[]
[Web Creator] [LMSOFT]
12 oktober 2010 vervolg
Ja, het kattenleven staat niet stil. Naast de drukte hier (9 kittens en 12 volwassen katten), krijg ik gelukkig ook leuke verhalen van de mensen die een kitten hebben geadopteerd. Dus ik wil jullie nu niet alleen maar ‘vervelen’ met kittenverhalen, maar ook met de verhalen van de pixies die al ietsje groter zijn. Om te beginnen een update van Astrid van haar Bruce. Dit is wat Astrid mij schreef:
Bruce is dit weekend (een beetje onverwacht) gaan logeren bij mijn broer. We kregen vrijdagmiddag een telefoontje van onze makelaar dat er maandag iemand ons huisje wilde komen bezichtigen. Ik had me eigenlijk voorgenomen om zo vaak mogelijk vrij te nemen bij bezichtigingen van ons huisje, zodat ik Bruce zelf even het huis uit zou kunnen meenemen, maar Arjen en ik konden allebei geen vrij nemen deze maandag. Gelukkig was mijn broer maandag het grootste deel van de dag vrij en die vond het niet erg om een loge te krijgen. Ik had inmiddels wat Feliway gekocht om zo hopelijk de autorit wat aangenamer te maken voor Bruce, maar het is nog geen groot succes. Zaterdag had Bruce tijdens een oefenritje in de auto weer in zijn bench geplast en op de heen- en terugweg naar mijn broer was Bruce nog erg gestrest in de auto, ondanks het aangename luchtje... Bij mijn broer thuis ging het gelukkig wel heel goed. Bruce kwam na een kwartiertje al onder de bank vandaan en ging op ontdekkingsreis. Toen hij ook al geluidjes maakte en bij mijn broer op schoot sprong, wisten we dat we hem zondagavond met een gerust hart een nachtje daar konden laten. Gisteravond hebben we hem weer opgehaald. In de auto ging hij, na wat kreten te hebben geslaakt, op de hoedenplank liggen te mokken. Toen we thuiskwamen verwachtte ik dat Bruce uitgeput ergens zou gaan liggen, maar nee hoor. Meneer ging rustig rondlopen en controleren of alles nog stond waar het hoorde te staan en ging daarna weer op zijn zwartje vriendje zitten te wachten voor de deur. Midden in de nacht wilde hij spelen en hupste rond op het bed, maar gelukkig kwam hij snel daarna bij me liggen om te knuffelen. Vandaag zal hij zijn slaap wel inhalen en hopelijk ook bij eten. VERVOLG:
Bruce heeft vandaag een luie vrijdag en wil alleen maar slapen. Hij was zelfs te lui om op te staan toen zijn zwarte vriendje tot 2 keer toe in de tuin stond! Misschien is de liefde toch een beetje over..... Ik heb een fotootje gemaakt van het zwartje katje, helaas wilde Bruce er niet even bijkomen zitten voor het raam. En een fotootje van Bruce die in de klerenkast van Arjen ligt, lief hè!?
Astrid, dank voor de update en leuke foto’s. Ook van zijn zwarte vriendje. Zo’n poepie! Ik kijk uit naar je bezoekje binnenkort!

Ook kreeg ik een leuke update met foto’s van Callista en Ben over hun Igor en Marilyn. Dit is wat Callista mij schreef:
Allereerst gefeliciteerd met het nieuwe kroost. Fijn dat alles weer gezond en wel ter wereld is gekomen en dat Macy en Mia het goed maken. De eerste foto's zijn zoooo lief! Het doet me denken aan (alweer) bijna een jaar geleden toen Marilyn in november het daglicht zag, gevolgd door Igor in december. Ze doen het zooo goed en zijn zoooo lief! Hoewel... Igor is degene die ook nog wel eens kattenkwaad uithaalt. Hij is begin september geholpen aan zijn mannelijkheid en de dierenarts was van mening dat Igor een behoorlijke persoonlijkheid heeft. Uiteraard bedoelde hij dit positief. Nee... Igor laat niet zomaar iets over zijn kant gaan:-). Wat dat aangaat is hij nog steeds een echte kater. Ben reist veel voor zijn werk en als zijn koffer of tas dan klaarstaat in de gang, moeten we voor vertrek altijd controleren of er geen kat zich stiekem bij de bagage heeft verstopt (zie ook foto van Igor). Marilyn is echt een dametje. Ze is gek op eten en begint dan ook behoorlijk uit te dijen. Ze krijgt nu wat meer beweging buiten, maar als het zo blijft moet ze maar op dieet gezet worden. Verder is ze echt een gezellig dier. Nu ook weer, zit ze heerlijk knorrend bij me op de bank terwijl Igor nog buiten de buurt onveilig loopt te maken. Vlak na de castratie van Igor zijn ze voor het eerst 'los' geweest in de tuin. En ze vinden het heerlijk om achter elkaar aan te ravotten door het gras. Ook hebben ze al kennis gemaakt met de buren en hun buurtsoortgenoten. De weg naar huis weten ze altijd te vinden en als ze dan weer binnen zijn, kruipen ze heerlijk knorrend tegen je aan. Want knuffelkonten zijn het allebei. Igor komt net aanrennen, zo even de deur dichtdoen want 's nachts wil ik ze wel graag binnen hebben, anders slaap ik echt niet, ha, ha... Tot slot zal ik nog wat foto's bijvoegen, de laatste op de bank zijn van gisteravond, Igor ligt te pitten en Marilyn zit er lekker relaxed bij ha, ha...
Heel veel knuffels van Marilyn en Igor en liefs van mij en Ben
Callista en Ben, nogmaals dank voor de update en leuke foto’s en ik kijk uit naar mijn bezoek aan jullie medio december!

Ook heb ik nog een paar leuke foto’s van Gerdie en Wiets gekregen van hun mooie Sam. Nogmaals dank Gerdie en Wietse! En ook nog foto’s van Simba en Nala die het heel goed hebben bij hun nieuwe gezin. Ook Jolanda wil ik hiervoor bedanken!
  
12 oktober 2010
Gelukkig zijn de kinders allen aangekomen. Mia en Macy moederen weer samen over de 9 kittens. Ik ben hier zo blij mee, want het zijn zoveel buikjes die gevuld moeten worden;-). Op de kittenpagina staan nu alle 6 kittens afzonderlijk. Deze heb ik gisteren genomen. Het gewichtenlijstje zet ik erop als ik wat meer dagen gewogen heb. Voor nu even een paar foto's van de hele bups. Zijn ze niet om op te eten?
11 oktober 2010
Op 10 oktober omstreeks 05.00 uur is Mia bevallen van 6 kittens. Het laatste kitten werd geboren omstreeks 08.45 uur. De bevalling is goed verlopen al had ze op het laatst de puf niet meer om de kittens droog te maken en de nageboortes te verwijderen. Dus ik heb haar een beetje geholpen. Dit is het eerste nestje tussen Mia en Mambo en het is dan ook een heel apart nestje geworden;-). Ik denk dat 2 of 3 kittens classic zijn (soort gemarmerd vachtje). Dit voldoet niet aan de standaard (ze horen brown spotted tabby te zijn), maar ach dat voldoet een kitten met een lange staart ook niet. En mooi en lief zijn ze toch wel. Ik durf nog niet met zekerheid te zeggen wat de geslachten zijn, maar na mijn eerste check kom ik uit op:

Kitten 1 is een katertje met een lange staart. Hij woog bij de geboorte 123 gram.
Kitten 2 is een vrouwtje met lange staart en een classic patroon. Zij woog bij de geboorte 110 gram.
Kitten 3 is denk ik een mannetje met een korte staart. Hij woog bij de geboorte 117 gram.
Kitten 4 is een vrouwtje met een lange staart. Zij woog bij de geboorte 119 gram.
Kitten 5 is een vrouwtje met poly voetjes, een lange staart en een classic patroon. Zij woog bij de geboorte 117 gram.
Kitten 6 is een katertje met een korte staart. Hij woog bij de geboorte 114 gram.

Foto's van de kittens afzonderlijk volgen spoedig.
9 oktober 2010
Mia staat werkelijk op springen. Ik ben vanaf donderdagavond bij Macy en Mia gaan slapen, maar Mia miauwt de hele tijd. Ze wil de kamer uit ondanks dat ik haar gezelschap hou;-). Ze heeft nog geen nesteldrang, maar ik hoop dat ze snel zal bevallen. Want des te zwaarder wordt het als die kittens nog langer blijven zitten. Ik duim dat het haar allemaal zelf gaat lukken en dat we geen dierenarts nodig hebben. Maar gelukkig heeft mijn dierenarts toevallig weekenddienst dit weekend!

Macy en haar kittens doen het heel goed. Ze groeien goed en Macy is een goede mams. Ze zijn al behoorlijk groot voor hun leeftijd. Maar wat wil je. Ze hebben genoeg melk. Zie gewichtenlijstje. Macy is wel blij met mijn gezelschap en als de kittens een dutje doen, komt ze lekker even bij mij op bed liggen. Wel heeft ze de kittens verhuisd naar de bench naast haar. Dan wordt de doos straks voor Mia. Al heb je grote kans dat als de kittens van Mia geboren zijn, ze weer met zijn allen in 1 bench gaan liggen. Ik hoop het, want ik ben bang dat Mia moeite zal hebben om zoveel buikjes te vullen.

Ik heb een paar mensen op de wachtlijst, maar zij moeten hun keuze nog maken. Dus ik weet pas over een paar weekjes welk kitten straks nog beschikbaar is. Kitten 3 van Macy is in ieder geval officieel verkocht. Hij zal Emmeth (Floyd) gaan heten en zal over 12 weekjes bij Yvonne en Jack in Heerhugowaard gaan wonen. Ik wil Yvonne en Jack nogmaals danken voor de adoptie van Emmeth.
  
2 oktober 2010
De kittens en Macy doen het prima. Ik heb van ieder kitten afzonderlijk een foto gemaakt (zie kittenpage). Ook heb ik weer een gewichtenlijstje gemaakt. Zo kunnen jullie de groei volgen. Ik ben nogmaals zo blij dat het allemaal goed is afgelopen en dat ik nu 3 prachtige kittens rijker ben.

Ik heb weer een leuke update en foto’s gekregen van Laura van hun Bubbels en Bengel. Dit is wat zij mij schreef:
Hoi Linda, Ben zo benieuwd hoe het met Macy gaat! Ik kijk iedere keer op je site of ze al bevallen is van haar mooie nieuwe kittens. Spannend hoor! Ik heb al een poosje niets laten horen, maar alles gaat goed hier hoor. B&B zijn nog steeds heerlijk. Het is nog steeds heel leuk om te zien hoe ze op Fleur en Merel gericht zijn. Merel sleept met Bengel heen en weer, neemt hem op schoot, knuffelt met hem, neemt hem mee naar bed. Hij laat het allemaal over zich heen komen. Echt een goedzak. Behalve als hij even geen zin heeft, dan is hij te druk met spelen. En sowieso kinderen doen het goed bij hun. Volwassenen hebben ze wat meer tijd voor nodig om ze te leren kennen. Ze gaan er ook steeds mooier en “volwassener” uitzien. Ze hebben wel hun 10 wilde gekke minuten, zowel 's morgens als 's avonds een keer. Dan sjezen ze heen en weer achter elkaar aan tot Bengel helemaal ligt uit te hijgen. Het zijn geen superknuffels maar zo nu en dan komen ze toch wel een knuffeltje halen. Bengel vindt het helemaal geweldig om met je te spelen. Hij heeft een tijd met een magneet-paardje wat aan de ijskast hing gespeeld. Iedere keer haalde hij met z'n pootjes het magneetje van de ijskast en ging hij ermee spelen en rondlopen in z'n bekje. Het was echt zijn prooi. We hadden twee paarden magneetjes en 1 nijlpaard magneetje, maar inmiddels zijn we ze kwijt. We weten niet waar hij ze gelaten heeft. Ik hoop dat we ze nog vinden. Want hij is z'n speeltjes kwijt. Ik heb 1 foto van Bengel met z'n paardje bijgevoegd. En Bubbels speelt en sleept vaak met een knuffel van de meiden. Soms zijn die knuffels nog groter dan zij zelf is!! Dat is zo komisch om te zien! 
Heb ik alleen geen foto van. Heel veel succes met Macy, ik ben heel benieuwd wat voor moois ze geproduceerd heeft deze keer. En dan straks ook nog Mia over een paar weekjes! Wordt weer een spannende en drukke tijd voor je! Groetjes, Laura
Laura, nogmaals dank voor de leuke update en mooie foto's!
  
29 september 2010
Na veel stress is Macy gisteren - via een keizersnede - bevallen van 3 mooie en gezonde kittens. 2 katertjes en 1 vrouwtje. Zoals het er nu uitziet hebben 2 kittens een showlengte staartje en 1 mannetje een ¾ lengte staartje (al twijfel ik of deze ook niet showlengte is). Dit weet ik pas zeker als ze wat groter zijn.
Vrouwtje poly kort staartje 141 gram
Mannetje showlengte of ¾ staartje 139 gram
Mannetje showlengte (tot de hock) poly 125 gram

Vanaf vrijdagavond ben ik bij Macy gaan slapen in de kittenkamer om alles goed in de gaten te houden. Nou ik heb hier goed aan gedaan. Maandagavond verloor Macy al wat bloed. Ik dacht dus dat ze zou gaan bevallen. Maar nee. De volgende ochtend belde ik de dierenarts hierover en die stelde me gerust dat bloedverlies vóór de bevalling wel vaker voorkomt. Zolang haar vliezen nog niet gebroken waren, zal ze ook geen weeën krijgen. En wat belangrijk was, ze voelde zich verder goed. At goed, dronk goed en was zeer levendig. Maar desondanks bleef ik ongerust. Mijn intuïtie zei mij dat deze bevalling niet hetzelfde zou verlopen als ik gewend ben. Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur had Macy duidelijk persweeën die elkaar snel opvolgede, maar rond 17.00 uur kwam er nog niets. Ik zag noch kop noch staart. Dus weer bellen en als er over een ½ uur nog niets verscheen dan moest ik met spoed naar de dierenarts. En ja, hoor nog niets…. Dus met een poes met weeën naar de dierenarts. Hennie heeft mij gelukkig gereden opdat ik Macy kon aaien onderweg. Aldaar voelde de dierenarts niets in haar vulva dus ze kon direct blijven voor een keizersnede. Ik had niet veel hoop meer op leven, maar gelukkig kreeg ik als snel het verlossende telefoontje dat alle kittens nog in leven waren en dat de baarmoeder van Macy verder niets mankeerde. Er heeft blijkbaar 1 kitten in stuit gelegen en Macy kon dit kitten niet haar geboortekanaal doorkrijgen. Ik ben zo blij dat ik haar continu in de gaten heb gehouden. En al helemaal blij dat het zo goed is afgelopen en dat de kittens in leven zijn! Ook had ik er geen drie verwacht. Ze was namelijk niet dat dik. Nu bleken deze drie kittens aan 1 kant te zitten. Dus dat scheelt ook weer littekenweefsel. Ja, eind goed al goed. Vanavond slaap ik weer met een gerust hart bij mijn partner op onze slaapkamer.

Bijgaand een paar foto’s van Macy met haar kittens en de kittens afzonderlijk. Ik ga nu zelf lekker bijkomen van de stress en genieten van mams en kittens nadat ik klaar ben met mijn site updaten.
  
Dagboek 20) 30 september 2010 - 12 oktober 2010