[Web Creator] [LMSOFT]
1 april 2012
Marley is al weer een weekje jong en heeft zijn oogjes al helemaal open. Ook woog hij (precies op 1 week) 300 gram!!! Ja, hij is enig kitten en heeft dus volop melk. Macy doet het ook heel goed. Haar buikje heelt goed. Kortom ik mag niet klagen.

Gisteren ben ik bij Erica en Rene op visite geweest (van Churchill). Wat is hij mooi geworden. Ben al eerder bij hen op visite geweest, maar de laatste keer was helemaal verkeerd gegaan. Was verdwaald (mijn navigatie was niet up-to-date) en kon toen maar heel kort blijven. Het was zo leuk om ze weer te zien en hun Churchill en andere lieve 4-voeters. Hun katten boffen maar. Ze zijn zo lief voor hun dieren! Ik heb weer lekker veel foto’s gemaakt en ook een paar van hun andere lieve, mooie katten. Churchill is echt groot en stevig gebouwd. Absoluut niet dik en toch zo’n 8 kg! Hij heeft ook van die prachtige ogen en mooie pluimpjes op zijn oren. Wat een mooie jongen is hij geworden. Erica en Rene, nogmaals dank voor de goede zorgen voor Churchill, de gastvrijheid en de heerlijke broodjes, chocolaatjes en muffin.


  
24 maart 2012
Woensdag 21 maart ben ik met Macy naar de dierenarts gegaan. Ze had nog steeds geen weeën ondanks dat het al haar 68e dag was van haar zwangerschap. Ook al mag je wachten tot de 70e dag, ik wou toch zeker weten dat er niets mis was. De dierenarts had een röntgenfoto gemaakt en hierop was duidelijk 1 kitten te zien die nog niet klaar was om naar buiten te komen. Zat nog hoog in de baarmoeder. Toen heb ik besloten om toch maar een keizersnede en te gelijk een sterilisatie te laten doen. Dus op 21 maart is er 1 kitten geboren een katertje. Macy is in ieder geval echt een bikkel. Vanaf dag 1 na de operatie zorgt ze goed voor haar kind en haar zelf. Ik ben echt trots op haar. Ik had stiekempjes gehoopt op een vrouwtje, maar we zijn uiteraard super blij met dit mooie gezonde mannetje die al 132 gram woog bij de geboorte. Na veel wikken en wegen hebben Gerrit en ik besloten dit katertje te houden. Zo hebben we toch nog de lijn van Macy en van Major. Major mag dan binnenkort met pensioen. Zo kunnen we in de toekomst een poesje van Mia houden en die weer matchen met dit katertje. De naam was nog lastig. Ik wil alle mensen danken voor hun ideeën en suggesties. Pas vandaag hebben we besloten dat hij Marley zal gaan heten. Een leuke naam vinden wij en daarnaast zijn wij altijd al fan geweest van Bob Marley de reggae zanger. Hierbij alvast een paar foto’s van het ukkie. Is hij niet prachtig?
  
11 maart 2012
Met Macy gaat het goed. Nog maar een paar dagen (weekje) en dan is het zover. Ben zo nieuwsgierig wat ze ons schenkt…

Ik heb weer een paar leuke updates met foto’s ontvangen. Een van Viv van haar Chaplin en Linneke en 1 van Chantal en Niek van hun Diego. Zo leuk! Dank hiervoor!

Vivian aan het woord (Chaplin en Linneke)
Weer een poosje geleden. Was net op je site gaan lezen. Tof! Ik dacht het wordt tijd dat ik je een nieuwe foto stuur. Ze houden nog altijd even veel van elkaar. Ik ben daar dan ook heel blij om. Ze wegen beide hetzelfde bijna 6 kg. Alleen Lin heeft een hangbuikje. Zij is verschrikkelijk lui. Ligt de ganse dag in bed. Alleen als het donker wordt is ze actief. 's avonds babbelt ze de hele tijd door. Mike zegt altijd....je ziet dat het een vrouw is. Chaplin is nog altijd een globetrotter. Is niet mensenschuw maar durft te bijten net als Lin als ze je niet leuk vinden. Bijten gelukkig niet door. Juist voldoende om te laten verstaan...” Ik moet je niet” :-) Veder is het hier met momenten heel druk en dan weer heel rustig. Liefs, Viv

Chantal en Niek aan het woord (Diego)
Hier weer even een korte update uit het hoge noorden. Met ons gaat alles goed. Afgelopen vrijdag (9 maart) is Diego geholpen. We hadden de afspraak eigenlijk voor 30 maart staan, omdat we toch de periode tot de meivakantie niet durfden te overbruggen. Echter, donderdag ben ik samen met Diego op de bank in slaap gevallen en toen ik wakker werd was mijn hand nat. Dat leek ons toch niet helemaal de bedoeling, ha,ha. Dus meteen de dierenarts gebeld en we konden de volgende dag terecht. Niek heeft Diego om 8 uur gebracht en 's middags hebben we hem om 5 uur uit het werk weer opgehaald. Hij was toen alweer helemaal wakker en had toen hij thuiskwam vooral heel erg honger. De dierenarts had ons gewaarschuwd dat hij zijn eten misschien nog weer uit kon spugen in verband met de narcose, maar dit is gelukkig niet gebeurd! De zaterdag was het wondje nog wat gevoelig, wat vooral erg lastig was toen Diego op zijn vaste plekje op de poef uit het raam wilde kijken. Dan zit hij immers altijd op zijn kont en ja.. dat zat er natuurlijk even niet in. Gelukkig had hij snel door dat languit in de vensterbank liggen je ook prima duiven kunt beloeren :p 

Vandaag, zondag, hebben we hem even meegenomen naar het bos. Dit ging verrassend goed! We dachten dat hij het heel eng zou vinden, omdat hij het buiten bij ons (behalve op het balkon) ook altijd verschrikkelijk spannend vind. Maar hij was vooral heel nieuwsgierig. De auto vond hij het meest interessant, zie de foto =) Hij heeft nog wel even in de blaadjes gesnuffeld, maar dat was het. Tot zover alle wilde verhalen van onze tijger. Liefs, Niek, Chantal en Diego

  
4 maart 2012
Macy is niet echt dik. Ik duim nog steeds dat ze mij in ieder geval een vrouwtje wil schenken. Verder doet ze het prima. Kan haast niet wachten. Mia is trouwens weer eens krols. Gek worden van dat gemiauw. Maar ze zal toch echt nog even moeten wachten. Een paar weken geleden was ik per ongeluk vergeten een update van Ingrid (Beer en Fay) op de site te zetten. Deze kreeg ik al begin februari… Sorry nogmaals! Nu zal ik de update er alsnog op zetten, maar helaas zonder de foto’s. Deze werden mij via een fotoalbum online aangeboden, maar de link hier naar toe werkt inmiddels niet meer… Gelukkig staan er nog foto’s van Fay en Beer van vorige week op mijn site. Dank nogmaals voor de update Ingrid!

Ingrid aan het woord (Fay en Beer)
15 februari wordt Beer geholpen en gechipt. Heb net de afspraak gemaakt want wil er toch op tijd bij zijn met twee dames om hem heen. Ik vond het wel een moeilijk telefoontje hoor , mijn mannetje straks zonder zijn balletjes. En het is nog steeds een lange slungel, denk ook niet dat hij net zo wordt als zijn opa, maar als je hem naast Fay ziet dan zie je wel dat Beer een stoere kop heeft met een brede neus. Fay heeft echt zo'n klein en fijn neusje. Zij zijn een lekker stel. Beer is vaak bij mij in de buurt te vinden, af en toe net een aapje ! Ik ben bezig op zolder, die knappen we op voor Evi, het wordt haar slaapkamer. Beer haalde toeren uit op, tussen en aan de trapleuning. Ik had dat eigenlijk moeten filmen. Echt stoer proberen te doen als een puber. Hi, hi. Stond ik voorover geleund om het behang te lijmen, sprong hij boven op mijn rug. En dan gewoon blijven zitten als ik ga lopen. Fay is meer een dame, alhoewel .... Haar moet ik toch nog het meest uit de hordeur plukken. Pas nog een krabpaal in huis gehaald. Een smalle tot aan het plafond. Die hebben we naast een kast gezet en boven op die kast liggen nu kussen. Nou, dat vinden ze wel wat, echt hun plekje! Vooral voor Fay wel fijn om te kunnen vluchten voor Evi, want die kroelt heel graag met haar. Fay heeft een prachtige staart, net een vossen staart vinden wij. Puck (Maine Coon) met een eekhoorn staart en Fay met haar vossenstaart, mooie meiden. Ben heel trots op onze kattenbende.
Zal ook weer wat foto’s sturen. Liefs, Ingrid.

Ook heb ik weer een update van Mireille (Bumper, Bikkel en Balou) gekregen met een paar foto’s. Die van Balou in de caviakooi is echt heel cool! Dank Mireille!

Mireille aan het woor (Bumper, Bikkel en Balou)
Bijgaand een paar kleine foto's voor je site. Er is niet zo veel te vertellen. De pixies doen het gewoon geweldig. Bikkel is met 7,4 kilo echt een grote jongen geworden, Bumper weegt nog altijd 5 kilo en Balou komt daar achteraan met 4 kilo. Ze is de kleinste en ons 'prinsesje'.... Ze wil aandacht als zij dat wil en dan moet alles wijken, maar owee als jij haar roept.... Echt niet dat mevrouw dan komt. Ze is enthousiast, komt blij op je af als je thuis komt van het werk, kletst graag en eet als de beste....
Bikkel is een heerlijke vent, die gek is op spelen en altijd op bed komt liggen om eens lekker te kroelen. Vooral over zijn borst en buik vindt hij het heerlijk. Hij heeft een stoere mauw, hoewel hij ook klaaglijk kan mauwen.... Om dan duidelijk aan te geven wat hij wil.... meestal kattenmelk :)
Bumper is als altijd mijn 'meisje'. Slaapt steevast iedere nacht dicht tegen me aan, klimt zowat in je als ze aandacht wil en gebruikt haar 'handjes' daar ook voor... Ze is gewoon zo ontzettend lief en grappig... je moet wel om haar lachen..

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van ons huis... inpakken, weggooien, nieuwe dingen aanschaffen... Ons huis begint langzaam op een pakhuis te lijken... En de katten snappen er helemaal niets van. Nog een paar weken en dan gaat het gebeuren. De dag voor we overgaan, gaan de krabpalen en de mandjes al naar het nieuwe huis... En de kattenbakken staan er uiteraard dan al. zodat er al een beetje bekende lucht naar het nieuwe huis gaat. De eerste nacht dat wij er gaan slapen, gaan de poezen ook mee. De tuin gaan we straks catproof maken. Banjer en Bengel die eerder altijd vrij rond mochten lopen, krijgen in het nieuwe huis die rechten niet meer. Natuurlijk in de eerste plaats om te voorkomen dat ze terug gaan lopen. We wonen straks immers maar 900 meter bij ons oude huis vandaan... Maar ook omdat we straks in een bouwput wonen en ik ze niet kwijt wil raken. Het zal nog een hele tijd duren voor de wijk helemaal af is. En om geen onderscheid meer te maken, moeten straks alle katten gewoon in de tuin blijven. Dus gaat mijn papa helpen om de tuin 'dicht' te maken, zodat ze wel naar buiten kunnen, maar niet de tuin uit...

Dat was het weer voor nu.., over een paar weken stuur ik je weer nieuwe foto's van de verhuizing van de katten en een update van hoe ze de verhuizing beleefd hebben. Dikke kus

  
26 februari 2012
Gisteren zijn Mireille en ik op visite geweest bij Ingrid, Mario, Evi en Jelle (van Fay en Beer). Het was heel gezellig en Ingrid heeft ons weer verwend. Naast dat Ingrid taart voor ons had gehaald, heeft Evi ook nog eens heerlijke cakjes voor ons  gebakken (zie foto)! Zo lief en knap van je Evi! En dat was niet alles, Ingrid heeft voor Mireille en mij ook nog mooie tulpen gekocht!!! Zo ontzettend lief! Het was heel leuk om Ingrid en haar gezin weer te zien en natuurlijk Fay en Beer. Fay en Beer herkende mij niet meer en waren in het begin een beetje bang van ons, maar al snel konden we ze aaien en met een snoepje waren ze helemaal makkelijk te paaien. Maar Evi kan met Fay het hele huis door wandelen zoals je ziet op de foto’s. Ze blijft gewoon in haar armen liggen. Beer is een echte stoere jongen met temperament. Als meneer geen zin heeft in knuffels, dan laat hij dat op een subtiele manier weten. Maar hij wil wel graag op Ingrid haar schouder zitten om zo mee te wandelen en de boel in de gaten te houden. Na een druk speel uurtje ging Beer er lekker bij liggen en konden ook wij hem vertroetelen. Puck (Mainecoon en pracht dametje) is ook dikke vriendjes met Fay en Beer. Zo leuk! Tommy is niet echt gecharmeerd van al dit jonge spul, maar heeft zich erbij neergelegd. Hij loopt het liefst buiten, dus hem heb ik niet kunnen fotograferen. Nogmaals dank Ingrid en Mario voor de gastvrijheid en de goede zorgen voor Fay en Beer! We hebben weer genoten van ons bezoekje.
  
19 februari 2012
Gisteren ben ik bij Zeynep en Cem (van Roku) op visite geweest. Het was zo leuk om ze weer te zien en wat is Roku groot geworden!!! Naast dat hij er prachtig uitziet is hij ook nog eens heel mooi en lief!!! Wist je dat Roku van rozijnen houdt?! Nou dat is de eerste keer voor mij dat ik een kat rozijnen heb zien eten. En hij houdt ook van brood en avocado! Wat een gek beest is het toch. Hij is ondanks de harde wind ook nog even de tuin in gegaan. Ja, die Roku is een bikkel. Ik kon het natuurlijk niet laten weer een boel foto’s te maken. Hij is nog maar 1 jaar en al meer dan 6 kg. En kijk hem eens grappig liggen met zijn poten naar achteren?! Zeynep en Cem, ik wil jullie nogmaals danken voor de gastvrijheid, de heerlijke pizza en taart en de goede zorgen voor Roku! Hij boft maar met jullie.
  
Dagboek 33) 19 februari 2012 - 1 april 2012