[]
[Web Creator] [LMSOFT]
1 september 2012
Even een korte update. Vandaag zijn Karin en Barry op visite geweest voor hun Sjonnie. Wat heeft Sjonnie zich voorbeeldig gedragen;-). Hij heeft zelfs op hun schoot geslapen!!! Zo schattig! Ja, Sjonnie is nu al een knuffelkont en nergens bang voor. Een heerlijk ventje. Hij is samen met Mira wel de lichtste – voor nu – maar wel de dapperste. Het was in ieder geval heel gezellig en de kittens hebben heerlijk gespeeld met Karin en Barry. Na afloop waren ze lekker moe;-). Ik weeg de kittens niet meer dagelijks. Alleen nog maar met intervallen. Dus sorry mensen, maar het gewichtenlijstje stopt hierbij. Wel zal ik jullie af en toe informeren wat ze wegen. Muis en Fyra zijn dus nog steeds de zwaarste, maar zoals ik al eerder schreef, kan dit zo weer veranderen. Vrijdag aanstaande krijgen ze hun eerste vaccinatie. Ze zijn dan 8 weken. De tijd gaat zo snel (althans voor mij)! De kittens komen nu ook in de woonkamer en leuk vinden zie die grote klimpaal! Ja, daar hebben ze geen moeite mee. Heb dan ook weer wat leuke foto’s gemaakt van het stel.
Kitten 4 Mira
Kitten 3 Fyra
Kitten 2 Muis
Kitten 1 Sjonnie
26 augustus 2012
Gisteren is Shirley (Mogy) op visite geweest. Het was leuk om haar weer te zien. Ook Shirley was helemaal weg van de kleine ukkies. Shirley, nogmaals dank voor de heerlijke gebakjes en bonbons!!!
Ook is Simone op bezoek geweest voor haar Fyra. Simone was helemaal blij dat Fyra een beetje minder verlegen is en hoe mooi ze geworden is. Ja, qua gewicht is Fyra momenteel de zwaarste. Maar weet dat dit niet betekent dat de andere kittens altijd lichter in gewicht zullen blijven dan Fyra. Fyra eet wellicht al uit haar zelf. Heb haar 1x gezien bij de brokkenbak. Ja, mijn kittens zijn meestal niet de vlotste wat betreft het zelf eten van droge brokjes, maar dat komt vanzelf goed. Ze zijn in ieder geval dol op de papjes die ik voor ze maak. Dit keer van elk kitten afzonderlijk een foto gemaakt. Niet makkelijk, want ze bewegen constant. Maar ik vind ze wel leuk geworden. Nog steeds moeite om Sjonnie en Muis uit elkaar te houden. Ok, Muis is wat zwaarder, maar verder lijken ze echt sprekend op elkaar. Of zien jullie duidelijke verschillen?
  
13 juli 2012
Vrijdag 13 juli is Mia bevallen van 4 kittens. 1 poly mannetje met korte staart, 2 poly vrouwtjes met korte staart en 1 vrouwtje met korte staart en gewone voetjes zullen we maar zeggen. Ik ben zo blij met dit nestje! Ook dat er nu een vrouwtje voor Marley bij zit. En dat laatste was geheel onverwacht. Mia begon rond 13 uur s’ middags met bevallen en ik dacht dat rond 15 uur het laatste kitten was geboren, maar toen ik na het eten weer even ging kijken lag daar nummer 4!!! Wat een enorme verrassing! Vooralsnog doen Mia en haar kittens het goed. En gelukkig mag Macy er weer bij zijn. Want ook Macy vindt die kittens heel interessant. Ik kan nog niet veel zeggen over de vachtjes. Zijn ze kort? Lang? Of beide? Ze zijn wel erg donker van kleur, dus dat zou lang haar kunnen zijn en/of weer een classic patroon… Ik weet het nu nog niet. We zullen zien. Ook hoop ik dat ik de geslachten goed heb. Maar die check doe ik de komende tijd nog wel een paar keer.
Hierbij de gewichtjes:
Kitten 1 katertje poly korte staart 123 gram
Kitten 2 vrouwtje poly korte staart 118 gram
Kitten 3 vrouwtje poly korte staart 111 gram
Kitten 4 vrouwtje korte staart 121 gram
Verder heb ik nog wat foto’s gemaakt van het kleine grut. Zo schattig!!! En nog een foto van een aantal van onze lieverds die gezellig op bed liggen en al onze plek innemen;-)

Ook heb ik nog een paar foto’s gekregen van Shirley van haar Mogy en van Viv van haar Chaplin en Linneke waarvoor dank!!!
  
Dagboek 35) 15 juli 2012 - 1 september 2012
22 juli 2012
Mia en haar kittens doen het heel goed. Ze groeien als kool! Zie gewichtenlijst! Een aantal kittens heeft zijn oogjes al een beetje open. Wat gaat dat snel. Ik moet nog steeds een naam verzinnen voor mijn meisje (kitten 4)…. Moeilijk, want ik heb al veel namen met een M gebruikt…
Astrid heeft mij alsnog een referentie gestuurd waarvoor dank! Ze vond het in eerste instantie niet echt nodig, omdat ik er al zoveel heb;-). Maar ik ben er keer op keer heel blij mee. Ook de prachtige foto waarbij Bruce en Bijoux helemaal verstrengeld liggen in elkaars pootjes. Zo lief! Hierbij weer een aantal foto’s van Mia, Macy en de kittens. Op de kittenpagina van Mia zie je alle vier kittens afzonderlijk.
  
29 juli 2012
Gisteren zijn Simone en Gert-Jan hun kitten komen uitkiezen. Ze hebben kitten 3 gekozen en zij wordt Fyra genoemd. Ik ben heel blij dat een van mijn kittens bij hen mag wonen. Ik weet nu al hoe goed Fyra het gaat krijgen. Nogmaals dank voor de adoptie van Fyra en tot snel weer! Vergeet niet je camera meet te nemen;-). Ook kwamen Lisanne en haar vader op visite om bij de kittens te kijken. Ook Lisanne is verkocht. Ik heb volgende week nog een bezoekje en dan weet ik welk kitten of kittens er nog over zijn om uit te kiezen, Lisanne. Ik laat het je snel weten!

Eindelijk hebben wij een naam voor kitten 4 die bij ons blijft wonen. Zij zal vanaf vandaag Mira gaan heten. Weer een M en een makkelijke naam om te roepen.
Zoals jullie kunnen zien op het gewichtenlijstje doen alle 4 de kittens het goed. Ze groeien tot nu toe dagelijks. Ja, ik mag niet klagen. Ook weer wat foto's gemaakt van het kleine stel. Zij ze niet schattig?
  
5 augustus 2012
Gisteren is Mireille op bezoek geweest om even bij de kittens te kijken. Was weer heel gezellig! Dank voor je komst Mireille! Ook zijn Karin en Barrie langs geweest om te kijken bij de kittens. Alleen kitten 1 was nog beschikbaar (het katertje) en ze waren gelijk verliefd op dit kleine mannetje! Ze hebben besloten kitten 1 – vanaf nu genaamd Sjonnie – te adopteren. Nogmaals dank voor het vertrouwen in mij en ook Sjonnie komt heel goed terecht bij deze lieve mensen. Ook Hennie kwam nog even langs en ze was weer zo lief om een boodschapje voor mij mee te nemen. Dank Hennie! Ja, ik bof maar. Zeg het keer op keer, maar het is ook zo;-). Nu hebben gelukkig alle drie de kittens een toekomstig huisje. Ben natuurlijk wel blij dat ik ze nog even mag houden. Want nu beginnen ze leuk te worden. Vanaf gisteren begonnen ze een beetje de boel te verkennen en al voorzichtig met elkaar te spelen. Zo leuk om te zien. Hier heb ik nu nog geen foto’s van, maar die volgen bij de volgende update.
  
12 augustus 2012
De kittens doen het heel goed. Ze spelen nu volop en ze wandelen ook al dapper door de kamer. Alleen zindelijk zijn nog niet en deze groep plast gewoon in de bench!!!! Bah!! Wat een viespeukjes! Dagelijks verschoon ik de bench (schone handdoek), maar het is toch wel een vies idee…. Straks gaan ze vast ook weer wildplassen in hun kamer. Deden een aantal van mijn vorige kittens ook… Dus ga hier en daar maar een paar stukjes vinyl neerleggen.. Maar verder zijn het schatjes. Ik voer ze nu al wat melk gemengd met gourmette mousse en dat gaat er in. Ook heb ik nu kittenbrokjes neergezet. Hoop dat ze die ook snel ontdekken en niet de brokkenbak als kattenbak gaan gebruiken (ook al eerder meegemaakt), ha, ha. Bijgaand weer wat foto’s van deze kleine monstertjes. Lief he?! Ook nog even een foto van Major en Marley. Marley past zijn kittentuigje al niet meer zo flink is hij al gegroeid.

Gisteren zijn Simone en Gert-Jan weer even bij hun kitten Fyra wezen kijken. Was weer heel gezellig. Ook zij waren helemaal weg van de ukkies. Zeker nu ze rondwandelen, spelen en lekker nieuwsgierig zijn. Fyra is nu nog een beetje verlegen, maar dat komt allemaal goed. Ze zijn ook maar net vier weekjes en hebben eigenlijk alleen interesse voor elkaar.

Ook heb ik een update van Ingrid (van Fay en Beer) ontvangen met een boel foto’s waarvoor dank! En zonder update, maar wel veel foto’s van Eke van haar Izzy en Dixie. Zoals je kan zien is Izzy te dik… Net als onze Leevie… Het lijkt wel of ze het vet-gen hebben;-). Alleen op dieet zetten is voor ons geen optie. Ook Eke heeft meerdere katten en we willen ze niet scheiden van elkaar… Tja, dan moet je keuzes maken. Maar verder doen ze het dus goed en gelukkig is Izzy nog wel goed op gewicht.

Dan nu (even samengevat) de update van Ingrid.
Arme Fay is ziek. Hoge koorts en natte oogjes. Ingrid is met spoed met Fay naar de dierenarts geweest. Fay had zeer hoge koorts met als gevolg dat ze niets at en dronk en ook nog eens helemaal uitgedroogd raakte. Gelijk een vochtinfuus, antibioticakuur, koortsverlager en oogdruppels gekregen. Ingrid geeft haar dagelijks de nodige medicatie en probeert haar te voeden en haar te laten drinken. Hierna is ze nog 2x naar de dierenarts gegaan. Voor een vervolg van de antibiotica injecties. Uiteraard was Ingrid heel bang om – na het verlies van Ozzy – nu ook Fay te verliezen. Maar het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een virale infectie en weet dat heel veel kittens rond hun eerste levensjaar een keer heel ziek worden! Heb dit ook gehad met ondermeer Leevie. Van de een op de andere dag heel ziek en hoge koorts. Het enige wat je dan kan doen is met spoed naar de dierenarts, antibiotica geven, eventueel een vocht infuus en koortsverlagers. Weet dat kittens nog niet voldoende weerstand hebben opgebouwd, maar als je het goed aanpakt, zijn ze ook zo weer beter is mijn ervaring. Ingrid houdt mij gelukkig op de hoogte, want ook ik leef met haar en Fay mee. En het is natuurlijk zo zielig als je kitten zo ziek is… Hartverscheurend… De laatste berichten zijn dat Fay afgelopen donderdag al een paar brokjes heeft gegeten. Die lieve Ingrid heeft van alles in huis gehaald (meerdere soorten brokjes) om het voor Fay zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Echt heel lief. Maar toen ik vrijdag informeerde, had Fay nog niets gegeten en gedronken en ze is nu al langer dan een week ziek.. Erg lang, want onze Leevie was met een paar dagen al weer beter… Die arme Fay heeft het dan ook flink te pakken. Gelukkig kreeg ik gisteren het bericht dat de koorts weg was en dat ze uit haar zelf heeft gegeten en gedronken!!! Oh wat ben ik blij met dit nieuws. Ik hoop dat het nu de goeie kant opgaat.  Beer doet het wel goed. Hij is volgens Ingrid net een clown. Als hij vliegen probeert te vangen, vangt hij die op zo’n manier net als wij mensen doen. Door zijn twee voorpoten tegen elkaar aan te klappen (dus een handklap in de lucht zogezegd). Echt zo cool! Ja, Beer houdt van gekke bokkensprongen maken en wordt al een grote jongen. Ook vinden Fay en Beer het heerlijk om naar buiten te gaan. Nogmaals veel sterkte Ingrid met Fay en houdt me maar op de hoogte.

  
20 augustus 2012
Een dagje later met mijn update. En de reden is de hitte! Wat is het heet de laatste dagen. Zowel Gerrit als ik en alle katten en kittens hebben het zwaar… We doen allen maar wat rustiger aan. Bij elke stap die je neemt zweet je. En de katten liggen allemaal plat op de grond. En ja ik hou van de zon, maar dit hoeft echt niet voor mij. Ik ben dan ook blij dat het straks weer wat koeler wordt. Verder doen de kittens het goed. Ze slapen, eten en spelen gewoon door, maar alles op een wat rustiger tempo. Ze groeien goed en zijn zo leuk!!! Zeker nu ze met elkaar spelen en zelfs al een beetje gaan klimmen.

Gisteren zijn Lisanne, haar zus en ouders op visite geweest om bij Muis te kijken. En Lisanne was helemaal weg van haar ‘kind’. Zo leuk om te zien! Zij en haar ouders hebben al een flinke uitzet voor Muis gekocht. Zo lief van ze! Ook Astrid is nog even bij mij op bezoek geweest om een kijkje bij de kittens te nemen. Heel gezellig weer! Verder heb ik nog een foto van Storm gekregen van Sara en Remco en een foto van Astrid van haar Bruce die lekker aan het spelen is met een badje water. Dank Astrid en Sara voor de foto! Altijd leuk om je voorgaande kittens weer terug te zien.