[Web Creator] [LMSOFT]
Kitten 5 MajorTess Fivestar, vrouwtje, lang haar, lange staart
Beschikbaar
21 september 2013
Zoals ik vorige week al schreef, heeft de crisis ook gevolgen voor de verkoop van kittens. Althans zo ervaar ik dat momenteel zelf. Normaliter heb ik meer vraag dan aanbod. Dit keer heb ik nog geen nieuwe vragen ontvangen van potentiële geïnteresseerden. Ik denk dat velen van ons het momenteel niet goed aandurven om nu in deze onzekere tijden een kitten aan te schaffen. Wetende dat je niet alleen de koopprijs betaalt, maar natuurlijk ook de verzorging voor jaren daarna. Dus dacht ik, laat ik eens adverteren. Kijken wat dat oplevert. Maar ongeacht wat dat oplevert, ben ik nog steeds kieskeurig wie voor een van mijn kittens in aanmerking komt. Ik wil natuurlijk de beste baasjes voor mijn lieve ukkies. Het gaat mij dan ook niet om het geld. Daarom vind ik het zelf ook belangrijk dat je gewoon werkt naast het hebben van een cattery. Je moet te allen tijden je katten zelf kunnen verzorgen met inkomsten vanuit werk. Als je alleen wilt leven van een cattery, dan moet je wel heel veel nestjes per jaar gaan fokken. En dat valt bij mij toch echt in de categorie “broodfokken”. Dat is aan mij niet besteed. Er zijn al zoveel dieren in het asiel die een gouden mandje nodig hebben. Daarom fok ik maximaal 2 nestjes per jaar. En dit jaar denk ik dat ik het bij 1 nestje houd. Want als de verkoop niet voldoende is, dan blijf ik straks zelf met kittens zitten. En daarvoor heb ik helaas al te veel huisdieren.

Gelukkig doen de kittens het heel goed. Ze groeien dagelijks en eten doen ze zelf. Alleen Flo wil nog gevoederd worden, maar ook zij eet de laatste paar dagen vanaf een lepeltje en neemt soms al een likje van een schoteltje. Dus we hebben vooruitgang geboekt! Mittens eet sinds 2 dagen mee met de rest vanaf 1 bordje. Kitten 5 (heet vanaf vandaag MajorTess Fivestar eet zelfs al volwassen brokken! Die is er snel bij! Ja, vandaag toch maar vast de stambomen aangevraagd. En ook voor kitten 5. Welke ik dus nu Fivestar heb genoemd. De nieuwe eigenaren kunnen altijd nog de roepnaam veranderen.

Wat vreemd is, is dat deze kittens nog geen één keer over het hekje voor de deur zijn geklommen. Normaal gesproken doen ze dit al rond een week of 5 à 6. Niet dat ik dat erg vind. Zo hoef ik niet bang te zijn dat ik eentje of meerdere moet gaan zoeken. Wel springt een aantal van mijn andere katten het hekje over om de kittenbrokjes in hun kamertje op te eten, ha, ha. Met name Magic en Molly doen dat. De kittens staan dan te kijken van “Wie ben jij?” Wel grappig. Zodra ze zelf over het hekje klimmen, mogen ze naar binnen toe naar de huiskamer. Zolang ze dit nog niet doen (dus geen interesse hebben om te ontsnappen), laat ik ze nog in hun eigen domein. Verder zijn ze eindelijk gestopt met ‘wild plassen’. Jippie! Geen natte dekentjes/handdoeken meer.

Hierbij weer een paar foto’s van het stel. Ze ravotten er flink op los en gebruiken ook mij als klimpaal. Ze stoeien zelfs op mijn schoot, ha, ha. Ook nog een paar losse foto’s van Fivestar. Ze is echt een mooi meisje!
  
14 september 2013
De kittens doen het heel goed. Ze groeien dagelijks zoals het hoort. Hier ben ik zo blij mee, want ik heb al regelmatig gehad dat de kittens aan de diaree raakte en dan vielen ze ook af. Zij hebben daar tot nu toe geen last van gehad. Uiteraard ontworm ik ze regelmatig, maar dan nog kan dat gebeuren.

Drie van de kittens eten al zelf van een bord. Voor nu alleen mousse met melk, maar ben al blij dat ik ze niet zelf hoef te voeren. Flo en Mittens willen nog gevoerd worden. Ik hoop dat ook zij snel zelf gaan eten.

Ook het wildplassen in de bench is nog niet voorbij. Ik weet alleen niet wie dat doet… Al gebruiken ze wel dagelijks de kattenbakken. Rare beesten toch.. Maar vandaag was het droog in de bench… Wie weet houden ze er nu mee op de boefjes.

Zoals ik al schreef zouden de anderen snel volgen met het klimmen in de klimpaal en ja! Nu slapen ze dagelijks in het huisje bovenin de klimpaal met zijn allen!!! En ze zijn zo speels! Zie foto’s! Heerlijk aan het worstelen met elkaar.

Mams doet het ook goed, alleen is ze ondanks de pil toch krols… Die pillen helpen wat dat aangaat niet goed vind ik. Dit terwijl ik al heel vroeg was gestart met de pil geven en nog voor ze krols was.

Kitten 5 is nog steeds beschikbaar. Ik hoop ook voor dit prachtige meisje een goed huisje te vinden. Zou het toch aan de crisis liggen? Of ben ik nu ongeduldig;-)? We zullen zien.

Dit weekend geen visite gehad. Ik moest naar de groothandel en heb weer een mega voorraad kattengrit gehaald. Je tilt je echt te pletter! Maar goed. Dat hebben we weer even gehad.
  
Kitten 5 vrouwtje, lang haar, lange staart
Beschikbaar
7 september 2013
Vandaag zijn Sven en Carien nog even langs geweest om hun definitieve keuze te maken. Ze twijfelden nog heel erg tussen kitten 2 en kitten 5, maar ze zijn eruit! Ze zijn voor kitten 2 gegaan die vanaf nu Mittens (wantjes) zal heten. Ik wil Sven en Carien danken voor de adoptie van kitten 2 Mittens en ik kijk weer uit naar hun volgende bezoekje.

Ook zijn vandaag Karin en Peter-Paul (de ouders van Lisanne die vorig jaar Muis heeft geadopteerd) op visite geweest. Zij waren zo enthousiast over Muis dat nu ook zij voor een pixiebob zijn gegaan. Zo leuk!!! Zij hebben kitten 1 gekozen en die zal voortaan Flo heten. Ik wil ook Karin en Peter-Paul danken voor de adoptie van kitten 1 Flo en ik hoop dat Flo dikke maatjes wordt met Muis.

Hiermee blijft voor nu kitten 5 beschikbaar. Kitten 5 is een mooi poesje met lang haar en een lange fluffy staart. Ik zal nog een paar losse foto’s van haar plaatsen. Is ze geen plaatje?

Verder doen mams en kittens het goed. Ze doen al braaf hun poepie op de bak alleen nog steeds hun plasje niet. Althans soms wel, maar meestal niet. Dat doen ze blijkbaar liever op de handdoek in de bench.. De viespeuken.. Ook zelf eten doen ze nog niet. Als ik ze voer, vinden ze dat prima… Maar goed. Ik heb nog genoeg tijd. Als Mira nou de bak gebruikte op de kittenkamer, dan zou het sneller gaan… Maar het is even niet anders. Verder mag ik niet klagen. Ze groeien als kool en ze zijn heerlijke knuffels en speels. Yoda is de enige op dit moment die de kittenklimpaal al kan beklimmen. De knapperd. De rest zal hem vast snel volgen.
  
31 augustus 2013
Het gaat echt heel goed met de kittens. Ze eten volop het papje wat ik voor ze maak bestaande uit geweekte brokjes, kittenmelk, kattenmelk en mousse. Nu geef ik dit nog 3x daags met een spuitje, maar ik hoop dat ze snel leren zelf van een bordje te eten. Zoals je ziet, dansen ze door de brokjes. Ze weten nog niet wat ze hiermee moeten. Ook doen ze nog volop aan wildplassen en dan in de bench!!! Wel een andere vooruitgang… Ze hebben al een poepje gedaan in de kattenbak!!! Zo zie je maar. Dat plassen komt ook wel goed. Jammer genoeg geeft Mira niet het voorbeeld… Zij doet haar ding in de woonkamer op een van de andere kattenbakken…

Vandaag zijn Sven en Carine op visite geweest om een kitten uit te kiezen. Dit is een verjaardagscadeau van Sven voor Carine. Zo lief!!! Hij heeft haar al een maand ‘voor de gek gehouden’. Ze wist dan ook van niets toen ze hier kwam. Zo leuk! Ze moeten alleen nog een paar nachtjes slapen alvorens ze hun definitieve keus kunnen maken. Van de week weet ik wie van de kittens de gelukkige is. Want ze gaat het in ieder geval heel goed krijgen bij deze lieve mensen. Ook Astrid is langs geweest. En ook zij was weer helemaal weg van die ukjes. Kortom, een gezellige dag waarna de kittens compleet uitgeput waren van al die aandacht. Bijgaand weer wat foto’s van de afgelopen week. Zijn ze niet groot geworden? Ze lopen en spelen al lekker rond in hun kamertje. Voor je het weet, kunnen ze al naar de woonkamer en de klimpaal beklimmen.

En dan nog een laatste nieuwtje... Ik heb ook dit jaar weer een TICA Award ontvangen!!! Dit voor de goede zorg voor onze katten! Ik wil dan ook Else Dijkman weer bedanken voor het evalueren van mijn cattery! Zie link!
26 augustus 2013
Gisteren zijn Hennie en ik bij Vivian en Mike op visite geweest. Ze hadden ons weer verwend met een super lekkere lunch!!! En wat was het weer gezellig. Nogmaals dank Viv en Mike!!! Gelijk even een paar foto’s van Chaplin en Linneke genomen. Wat zijn ze mooi! En ook nog zo slank! Dit in vergelijking met mijn ‘geholpen’ pixies…

Ook nog een prachtige foto van Beer gekregen waarvoor dank Ingrid! Wat een heerlijk ventje!

En uiteraard weer wat foto’s van de kittens genomen. Heerlijke bolletjes wol. Ze lopen al door hun kamertje. Wat gaat dat toch snel! En als ik langs hun kamer loop, komen ze allen snel aangerend (zie foto’s bij het hekje). Want ze denken dan… ETEN!!! Zo leuk! Ja, nu begin ik echt te genieten van die ukjes. Ze ontdekken langzaamaan de wereld en worden al een beetje speels. Wat weer grappige plaatjes oplevert.
  
21 augustus 2013
Mira eet weer wat brokjes, maar ik geef haar ook nog steeds veel vleesje. Alleen dit keer wat beter vleesje (Hills) opdat ze toch voldoende vitaminen en calorieën binnen krijgt. Het lijkt erop dat ze voldoende melk heeft, want de kittens komen nog steeds dagelijks aan. Desondanks geef ik de kittens een paar keer per dag KMR melk. Gewoon nog voor de zekerheid. Ik durf er nog niet helemaal mee te stoppen. Maar na mijn vakantie zal ik wel moeten... Of in ieder geval minder vaak. Verder groeien ze prima zoals je kan zien. Ze mogen zelfs de bench uit als ze dat willen/durven. Ik heb er een handdoekje/dekentje voor gelegd. Mochten ze vallen, vallen ze zacht. Ook weer wat foto's gemaakt van het stel. Ze zijn zo schattig!

Vandaag is de dierenarts ook weer bij mij thuis geweest voor de jaarlijkse vaccinaties. Alle katten zijn in prima conditie. Gelukkig maar. Ze heeft ook dit jaar weer mijn cattery geëvalueerd. Dus ik verwacht binnenkort weer een TICA Award.
Dagboek 40) 21 augustus 2013 - 21 september 2013