[]
[Web Creator] [LMSOFT]
5 juli 2014
Gisteren zijn Astird en ik bij Kim en Patrick (Jacey) op bezoek geweest. Het was heel gezellig alleen was Jacey een beetje bang. Ze kende mij ook niet meer snif, snif. Al had ik dat wel verwacht. Maar goed. Toen we er een tijdje zaten, kwam ze toch een kijkje nemen. Wat een mooi meisje toch! En wat heeft ze het goed bij Kim en Patrick! Ze wonen heel mooi en groot en ze heeft dus enorm veel speelruimte. Ook had Kim een heerlijke cake gebakken. Jammie!! En ik kreeg ook nog een prachtig kittenpakket met van alles qua voer en melk voor katten en dat x 8! Zo lief!!! Nogmaals dank voor de adoptie van Jacey en binnenkort ook nog een uit dit nestje. Ik bof maar! Tot snel weer! Ik zie jullie de 26e!! Ben heel benieuwd wie jullie gaan kiezen.

Ook komen op de 26e Sarah en Mark hun kittens uitzoeken. Ik ben heel benieuwd wat ze van dit grote nestje vinden en wie ze zullen kiezen. Spannend! Na hun bezoekje weet ik wat beter wie er nog beschikbaar zijn. Dan kan Edwin zijn keuze maken;-). En hierna mag Eke haar keuze maken. En hopelijk – maar ben bang van niet – blijft het kitten over die Shirley zo graag wil hebben…. Wat hierna nog over is, durf ik nu nog niet te zeggen… Ik hou jullie op de hoogte.

Mira en de kittens doen het goed. Alle kittens komen aan, dus ik hoef me nu nog even geen zorgen te maken. Al maak ik me dat wel een beetje om Mira. Zoveel mondjes zien te vullen… Ai, ai. Ze verlaat haar nest dan ook niet of nauwelijks. Ik help al wel een beetje met de kittens voeden, maar laat het meeste nog aan Mira over. Maar als ze groter worden, en dus meer gaan eten, ga ik ook meer helpen met voeden. Maar voor nu mag ik niet klagen. Zijn ze niet prachtig!
  
3 juli 2014
Vandaag de kittenpagina van Mira geupdate. Nu ook foto's van elk kitten afzonderlijk! Zie Mira haar kittenpagina.
1 juli 2014
Het was me het nachtje wel. Mira is bevallen van wel 8 kittens! Nimmer heb ik zo’n enorm groot nestje gehad. Ik hoop dat ze het allemaal gaan redden, want het zijn er veel voor zo’n kleine moeder. Wel ga ik helpen met bijvoeren. Want ik ben bang dat Mira niet in haar eentje zoveel mondjes kan vullen.

De bevalling startte op 1 juli 2014. Om 22.15 uur was kitten 1 geboren. Wat een pijn had die arme Mira. Ik dacht gelijk weer: “Wat doe ik je aan?”. Arm kind…
Om 22.40 uur kwam kitten 2
Om 22.53 uur kwam kitten 3
Om 23.06 uur kwam kitten 4
Om 23.26 uur kwam kitten 5
Om 00.14 uur kwam kitten 6
Om 00.35 uur kwam kitten 7
En tot slot werd kitten 8 geboren om 01.30 uur.
Dus 6 kittens zijn op 1 juli geboren en 2 kittens op 2 juli. Al registreer ik ze allen op 1 juli, want ik weet niet meer wie er eerst kwam. Ook kan ik nu nog niets zeggen over de geslachten. Heb ik nog niet kunnen controleren. Ik moet nog een goeie manier vinden om ze uit elkaar te houden en ze vervolgens dagelijks te kunnen wegen. Ze hebben in ieder geval zowel lange staarten als korte staarten. Daarnaast denk ik kort en half lang haar. Ook zit er een rumpy tussen (staartloos). En ik zag in ieder geval 1 poly kitten. Maar gaandeweg zal hier meer informatie over volgen. Eerst duimen dat ze het allen gaan redden en een manier vinden om ze makkelijk uit elkaar te houden.

Dan nog wie kan welk kitten adopteren. Ook hier volgt gaandeweg meer informatie over. De mensen die als eerste mogen kiezen, geven mij weer info over welke kittens nog beschikbaar zijn. Maar zoals het er nu uitziet –mochten ze het alle 8 overleven – vind ik voor alle kittens een fijn huisje.

Hierbij alvast een paar foto’s. Wow wat een MEGA GROOT nestje! Zou ik dit te danken hebben aan het feit dat dit mijn laatste nestje is? Dankbaar ben ik wel;-).
  
1 juni 2014
Hier ben ik eindelijk weer. Er is inmiddels veel gebeurd. Of althans zaken die mij aan het denken zetten. Ik heb besloten dat dit aankomende nestje van Mira mijn laatste nestje zal zijn. Ik wou hier eerst nog een paar jaartjes mee wachten, maar Marley heeft mij er toe aangezet eerder de knoop door te hakken. Marley is als dekkater een goeie, maar als huiskat niet te houden. Hij miauwt veel en enorm hard. En het ergste van alles is dat ik zijn sproeigedrag niet onder controle krijg met medicatie. Het idee dat hij iedere keer een jaar moet wachten voor hij ‘mag’ en wij zolang in de stank moeten zitten, is niet reëel. We willen ons huis niet laten onder sproeien voor 1 nestje kittens per jaar. Kortom, afgelopen vrijdag hebben we Marley laten castreren. Zodra de kittens geboren zijn en ze vervolgens het huis hebben verlaten, zal ook Mira geholpen worden.

Naast Marley zijn sproeien, heeft het stoppen met fokken ook nog een andere reden. We hebben nu zoveel katten dat we geen vrije tijd meer overhouden. Alles draait om het verzorgen van de dieren en het schoon zien te houden van ons huis. Dit is naast een voltijd baan haast geen doen. Nogmaals, alle katten mogen uiteraard bij ons blijven. We kunnen ze zelf ook niet meer missen, maar de groep moet aanzienlijk kleiner worden willen we zelf meer vrijheid hiervoor terugkrijgen.

Ik heb het er niet makkelijk mee. Ik heb de pixiebob in Nederland geïntroduceerd als eerste fokker van dit ras. Maar ik geloof er heilig in dat dit het beste is voor ons en mijn katten. Dus niet herplaatsen tenzij een van mijn katten hier ongelukkig zou zijn. Dus er komen geen katten meer bij. Ook zijn er veel vrienden die het jammer vinden dat ik stop. Zij willen alleen hun kitten van mij hebben. Dit omdat ik zo goed ben voor mijn dieren en voor de mensen die een kitten bij mij hebben gekocht. Helaas zal ik ook hen moeten teleurstellen. Maar ik hou wel contact. Updates over je/jullie lieve pixiebob zet ik nog steeds op mijn website. Ondanks dat ik stop met fokken.

Mira doet het goed. Ik durf niet te zeggen hoeveel kittens zij draagt, maar ik weet nu al dat ik voor ieder kitten een huisje zal vinden. In ieder geval staan Kim en Patrick als eerste en Sarah en Mark als tweede op de lijst voor een keuze uit dit nestje. Ook is Edwin nog op visite geweest. Ook hij is geïnteresseerd, maar ik weet nog niet of ik straks dus voldoende kittens heb. Ik hou jullie allen op de hoogte. Ik weet dat mijn lieve vriendin Shirley ook een kitten (katertje) wenst, maar ik weet niet of dit gaat lukken lieve Shir. Ook jou hou ik op de hoogte.
  
1 mei 2014
Mira en Marley hebben hun 'mandje' gedeeld en ik denk dat het gelukt is. Mocht Mira zwanger zijn, dan verwacht ze kittens rond 1 juli 2014. Zo spannend weer! Ik ben overigens ook heel blij. Kim en Patrick hebben besloten nog een vriendje of vriendinnetje te adopteren voor Jacey. DANK!!! En ook had ik visite tot voor kort van Sarah en Mark. Zij willen 2 kittens (als Mira genoeg kittens schenkt) uit dit nestje. Ook jullie wil ik alvast bedanken! Nu duimen dat alles goed verloopt.

Dan heb ik nog een leuke, lieve brief van Grace gekregen (haar mama-mens heeft hier wel een beetje bij geholpen). Dit is wat zij mij schreef:

Hallo Linda, Pap Mam en de rest,

Ik dacht zal weer eens wat van mij laten horen, Want ik heb weer heel wat meegemaakt.
Het is al weer een tijdje geleden, maar ze hebben het weer gedaan. Wat ? Let op hier komt het hele verhaal:

Op een ochtend we waren net wakker en ik had honger toen ze mij weer in dat ding stopten ( je weet wel waar jij me toen in had gestopt) en ging mijn nieuwe papa met mij naar buiten.

Hartstikke koud. Toen in een of ander huisje wat een rot herrie maakte, ze noemen dat geloof ik een brommobiel. Gaan ze met mij naar een huis wat raar rook. Daar ben ik in slaap gevallen, na heel lang wachten toen ik weer wakker was, kwam papa mij gelukkig weer halen. En daarna was ik gelukkig weer thuis. Ik was nog steeds heel slaperig, maar wou toch boven op mijn krappaal liggen.

Na een slaapje thuis had ik toch wel honger, en je raad het nooit van oma kreeg ik lekker paling. Dat is lekker joh. Ook mijn medicijn (pillen) stopten ze daar in. Maar na een dag paling wil je toch iets anders. Ja, ik weet precies hoe je dat moet doen. Dus kreeg ik rosbief, dat is ook heel lekker. Maar nu is alles goed met mij hoor.

Ze zeggen dat ik een boefje ben, maar ik kan ook heel lief zijn. Dan zeggen ze dat ik en poppedeintje ben, leuk hé?

Verder gaat het heel goed met mij. Dit is echt mijn huis geworden. Ik weet eigenlijk niet beter meer.

Als mijn papa s Avonds thuis is (ja, hij moet werken om voor mij lekkere dingen te kopen) dan vind ik het heerlijk om op de bank helemaal tegen hem aan te gaan liggen. Dat kan want dan blijft hij zitten en staat niet op, hij zegt dan “Ach ze ligt zo lief te slapen” en vaak doe ik dan net als of. Hi, hi. Je ziet ik heb ze al helemaal naar mijn poot gezet.

Vaak als er visite komt zeggen ze; O wat is ze mooi dus dan ga ik even zitten, drapeer mijn staart om mij heen en kijk ze hooghartig aan. Ik gedraag me dan als een echte diva.

Ja, je gelooft je oren niet maar dat vinden die mensen dan leuk. Stom hé?

Maar nu even iets anders. Hoe gaat het met jullie? Alles goed met iedereen? Ik hoop het. Doe iedereen de groeten en zeg maar tegen ze dat het prima met mij gaat. Echt het kon niet beter, me mensen pappa en oma zijn heel erg lief voor me.

Linda laat het mij eens weten hoe het met iedereen gaat.

Ik ga stoppen want als ik eenmaal begin dan weet ik niet van stoppen. Zou nog wel 10 blaadjes kunnen vullen met al mijn belevenissen.

Voor allemaal een pootje en een kusje.
Grace Fivestar van Lijf.

  
13 april 2014
Jacey is gisteren met Kim en Patrick vertrokken naar haar nieuwe huis. Ik wil Kim en Patrick nogmaals danken voor hun vertrouwen in mij, de adoptie van Jacey en voor het leuke boek dat ik cadeau heb gekregen. Ga ik zeker lezen! Gelukkig heb ik al snel een update ontvangen. Want de eerste dagen maak ik mij altijd een beetje zorgen. Hoe zou ze het doen? Is ze bang? Eet en drinkt ze wel? Je kent het wel. Nou Jacey heeft al de boel verkend, lekker bij ze geslapen, met ze gespeeld en zelfs al wat gegeten en gedronken. Ik bof maar. Dat maakt het afscheid nemen een stuk makkelijker. Nogmaals ontzettend veel plezier met Jacey en geef haar een dikke knuffel van mij.
  
31 maart 2014
Zo apart! Dit keer sta ik in Cats Life Magazine Hong Kong! Het is werkelijk niet te lezen voor mij, maar het ziet er weer fraai uit. Zie onderstaande link.
21 maart 2014
Op 18 maart kreeg ik het enorm verdrietige nieuws dat Eke genoodzaakt was met spoed Izzy in te laten slapen. Izzy is maar kort ziek geweest. We denken het calici virus, maar zijn lever was helemaal vervet… Hij knapte dan ook niet meer op ondanks de hulp van Eke en de dierenarts. Izzy was zo speciaal voor Eke en ze is dan ook ontroostbaar. Ze heeft een brief aan Izzy geschreven welke ik zo mooi vind! Herken zoveel hierin en ik heb haar gevraagd of ik deze met jullie mocht delen. Lieve Eke, nogmaals enorm veel sterkte met dit grote verdriet. Ik denk aan je….

Lieve Izzy Ik ben zo verdrietig dat jij er niet meer bent…….mijn hart is gebroken…. Izzy ik hoop dat je korte leven bij mij goed was, en dat je het naar je zin had. Voor mij word het nooit meer hetzelfde….

Gister heb ik jouw lieve lijf voor het laatst mogen kussen en strelen…. Izman….je keek me altijd zo verliefd aan, je gaf me zoveel geluk! Ik was zo gelukkig met jou….altijd zo bezorgd om jou…. Bezoek mocht niet van mij aanbellen, omdat jij daar zo bang van werd…. Stofzuigen deed ik waar jij niet lag…. Kwam ik binnen met boodschappen, riep ik bij de deur je naam al en zei niks aan de hand Izzy, zitten hapjes in deze tassen…. Niks in huis werd veranderd….altijd was ik bang dat je je zou stoten…. Een opstapje voor de hangmat in de hal, omdat je een keer mis sprong…. Deed ik een andere kleur kleren aan, begon ik al te praten voor ik binnen kwam…. Je nam altijd netjes je medicijntje in….slokjes noemde ik dat….je vond het allemaal best…

Gistermiddag ging ik even op de bank liggen….automatisch liet ik het holletje in mn knieën ruim zodat je er bij kon…. Toen bedacht ik me… je bent er niet meer!!!! Je bent naar de poezenhemel, ik hoop dat je Gizmo hebt gevonden, en dat jullie daar nu samen in de mand liggen.

Lieve lieve Izzy…..het wordt nooit weer hetzelfde…. Izman, ik hoop dat je niet te veel pijn hebt gehad…….. Gister toen je op je laatse reis ging heb ik je gezegd nooit te vergeten dat ik van je houd…. Meer dan van mezelf.. Dat JIJ het mooiste en beste was wat me ooit is overkomen! JIJ Izzy was zo speciaal…mn zorgenkind….mn allessie….

Natuurlijk blijf ik niet alleen, je zusje Dixie is er nog….Borris en Hally…..MissMolly en Yoda…. Maar JIJ Izzy….jij was speciaal! Ik hou van je! Eke
  
16 maart 2014
Hierbij weer een paar leuke foto's van Jacey. Wat is ze toch een heerlijk kitten. Zo speels en lief! Ze spint er wat op los als je haar knuffelt. Eten gaat beter, maar ze eet nog niet uit haar zelf... En ik moet ook nog steeds een papje maken en daar brokjes opleggen. Dan eet ze wel de brokjes... Gedoe.. Maar komt goed. Gelukkig heb ik nog even de tijd. Zoals je ziet op de foto's speelt ze veel met Molly. En ze is niet bang. Ook krijgt ze na het ravotten een wasbeurt van Molly. Zo lief!!!
Dagboek 43) 16 maart 2014 - 5 juli 2014