[Web Creator] [LMSOFT]
1 mei 2011
Niet veel nieuws te vertellen. Mia is nu krols af en Macy is daarentegen nu volop krols. En Mambo schreeuwt weer lekker meeL. Maar goed dat hoort erbij. Ik duim dat de dames de volgende keer tegelijk krols zijn, want ik heb toch het liefst 2 moeders. Je weet niet hoeveel kittens ze krijgen en dan kan de andere mams helpen met voeden van dat kleine grut. Dus hoezeer ik weer zin heb in kittens, ik wacht nog op een goed moment. Wel genieten we allemaal (katten en wij zelf) van dit prachtige weer. Katjes lekker op het dakterras en zelf dagjes uit. Heerlijk gewoon! Ik heb nog een paar prachtige foto’s en een filmpje van Zeynep gekregen van hun Roku waarvoor ik haar wil bedanken. Ook van Astrid nog een update en foto’s van Bruce en Bijoux gekregen waarvoor ik haar wil danken. Wat zijn B&B toch mooi geworden. Al ben ik bang dat ik ze op sommige foto’s niet goed uit elkaar kan houden…
Dit is wat Astrid mij schreef:
Bijoux is al weer klaar met haar krolsheid. Ik vond het wel opvallend dat ze zich niet krols gedroeg als ik haar in de tuin liet, maar dat is altijd handig als we het wel een keer zat zijn ;-) Ze heeft gister en eergisteren even goed bij geslapen en vannacht was ze al weer zo fit dat ze met een speeltje door het huis raasde. Al dat rollen over de grond en hitsig achter Bruce aan rennen, had toch wel veel energie gekost. We hebben weer heel hard gelachen, want Bruce lag op een gegeven moment ook op zijn rug door de kamer te rollen; hij dacht natuurlijk dat ze een spelletje deden. Ze blijven ook nog steeds elkaars gedrag kopiƫren. Nu ik Bruce wat vaker borstel, komt Bijoux er meteen bij staan om ook geborsteld te worden en Bruce gaat inmiddels net als Bijoux op mijn voeten staan als ik iets aan het doen ben waar hij blij van wordt. Wat een gekkies toch. Bijoux woog gister 3,5 kg. Ze is heel slank, maar ze eet goed en neemt de laatste tijd ook echt de tijd om te eten en ik zie haar tegen het eind van haar maaltijd ook altijd na elk hapje nadenken of ze al genoeg heeft gehad of dat ze nog meer moet eten. Schrokken doet ze dus niet meer en ik hoor haar ook geen boertjes meer laten;-).
  
24 april 2011
Gisteren ben ik bij Anita en Menno (van Pixel) op bezoek geweest. Wat wonen zij mooi en groot! En wat hebben hun lieve viervoeters het goed bij hen. Ze hebben naast Pixel ook een Sfinx genaamd Peach en een Brits korthaar genaamd Frummel. En allen even mooi en lief. Al is Peach nu nog wel de baas in huis zo klein als ze is! Maar Pixel is niet onder de indruk en heeft haar hartje al veroverd. Die twee zijn dikke vriendjes. Pixel is al flink gegroeid en weegt nu zo’n 4,1 kg. Hij lijkt erg op zijn vader Mambo moet ik zeggen. Alleen een ander vachtpatroon, maar ook zo zacht en mooi. Het zal niet lang meer duren en hij is net zo groot als Mambo. Ik heb gelijk een paar foto’s van het lieve stel gemaakt. Zijn ze niet prachtig?! Ik wil Menno en Anita nogmaals danken voor de adoptie van Pixel en voor hun goede zorgen voor dit lieve mannetje! En natuurlijk voor de gastvrijheid van vandaag.

Ook heb ik nog een update van Astrid gekregen welke ik even met jullie wil delen.
Volgens mij is Bijoux krols! Ze is super aanhankelijk en loopt rusteloos te miauwen. Ze schuurt langs het bed en de muur met haar kop en lijfje en ik zag haar ook gehurkt zitten met haar achterlijfje naar achter... Volgens mij wel een "paar-houding". Bruce reageert alleen met een verbaasde blik, maar blijft gewoon liggen. Bijoux doet wel bijzonder aardig tegen Bruce en hij beantwoordt dat door haar koppie nog een keer te wassen, verder gebeurt er niks. Bruce lijkt vooralsnog helemaal te zijn vergeten dat hij een grote stoer bink is (voor zover hij dat ooit van zichzelf gedacht heeft ;-) ). In eerste instantie was ik een beetje bezorgd om haar gemauw, omdat ik dacht dat ze misschien pijn had, maar ik denk dat ons dametje begint te puberen. Haar stemmetje is vrij zacht, dus als het blijft bij dit geluid dat ze nu maakt is het niet vervelend, maar goed misschien is dit pas het begin.... Ik vind het wel gezellig dat ze zo aanhankelijk is; ze wil de hele tijd mijn arm vasthouden en kijkt me heel tevreden aan :-D. B&B liggen nu te slapen na een hele middag achter vliegjes en pluisjes aan te hebben gezeten. Oh, ik zie net dat Bijoux wakker is en over de grond ligt te rollen! Het is dus echt zo ver...

  
17 april 2011
Op dit moment niet veel nieuws te vertellen, maar we genieten volop van het prachtige weer. Katjes lekker naar buiten genietend van het zonnetje en de jacht is gestart op al die kleine insecten. Ik geniet ook van het heerlijke weer, alleen baal wel dat al onze lieve 4-voeters in de rui zijn... Is niet tegenop te borstelen;-). En dan al die haarballen! Dus deze periode betekent voor mij nog vaker borstelen en schoonmaken. En daar ben ik geen fan van. Ik heb nog een paar mooie foto's van Roku gekregen. Is hij geen plaatje? Ook vertelde Mireille mij dat Bumper inmiddels 4,8 kg weegt, Bikkel 4,5 kg en Balou 2,7 kg. Ja, Bikkel zal snel de zwaarste worden van dit pixiestel. Ik wens jullie allen nog een heerlijke zondag. Ik ga in ieder geval lekker genieten vandaag.
10 april 2011
Gisteren zijn Mireille en ik bij Shirley (Mogy) op visite geweest. Het was heel gezellig en ook nog eens heerlijk weer. We hebben dan ook lekker op het balkon gezeten en de dieren (Shir heeft 3 katten en een papegaai) mochten ook naar buiten. Mireille vond het ook leuk om het zusje van Balou weer te zien. Mogy is een flink dametje. Niet heel groot, maar heerlijk gedrongen en stevig gebouwd. En lief dat ze is! Daarnaast is ze nergens bang voor. Nou dat vind ik wel apart, omdat de meeste van mijn pixies toch wel een beetje bang zijn van vreemden. Maar Mogy mocht je gewoon optillen. Geen probleem. En wat helemaal bijzonder is, is dat ze gewoon vriendjes is met de papegaai van Shir. Kijk maar naar de foto. Mogy mag gewoon bij haar in de buurt komen. En als ze niet oppast, krijgt ze gewoon een tik. Ook praat de papegaai tegen Mogy. Kan zelfs haar naam zeggen! Ja, echt heel speciaal vind ik dat. Hierbij wat foto’s van deze dag. Is ze geen plaatje? Shir, nogmaals dank voor de adoptie van Mogy. Ze heeft het zo goed bij jou!
Ook heb ik weer een paar updates ontvangen waarvoor ik jullie weer wil bedanken.

Mireille aan het woord (Bumper, Bikkel en Balou)
Vanmorgen Bikkel en Balou even gewogen... Bikkel weegt nu 4,4 kg schoon aan de haak. Hij begint eindelijk een beetje vlees te krijgen :-) Gespierde adonis! Baloutje is ook weer gegroeid. Weegt na de operatie van vorige week (toen 2.4 kg) vandaag 2.6. Dus ook 200 gram zwaarder geworden. Haar buikje is mooi aan het genezen, is niet warm of vervelend geweest de afgelopen week. Ze heeft niet aan haar buik gezeten. Kortom, model poesje geweest! Maandag aanstaande even ter controle naar de dierenarts, maar verwacht dus geen ander commentaar als "prima"! Ik heb dus besloten om definitief de overstap te maken naar deze dierenartspraktijk. Heerlijk om eindelijk in mijn eigen omgeving een dierenarts te hebben die ik vertrouw. Voor de poezen ook veel fijner, want de ritjes worden daardoor veel korter. In de tussentijd is Banjer nog steeds vrolijk aan het brommen. Ze heeft het voorjaar in haar kop en wil de hele dag, avond en nacht naar buiten. Dat mag ze natuurlijk niet, en daar is ze het weer niet mee eens, dus van zachtjes klagend en vragend mauwen, gaat ze naadloos over in brommen en dan heeft vooral Bikkel het zwaar te verduren. Als Banjer net langs Bikkel loopt zie je dat Meneer inmiddels hoger op zijn poten staat en ook dat hij heel mannelijk is - dus Banjer voelt haar troon wankelen. Momenteel slaapt Baloutje beneden en ik verdenk Bengel ervan dat ze stiekem Balou wel heel erg leuk vindt. Ze zijn altijd al nieuwsgierig naar elkaar, maar liggen nu in de krabpaal met zijn tweetjes (niet in hetzelfde bakje, maar toch....). Bumper, Bikkel en Banjer slapen weer met grote regelmaat samen bij mij op bed. En wat me iedere keer weer verbaasd, is dat Banjer schijnbaar geen moeite heeft om s' nachts heel dichtbij Bumper en Bikkel te liggen, terwijl ze op de dag enorm haar best doet om de baas te blijven. Ik vind het goed, vind het zo heerlijk als Bikkel of Bumper zich gewoon luid spinnend tegen me aan vallen en dan gelijk gaan slapen. En de kusjes die je s' morgens van ze krijgt als de wekker gaat.... hmmmm.....
Ga weer even verder, heb er zin in om morgen naar je toe te komen en mee te gaan naar Shirley. We maken er een gezellige dag van.

Anita aan het woord (Pixel)
Heb de afgelopen dagen Pixel weer eens op de gevoelige plaat vastgelegd. Lekker beest is het toch. Word steeds meer verliefd op hem. Het is een echte genieter en enorm jaloers!! Als we even aan het knuffelen zijn met Friemel dan komt hij er snel bij en gaat hij zitten janken...en als je niet luistert, zet hij zijn volume wat hoger. Verder heeft hij gisteren de 'wortel' ontdekt. Dat is zo'n knuffel met catnip erin. Dat ding hebben we al erg lang, want Friemel wordt daar altijd zoooo stoned van! Zo grappig om te zien. Nu heeft Pix het dus ook ontdekt, alleen hij wordt niet stoned, maar super druk! Dat ding vliegt het hele huis door, met Pix er achter aan. Heb er een aantal foto's van, maar meneer is erg snel, dus de meest foto's zijn vrij wazig. Vanochtend nog even de weegschaal gepakt en Pix weegt nu op een paar gram na 3,8 kg.

  
4 april 2011
Zondag hebben we op het dierenevent in Houten gestaan. En met we bedoel ik Hennie, Astrid, Mireille, Sharon en ik. Zo gezellig en zo lief dat jullie mij kwamen helpen! Ook zijn Laura, Merel en Fleur langs geweest om onze stand te bezoeken. Ook hen wil ik danken voor hun komst! Dit grote event betrof meer reptielen, insectene n knaagdieren. Allemaal even bijzonder en ik heb er dan ook nimmer zoveel van bij elkaar gezien. De opkomst voor het event was groot. Ook waren er dit jaar in ieder geval een aantal katten te bewonderen. Ik kon helaas zelf geen katten meenemen. Ze zijn te bang… De vorige keer had ik Macy en Mia meegenomen, maar Mia had zichzelf helemaal onder gepoept onderweg daar naar toe en Macy zat ook te bibberen in een hoekje. Ik had nog hoop voor Mambo, maar toen hij eind vorig jaar naar de dierenarts moest voor zijn vaccinatie, heeft ook hij de hele weg gemiauwd en gebibberd…. Dus helaas, dan maar zonder katten… Ik kan het ze niet aan doen. Wel had ik heel veel fotomateriaal in boeken bij mij, een slideshow op de laptop en uiteraard wat promotiemateriaal. Dus ik de opzet van deze dag – het bekend maken van het ras –  was geslaagd. Helaas had ik de fotocamera niet op de goede stand staan!!! Ze zijn dus een beetje blurrie…. Echt balen… Maar had het niet door. Maar de foto’s geven in ieder geval een kleine impressie van deze dag. Hennie, Astrid, Mireille en Sharon nogmaals GROTE dank voor jullie hulp!

Ik had een aantal katteneigenaren gevraagd hoeveel hun kitten (inmiddels puber) weegt. Pixel woog vorige week zo’n 3,3 kg, Lizzy 2,5 kg en Shirley haar Mogy weegt nu 2,9 kg. Dit even ter info.

Ook heb ik weer een update en foto’s van Mireille gekregen waarvoor mijn dank. Balou is vrijdag 1 april gesteriliseerd. Ze begon al lente kriebels te krijgen en Mireille durfde geen risico’s te nemen. Dit is wat ze mij schreef:
Het is voorbij... Balou is weer thuis.. Het gaat goed, ze is erg suf, maar loopt wel rond, heeft zoals ik aan de telefoon al zei ook al gegeten en gedronken en is al op de bak geweest. Afgezien van Banjer, die heeft haar nog niet gezien, is de rest aan het blazen als ze haar ruiken en Bikkel heeft haar al geprobeerd 'schoon' te krijgen. De komende dagen zal ik haar extra verwennen en in de gaten houden. Ook heb ik medicijnen voor haar gekregen. Over tien dagen terug op controle. Ze gelijk is gelijk gechipt. Nu over tien dagen de na controle, maar laten we hopen dat alles gewoon goed gaat en ze van haar buik afblijft. Bikkel zal ook nog aan de beurt komen, maar goed, voor hem is het nog even groeien. En er lopen dus geen aantrekkelijke dames meer in huis voor hem, dus met een beetje mazzel kunnen we dat nog een paar maanden uitstellen. Ook de dag erop ging alles goed. Dit is wat ze mij schreef:
Met Balou gaat het helemaal goed, vanmiddag rond drie uur medicijnen gegeven. Nam ze heel makkelijk in. Ze ligt nu lekker op de bank te slapen, maar is de hele dag gewoon druk en zichzelf geweest. Gisteren was ze heel druk, zo gek als een deur met Bikkel. Vond ik eng, maar zij niet. Maar ben heel erg tevreden over deze dierenarts (Jeremy ook). Er is maar een heel klein sneetje gemaakt en heel weinig haar weggeschoren. Haar buikje ziet er heel mooi uit en ze zit er tot nu heel weinig aan. Mijn moppie!

En tot slot nog een update en foto’s van Ingrid van haar Ozzy waarvoor ik haar wil danken. Dit is wat ze mij schreef:
Even een kleine update van ons. Er valt eigenlijk niet veel meer te melden dan dat het gewoon hartstikke goed gaat met onze kattenbende:-). Maandag is Jelle jarig en ik ben wel een beetje benieuwd hoe Ozzy en Puck gaan reageren op al die visite. Maar tot nu toe is Ozzy alleen maar een schat van een beest , we genieten elke dag van dat mannetje:-).

  
27 maart 2011
Gisteren zijn Mireille, Sharon en een collega van Mireille – Anders - op visite geweest. Het was heel gezellig en ik wil Anders nog bedanken voor de prachtige foto’s die hij gemaakt heeft van een aantal van onze katten en voor de heerlijke bonbons. Een aantal van deze mooie foto’s wil ik uiteraard met jullie delen.

Nog een weekje en dan staan we (Hennie, Mireille, Sharon, Astrid, Shirley (hopelijk ook) en ik) op het grote dierenevent in Houten. Bij deze wil ik jullie alvast danken voor jullie komst en hulp. En Laura alvast dank dat je langs wilt komen! En ik hoop dat velen van jullie ook een kijkje komen nemen op dit event. Ook al kan ik helaas geen pixiebobs meenemen (zijn echt te bang hiervoor), zal ik wel zorgen dat we wat over het ras kunnen vertellen, ik wat aardigheidjes uit zal delen voor de bezoekers en er ligt veel fotomateriaal klaar om alvast een idee van de pixiebob te krijgen. Dus kom naar Houten op zondag 3 april!

Van Mireille heb ik nog een paar leuke foto’s van Bumper, Bikkel en Balou gekregen waarvoor dank. Bikkel en Balou zijn aan het wisselen inmiddels en dit geldt ook voor hun broertjes zusjes. Zoals je op de foto van Mireille kan zien, groeien de volwassen tanden al door voordat de kleine tandjes loslaten. Dit is iets wat je goed in de gaten moet houden. Dus dat de kleine tandjes wel loslaten. Ook krijgen sommige katten koorts van het wisselen, voelen zich heel naar of hebben pijn in hun bekkie. Let ook daar op. Zorg dat ze voldoende drinken en als harde brokjes te pijnlijk zijn, geef ze dan in ieder geval wat extra natvoer.

Ook heb ik twee hele grappige foto’s van Astrid gekregen waarvoor dank. Bijoux dacht even op de rand van de deur te gaan zitten. Maar toen ze daar eenmaal zat, werd ze toch wel bang en begon ze te miauwen. Gevolg, Bruce ook gelijk in paniek. Wat doet mijn vriendinnetje daar? Kom haar helpen!!! Dus nadat Astrid snel een foto met haar telefoon had gemaakt (vandaar dat de foto een beetje wazig is), heeft ze die arme Bijoux snel bevrijd uit haar benarde situatie;-).
  
Daboek 26) 27 maart 2011 - 1 mei 2011