[Web Creator] [LMSOFT]
16 januari 2011
Gisteren zijn ook de laatste twee kittens vertrokken (snif). Ik wil Anita en Menno nogmaals danken voor de adoptie van Pixel en Zeynep en Cem voor de adoptie van Roku. En beiden wil ik natuurlijk ook danken voor de lekkernijen!!! Ik moet wel even wennen nu er geen kittens meer zijn. Ook vind ik het zo zielig voor de moeders. Met name Mia is gisteravond de hele avond wezen zoeken naar haar laatste twee kittens. Gelukkig is ze nu wal wat rustiger en ik weet dat ze hun kroost snel vergeten. Hoe vreemd dat ook klinkt. Maar ze zijn allemaal goed terecht gekomen en ik kan niet wachten op de updates.

Ik heb ook weer een paar updates en foto’s ontvangen waarvoor dank!

Lizzy aan het woord (kitten van Odile en Rob):
Zaterdag hebben Rob en Odile mij (Lizzy) opgehaald. Bij thuiskomst was het allemaal wennen. De nieuwe krabpaal, het nieuwe huis de nieuwe luchtjes. Het eten wilde dan ook niet echt lukken en de bak ach ik ging er op maar deed verder niks. Uiteindelijk heb ik bij mijn baasjes op de kamer mogen slapen en dat was toch wel prettig. Ik heb ze wel alleen om het uur wakker gemaakt. Dan zat ik piepend op de bak en wilde ik aandacht hebben. Zondag heb ik een klein beetje zacht voer gegeten, maar het was nog niet echt veel. Ik heb wel heel veel gespeeld, met een touwtje en met de figuurtjes die uit de laserpen komen. Uiteindelijk is gisteravond de bak en het eten verplaatst en dat bleek de oplossing. Ik ging meteen naar de bak en nam ook een hap eten van de brokjes. Maandag heb ik helemaal mijn best gaan doen. Ik heb water gedronken, de bak is mijn tweede thuis geworden en de brokjes smaken mij ook goed. Verder heb ik vandaag de rest van het huis verkend. Ik ben zelf naar de eerste en tweede verdieping gegaan. Dat was toch wel een groot feest. Morgen komt er een vriendje bij en dan gaan we samen het huis onveilig maken. Nou Linda je kan wel merken dat het goed gaat en we zijn dan ook super blij met onze aanwinst. Nogmaals bedankt voor de goede zorgen en alle hulp. We sturen je snel nog wat foto's van Lizzy en Toon samen. Groetjes Odile en Rob

Mireille aan het woord (Bumper, Bikkel en Balou)
Update 1
Even geen foto's, maar die stuur ik van de week weer. We zijn weer een paar dagen verder en de rust begint iets terug te keren in huize "weltevree". Bumper wil graag spelen met Balou, maar Balou wil het nog even niet. Ze heeft al diverse plekken in huis gevonden waar ze zich kan verstoppen en bromt en blaast nog altijd alsof het een lieve lust is. Bikkel is stoer, die wil wel spelen, maar je ziet hem denken "als ik nu eerst begin met blazen, ben ik haar lekker voor". Toch trekt het wel bij, want gisteren zaten Sharon en ik te kijken naar de beide kittens, en als Balou druk aan het spelen is, dan observeert Bikkel haar, om er vervolgens heen te rennen, even te ruiken, dan te blazen, weg te springen en dan overnieuw te beginnen... Ze beginnen in ieder geval weer interesse voor elkaar te krijgen. Bikkel is inmiddels helemaal thuis. Hij negeert het boze gedrag van Banjer (wat zij natuurlijk helemaal niet leuk vindt) en Bumper is zijn grote voorbeeld. Ook vannacht klom hij weer bovenop Bumper om een wasbeurt te geven. Helaas had Bumper er geen zin in, dus kroop hij bij mij en nam genoegen met mijn knuffels. Hij groeit iedere dag en wordt steeds mannelijker. Baloutje doet me de hele tijd aan Mia denken. Wat een lange staart heeft ze. Als ze over de grond loopt, sleept haar staart achter haar aan en als ze gaat spelen, staat hij recht overeind. En dat prachtige buikje. Balou heeft zo'n mooie tekening. Kortom, ze is mijn prinsesje. Ze is goed zindelijk en eet als een bouwvakker van het natte voer. Droge brokjes eet ze goed en drinken gaat ook prima. Het zal ook voor haar niet lang duren voor ze begint te groeien. Balou slaapt bij Sharon. Leuk toen Sharon gisteren uit haar werk kwam, zag je Balou haar gelijk herkennen. Bumper heeft er helemaal geen problemen mee dat er weer een poesje bij gekomen is. Banjer was nog chagrijnig om de komst van Bikkel en gaat gewoon lekker door met mopperen tegen (alle) poezen en komt knuffels bij ons halen. Bengel bromt voor de show, maar heeft er weinig moeite mee. En Bikkel, die is gewoon blij en stoer... En ik voel me rijk met zoveel poezenliefde om me heen.
Update 2
Na bijna een week kan ik wel zeggen dat Balou ook helemaal thuis is. Ze speelt met Bikkel en Bumper en het is precies zoals ik me voorstelde als het zou zijn om meerdere pixies te hebben. Balou is een heel lief prinsesje. Ze spint en krijst enorm hard en speelt heel lief. In tegenstelling tot Bikkel, want die is gewoon lomp. Het lijkt soms alsof hij jaloers is op de staart van Balou en hem ook af wil bijten, ha, ha, ha... Maar hij speelt graag en vaak. In tegenstelling tot Bumper, die nog steeds onder de indruk is van het brommen van Banjer, kunnen Bikkel en Balou er heel goed tegen. Balou gromt gewoon terug :-). Het gaat in ieder geval heel erg goed en we zijn dus blij met de komst van deze geweldige poezenbeesten. Vorige week toen we Balou kwamen halen, woog Bikkel 2,2 kilo, dat hij zwaarder is geworden is duidelijk. Je ziet hem dagelijks groter worden. Balou groeit ook heel goed, ben benieuwd of ze aangekomen is, want ze eet als een bouwvakker. Zal haar morgen wegen en dan zal ik je de gewichten van alle drie de pixies doorsturen. Want ja, met al dat eten erbij is Bumper ook aan het groeien alleen dan niet meer in de hoogte.... LOL.... Je hoort morgen wel even wat de gewichten zijn en dan zal ik nog een paar foto’s sturen, maar hier heb je er al vast een paar.
Update 3
Nog even een kleine update, vanmorgen de katten allemaal gewogen. Bumper is 4,6 kg, Banjer en Bengel beiden nog steeds 4,5 kg, Bikkel is weer flink gegroeid en weegt 2,5 kg en Balou is een klein beetje aangekomen en weeg nu 1,5 kg. Wel heb ik de schrik van mijn leven gehad. Vanmorgen hebben we alle katten even naar buiten gelaten. Balou, Bumper en Bikkel aan hun tuigjes. Bikkel en Balou vonden het nog wel een beetje eng. Rene en Jeremy zijn daarna weggegaan en ik was boven bezig met de was en toen ik naar beneden kwam, sloeg de schrik me in het hart. De achterdeur stond open en alle katten waren naar buiten. Gelukkig schrok Bumper van mij en rende gelijk naar binnen, Bikkel kwam toen ik hem riep en gelukkig liep Balou nog in de tuin en liet zich makkelijk pakken, maar oh... wat was dat eng... zonder tuigje was het toch wel heel aantrekkelijk voor de dames en heer om de grote meiden Banjer en Bengel achterna te gaan. Banjer zat met een grote smile in de tuin, alsof ze wilde zeggen dat ze dat toch maar mooi voor elkaar had... Verder nog een paar foto's . Bikkel is bovenop Bumper gekropen in een veel te klein mandje voor twee, maar ze liggen nu in coma na een uitgebreide wasbeurt die gepaard ging met behoorlijk hard spinnen. En hier heb ik het om gedaan. Bumper is helemaal in haar element!


Astrid aan het woord (Bruce en Bijoux)
Update 1
Ik ben maandag weer begonnen. Het vroege opstaan went gelukkig snel, zeker met 2 spinnende rakkers die om me heen huppelen omdat ze denken dat er iets leuks gaat gebeuren als ik opsta. Ben benieuwd hoelang dat duurt, want Bruce stond op een gegeven moment niet meer met me op en bleef bij Arjen liggen. Wat heb ik weer gelachen met die 2 de afgelopen dagen! Zondag was ik het eten klaar aan het maken en had ik een bakje met geraspte wortel op het aanrecht staan. Bruce klimt bijna nooit meer op het aanrecht, alleen als hij vlees of vis ruikt, dus ik dacht er niet bij na en liep even naar de computer. Terwijl ik bij de computer stond kwam Bruce luid miauwend naar me toe. Ik geef hem een knuffel en hij loopt weer naar de keuken. Even later komt hij weer naar me toe en ik denk: "Hij is me iets aan het vertellen, maar ik weet niet wat hij bedoelt". Toen ik in de keuken kwam zat Bijoux van de wortel te smikkelen! Ze klimt sinds zaterdag op het aanrecht en omdat alles nog nieuw is zit ze overal met haar neus in. Later die avond zat ze de hele tijd in de gootsteen en toen ik er genoeg van had heb ik haar even alleen in de computerkamer gezet. Wat denk je? Doet Bruce de deur weer voor haar open! Eerst komt hij me waarschuwen dat ze iets doet wat niet mag en daarna helpt hij haar als ik haar "straf" geef! Zo gaan ze de hele tijd met elkaar om; het ene moment vinden ze elkaar heel lief en het andere moment gunnen ze elkaar het licht niet in de ogen. Vannacht waren ze heel onrustig al spinnend op en om me heen aan het snuffelen en wandelen, waarschijnlijk omdat Arjen t/m gister nog thuis was en ik gister de hele dag en avond weg was. Bruce is nu nog relaxter dan dat hij al was. Hij ligt overal bij en gedraagt zich als een engeltje. Bijoux doet er bijvoorbeeld nu alles aan om in de badkamer te komen en Bruce zit dan heel braaf achter de drempel in de gang te kijken. Bruce speelt inmiddels mee als ik met Bijoux aan het spelen ben en accepteert vrij veel van Bijoux, zelfs rake klappen naar zijn koppie tijdens het stoeien! Bijoux is verder heel makkelijk omdat ze zich zelf prima kan bezighouden en ze speelt echt overal mee; of het nu een grote bal is of een klein muisje, ze leeft zich uit. Ze groeit en haar lichaampje wordt steviger en haar koppie groter. Ik ben heel benieuwd hoe ze er uit gaat zien! Kortom het is een feest met 2 van zulke lieverds in huis!
Gelukkig heb ik weer vleeszakjes van Royal Canin kunnen bestellen, eens zien of dat nog helpt om de darmpjes van Bruce wat tot rust te brengen...
Update 2
De rakkers liggen al weer een paar uurtjes in de kast en ik heb een fotootje gemaakt! Vandaag werk ik thuis ipv morgen en vanochtend gingen ze hier op het bureau liggen knuffelen, maar voordat ik het fototoestel had gepakt waren ze me al weer achterna gelopen.... Op de foto op de klimpaal is de blik van Bijoux lekker stoer (net Macy) en op de foto op het bed zie je hoe Bruce Bijoux eens even lekker in haar buikje bijt.
Update 3
Bruce en Bijoux zijn volgens mij nu echt helemaal happy met elkaar! Ze spelen veel samen en sinds gister slapen ze 's nachts tegen elkaar aan. Bijoux gaat nu ook uit zichzelf bij Bruce op het bed liggen en laat zich gewillig wassen. Zij probeert Bruce ook te wassen, maar dat schiet natuurlijk niet zo hard op met zo'n klein tongetje en zo'n grote Bruce;-). Vanochtend lagen ze helemaal in elkaar verstrengeld tegen me aan en maar spinnen. Het valt me mee hoeveel ze nog op ons gericht zijn. Bruce komt nog steeds voor zijn knuffels en Bijoux komt zo goed als elke avond een uurtje op mijn schoot liggen. Grappig dat nu de verschillen duidelijker worden; Bruce kan echt teleurgesteld of bang zijn en het andere moment helemaal uit zijn dak gaan (als er snoepjes in de buurt zijn bijvoorbeeld), terwijl als hij wakker is redelijk actief is en Bijoux vindt alles best en is bijna nooit bang, maar leeft lichamelijk in 2 uitersten: of ze ligt in coma of ze raast in de 6e versnelling door het huis. Morgen gelukkig weer een dag om van onze 2 rakkers te genieten :-)

  
9 januari 2011
Gisteren zijn er weer drie kittens vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Ik wil nogmaals Mireille danken voor de adoptie van Balou, Ingrid en Mario danken voor de adoptie van Ozzy en Rob en Odile voor de adoptie van Lizzy. Ook wil ik Mireille danken voor de lekkere bonbons en de mooie sjaal en Odile en Rob voor het mooie plantje. Ik bof maar weer! Wat heel leuk was, was dat Mireille ook Bikkel meegenomen had. En het gekke is dat Bikkel zijn broertjes en zusje na 2 korte weekjes niet meer kende. Wat gaat dat snel zeg. Maar hij liet zich gelukkig nog wel door mij knuffelen. Ja, het is wel vreemd. Zo heb je 9 kittens in huis en zo nog maar 2. Maar het leuke is wel dat je nu je aandacht makkelijker kan verdelen. Ik ga deze week Pixel en Roku nog flink knuffelen, want daarna zijn ook de laatste kittens vertrokken. Ik heb de kittens gisteren nog even gewogen. Hierbij de gewichtjes:
Ozzy 1585 gram
Lizzy 1470 gram
Pixel 1680 gram
Balou 1405 gram
Roku 1770 gram

Ik heb nog een paar updates gekregen en foto's van Balou van haar eerste dagje bij Mireille waarvoor dank.
Astrid aan het woord (Bijoux):
Onze 2B's (Bruce en Bijoux) zijn ondertussen een soort kattenversie van de dikke&de dunne aan het worden. Als de de dunne (Bijoux) gekke streken zit uit te halen, zit de dikke (Bruce) verbaast toe te kijken en hij schudt nog net niet met z’n koppie. Vandaag waren Arjen's moeder en haar vriend komen lunchen en dan lopen B&B nieuwsgierig een beetje rond, maar ze blijven verrassend veel bij elkaar in de buurt! En hoewel Arjen's moeder eigenlijk niet zo dol is op katten vond ze onze pixie's heel mooi en durfde ze ze wel te aaien. Nu liggen ze samen in de kast; Bijoux kruipt er inmiddels uit zich zelf bij en gaat opzoek naar een tepeltje...en ze heeft deze week ook voor het eerst gespind! Al lijkt het wat meer op het geknor van een varkentje ;-) We hebben vanochtend ook haar nageltjes maar weer eens even bijgepunt en dat ging zonder al te veel gemopper, al ging Bruce dezelfde geluidjes zitten maken als hij doet als we zijn nageltjes knippen. Hij neemt het dus wel al voor zijn vriendinnetje op! Als we thuis zijn gaat het heel goed, maar we zijn deze week wat meer van huis geweest en dan merk ik dat Bruce nog wel jaloers is op Bijoux als we weer thuis zijn. Bijoux heeft giga veel energie en is altijd sneller dan Bruce, dus hij is soms nog wel beledigd als hij dan de aandacht met haar moet delen. En dan kan hij niets anders dan haar laten zien dat hij in ieder geval sterker is. Maar ja, hij heeft het ook wel te verduren, want Bijoux slaat of hapt altijd naar zijn staart. Net alsof ze niet doorheeft dat dat ding bij Bruce hoort. Een ander eigenaardigheidje van haar is dat ze elke avond als ik hun bak uitschep ze onder mijn neus in de bak gaat zitten en een mooie drol draait! Ze verstopt hem heel mooi, maar het stinkt wel :-P. Gelukkig heeft zij hele mooie drolletjes, maar Bruce is volgens mij aan de diaree sinds ik ze Wiskas junior blikjes geef, want de vleeszakjes die ik ze eerst gaf zijn niet leverbaar bij de zooplus en ik kan ze nergens anders vinden :-(. Even in de gaten houden of ik Bijoux toch maar apart het blikvoer moet geven, al eet Bruce er niet heel veel van.... Vanavond komen 2 vriendinnen Bijoux bewonderen en ik weet nu al dat ze het getik van Bijoux als ze loopt helemaal geweldig gaan vinden! Net alsof ze ook op hakjes loopt ;-). Nou ik kijk weer uit naar de verhalen over alle andere katjes!

Mireille aan het woord (Bikkel en Balou):
Update 1
Toen ik vanmorgen wakker werd voelde ik dat er een kat tussen mijn benen lag... Had ik wel eerder gemerkt, maar toen was ik me slechts bewust van het feit dat alleen Bumper er lag. Maar toen ik vanmorgen opkeek, bleek Bikkel bij Bumper opgekruld te liggen.... Ohhhhh wat had ik graag blijven liggen.... Eindelijk na twee weken hebben ze een dusdanige verhouding dat samen slapen erbij hoort. Ben heel benieuwd of je Bikkel gegroeid vindt. Hij is namelijk echt een stuk gegroeid en ik ben heel benieuwd hoe Bikkel gaat reageren op de poezen bij jou thuis en op Balou. Kortom, kan niet wachten.....

Update 2
De reis terug naar huis ging goed. Eenmaal thuis ging Bikkel gelijk naar Bumper. Balou heeft op de bank gelegen tot half negen. Ze is uitgebreid besnuffeld door Bumper en Bikkel,heeft zelfs kleine likjes gekregen, maar jeetje, wat kan deze dame brommen en blazen, ze heeft het Bikkel ook gelijk maar geleerd, die kan nu brommen als een volwassen kerel.
Balou is nog erg verlegen en er is totaal geen herkenning meer tussen Balou en Bikkel. Gek hoor, dat ze in twee weken elkaar totaal vergeten zijn. Had ik niet verwacht. Bumper zie je heel erg nieuwsgierig zijn. Nu het met Bikkel zo goed gaat, wil ze dat denk ik ook met Balou. In ieder geval heeft Balou alleen maar geblazen tegen de anderen. Banjer natuurlijk ook tegen haar, maar ze blaast en bromt en beweegt niet, best wel stoer.
Ik vond het dit keer moeilijk de nacht in te gaan. Wilde eigenlijk Balou meenemen, maar Bikkel en Bumper ook samen houden. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om Balou met Sharon mee te laten gaan. Daar heeft ze geslapen, af en toe wat gemauwd en heel hard liggen spinnen. En ze vindt de cavia's leuk. Bikkel en Bumper gingen met mij mee en ja ze hebben weer prinsheerlijk met zijn tweetjes tussen mijn benen geslapen. Bumper lag toen ik wakker werd Bikkel uitgebreid te wassen. Hij lag languit op zijn rug en genoot van de aandacht. Die twee zijn vriendjes... echt voor goed.
Vanmorgen om zeven uur opgestaan. Bengel, Bumper en Banjer zijn buiten geweest. Bikkel speelt met Bumper en loopt verder vooral "stoer" te blazen en grommen. Tenslotte is er een indringer. Balou is op de bak geweest, heeft gedronken, maar eten heeft ze nog geen interesse in. Ze blaast en gromt als er iemand in de buurt komt, maar nu slaapt ze al een tijd in de krabpaal. Bijgesloten een paar foto's en mijn album is ook geupdate, daar kun je ook in kijken naar nog meer foto's. Al met al gaat het redelijk. Balou is lief, maar erg verlegen en Bikkel is gewoon thuis:-)
  
1 januari 2011
Om te beginnen willen wij (Gerrit en ik) jullie Gelukkig Nieuwjaar wensen! Dat 2011 maar een goed jaar voor jullie allen mag worden!
Een paar kittens zijn al naar hun nieuwe baasjes vertrokken en ik heb al veel updates gekregen over hun vorderingen. Weet dat ik echt geniet van de verhalen van jullie pixies. Dat maakt het afscheid nemen een stuk makkelijker. Ik wil Mireille nogmaals danken voor de adoptie van Bikkel en Balou. Bikkel woont inmiddels bij Mireille en familie en Balou zal snel volgen. Shirley heeft Mogy geadopteerd en ook Mogy doet het uitzonderlijk goed. Ook Shirley wil ik nogmaals danken voor de adoptie van Mogy. Ook is Bijoux vertrokken naar Astrid en Arjen. En ook zij maakt grote vorderingen. Ook Astrid en Arjen wil ik nogmaals danken voor de adoptie van Bijoux en voor het prachtige cadeau. En tot slot is Emmeth vertrokken en woont nu bij Yvonne en Jack. Ook Emmeth heeft hun hart gestolen en weet al hoe hij ze om zijn kleine pootje kan winden. Yvon en Jack, ook jullie wil ik nogmaals danken voor de adoptie van Emmeth. Ik heb nu nog vijf kittens om voor te zorgen waar ik wel blij mee ben. Want ik moet er niet aan denken dat ze allemaal in een keer zouden vertrekken. Ze groeien goed en spelen er lekker op los. Ik weeg ze niet meer dagelijks, maar zal jullie de stand van vandaag (1-1-2011) doorgeven:
Ozzy 1303 gram
Lizzy 1295 gram
Pixel 1500 gram
Balou 1261 gram
Roku 1610 gram

Afgelopen donderdag zijn Laura, Merel en Fleur (van Bengel en Bubbels) op visite geweest bij mij. Het was heel gezellig en ik ben weer helemaal bij gepraat over het wel en wee van Bubbels en Bengel. Ook zij vonden Leevie erg mooi geworden en ze zien veel gelijkenissen met hun eigen BenB. De kittens waren natuurlijk helemaal leuk! Het was maar goed dat ze allen verkocht waren, want anders had Laura zich waarschijnlijk niet kunnen inhouden;-). Ook hebben ze nog een paar mooie foto’s van de kittens gemaakt en deze zal ik toevoegen. Laura, nogmaals dank voor jullie bezoek, de heerlijke bonbons, het mooie kattenspeeltje en de foto’s! De bonbons zijn heerlijk (kan er maar moeilijk afblijven) en de veertjes van het speeltje liggen door het huis! De katten zijn er helemaal weg van!

Ik heb - zoals ik al schreef - allemaal updates gekregen en uit deze updates heb ik zoveel mogelijk de highlights gehaald. Ik wil Mireille, Yvonne, Shirley en Astrid danken voor de updates en de leuke foto’s!

Mireille aan het woord (Bikkel):
Update 1
Hier is de nacht door mij met Bikkel op de bank doorgebracht. Was wel even naar bed gegaan, maar meneer wilde na een half uur gaan wandelen. Dus maar naar beneden gegaan..... Hij heeft praktisch de hele nacht geslapen, maar tussen door wel gebrom aan moeten horen en een aantal verstopplekken gevonden. Hij kan helaas onder de bank en heeft ook een plekkie in de stoel (!) gevonden. Hij huilt zo zielig, maar is wel nieuwsgierig en heeft ook goed gegeten en gedronken. Alleen heeft hij nog niet op de bak gezeten. Bumper is doodsbang, zij holde gelijk weg nadat we binnen kwamen. Banjer en Bengel allebei gewoon boos en doordat zij brommen is Bumper weer helemaal bang. Bumper heeft overigens ook naast me op de bank gelegen, dus wel in de buurt van Bikkel. Zij blaast wel, bromt niet en heeft enorme ogen en trilt. Kortom het klassieke "We hebben een indringer in huis!" Het komt vast goed.
Update 2
Bikkel is echt een stoere vent. Hij trekt zich weinig aan van het geweld dat uit het keeltje van Banjer komt. Heeft zelfs al diverse keren Banjer uitgedaagd. Bikkel heeft samen met Bumper de nacht wederom bij mij doorgebracht. Met elkaar flink uitdagen, soms wat brommen en blazen en vooral achter elkaar aan zitten, hebben ze mij en Rene een groot deel van de nacht wakker gehouden. Vanmorgen zijn ze met zijn tweetjes naar de zolder gegaan bij Sharon op bezoek en Bikkel vindt de cavia's heel erg leuk. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Bikkel en Bumper dikke maatjes gaan worden. Bikkel eet super, gaat naar de bak, water drinken vindt hij niets. Vooral kattenmelk is lekker, maar inmiddels heeft hij het aanrecht en de glazen die daar staan voor de poezen gevonden, dus het zal niet lang duren voor hij de gewoonte overneemt. Hij huilt nu niet meer en vindt ons allemaal heel leuk:-). En hij heeft Rene en Jeremy om zijn grote pootjes gewonden. Ik hou je op de hoogte. Maar het gaat dus wel heel goed met je kleine mannetje. Hij is zo leuk!
Update 3
Bikkel heeft de grootste lol met Bumper. Heeft vanavond stiekem een heel buikie rond gegeten en is in slaap gevallen op mijn arm. Nu druk aan het spelen met Bumper. Bikkel is een ondeugd. Heeft een plant gevonden die hij graag uitgraaft. Heb er foto's van gemaakt, maar deze (Bikkel tussen de plant) is zo leuk. Die moest ik je even sturen.

Yvon aan het woord (Emmeth):
Hierbij even een update over ons heerlijke kereltje. De eerste nacht was slapen en spelen. Gebroken werden wij wakker en uitgeslapen was meneer. Onder de bank was zijn favoriete plekje, waar ik hem van onder vandaan heb weten te krijgen, omdat ik vond dat het er veel te koud was. Nu is zijn "veilige plekje" op een kussen op een eetkamerstoel, die aangeschoven onder de eetkamertafel staat (zie foto). Eerste kerstdag was gelijk de vuurdoop met de hond van mijn vader, nou ik heb het geweten. Ik dacht dat hij het prettig zou vinden als ik bij hem was en had hem vast op het moment dat de hond binnen kwam. Nu zit ik onder de krassen en hebben we Emmeth de gordijnen in zien vliegen om daarna achter een grote stoel te gaan zitten. Halverwege de avond ben ik op die stoel gaan zitten, heb Emmeth erbij gepakt en zo laten zien dat de hond hem niets doet. Uiteindelijk is hij op die stoel in slaap gevallen. Dus hij vertrouwde erop dat er niets zou gaan gebeuren. Het is een heel pienter kereltje, hij leert snel, is super aanhankelijk, eet goed en de kattenbak weet hij ook goed te vinden. Jack zegt dat hij niet van mijn zijde wijkt en ja, als ik eerlijk ben, loopt hij mij steeds achterna. Net me and my shadow ha, ha, ha, ha. Zelfs nu ik dit mailtje tik, ligt hij op de tafel tegen mij aan geleund. Hij schreeuwt als hij er niet bij kan. Bijvoorbeeld als wij aan het afwassen zijn. Hij wil dan op het aanrecht en als hem dat dan gelukt is, hoor je hem niet meer. 's Avonds als hij rustig is, weet hij ons ook te vinden om heerlijk warm bij ons te komen zitten. Al snel valt hij dan op zijn lieve "kleine" manier in slaap. Naar bed gaan is ook geen probleem. Hij gaat eerst nog even spelen, om daarna heerlijk tegen ons aan te liggen. Als ik 's nacht wakker word, ligt ie opgerold tegen mijn hoofd aan op het kussen en als ik mij dan omdraai, komt die grote poot heel zachtjes tegen mijn wang aan en hoor ik zijn motortje ronken. Een heerlijk warm gevoel krijg ik dan in mijn buik en ben mij zo bewust van het geluk wat hij ons geeft. Nooit geweten dat iets wat je niet kent zo snel een hele grote plek in je hart kan krijgen. Dus kort gezegd, we zijn super gelukkig met Emmeth en weten zeker, dat hij bij ons hoort. Het moest gewoon zo zijn. Onwijs bedankt voor de goede zorg en het sociale wat jij hem hebt meegegeven. Ik denk dat ook dat een hele grote rol speelt. Wij zullen nu verder voor hem zorgen, maar dat kost helemaal geen moeite, het gaat als vanzelf.

Shirley aan het woord (Mogy):
Wij zijn zo ontzettend blij met Mogy! Het is zo een schatje. Ze maakt mij wakker ’s nachts om dicht bij mij te liggen. Kinderen jaloers natuurlijk. En mijn andere kat speelt graag met haar. Mogy vindt het zelf een beetje eng, maar die grote vindt het geweldig ha, ha, ha, ha. Krijgt ze een tik tegen haar kontje dat ze op moet schieten, zo lief. Echt, ze is uitzonderlijk lief. Als ze nu al zo lief is, wat word het dan als ze geholpen is? Want vaak worden ze daar nog liever van. Maar dat is ze al!! Elke nacht wekt ze mij. Ze slaapt al bovenop mij en dan maakt ze mij wakker om dicht tegen mij aan te liggen en mij te wassen. Gek diertje. En maar spinnen. Dat is toch wel apart voor haar leeftijd vind ik.

Astrid aan het woord (Bijoux):
Update 1
Bijoux eet en drinkt goed. Ze is nog gewend om met haar pootjes op de rand of gewoon in de eet- of drinkbak te gaan staan. Dat heeft Bruce hier nooit gedaan. Ik vraag me wel af wie elke keer die Redbull in haar drinken doet; wat een energie! Maar zo hard als dat ze door het huis stuift, zo snel kan ze ook heel diep in slaap vallen. Vannacht ging het ook redelijk goed, maar vandaag is Bruce heel jaloers. Nu gaat het wat beter, maar vanochtend heeft hij haar bijna opgegeten. Hij werd ook agressief naar de dingen waar zij mee speelde. We proberen ze af en toe bij elkaar in de buurt te laten komen door ze samen op de vensterbank te zetten en ze hebben even met hetzelfde balletje gespeeld, maar verder zitten ze de hele tijd achter elkaar aan. Bijoux is meestal niet bang, maar begint het gedrag van Bruce te kopiëren en hem dus ook aan te vallen als hij bijvoorbeeld zit te eten. Ik heb Bruce op zijn kop gegeven, maar ik heb hem ook naar buiten gelaten en hem een plakbandrolletje gegeven (daar is hij dol op) en gezorgd dat als Bijoux dat afpakte ik het terug gaf aan Bruce. Net kleuters.... Nu liggen ze allebei te slapen. Hopelijk gaat het morgen een beetje beter. Bijoux is ook al in de kerstboom geklommen en sterk dat ze is!
Update 2
Bruce en Bijoux gaan de laatste paar uurtjes al beter met elkaar om. Ook het stoeien gaat beter. Ze hebben zelfs al een beetje gespeeld tussen de gordijnen; Bijoux achter het gordijn en Bruce aan de voorkant en dan met een pootje naar elkaar slaan en het liep niet uit de hand! Ook het naar buiten kijken op de vensterbank ging vanavond zonder gegrom en gebijt.
Gelukkig reageren ze beide (nog) niet op het vuurwerk dat nu al in de buurt wordt afgestoken, dus als ze tegen vrijdag vriendjes zijn gaan we soepel 2011 in ;-)
Update 3
Bijoux was vannacht zelf uit het bed gekropen en in de krabpaal gaan slapen! Het is ondertussen al een van haar favoriete slaapplekken geworden. Ik moet ook erg lachen om de grommende geluidjes die ze maakt tijdens het spelen; het lijkt bijna alsof er een klein paardje briest als ze goed op dreef is. Ze raakt er inmiddels meer gewend aan dat ik ook haar soms even apart zet, maar ze neemt het me ook wel een beetje kwalijk dat ik het af en toe voor Bruce opneem. Bruce spint sinds gisteravond weer en kwam vanochtend voorzichtig even bij mij onder de dekens liggen. Als ze beiden wat rustig zijn, gaat het best aardig samen (ze zaten vanochtend heel braaf samen aan een bordje vleesje), maar zodra Bijoux door de kamer trippelt rent Bruce haar achterna en springt er bovenop. Bruce is - doordat hij steeds op zijn kop krijgt - wel wat voorzichtiger geworden en Bijoux laat zich niet kisten en loopt gewoon op Bruce af als die zich "terugtrekt". We moeten elke keer erg lachen als Bruce Bijoux aan het zoeken is, bijvoorbeeld onder de bank, terwijl zij gewoon achter de kerstboom naar hem zit te loeren. Ondertussen kost ze dit veel energie en dus worden de speelkwartierjes vandaag korter en de slaapuurtjes langer.
Update 4
Nou Bruce heeft Bijoux helemaal afgelebberd toen ze diep lag te slapen. Hij vindt haar wel lief denk ik, maar hij is soms wat ruw en Bijoux is nog niet helemaal in de wolken van Bruce. Ik leg haar soms express tegen Bruce aan als ze slaapt zodat ze kan merken dat hij ook lekker zacht en warm is :-)
Vanochtend zaten ze beide met een uiteinde van een veter te spelen, net als de spaghettiscene uit Lady&de Vagebond;-). Bijoux is vannacht 2 keer opgestaan om te gaan eten en ze woog vanmiddag ±1800 gram, dus ze is in ieder geval niet (meer) gewicht aan het verliezen door de "stress".
 
Dagboek 23) 1 januari 2011 - 16 januari 2011