[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
2 maart 2013
Van de week kreeg ik nog een korte update van Sjonnie (broertje van onze Mira). Hij is zo aan het puberen met alle vervelende gedragingen van dien, dat Karin besloten heeft hem aanstaande donderdag te laten helpen. Ik ga duimen dat alles goed verloopt. Arme Sjonnie... Nog even en ook hij is een 'jeweetwel kater'.

Nou onze Mira kan er ook wat van. Ook zij is er vroeg bij en al voor de tweede keer krols. Maar ze moet echt nog wachten, want ze is nog zo klein en jong. Nu is Mia ook weer krols geworden en zij mag de komende paar dagen 'het bed delen' met Marley. Alleen Marley kan haar niet goed handelen... Hoop dat het hem gaat lukken, ha, ha. Want Mia is een pittige tante.

Dan Bruce. Die Arme Bruce (van Astrid) is al een hele tijd ziek (blaasgruis/gevoelige blaas). Ze heeft hem al diverse antibioticakuren gegeven en ook is Bruce al tijden op blaasgruisdieet. Maar nu is het weer terug en heeft ze noodgedwongen haar skivakantie moeten cancellen. Zo rot voor haar en ook voor die arme Bruce. Ik hoop dat ze er achter komen waar het hem nou precies in zit. De dierenartsen weten het op dit moment ook niet meer... Sterkte Astrid!!!

8 maart 2013
Het is nu een maand sinds mijn artikel is verschenen in het mooie magazine van Me and my cat. Ben er trots op en nu kan ik hem ook via mijn site met jullie delen. Zie link hieronder.
24 februari 2013
Hier gaat het goed met de pixies. Alleen is Mira al voor de tweede keer krols en dit keer heel erg… We worden weer eens gek van dat gemauw en gedweil over de vloer. Zeker omdat ze nog een tijdje moet wachten. Ze is nog zo jong en klein… En het grote nadeel van een krolse poes is dat de mannetjes ook gek worden en gaan plassen.. Mambo heeft zelfs op de tv geplast!!! HELP!! Ja, het fokken van katten is niet allemaal roze geur en maneschijn zullen we maar zeggen. Maar verder mag ik natuurlijk niet klagen.

Ik heb van Karin nog een paar foto’s en filmpje van Sjonnie gekregen (broertje van Mira). Zo leuk! Wat een mooie jongen en zo slim! Deze wil ik graag even met jullie delen. Nogmaals dank hiervoor Karin!
  
6 februari 2013
Ik heb zo’n leuke, mooie, uitgebreide update gekregen van Simone en Gert-Jan over hun Fyar die ik graag met jullie deel. Simone en Gert-Jan dank voor de mooie update en de prachtige foto’s!

Simone en Gert-Jan aan het woord (Fyra)
Het is inmiddels al weer ruim drie maanden geleden dat Fyra bij ons is komen wonen. Ze is flink gegroeid en weegt nu 3,8 kilo! Fyra was het meest verlegen maar mooiste kitten uit het nestje J. Het verlegen zijn bracht mij best wel zorgen in het begin, maar naar mate de tijd verstreek en wij haar om de week bezochten ging dit steeds beter. Op het laatst kwam ze zelfs al op schoot zitten en likte ze onze handen en gaf ze ons kopjes.

De eerste twee dagen bij ons in haar nieuwe thuis, heeft Fyra onder het bed en onze bank doorgebracht, ze moest nog erg wennen. Maar met veel geduld, liefde, aanraking en knuffels voelde ze zich snel thuis. Het eten en drinken ging al vanaf dag één goed. Wel had Fyra moeite met het vinden van de kattenbak. Deze stond namelijk in de gang, maar die gang vond ze maar niks. Uiteindelijk op de tweede dag laat in de middag schreeuwde Fyra het uit en plaste en poepte ze in een hoek van de woonkamer… (de lieverd J) We hebben toen direct haar bak op die bewuste plek neergezet en vanaf dat moment is ook dat goed gegaan.

We hadden bedacht dat Fyra ’s nachts beneden zou blijven, maar haar lieve hartverscheurende miauwtje kon ik toch echt niet verdragen… Dus ze slaapt nu bij ons op de slaapkamer J. Overdag mag ze door het hele huis spelen en in de woonkamer hebben wij een flinke krabpaal voor haar neergezet waar ze veelvuldig gebruik van maakt. (Zo houden wij onze meubels netjes.)

Fyra is door familie, kennissen en vrienden nu al tot in de treuren verwent, dus overal heeft ze speeltjes liggen. Haar favoriete speeltjes verstopt ze in de bank (tussen de zittingen) en daar gaat ze vervolgens ook liggen slapen als ze is uitgespeeld.

In het begin moest Fyra niets weten van ‘’vreemden’’ zodra de deurbel ging zat mevrouw al onder de bank of rende ze vlug naar boven. Gelukkig is dit nu veel minder als de bel gaat verstopt ze zich nog wel, maar als ze weet dat het goed volk is laat ze stoer haar snoetje zien en gaat ze bij iedereen een knuffel halen. Zelfs op oudejaarsavond zat mevrouw rustig op de vensterbank al het vuurwerk te bewonderen! Dat Gert-Jan en ik elkaar aankeken en dachten ja… hier zijn we dus voor thuisgebleven.. Dus zo verlegen als ze was, zo stoer is ze nu!

We trainen haar nog wekelijks met haar tuigje, zodat ze als het straks mooi weer is lekker in de tuin kan ravotten. Ze vind het tuigje niet echt leuk maar als ik dan even met haar speel is ze het ook zo weer vergeten dat ze hem om heeft.
Kortom het gaat super met Fyra!

Hier nog een aantal kiekjes van onze kanjer J
Groetjes Gert-Jan, Simone & Fyra.
  
1 februari 2013
Het blad Me and My Cat (www.meandmycat.nl) ligt vanaf vandaag in de winkel en dit keer met een artikel van mij over de pixiebob! Zelf heb ik vandaag mijn exemplaar in de bus gekregen en het is zo mooi geworden! Ben er weer heel trots op en ik wil Astrid, Mireille en Eke danken voor hun bijdrage aan het artikel. Ik kan hem nu nog niet scannen en daarmee publiceren, want hij ligt nog maar net in de winkel. Dus ik zou zeggen "kopen" of eind van de maand op mijn site kijken! Ook wil ik Kim van Spanje nogmaals bedanken voor de mooie foto's. Ik heb ze ook nog op een cd'tje gekregen. Zo lief! Ook deze foto's zal ik binnenkort op mijn site zetten. Ze is echt heel goed in het fotograveren van dieren. Haar link is: kimvanspanje.nl.


  
29 december 2012
Afgelopen vrijdag ben ik bij Simone en Gert-Jan op visite geweest. Fyra is al groot geworden en zo mooi!!! Ze weegt nu 3,6 kg terwijl onze Mira (haar zusje) nog maar 3 kg. weegt. En Fyra is zo heerlijk speels en was helemaal niet bang van mij. Niet dat ze mij nog kende hoor. Ze vergeten hun verzorgers snel. Fyra boft overigens. Ze woont in een prachtig huis en ze mag in alle kamers komen. Daarnaast wordt ze ook nog lekker verwend. Elke dag een lekker vleesje, snoepje, melkje en noem het maar op! En naast al dat lekkers krijgt ze natuurlijk heel veel knuffels. Dan haar nieuwe uitzet. Ze heeft veel speeltjes, een prachtig mandje (die ze nog niet heeft benut) en een reuze klimpaal die ze goed gebruikt. Maar ook ik werd verwend. Een hartelijk ontvangst en een heerlijk gebakje! Ik wil Simone en Gert-Jan nogmaals danken voor hun gastvrijheid en de goede zorgen voor Fyra! Vond het heel gezellig bij jullie. Hierbij een paar foto’s van het mooie dametje. Is ze geen plaatje?


  
13 december 2012
Ik heb twee leuke updates gekregen. Een van Niek en Chantal van hun Diego en 1 update van Ton van hun Silas. En ook nog een paar foto's van Shirley gekregen van haar Mogy. Dank hiervoor! Ben hier altijd heel blij mee! Dank!
Ik wil verder via deze weg iedereen fijne feestdagen en een heel goed, gelukkig en gezond 2013 wensen!

Niek aan het woord (Diego)
Hoi Linda,
Lang geleden dat we iets van ons hebben laten horen. We lezen nog wel steeds iedere week mee hoor. Met ons gaat het goed. Met Diego ook. We zijn voor het eerst op vakantie geweest sinds Diego er is. Diego ging dus naar een pension. Na 3 weken hem weer opgehaald, stiekem toch even hard doorgereden zodat we hem die dag nog konden ophalen :). Hij was erg blij ons weer te zien. Wel had hij een griepje opgelopen. En hij had z’n neus open liggen, zal wel vanwege ongewenste intimiteiten met een andere kat zijn geweest. Dat zou ons dan weer niet verbazen. Niks aan te doen, wel vervelend. Hij kon z'n bek niet goed dicht krijgen, dus dat stonk nogal. Na een weekje niezen en snotteren was hij weer de oude. Wel heeft hij preventief een kuurtje/koortsremmer gehad, knapte hij direct van op.

Wel fraai, een niezende kat. Staat ie bovenin de krabpaal, niest hij door de kamer heen in je nek ;). Gaan we afgedrukte vakantiefoto's bekijken, plakken ze aan elkaar omdat Diego erbij kwam staan en er in heeft geniesd onder het kijken :). Al met al had Diego dus een beetje pech. En wij zoeken toch nog even naar iets anders voor de volgende keer. Gewoon omdat het beter moet kunnen. Op zich zouden we het weer doen, dit pension, maar liever ook even verder kijken.

Toen Diego terugkwam van het pension was z'n gedrag direct weer als vanouds (als je door de koorts heen keek). Hij stapte z'n bench uit, maakte een rondje door het huis en ging op de bak. Half 10 ging ie naar bed, dat doet hij altijd uit zichzelf. Is wel komisch, tussen half 10 en kwart voor 10 staat hij op en waggelt naar z'n kamer en gaat in z'n mand liggen ronken. Voorbeeldig hè? Enige verschil dat we merkten is dat hij onze handen iets voorzichtiger waste in het begin. Dat is nu al wel weer voorbij, nu lebbert ie weer als een bezetene onze handen ‘s morgens (luid spinnend ook, 't is helemaal zijn ding). Kammen doen we niet meer. Ik klop hem gewoon een beetje af op het balkon. Vindt ie prima, al heeft ie nu wel ietsie meer last van haarballen hebben we het idee. Hij heeft er echter nog nooit eentje uitgegooid. Kattengras moet ie niks van hebben, dus we laten het maar even op z'n beloop. Hij vertoont nu wel het typische pixie gedrag dat hij wegvlucht als er bezoek komt, hij wast de visite niet meer automatisch. Ach vroeg of laat komt hij wel even kijken en gaat bij de visite liggen.

Hij is naar de dierenarts geweest voor z'n vaccinaties. De dierenarts vond hem iets te zwaar (7kg). Dus we matigen inmiddels een beetje met voer. Inmiddels zijn we over Orijen voer. Heeft ie meer energie van gekregen, dus we weten nog niet echt hoe dit ons geholpen heeft :). Bij het chippen en de vaccinaties gaf hij overigens geen kik.

Het gaat allemaal prima. Diego houdt nog steeds van autorijden. Hoewel de
ene keer meer van harte dan de andere keer. We nemen hem dus zo nu en dan
wel eens mee op visite. Voor de rest is hij gewoon erg lief en gemakkelijk.

Hopelijk gaat alles goed met jullie en de poezen kudde :). Succes met je
studie!
Groetjes, Niek en Chantal

Ton aan het woord (Silas)
Hi Linda,
Het is bijna een jaar geleden dat ik je mailde. Vanavond even een karakteristieke foto van Silas gemaakt. Eind van de maand wordt hij al weer 3 jaar! Zo slaapt ie dus heel vaak; breeduit op z'n rug en poten min of meer omhoog. Heerlijk relaxed. En dat terwijl onze huis-tuin-en-keuken katten heel vaak karakteristiek een beetje opgerold liggen. Is die ongedwongen slaaphouding van Silas iets typisch voor de Pixiebob??

Voor de rest gaat het helemaal goed hier. Enige minpuntje is dat Silas wat te dik is; hij kan na z'n castratie de hele dag door eten. En als we even niet opletten dan eet hij het voer van de andere katten op. Heb jij nog een remedie om hem van z'n eetlust af te helpen?

We hebben echt ontzettend veel schik met 'm. Hij is enorm aanhankelijk. 's Ochtends om 6 uur mauwt 'ie me wakker (ook in het weekend. Één geluk.... ik ben een ochtend mens). Tijdens het douchen wil hij eigenlijk ook in de douchebak, maar dat is net iets te nat, dus springt hij dan vaak op de wastafel en wacht hij netjes tot dat ik me af ga drogen om vervolgens weer z'n portie aandacht af te dwingen. 's Avonds als ik thuis kom op de motor, dan is het vaste ritueel dat, zodra ik van mijn motor stap hij op het zadel springt. Hij komt me dan echt langdurig begroeten en koppies geven. En als ik maar even in een luie stoel zit, dan zoekt 'ie me op en dan nestelt hij zich letterlijk in mijn armen en dan ligt hij als een baby. Op z'n rug en zijn kop zo'n beetje bij m'n linker oksel. En als ik een trui aan heb, dan gaat Silas ook direct 'trappelen' met z'n pootjes.

Zal komende dagen even een mooie foto van 'm maken en aan je opsturen. Zo... dan ben je ook weer even een beetje op de hoogte. Hoop dat het bij jou ook goed gaat en wens je fijne feestdagen en een voorspoedig 2013.

Mvgr. Ton Kloet

  
Dagboek 37) 13 december 2012 - 8 maart 2013