[]
[Web Creator] [LMSOFT]
2 november 2014
Het gaat goed met de kittens. Benny en Bruce hebben al samen gespeeld. Astrid liet met het filmpje van de week zien. Alleen Bijoux is nog niet zo gecharmeerd van dit kleine ventje. Ook is Benny een lekkere knuffel geworden. Hij wil maar wat graag bij Astrid liggen.

Kim vertelde mij dat Jacey en Jack echt vriendjes zijn. Ook dat is vlot gegaan.

Edwin vertelde mij dat Jack en Jill het heel goed doen. Zelfs Jill komt al meer los. Heel fijn dat het zo goed gaat. Jack is een echte knuffelbeer en laat alles toe. Jill is nog wat terughoudender, maar zeker niet bang. Ze slapen nog niet op bed, maar komen s’ ochtends Edwin wekken en gaan dan met zijn voeten spelen. De klimpaal beklimmen ze in een noodgang. Verder eten ze als kleine tijgers. Ze voelen zich helemaal thuis bij Edwin.

Thomas doet het ook heel goed vertelde Eke mij. Is al dikke vriendjes met Yoda waar hij iedere dag een worstelpartijtje mee heeft. En ook Thomas is een kleine bootwerker! Eet werkelijk alles. Heeft zelfs stiekem van Eke haar smoothie gedronken.

Ja, we vinden het nog steeds een beetje stilletjes thuis. Wetende dat er geen ukkies meer zullen rondlopen. Maar we genieten uiteraard van onze grote viervoeters en alle updates van de kittens. Dank hiervoor!

Deze zaterdag ook even een bezoekje gebracht aan Sarah en Mark van Haley en Mara. Wat was dat leuk zeg! Ze wonen heel mooi en Haley en Mara mogen lekker door het hele huis wandelen. Haley en Mara zijn nog steeds lieve knuffels. Kon ze oppakken en helemaal vertroetelen. Lieten alles toe! Zo fijn! En wat zijn ze mooi! Al weer flink gegroeid. En ik mocht ook hun reptielen zien en zelfs eentje vast gehouden! Heel bijzonder. Ik probeerde een foto van Haley en Mara te maken, maar met je phone gaat dat niet zo makkelijk. Ze bewogen zo snel. Dan maar even een klein filmpje waar ze spelen met hun stokje met veren.
  
19 oktober 2014
Zaterdag zijn Hennie en ik naar Astrid en Arjen geweest om Benny te brengen en om gelijk Astrid en Arjen hun nieuwe huis te bekijken. Wat wonen ze mooi en groot! Echt heel fraai. Benny gaat het heel goed krijgen en hopelijk wordt hij ook snel vriendjes met Bruce en Bijoux. Ik heb gisteravond en hedenmorgen al wat updates ontvangen. Benny zat gisteren, toen we hem brachten, alleen maar verstopt onder de bank. Later toen we weg waren, hebben Arjen en Astrid al gespeeld met Benny. Vannacht had Benny het wel heel moeilijk. Heeft de hele buurt bij elkaar gemiauwd, ha, ha. Het arme ventje is nog zoekende naar zijn mams en vertrouwde omgeving. Maar al met al komt het vast snel goed. Hij heeft al gegeten (als een bootwerker) en ook al naar de bak geweest. Astrid en Arjen, nogmaals dank voor de adoptie van Benny en voor de updates.

Ook de afgelopen dagen weer allemaal leuke updates gekregen. Van Chris een leuke foto van Diablo die lekker aan het chillen is. Ja, Diablo heeft helemaal zijn draai gevonden en heeft het prima naar zijn zin in zijn nieuwe huis bij Chris.

Dan een update van Edwin. Jack en Jill doen het prima. Ze beginnen eindelijk een beetje los te komen al schrikken ze nog wel van onverwachte bewegingen. Ze liggen ook s' avonds bij Edwin aan het voeteneind van zijn bed. Zo lief! Verder eten ze goed (ook als bootwerkers net als de rest van dit nestje). Ook heeft Edwin ze deze vrijdag meegenomen naar de dierenarts voor een chip en check-up. En als alles goed is, gaat die arme Jack a.s. dinsdag 'onder het mes'. We gaan duimen voor je Jack! Dat je maar snel weer opknapt na deze vervelende ingreep. Verder nog een paar mooie foto’s gekregen waarvoor dank!

Ook van Kim en Patrick weer een update gekregen over hun Jack. Jacey heeft Jack zelfs al gewassen! Ja, ik heb het bewijs gezien in een filmpje;-). Echt goed zeg! Dus ook deze twee zijn inmiddels vriendjes. Ook Jack is al naar de dierenarts geweest voor een chek-up en gelijk een chip. Dank weer voor de update en het leuke filmpje.

Dan nog een update van Sarah en Mark gekregen over hun Haley en Mara. Haley is de grote knuffel en Mara begrijpt nog niet zo goed dat knuffelen heel fijn kan zijn. Maar ik weet uit ervaring dat dat met de tijd vanzelf komt. Of nadat ze geholpen zijn of als ze wat ouder zijn. Als ze nl. nog zo jong zijn, zijn ze nog zo bezig met alles ontdekken en spelen. En dan die hormonen... Ze zijn dan toch wat 'wilder'. Zijn eigenlijk alleen met hun zelf bezig. Verder ook van Sarah een aantal leuke, lieve filmpjes en foto’s gekregen waarvoor dank!

En uiteraard heeft Eke mij ook up-to-date gehouden. Thomas deed het vanaf dag 1 al goed. Hij is voor niemand bang en heeft binnen no time een plekje in de groep weten te veroveren. Een heerlijk en dapper ventje. Dank Eke en ik bel je vandaag nog wel even. Dit naar aanleiding van je mail van gisteravond.

Zo, nu even de thuissituatie. Het is echt even wennen dat er geen kittens meer zijn en ook niet meer zullen komen. Ik mis ze, maar ga me uiteraard focussen op de lieverds die we zelf hebben. En natuurlijk is het beter zo. Het komt goed, maar moet nog steeds 'emotioneel' afscheid nemen van mijn hobby welke ik met plezier 9 jaar heb uitgevoerd. Voel me een beetje leeg vandaag……
  
13 oktober 2014
Daar ben ik weer! Alle kittens – op Benny na – zijn vertrokken naar hun nieuwe huis. Afgelopen weekend gingen Jack&Jill met Edwin mee en Thomas met Eke. Het was weer heel gezellig. Ook Astrid kwam nog even langs om Benny te knuffelen (zover hij te knuffelen valt, ha, ha). Nogmaals dank Eke en Edwin voor de adoptie van jullie kitten(s)!

Dan weer even een update welke ik via mail en whats app heb ontvangen. Jack & Jill zijn nog echt zoekende schrijft Edwin. Ze zijn nog een beetje voorzichtig, maar hebben al wel de boel verkend en lekker gesmikkeld. Voorzichtig snuffelen ze aan Edwin zijn handen. Maar waarschijnlijk nog wel bang om zich op te laten pakken. Ze hebben al wel lekker de boel verkend en verstoppertje aan het spelen. Wat zo fijn is, is dat Edwin ze gewoon zijn gang laten gaan en niets forceert.

Mara en Haley doen het heel goed bij Sarah en Mark. Zij hadden werkelijk in no time hun draai gevonden. Kreeg al veel leuke foto’s en filmpjes van die twee. Zo lief! Ga ze binnenkort een keer bezoeken als ik even geen afspraken meer heb.

Aankomende zaterdag ga ik Benny naar Astrid brengen. Hennie gaat gezellig mee. Kan ik gelijk hun nieuwe huis bekijken. Tja, Astrid is geen buurvrouw meer snif, snif… Maar goed, het is maar een uurtje rijden. Dus ik zie haar nog regelmatig! Benny is nog steeds wat verlegen en heeft het best moeilijk zonder zijn broertjes en zusjes. Dat krijg je als je zo’n groot nestje hebt. Dan zijn ze met velen en hebben alleen aandacht voor elkaar. Nu zal hij zich meer moeten gaan richten op mensen. Maar beetje bij beetje komt hij wat dichterbij en snuffelt aan mijn handen. Ook ligt hij gewoon midden in de woonkamer vlak bij onze voeten en vlak bij de grote katten. Daar is hij niet bang voor.

Dan Eke. Thomas doet het vanaf dag 1 super goed. Hij is voor niemand bang en springt bovenop een van haar grote katten om mee te spelen! Hij heeft dan ook lak aan alles! Echt heerlijk gewoon. Ben ik zo blij mee. Het lijkt nu al of Thomas daar al jaren woont. Eke haar andere katten doen hem niets. En hij speelt tussen iedereen. Voorbeeldig!

Dan Jack van Kim en Patrick. Jack moest wel even wennen, maar met name Jacey. Jacey is altijd enig kitten geweest en voor haar was het wel vreemd om in eens het huis te delen met een andere harige 4-voeter. Maar Jack heeft het prima naar zijn zin en Jacey begint inmiddels wel te wennen aan Jack. Ook is Jack een heerlijke knuffel. Ik denk dat ze nu nog niet echt vriendjes zijn, maar ik heb goeie hoop dat dit niet lang duurt.

Dan El Diablo van Chris. Ook Diablo doet het heel goed. Hij ging al snel eten en drinken en het huis verkennen. Ook lag hij al snel op de bank om zichzelf een wasbeurt te geven. En spelen met Chris vindt hij ook leuk om te doen. Ben ik heel blij mee!!! Dat terwijl hij uit een nest van 8 komt! Was eigenlijk wel bang dat hij heel lang zou blijven zoeken naar zijn familie, maar nee. Hij richt zich nu op Chris.

Nogmaals dank allemaal voor de updates, foto’s en filmpjes! Veel liefs, Linda

  
6 oktober 2014
Zo weer even tijd om jullie bij te praten. Vorig weekend zijn als eerste Mara en Haley vertrokken naar hun nieuwe huisje en baasjes Mark en Sarah. Even was met name Mara wat onwennig en angstig, maar al snel had ook zij haar draai gevonden. Ze speelden met elkaar, met Mark en Sarah en hebben alles gedaan wat ze moesten doen (eten, naar de bak gaan en drinken). Heb al veel updates gekregen via whatsapp en foto’s en filmpjes. Zo leuk en het stelt me gelijk gerust. Want dit is toch mijn laatste nestje en afscheid nemen is nu extra zwaar. Maar zodra ik hoor dat het goed gaat, ben ik gerust gesteld en kan ik het beter loslaten. En wat ook leuk is, ik zie ze nog een keer terug.

Gisteren is Chris met zijn kinderen Diablo komen halen. Hier had ik nog wat meer moeite mee, omdat Diablo uit een groot gezin komt en nu alleen is (althans geen harige viervoeter als vriendje meer heeft). Maar ook Chris heeft mij geupdate en vertelt dat Diablo alles al heeft gedaan (bak, eten, drinken, spelen, de boel verkennen en Chris uit zijn slaap houden met gemiauw zoekende naar mams en zusjes/broertjes). Ja, Diablo is nu nog een beetje “zielig”, maar ook hij zal snel zijn draai vinden. Daar zorgen Chris en zijn kinderen wel voor.

Gisteren is ook Kim langs geweest om Jack op te halen. Ook Jack is nu nog wat zoekende naar zijn broertjes/zusjes en mams, maar heeft al wel de boel verkent en uiteraard Jacey ontmoet. Jacey is nu nog niet gecharmeerd van dit ventje, maar ook dat komt vast snel goed.

Nu nog 4 kittens te gaan. Ik bof uiteraard dat ze niet allemaal tegelijk weggaan. Dat zou ik zo moeilijk vinden. Zo heb je 13 weken 8 van die kleine boefjes rondrennen en zo geen een meer. Nee, dat kon ik niet handelen. Volgend weekend zullen in ieder geval Thomas en Jack & Jill vertrekken. Benny blijft misschien nog ietsje langer. Kortom, genoeg tijd om te wennen aan ze laten gaan en uiteraard nog genoeg eigen katten om mee te knuffelen.

Helaas geen foto’s en filmpjes. Deze heb ik wel via whatsapp ontvangen, maar ik weet niet welke ik hiervan mag delen. Dus als jullie iets hebben wat ik op mijn site mag plaatsen, mail mij dan even. En doe de bestanden als bijlage erbij. Dank bij voorbaat;-).
  
13 september 2014

Lieve Pixiebobvrienden,

Mijn cattery loopt ten einde… Ik vind het nog steeds heel moeilijk, maar wel een wijs besluit. Ik ga de kittens missen, maar weet dat ze goed terecht zullen komen. Dat is natuurlijk weer een geruststelling. Ik heb het ras naar Nederland gehaald en vele mensen blij gemaakt met een pixiebob. Maar gezien onze hoeveelheid katten en de volle dierenasielen, is het goed zo. Dus als je een kitten of een kat wenst, neem a.j.b. ook een kijkje in de overvolle asielen en opvang. Met velen van jullie zal ik contact houden. En als ik langs kom, maak ik uiteraard gelijk foto┬┤s van jullie lieve 4-voeter(s). Want ik zal mijn site nog wel zo nu en dan updaten met pixiebobverhalen en foto’s. Dus blijf je updates sturen (via mail) en ik zet het op mijn website.

Hierbij nog een paar foto’s van de kittens en een van Molly die zich in een heel klein doosje heeft weten te proppen. Genomen gedurende de laatste 2 weken. Tegenwoordig lopen de kittens door het hele huis. Een hekje houdt ze niet meer tegen. Zie wat een boevenstreken ze uithalen;-). Maar wat genieten we van ze. Zo lief en grappig. Vorig weekend waren Chris en Pui en Kim en Patrick op visite. Was weer gezellig. De komende weekenden heb ik voor mijzelf totdat de kittens worden opgehaald. Komt mij goed uit, want ga nu toch echt die dvd’tjes branden en de laatste dingen regelen opdat ze straks met hun rugtasje naar hun nieuwe huisje kunnen vertrekken.

Ik wil nogmaals alle mensen danken voor hun vertrouwen in mij als persoon en als fokker. Zonder jullie had ik deze uit te hand gelopen hobby niet 9 jaar volgehouden.

Veel liefs, Linda
  
Dagboek 45) 13 september 2014 - 2 november 2014