze zal voortaan met de naam Enje Miep de wereld ingaan (met Miep als roepnaam). Ze gaat bij een lief gezin in Bovenkarspel wonen. Ik ben heel blij voor haar. De zoon van het gezin zal de eigenaar worden van dit poepie, maar zolang hij nog thuis woont zal moeders de zorgtaak op haar nemen en wellicht de zoon de kneepjes van het vak bijbrengen. Nogmaals gefeliciteerd met jullie Miep! Ik denk dat ze jullie heerlijk zal vermaken met haar fratsen!
Kitten 2 Yindee van MajorTess
Kitten 3 Enje Miep van MajorTess
Kitten 1 Charlie van MajorTess
30 november 2005

Het gaat weer fantastisch met Money en haar kittens. Ze krijgen geen medicatie meer voor hun buikgriepje. Ze wegen alweer wat ze een paar dagen geleden wogen. Ze spelen en rennen en schreeuwen voor aandacht. Uiteraard krijgen ze heel veel aandacht van ons. Benedenstaande foto’s van de kittens en mij zijn vandaag genomen. Ik denk dat dit wellicht de laatste foto’s zullen zijn die we van ze nemen. Ze zullen heel spoedig hun ouderlijk huis verlaten. Ik zal ze verschrikkelijk missen, maar zal de mensen vragen of ik ze in ieder geval nog een keer mag opzoeken. Om te zien hoe ze het doen en hoe ze zich ontwikkelen. Want dat is natuurlijk voor mij ook een verrassing. Zijn ze niet om op te eten?
21 november 2005

Gisteren zijn we dus naar de kattenshow in Wassenaar geweest. Zowel Macho als Misty hebben hun CAP gehaald. Macho had er al twee dus zou nu een titel kunnen krijgen ware het niet dat hij twee van dezelfde keurmeester heeft gehad. Toendertijd wist ik niet dat je een CAP titel van verschillende keurmeesters nodig had. Echt zonde. Maar ja beide moeten er dus nog een krijgen. En Fonzy de kat van mijn vriendin is niet in de prijzen gevallen. Hij is ook bij lange na nog niet volgroeid. Dus wellicht doet hij het de volgende keer beter. Wel heel jammer natuurlijk. Verder hadden we nog met een paar showvrienden afgesproken. Moeder en dochter en een dame die ik via mijn website heb leren kennen en zij fokt maine coons. De moeder en dochter hebben werkelijk heel veel prijzen in de wacht gesleept. Ik was natuurlijk heel blij voor ze. Al werd het na de zoveelste beker wel een beetje frustrerend voor de rest (grapje). Het fijne is als je met meerdere mensen afspreekt je elkaar ook een beetje kan helpen en je lekker kan kletsen. Zo kom je zo’n lange dag een beetje door. Verder vroegen een aantal mensen of ik mijn pixie-bobs bij me had. Ik heb dit bewust niet gedaan. Punt 1 de auto was vol, punt 2 ik vind het zonde om ze in de huiskatten categorie in te delen en punt 3 ik wil niet dat mijn kittens eventueel wat op kunnen lopen. Maar de volgende keer neem ik misschien toch Major mee. Wellicht kan ik hem bij een niet-erkend ras in laten delen. Ik weet nog niet precies hoe dat allemaal zit. Of hopelijk komt er een keer een TICA-show in Nederland. Benedenaan tref je alvast een paar foto’s aan van deze leuke doch vermoeiende dag.
19 november 2005

Vandaag heb ik weer een bezichtiging gehad. Twee jonge dames (zusjes) uit Den Bosch. Leuke en aardige dames. Een van de dames was echt geïnteresseerd in kitten 3. Maar ik vond haar nog zo jong, en ze woont nog thuis, dat ik heb gevraagd om dit eerst thuis te bespreken. Het is een hoop geld voor zo’n jonge dame dat ik aan haar niet zonder toestemming van haar ouders een kitten aan kan verkopen. Ik ben benieuwd of ze me hierover nog even bellen. Ook als ze besluiten niet voor dit kitten te gaan. Ik hou tot die tijd kitten 3 vast. Maar zal dit niet te lang doen.

Morgen ga ik met een goeie vriendin en tevens buurvrouw naar de kattenshow in Wassenaar. Ik neem twee van mijn Britten mee. Dus ik ga vandaag een beetje vroeg naar bed. Morgen vroeg uit de veren. Wil een beetje op tijd zijn zodat we niet te lang buiten in de kou hoeven te wachten op de keuring. Wat moet je toch een hoop spullen meenemen voor zo’n show. Mijn vriendin ziet me aankomen. Haar auto zal compleet volgeladen zijn. Zij neemt haar Turkse Angora genaamd Fonzie mee. Ik denk dat er wel een winnaar in hem zit. Hij is zo mooi en mijn favoriete kleur ‘rood’. Ik hoop dat ze een prijs wint.

Verder hebben de mensen uit Nieuwegein, welke kitten 1 hebben gekocht, een naam bedacht. Ze gaat vanaf heden Charlie heten. Ik vind het een mooie en stoere naam voor haar. Ik zal haar alvast een beetje laten wennen aan haar nieuwe naam. Ik ben blij dat ik deze mensen heb leren kennen. Charlie gaat hier een mooie toekomst tegemoet. En wat ze nog niet weet (en ik lekker wel) is dat ze ook daar straks een mooie klim/krabpaal krijgt! De bofkont.

Uiteraard zal ik ook Yindee (voorheen kitten 2) alvast laten wennen aan haar naam. Ook een van de dames die vandaag bij mij op bezoek waren, kregen een wasbeurt (dus op hoofd klimmen en haren wassen) van Yindee. Is dat niet enig! Ja ook Yindee zal een mooie toekomst tegemoet gaan bij deze aardige mensen uit Oostzaan.
29 november 2005

Afgelopen zaterdag was er even paniek in de tent. Money en de kittens moesten allemaal overgeven, wilden niet meer eten en hadden diarree. Aangezien ik dit niet eerder heb meegemaakt, dit is mijn eerste nestje, ben ik s’ avonds naar de weekendarts geweest. Zij heeft ze grondig bekeken en getemperatuurd (geen koorts) en kon alleen maar tot de conclusie komen dat het hier om een buikgriep ging. De slijmvliezen zagen er goed uit en geen vieze neusjes of oogjes. Ik wist niet dat buikgriep ook bij katten voorkwam. Al is dat wel logisch eigenlijk. Ik had dan ook gelijk zoiets van hoe krijgen ze dit. Maar mensen kunnen dit virus ook meenemen en wellicht had ik deze dus van de show meegenomen, het kan ook in de lucht zitten of mensen die op bezoek kwamen hadden iets meegenomen. Afijn zeker weten doe je het nooit. Ik wil hierbij overigens de mensen die mij hebben geadviseerd wat te doen in zo’n situatie bedanken voor hun tips.

De moeder en de kittens kregen iets tegen de misselijkheid (metocloral) dat voorkomt dat je overgeeft en een middel tegen de diarree (diarsanyl). De kittens begonnen de volgende dag al weer een beetje te eten, maar Money deed dit nog niet. Dus afgelopen maandag voor de zekerheid opnieuw naar mijn eigen dierenarts. Ook zij hadden de moeder en kittens onderzocht en vonden dat ze er goed, gezond en levendig uitzagen. Zekerheidshalve had ik ook een bloedtest bij Money laten doen (nieren, lever en suiker) al vond de dierenarts dit niet nodig. De bloeduitslag was prima. Nou begon Money dezelfde dag al weer trek te krijgen. Dus ik was weer wat voorbarig.

Maar weet wel dat je in dit soort situaties beter wel naar de dierenarts kan gaan. Zeker bij kittens. Anders kunnen ze uitdrogen. Ook als een kat een paar dagen niet eet kan ze lever complicaties krijgen. Wat de dierenarts mij ook zei, is dat ik in mijn handen mag knijpen. Ik heb simpelweg een voorbeeldig nestje. Money is zonder complicaties zelf bevallen en de kittens hebben nimmer iets gehad en verdragen veel soorten voer. Ook groeien ze als kool. Ja, dit is denk ik toch een sterk ras.

Verder hebben kittens sowieso regelmatig last van diarree. Nu hoef je daarvoor niet altijd gelijk naar de dierenarts te rennen. Alleen als het te lang aanhoudt of als ze daarbij overgeven, niet meer eten en een zieke indruk maken. Katten hebben een heel kort maag/darm stelsel. Dus zijn gewoon wat gevoeliger voor sommig eten. Hun voedsel heeft niet zo’n lange weg te gaan om goed te verteren (zoals bij mensen). Mijn ervaring is dat sommige kittens kittenvoer slecht verdragen. Er zit wat meer vet en proteïnen in. Niet iedere kat kan hier tegen. Mijn britten hadden in het begin regelmatig last van diarree. Ik ben toen overgestapt op Royal Canin sensible (voor gevoelig darmen en voor kieskeurig katten). Dit heeft geholpen. Ze hadden geen diarree meer en vinden dit voer ook nog eens heel lekker. Dus gaat het niet met kittenvoer, stap dan gewoon over op ander voer. Verder is mijn advies. Weeg kittens in beginsel dagelijks. Na een week of 10 wekelijks (tot ongeveer een half jaar) en daarna eens per maand. Wanneer een kat ziek is, zie je dit vaak pas als ze al een tijd ziek zijn. Ze laten niet zo snel merken als ze zich niet lekker voelen of pijn hebben. Door wegen ben je er sneller bij. Gewichtsafname zegt veel. Een ons afvallen is voor een kitten heel veel. En een kilo afvallen voor een volwassen kat idem dito. Dit is voor mij een reden om naar de dierenarts te gaan. Ik hou de gewichten dus altijd netjes bij van al mijn katten.

Nou ik ben weer een gelukkig mens. Had me natuurlijk wel zorgen gemaakt. Maar dit was alleen maar een kort buikgriepje. Dus ze zijn weer helemaal als vanouds.
17 november 2005

Deze pagina wil ik geheel aan kitten 3 wijden. Ze is zo’n mooi en lief katje. De reden dat zij nog niet is verkocht, is dat mensen het bedrag vaak nogal hoog vinden voor een kat of omdat ze het op dat moment niet kunnen veroorloven. Ik begrijp dat natuurlijk. Maar ik leg de mensen die ze te duur vinden voor een kat wel uit dat dit niet een "gewone" kat is en dat ze het waard zijn. Ook is het bedrag dat ik ervoor vraag is maar een fractie van wat ikzelf heb betaald voor Money en Major. Je kan een pixie-bob met geen ander kattenras vergelijken. Niet qua uiterlijk en niet qua karakter. Daarnaast zijn ze goed gesocialiseerd, ontwormd, gevaccineerd en zullen een stamboom hebben. Verder krijgen ze dagelijks de nodige aandacht van ons tweevoeters en van onze andere viervoeters in huis. Indien we niet op korte termijn een nieuw huisje voor haar vinden, dan houden we haar zelf. Maar hierbij toch nog wat leuke foto’s welke we vandaag hebben genomen. Zoals je ziet gaat ze ook goed met onze andere katten om.
16 november 2005
Zondag 20 november zal ik naar de kattenshow georganiseerd door de NRKV te Wassenaar gaan. De pixie-bobs neem ik helaas niet mee omdat dit geen TICA show is en ik ze anders in de categorie huiskat moet laten indelen. Wat ik zonde vind. Wel zal ik hier de pixie-bob een beetje promoten. We zullen goed opvallen, omdat ik een t-shirt heb laten drukken met mijn catterynaam en een foto van de pixies. Ook zal ik wat foldermateriaal meenemen. Ik hoop zo dit nieuwe ras in Nederland een beetje meer bekendheid te kunnen geven. Ik hoop wellicht een aantal van de mensen die onlangs contact met mij hebben opgenomen hier te kunnen ontmoeten. Ik neem in ieder geval mijn twee mooie britten mee. Hopelijk doen ze het goed op de show. Zo niet pech gehad. Ik ben op zich niet zo’n shower. Het duurt erg lang zo’n dag en vaak heerst er zo’n strijd. Maar je ontmoet ook weer leuke mensen met uiteraard dezelfde passie. Katten.

De kittens doen het nog steeds erg goed. Ik kan niet anders zeggen. Kitten 1 is inmiddels de 1200 gram al gepasseerd. Zij is momenteel de zwaarste van de drie. Ze zijn uitstekende klimmers. Ze zitten op de hoogste plankjes van de krabpaal. En nee ze krabben niet aan je meubels. Ik raad ieder dan ook aan om voor hun kat een grote, hoge krabpaal aan te schaffen. Dit is bij mij altijd een succes geweest. Het kost je in het begin natuurlijk wel een behoorlijk bedrag (want je moet wel een beetje goeie en stabiele krabpaal aanschaffen), maar ze gaan jaren mee. En dit geld verdien je zo terug. Want ze laten je meubels tenminste met rust.
13 november 2005

Sinds vandaag is ook kitten 1 verkocht. Ze gaat naar een heel leuk groot gezin in Nieuwegein bestaande uit pa en ma en vier zonen! Gisteren waren ze bij mij op bezoek (ma en de vier zonen) en de kittens hadden nog niet eerder zoveel bezoekers in een keer gehad. Maar ze deden het prima. Alle drie kwamen ze maar wat graag bij de mensen. Zoveel aandacht in een keer. Ze vonden het fantastisch. Ik ben zo blij dat mijn kittens naar leuke mensen toegaan. Dat maakt het afscheid nemen voor mij straks wat makkelijker. Alleen hoop ik dat Money er ook snel overheen zal komen als ze er straks niet meer zijn. Om die reden zullen de kittens dan ook niet tegelijk het huis verlaten. Kitten 2 genaamd Yindee heeft eerder al een nieuw huisje gevonden. Zij gaat naar een leuk koppel in Oostzaan. Ook zij zal hier goed terecht komen. Ook echte dierenliefhebbers met een hart van goud. Dus zo zie je maar weer wat bof ik en de kittens. Nu nog een goed huisje zien te vinden voor kitten drie. Ook zij is een heerlijk katje. Ze begint al wat meer pit en durf te krijgen. Ook zij kwam gisteren de bezoekers lastig vallen met haar gekke fratsen.
10 november 2005

Maandag a.s. zijn de kittens alweer 10 weken. Ze groeien als kool en worden steeds sneller en brutaler. Ja mensen pas op uw planten!! Deze kunnen vaak giftig zijn en kleine kittens vinden ze maar al te leuk. Bij mij thuis mogen ze natuurlijk niet in de planten klimmen, maar ik kon het niet laten er een foto van te maken. Kitten 1 is sinds vandaag al 1090 gram en kitten 3 1023 gram. Ik vind dat ze het uitstekend doen. Ook hebben ze helemaal geen entreactie gehad of andere narigheid. De foto’s benedenaan zijn vandaag genomen. Zijn ze niet om op te eten? Ik denk dat het flinke dames zullen worden. Money is wel niet dat groot, maar enorm gespierd en een prachtige stevige botstructuur. Kijk maar eens naar haar mooie pootjes. En Major is simpelweg een bonk spier. Dus ik denk dat de kleintjes iets van beide hebben. Ook moet je weten dat Money en Major heel lief zijn en prettig in de omgang. Ze slapen graag bij mij op bed en Major ligt echt in je armen. Ook kwebbelen ze er op los. De kittens hebben dit nu ook. Ook zij beginnen tegen je te mauwen als ze je zien. En als het even kan klimmen ze op je rug. Al vind ik dat niet altijd even prettig natuurlijk. Ook hobbelen ze lekker voor je voeten of hangen in je broekspijp. Ook liggen ze graag op je schoot. Maar dit meestal als ik even bij ze ga zitten op de grond. Want als ik zelf op de bank zit, zijn ze meer geïnteresseerd in spelen.
8 november 2005

Afgelopen zondag heb ik een leuk stelletje uit Amsterdam op bezoek gehad. Ze waren heel enthousiast over de kittens en met name over de vader Major. Helaas hebben ze zich toch terug getrokken. De reden is dat ze de voorkeur aan een katertje geven met een look als bijvoorbeeld mijn Major heeft. Nu gaan de kittens denk ik toch op Major lijken. Ik probeer zoveel mogelijk foto’s van andere fokkers te bekijken en te vergelijken met mijn kittens. Na deze vergelijking denk ik dat ze ook korthaartjes zijn en de look van Major zullen krijgen. Maar katers worden meestal toch wat groter dan poezen (maar weet dat ze pas volledig uitgegroeid zijn op een leeftijd van drie jaar). Dit heeft ook bij veel mensen de voorkeur. Ja, mijn vrouwtje Money is klein, maar ik heb desondanks bij deze kittens positieve verwachtingen. Al zijn vrouwtjes natuurlijk net zo mooi en lief als katertjes. Ik vind het jammer dat veel mensen de voorkeur geven aan katertjes, maar mensen moeten zelf beslissen. Ben wat dat betreft geen opdringerige verkoopster. Ik wil alleen het beste huis/gezin voor het kitten. Ook ligt de prijs wat hoger dan andere raskatten. Dit komt omdat voor mij de eerste investering bijna 8x zo duur was als een ras(fok)kat in Nederland. Dus het is daarmee aller redelijkst dat ik de prijs voor een pixie-bob een beetje hoger stel dan de andere raskatten.

Als mensen iets exclusiefs willen en daarmee een van de eersten in Nederland willen zijn met een kitten van dit bijzondere ras, dan zal men helaas bereid moeten zijn hier iets meer voor te betalen dan wat men betaalt voor een ras waarvan al vele fokkers zijn. Daarnaast heb ik al twee keer de prijs verlaagd. Ook bied ik extra service. Mocht er wat met het kitten zijn en ik zou hier verantwoordelijk voor zijn, dan bied ik toch een soort van garantie (een en ander vastgelegd in een koopcontract). Gaat men voor iets exclusiefs, goeie service, een prachtige wilde look en een grandioos karakter, dan is dat iets wat mensen zelf zal moeten afwegen.

Aanstaande maandag zijn de lieverds al weer 10 weken. Wat gaat de tijd toch snel. Dit weekend krijg ik bezoek van een groot gezin uit Nieuwegein. Ben zo benieuwd. Ik hoop dat het klikt tussen deze familie en de kittens. En dat ze net zo enthousiast zullen zijn als ik ben over dit ras. Maar nogmaals het bezoek is te allen tijde geheel vrijblijvend. Ik dring nimmer iemand een kitten op. Ik hou toch al super veel van ze en een eter meer of minder maakt bij zeven katten ook niet meer uit.
31 oktober 2005
Vandaag hebben de kittens hun 1e vaccinatie gehad. Ik moet nog afwachten hoe ze hier op reageren. Mijn dierenarts vond ze prachtig en in tip top conditie. Hij denkt dat ze groene oogjes zullen krijgen en dat het halflanghaartjes zullen worden. Maar ik ben hier nog steeds niet 100% zeker van. Tot die tijd wacht ik even met het aanvragen van hun stambomen. Ook heb ik de kittens bewust nog geen naam gegeven. Ben bang dat ik ze dan nog moeilijker kan afstaan. Ik wil deze eer overlaten aan de toekomstige eigenaren.

2 november 2005
Momenteel heb ik twee bezichtigingen staan. Ik krijg veel vragen om nadere informatie. Dus wie weet zullen ook kitten 1 en 3 snel een nieuw huisje vinden. Ik heb overigens besloten om de prijs voor een huisdier met lange staart nog wat te verlagen. Dit om de mensen toch over de drempel te krijgen. Ik weet zelf maar al te goed dat de pixie-bob een duur ras is. En wij Nederlanders hebben best veel voor onze huisdieren over, maar er is een grens. Zelf heb ik enorm veel geïnvesteerd in mijn vrouwtje en mannetje. Ik vind dit niet erg en hoef dit geld ook niet terug te verdienen. Ik vind het gewoon een uitdaging om een nieuw ras uit te zetten in Nederland. Daarnaast vind ik het leuk dat ik zoveel contacten opdoe en dat toch veel mensen geïnteresseerd zijn in dit voor Nederland nieuwe ras.

4 november 2005
Vandaag weer een bezichtiging gehad. Ik denk dat hij best enthousiast was. Alleen moet hij dit nog met zijn partner bespreken en er goed over nadenken. Ja ze zijn nogmaals niet goedkoop die pixies. Maar o zo mooi en lief. Ik heb net even een paar nieuwe foto’s gemaakt. Aanstaande maandag zijn ze al weer 9 weken. De groei zit er in ieder geval goed in. Nummer 1 en nummer drie zijn de 900 gram gepasseerd. Nummer twee is wat lichter, maar ook een mooi meisje. Haar vacht is wat zachter dus wellicht toch een half langhaartje? Op de foto is een van de kittens haar zusje aan het wassen. Ze ravotten met elkaar en kunnen elkaar daarbij flink pijn doen, maar ze kunnen ook heel lief voor elkaar zijn. Ze eten momenteel ook van de volwassen brokjes (als ze erbij kunnen) maar vlees uit blik maak je ze (nog) niet blij mee.

  
  
Dagboek 2) 31 oktober 2005 -  2 januari 2006