[Web Creator] [LMSOFT]
Kitten 4 vrouwtje lange staart
Kitten 5 vrouwtje lange staart
Kitten 3 mannetje lange staart
Kitten 2 vrouwtje lange staart
Kitten 1 poly en showlengte staart vrouwtje
17 augustus 2013
De afgelopen week heb ik veel vrij moeten nemen van het werk om de kittens en mams bij te voeren. Mira wil gewoon niet goed eten. Ja, vleesje/natvoer, maar droge brokjes ho maar! En zo maakt ze natuurlijk niet voldoende melk aan. Ik heb dan ook meerdere keren per dag de kittens bijgevoerd met KMR melk. Gelukkig zijn ze op deze manier toch nog dagelijks aangekomen, want weet dat een kitten zo klein absoluut niet mag afvallen. Sinds vrijdagavond heeft Mira voor het eerst weer een beetje droogvoer gegeten. Ik hoop dat ze dit blijft doen. Ik geef al wat minder vaak melk en duim dat ze blijven aankomen zonder mijn hulp. Ook ben ik heel blij dat ik aankomende week verlof heb. Dan kan ik het goed in de gaten houden. Maar verder doen ze het prima. Zie de foto’s! Ook heb ik nog een keer foto’s van de kittens afzonderlijk gemaakt. Ik hoop dat je hieruit kan kiezen Eke? Want het is zo moeilijk om een goede foto te maken als ze steeds rondjes draaien. Morgen zijn ze al weer 2 weekjes jong. Wat gaat de tijd toch weer snel. En als klap op de vuurpijl… Mia is wederom krols!!! Maar ik hoop dat ze het over een paar weken weer wordt, want de timing is nog steeds niet goed.
  
11 augustus 2013
Kitten 4 is toch een vrouwtje. Heb even getwijfeld, maar ben er nu uit. Mams en de kittens doen het goed. Ze groeien als kool. Gisteren 'kraamvisite' gehad.Astrid, Shirley, zus en dochter van Shirley en de dochter van Shir haar zus. Was gezellig en ze waren ook weg van Mira haar eerste kroost. Hierbij een paar foto's van het stel. De afzonderlijke foto's van ieder kitten volgen nog. De oogjes gaan bij sommige al wel een beetje open, maar nog niet helemaal. Dus daar wacht ik nog even mee.
7 augustus 2013
Alles loopt toch iedere keer weer anders dan verwacht. Een van de kopers lukt het financieel niet om een kitten te adopteren. Nu kan dat gebeuren en ik vind dat uiteraard niet erg, maar je houdt wel de kittens gereserveerd totdat de mensen een keuze hebben gemaakt. Dat is een groot nadeel van werken met een wachtlijst. Eigenlijk zou ik dat niet moeten doen, omdat mensen zich altijd kunnen en mogen bedenken. Ook stopt het tijdelijk "de verkoop", omdat je niet weet welk kitten nog beschikbaar is en je eerst de mensen die je een kitten hebt toegezegd de kans moet geven een keus te maken. Maar goed, beloofd is beloofd. Dus ik weet pas welk kitten of kittens beschikbaar is/zijn na het laatste bezoekje rond 7 september. Ik denk nu dat ik dan nog 2 kittens beschikbaar heb. Dit maakt overigens wel dat de mensen die eerst de 3e keus hadden nu de 2e keus hebben, etc. Dus voor hen is dit een leuke bijkomstigheid. Meer keus om uit te kiezen. Nu zijn ze allen prachtig en ze zijn ook allen lekker aangekomen. Moeder en kittens doen het goed. Wat natuurlijk het aller belangrijkste is. Hierbij nog een paar foto's van het stel.
  
Ik ben nog niet 100% zeker, maar volgens mij zijn dit (zie de foto's van de kittens afzonderlijk) de geslachten. Al twijfel ik bij kitten 4 het meest. Echt erg... Maar over een tijdje kan ik het vast beter zien.
Kitten 4 vrouwtje lange staart
Kitten 5 vrouwtje lange staart
Kitten 3 mannetje lange staart
Kitten 2 vrouwtje lange staart
Kitten 1 poly en showlengte staart vrouwtje
5 augustus 2013
Mira heeft de laatste dagen enorm veel gemiauwd. Zo erg dat ik er gek van werd. Elke keer dacht ik het is zover… Maar nee, ze heeft het echt weten uit te stellen tot 4 augustus/dag 65. Ze had al lichte weeën en bleef maar miauwen. Elke keer wou ze naar de woonkamer waar Molly voor de deur terug zat te miauwen. Mira zag Molly ineens als haar - uit de kluiten gewassen -  kitten! Toen ik Molly bij Mira zette, werd ze stil. Ook begon Molly gelijk te drinken bij Mira… Geef haar ongelijk! Ze dacht nu pak ik de kans! Ik heb dit toegelaten opdat de weeën ook wat eerder op gang zouden komen en Mira rustig werd (ze heeft naast het miauwen constant zitten hyperventileren). Om 21.25 uur werd dan ook het eerste kitten geboren. Maar o wat was dit zielig… Ze is uiteindelijk op de grond bevallen en ze schreeuwde het uit van de pijn. Ik voel me dan ook schuldig… Dit heb ik haar aangedaan.. Nadat het eerste kitten was geboren, volgden de rest en nu zonder Molly in de buurt. Ik heb nog niet goed gekeken naar de geslachten, dit volgt nog. En ik heb ze vanmorgen pas gewogen. De volgorde van de kittens is mij niet meer bekend… Ze lijken te veel op elkaar. Dus heb ik de pootjes maar weer voorzien van nagellak…

Hierbij de gewichtjes (na een halve dag zullen we maar zeggen):
Kitten 1 poly en showkwaliteit: 135 gram (nagellak rechts achter)
Kitten 2 lange staart: 115 (nagellak links achter)
Kitten 3 lange staart 134 (nagellak rechts voor)
Kitten 4 lange staart 140 (nagellak links voor)
Kitten 5 lange staart: 119 (geen nagellak)

Ook qua staarten hou ik nog een kleine slag om de arm… Moet ze nog goed met elkaar vergelijken. Maar voor nu is mijn eerste indruk: 1 showkwaliteit met poly voetjes en 4 kittens met een lange staart en gewoon aantal teentjes.

Hierbij een paar foto’s die ik gedurende de nacht heb gemaakt. Zijn ze niet prachtig!!!
Verder zijn voor nu alle kittens gereserveerd. Ik zal de mensen hierover nog informeren die in aanmerking komen voor een kitten/kittens uit dit nestje. Ik bof maar!!
Dagboek 39) 5 augustus 2013 - 17 augustus 2013