[Web Creator] [LMSOFT]
21 december 2013
Vandaag zijn Astrid en ik bij Vladimir en Wilma op visite geweest. Wat was het leuk om ze weer te zien en spreken en wat is Grace een lief en mooi kitten! Ik kon haar gewoon optillen en knuffelen. Echt super leuk! Wat ik ook heel leuk vond, is dat ze het huis zo mooi versierd hadden en zelfs een prachtige kerststal van Amsterdam hadden opgezet (zie foto). Maar daar bleef het niet bij. We zijn verwend met een overheerlijke lunch (zie foto) en kregen zelfs een cadeautje! Voelde me gewoon jarig. Nogmaals dank voor de goede zorgen voor Grace, voor de gastvrijheid en gezelligheid en voor de heerlijke lunch en cadeautje!!!

Na het bezoek aan Wilma en Vladimir hebben we gelijk een bezoekje gebracht aan Karin en Barry. Die wonen op zo’n 5 minuten lopen afstand van Vladimir en Wilma. Het was ook leuk om Karin en Barry weer te zien en spreken. En wat is hun Sjonnie mooi en groot geworden! Een heerlijk ventje die zich ook door ons liet knuffelen. Ok, hij was niet echt gediend van het optillen, maar we moesten hem gewoon even vasthouden;-). Ook Sjonnie heeft zo’n hoog knuffelgehalte! Maar gewoon aaien en met hem spelen was prima. Karin en Barry, nogmaals dank voor jullie goede zorgen voor Sjonnie en voor jullie gastvrijheid! We hebben genoten van deze dag.
  
14 december 2013
Vandaag zijn Hennie en ik op bezoek geweest bij Carien en Sven en hun lieve Mittens. Het was heel gezellig en wat wonen ze mooi zeg! Ook Mittens liet zichzelf van haar beste kant zien. Echt een fotomodel! Zie bijgaande foto’s. Wat een pracht meisje is ze geworden! Maar natuurlijk nog lang niet volgroeid. Zo leuk om je kleintjes terug te zien. Nogmaals dank voor jullie goede zorgen voor Mittens en jullie gastvrijheid! En zoals jullie weten, jullie zijn ook hier altijd welkom!

Verder heb ik een brief van Grace (zusje van Mittens) gekregen. Zo lief! Ook die kleine meid maakt het goed. Volgende week gaan Astrid en ik Grace en Sjonnie een bezoekje brengen. Als je de brief van Grace wilt lezen, klik dan hier.

Ik ben inmiddels gestart met de medicatie voor Magnum, maar ik kan helaas nu nog niet zeggen hoe hij het hierop doet. Dit omdat hij nog een beetje is afgevallen en ik natuurlijk  niet kan peilen wanneer hij misselijk is, of dat debet is aan zijn nieraandoening of aan al die medicatie die ik hem nu dagelijks geef. Maar goed. Met een tijdje vind ik hier mijn weg wel in. En ik duim mij te pletter dat het helpt en dat we nog heel lang van hem mogen genieten… Wordt vervolgd…
  
7 december 2013
Zo zit het mee en zo zit het tegen… Om te beginnen het goede nieuws. Mia is zwanger van Mambo! Ze verwachten hun kittens rond 12 januari 2014! Ik ben hier heel blij mee en kijk er weer naar uit!

Dan het slechte nieuws… Jullie wisten al dat ik Molly moet laten steriliseren. Ik heb het hier nog steeds heel moeilijk mee. Zeker omdat ze prachtige kittens zou kunnen geven en ze ook nog heel lief is. Ik heb mij berust bij het idee, maar ben er alles behalve blij mee. 24 december is het zover. De afspraak staat… Ik ga hier dan ook mee door. Maar blij word ik er niet van…

Nog meer slecht nieuws….
Millie liep vanaf vorige week zaterdag niet of nauwelijks meer. En als ze liep, ontweek ze haar linker voorpootje. Ook had ze heel veel pijn. Dat liet ze wel merken… We hebben het bewust een paar dagen aangekeken, maar donderdag zagen we nog steeds nauwelijks vooruitgang. Dus een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Magnum was een beetje afgevallen, dus hem nam ik ook mee voor een bloedtest op suiker en nierwaarde. Donderdag was die verschrikkelijke storm en ik zag het niet zitten om alleen met twee katten op pad te gaan. Dus Astrid gevraagd en gelukkig wou zij mij helpen. Nogmaals dank Astrid!
Millie bleek gelukkig niets gebroken te hebben en de pijn zat niet zozeer in haar voorpoot, maar in haar schouder. Wat ze gedaan heeft, weten we niet, maar met pijnmedicatie moet het uiteindelijk vanzelf weer overgaan. Goed nieuws zover dus!
Maar dan Magnum… Suiker was prima, maar zijn nieren werken nog maar voor 30%!!!! Hij heeft dus niet lang meer en voelt zich regelmatig beroerd… Dit had ik niet verwacht. Ging wat hem betreft gewoon even voor de zekerheid naar de dierenarts… Maar dat het zo slecht ging, was wel het laatste waar ik op was voorbereid. Gerrit en ik zijn er toch wel kapot van. We zijn zo dol op onze lieve en super grote Noor! Nu is er een nieuw medicijn op de markt voor katten met een nieraandoening. Dus niet meer de gebruikelijk fortecor, maar een vloeibaar medicijn met als werkzame stof Telmisartan (is een Angiotensine II receptor type I blokker). We zijn de eerste in de dierenkliniek die hiermee gaan werken. Het is de bedoeling dat we hiermee zijn nieren wat meer ontzien en hopelijk kan hij hiermee langer bij ons blijven. Daarnaast zullen we hem nog andere medicatie geven. Denk aan primperan tegen de misselijkheid, lactulose (krijgt hij al voor obstipatie, maar helpt ook voor de afvalstoffen uit zijn lijfje te krijgen), iets om het fosfaat laag te houden, etc. Nierdieet is bij ons een probleem. Geldt eigenlijk voor alle diëten. Dit omdat wij zoveel katten hebben. Maar met genoemde medicijnen zouden we een heel eind moeten komen om het voor hem dragelijker te maken. Ben benieuwd… Is overigens allemaal erg duur in gebruik… Ook dat valt natuurlijk tegen, maar we hebben er alles voor over. We houden zoveel van onze lieverds. Ik hou jullie wel op de hoogte. Voor nu heb ik voor 3 maanden medicatie besteld. Dinsdag is het hopelijk binnen en kan ik starten. Daarna ga ik weer met Magnum voor een check-up en om zijn bloeddruk te meten. Ook zal ik zijn gewicht in de gaten moeten houden. Hij is inmiddels al 2,5 kg kwijtgeraakt… Maar hopelijk door medicatie blijft zijn gewicht voor een lange tijd stabiel. Wordt vervolgd….
  
30 november 2013
Na veel gedoe heb ik helaas moeten besluiten om Molly te laten steriliseren. Er waren problemen met haar stamboom wat maakte dat ik haar niet bij TICA kon registreren. Ik ben hier heel verdrietig van. Zeker omdat ze zo lief en mooi is. Daarnaast is ze werkelijk krols bij de vleet…. Daarnaast heb ik al genoeg huisdieren en ik wou juist nog een poes waarmee ik zou kunnen fokken. Dinsdag 24 december 2013 zal zij worden geholpen. Wel een beetje sneu zo één dag voor kerst.

Wij zijn inmiddels zoveel van Molly gaan houden, dat we hebben besloten om haar bij ons te laten wonen, maar dan dus als huiskat. Amber vindt het heel rot voor mij en liet mij de keus of ik een ander kitten uit een andere lijn wou of dat ik het verschil (tussen de kosten van een huisdier en fokkat) terug wilde hebben. Ik heb na veel wikken en wegen voor het laatste besloten. Nu zal ik mijn zoektocht moeten voortzetten naar een nieuw kitten welke ik voor de fok mag gebruiken.

Verder heb ik Mia laten dekken door Mambo. Ik weet nu nog niet of het gelukt is, maar met zo’n 2 weken moet ik het kunnen zien. Is het gelukt, dan ben ik blij en verwacht ik kittens in januari 2014. Is het niet gelukt dan zal ook zij met pensioen gaan. Mia heeft mij al zoveel kittens geschonken dat het ook voor haar tijd is om van haar rust te genieten.
  
17 november 2013
Alle kittens zijn inmiddels vertrokken naar hun nieuwe baasje(s). Gisteren vertrokken als laatste Yoda en Ms. Molly. Omdat ze wat langer bleven dan normaal, had ik toch wel moeite om ze te laten gaan. Met name Yoda is zo’n heerlijke knuffel! En Molly wellicht wat voorzichtiger maar een lief, mooi meisje. Maar ik weet dat ze het zo goed hebben bij Eke en dat ik mij dus geen zorgen hoef te maken. Maar je wordt gewoon verliefd op die kittens… Wie niet!? Gelukkig liet ze me al direct weten dat het goed gaat met de twee. Al is Molly nog wat voorzichtiger, Yoda heeft al van alle bakjes voer gesmikkeld en die grote katten doen hem niets. Hij heeft nu al vriendjes gemaakt met Borris. Wat een dapper mannetje. Ook heb ik uiteraard al berichten ontvangen hoe Flo, Grace en Mittens het doen. Ook zij waren al snel thuis bij hun nieuwe baasjes en doen het heel goed. Mittens speelt er op los en vindt alle aandacht fijn die ze krijgt. Ze lag op de reis naar haar nieuwe huisje gewoon te slapen onderweg. Flo is al vriendjes met de hond Norbert. Ze liggen zelfs al samen in een mandje! En dat terwijl ze bij mij thuis nog nooit een hond heeft ontmoet. Grace was ook gelijk thuis bij haar nieuwe baasje. Ze speelt er op los en s’ avonds gaat ze lekker bij Vladimir slapen. Kortom, ik mag niet klagen. Het is hier nu wel wat stiller in huis zonder dat kleine grut, maar ik ben nogmaals heel blij hoe alles gegaan is. Ook heb ik de stambomen binnen en ik zal die nog langs brengen bij de mensen die deze nog niet hebben ontvangen. Kan ik gelijk zien hoe ze gegroeid zijn en hoe ze het doen. Mij zijn de kittens dan al weer vergeten (snif, snif), maar dat is natuurlijk alleen maar goed. Verder doet Mira het ook goed. Het lijkt erop dat ze haar kittens niet mist. Gek maar ook weer heel fijn.

Verder heb ik misschien nog goed nieuws… Mia was zo krols (Mira en Molly ook trouwens) dat ik haar nu toch maar bij Mambo had gezet (vorig weekend). Dit wordt of haar laatste nestje of als het niet gelukt is, laat ik haar helpen. Ze is altijd een goede moeder geweest. Kan niet anders zeggen. De enige poes waar ik een tijdje mee heb kunnen fokken. Als de dekking gelukt is, verwacht ze half januari haar kittens. Is het niet gelukt, dan gaat ze ‘onder het mes’ en mag ze van haar pensioen gaan genieten. Spannend.. Had liever wat later in het jaar gepland, maar ik wou deze (laatste) kans niet voorbij laten gaan.

Lieve mensen, nogmaals dank voor de adoptie van jullie kitten(s) en tot snel weer! Kom maar op met jullie leuke verhalen en foto’s! Kan ik ze weer op de site zetten. Altijd leuk! Alleen dan graag foto’s via mail, want vanaf whatsapp is dat wat lastig voor mij en daarbij zijn ze dan helaas van een te lage kwaliteit…
  
19 oktober 2013
Dit wordt denk ik voorlopig de laatste update. Ik ben de dvd’tjes al aan het branden voor de nieuwe eigenaren en volgende week gaan Flo en Mittens het ouderlijk huis verlaten. Wat gaat de tijd toch snel. Maar ik bof wel. Grace, Molly en Yoda blijven nog even. Dus het is na volgend weekend nog niet gelijk stil in huis. Nu lopen ze al regelmatig in de woonkamer, maar ik moet het hekje om de tv kast zetten. Want ze knagen aan de kabels achter dit kastje… AAAAHH!!! En natuurlijk springen ze ook hierover heen. Dus je moet constant alert blijven. Even rustig zitten is er dan ook niet bij. En kijk eens wie zo bijdehand is om in de prullenbak te springen!? Grace natuurlijk weer.. Gekke meid is dat. Aanstaande vrijdag krijgen ze hun 2e vaccinatie. Ik hoop dat ze dit keer geen ent reactie krijgen, want na de eerste enting hadden ze allemaal vieze oogjes. Verder waren ze wel gewoon gezond en levendig. Dus ik duim dat ze nu ze het ‘levende’ virus krijgen, niet ziek worden. Maar goed, we zullen zien. Ik heb op zich nog nooit een ziek kitten gehad van een enting. Wel vraag ik de mensen die hun kitten zaterdag al halen op te passen dat ze onderweg niet op de tocht zitten (en thuis natuurlijk ook niet). Je weet maar nooit. Verder doen ze het heel goed. Groeien als kool en zijn zo leuk. Ben echt weer verliefd op dit kleine grut.
  
12 oktober 2013
Vandaag zag ik zowel Mittens als Flo brokjes eten. Ik ben zo blij! Ik denken dat ze alleen maar het mengsel eten dat ik voor ze maak, maar nee hoor. Stiekem als ik het niet zie, eten ze toch brokken. Van Grace (Fivestar) wist ik dit al, maar de anderen had ik het nog niet zien doen. Ben hier heel blij mee. Verder weinig bijzonderheden. Ja, ze doen het goed. En ik zal ze missen… Over 2 weken gaan de eerste twee (Mittens en Flo). Gelukkig mogen de anderen nog ietsje langer bij mij blijven. Want voor mij vliegt de tijd, maar voor de nieuwe baasjes duurt het zo lang… Hierbij weer wat foto’s. Zijn ze niet prachtig! En het is gelukt!!!! 5 op een rij!!!
  
4 oktober 2013
Vandaag is het weer dierendag. Nu doe ik daar niets speciaals aan, omdat het hier elke dag dierendag is. Ze krijgen elke dag wel wat lekkers van ons en uiteraard de nodige knuffels. Maar neemt niet weg dat ik echt hoop dat veel mensen een dier uit het asiel redden.. Ons lukt dat nu nog niet. We hebben al veel te veel katten, maar anders wist ik het wel. Dan zou ik zo’n lieverd een gouden mandje gunnen. In de toekomst komt dit er vast nog wel van. Straks komen Karin en Peter-Paul hun kitten Flo bezoeken. Ik ben benieuwd wat ze van dit mooie meisje vinden nu ze al zo flink gegroeid is. Ja, kittens groeien echt als kool. Je herkent ze bijna niet meer terug in vergelijking toen ze net geboren waren. De tijd gaat hard… Ze zijn al weer bijna 9 weken jong. Voor je het weet gaan ze mee met hun nieuwe baasje(s). Zoals je kan zien op de foto’s zitten ze vol energie. Ze stoeien en spelen er op los en vinden ons mensen nu niet zo interessant. Dit omdat ze elkaar hebben. Ook klimmen ze al in de grootste klimpaal. Zo leuk om te zien. Ze doen het in ieder geval heel goed. Komen dagelijks aan, eten zelf (al geef ik ze wel 3x daags brokjes gemengd met mousse en kattenmelk). Flo eet overigens de ene keer dit mengsel en de andere keer nat vlees met brokjes. Ik zie niet wie zelf brokjes eet en welke (de kittenbrokjes of de volwassen brokjes). Dus ik zal mensen aanraden om ze ook het zelfde te geven als ik ze geef. Totdat ze zien dat ze zelf brokken eten en dit mengsel kunnen afbouwen. Al doe je ze hier natuurlijk wel veel plezier mee. Want ze smullen er echt van. Maar het zou fijner zijn als je dit maar 1 à 2 x per dag hoeft te geven en niet 3x zoals ik nu doe.
  
29 september 2013
Gisteren zijn Sven en Carien op bezoek geweest bij hun Mittens. Was weer gezellig en de kittens hebben veel extra aandacht gekregen. Ook zijn Wilma en Vladimir op bezoek geweest voor Fivestar. Zij zijn helemaal weg van dit ukkie en hebben besloten dit kitten te adopteren. Fivestar (krijgt een andere roepnaam) zal bij Wilma gaan wonen. Ik wil hun danken voor de adoptie van dit kitten en wens hun veel plezier met deze lieverd.

Afgelopen vrijdag ben ik naar de dierenarts geweest met Mira en haar kittens voor hun vaccinatie. Ik tilde me te pletter, ha, ha. Had ze met zijn allen in één grote vervoersbox gedaan. Maar alles ging verder goed en ik kreeg complimenten hoe goed de kittens en mams eruit zien. Ja, ik voed ze allen extra. Dit om de kittens lekker te laten groeien en moeders een beetje te ontzien. Nou dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want de kittens hebben allen lekkere dikke buikjes en mams is nauwelijks afgevallen van al dat zogen. Ook weer wat nieuwe foto’s van het grut. Zijn ze niet prachtig? En wat een slaapkoppies kunnen het zijn. Zie het vele gapen, ha, ha.

Afgelopen woensdag (we gaan even lekker terug in de tijd) is onze nieuwe klimmeubel bezorgd. Ook hier heb ik gelijk maar een paar foto’s van gemaakt. Zoals je kan zien vinden onze katten dit super leuk! Hiermee hebben de kittens ook gelijk een nieuw klimmeubel gekregen. Deze stond in de woonkamer en is nu dus verhuisd naar de kittenkamer. Ja, die handgemaakte klimmeubels zijn wat duurder, maar gaan veel langer mee. Het kittenmeubel wat er stond kon ik na een paar maanden gebruik al weer bij het grofvuil zetten.. Ieder jaar kocht ik wel een nieuwe kittenpaal. Dus ik denk dat ik op de lange termijn goedkoper uit ben. Zoals je kan zien, hebben de ukkies veel plezier van hun nieuwe klimmeubel.
  
Dagboek 41) 29 september 2013 - 21 december 2013