[Web Creator] [LMSOFT]
8 november 2009
Mambo gaat inmiddels al zelf naar de kattenbak. Nu nog zelf eten. Hij is dol op de papjes die ik voor hem maak, maar ik moet het nog met een spuitje geven. Zelf eten doet hij nog niet. Ook is hij zeer actief. Lekker spelen met ons mensen, maar de andere katten vinden hem toch nog een beetje eng. Zo jammer, want hij wil natuurlijk liever met de andere katten spelen. Op een van de foto’s ligt hij weer lekker een dutje bij mij te doen. Hij is zo vertrouwd naar mensen toe. Een heerlijke knuffel en een plaatje om te zien.

Brutus kunnen we helaas nog niet het hele huis laten betreden. Hij plast nog steeds. Maar voor nu laat ik 1 voor 1 de andere katten bij hem op bezoek en hij krijgt zo nu en dan de gang erbij. Het maakt namelijk niet zoveel uit als hij in de gang plast. Dit is goed schoon te maken. Maar de woonkamer is helaas een ander verhaal. Ook ga ik dagelijks met Mambo bij Brutus op bezoek. Hopelijk worden ze vriendjes. Ze spelen soms wel een beetje, maar over en weer vinden ze elkaar ook een beetje eng. Al moet ik zeggen dat het op zich goed gaat tussen Mambo en Brutus. Ik weet alleen nog niet hoe dit in de toekomst zal gaan als Mambo straks groter is en interesse in de vrouwtjes gaat krijgen ….

Maya is – zoals je op de foto’s kan zien – mega dik! En ik denk niet dat dit alleen te wijten is aan de zwangerschap. Althans haar buik voelt niet zo hard aan. We zullen zien…. Blijft nog even een verassing.
  
29 oktober 2009
Millie is verschrikkelijk krols. Ik zeg verschrikkelijk omdat zij het ergst krols is van al mijn poezendames. Ze blijft maar schreeuwen (niet zo zacht ook), rolt als een bezetene over de vloer en tot overmaat van ramp negeert zij Mambo regelmatig. Die arme Mambo krijgt nu te weinig voeding en komt dan ook gestaag aan. Voor nu hoef ik nog niet bij te voederen, maar ik denk dat ik snel ga beginnen met papjes maken voor Mambo opdat hij spoedig zelf zal gaan eten. Millie kennende zal nog regelmatig krols worden ondanks de pil.

Brutus weet nu ook niet waar hij het zoeken moet. Zolang Millie schreeuwt voor aandacht, plast meneer er flink op los. Dus Brutus nu los laten lopen is nog geen optie. Wel breng ik Mambo dagelijks bij Brutus op de hoop dat ze straks vriendjes worden. Mambo vindt Brutus wel interessant, maar zodra hij te dichtbij komt springt Brutus naar achteren of geeft hij Mambo een zachte tik op zijn koppie. Mambo deert dit gelukkig niet en gaat gewoon verder met wandelen en het verkennen van de wereld;-). Aan de andere kant heeft Brutus Mambo ook al verscheidene keren een grote lebber gegeven. Dus ik heb hoop! Mocht Brutus dus niet vrij rond kunnen of durven lopen, dan krijgt hij hopelijk een maatje - zijn zoon - om mee te spelen en te knuffelen.

Maya is echt dik! Ik duim nog steeds dat ze hooguit drie kittens geeft. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de bevalling goed verloopt en dat de kittens gezond en wel ter wereld komen. Ja, nog een klein maandje en dan is het zover. Met een week of drie weet ik overigens ook of Mia en Macy zwanger zijn.
Tommy
Tommy
Dixie
Izzy
24 oktober 2009
Mambo weegt met 20 dagen jong al 450 gram! Dat gaat goed. Hij is ook een enorme knuffel. Als we hem even negeren, begint hij al gelijk te piepen. Aandacht!!! Ja, hij heeft niemand om mee te spelen en Millie vindt hem nog een beetje te klein hiervoor. Ik heb dan ook maar wat knuffels in de doos gedaan en daarnaast hou ik hem veel vast. Zie foto. Hij knabbelt aan je vingers en eigenlijk aan alles wat hij ziet. Het is zo’n lief kitten. Hierbij een paar foto’s van Mambo. Zoals je ziet, is hij al lekker gegroeid.

Ik heb goed nieuws. Zowel Macy als Mia zijn gedekt door Major. Ik ben er dit keer bij gebleven opdat ik zeker weet dat het gelukt is. Ik breng de dames 1 voor 1 naar Major en na de dekking breng ik de dames weer naar beneden. Ik heb ze bewust maar een 3-tal keer laten dekken, hopende dat ze me kleine nestjes geven. Ik moest en zou weten of ze (nog) vruchtbaar zijn. Want bij beide dames zijn de dekkingen al verscheidene keren mislukt. Zodoende wou ik deze krolsheid niet voorbij laten gaan. Nadeel wel is dat ook Millie krols is. Ze steken elkaar altijd aan. Als alles goed gaat dan verwacht Macy haar kitten(s) rond 23 december en Mia rond 25 december. Krijgen we straks wellicht Kerstkittens? Kan wel een probleempje zijn…. We vieren kerst altijd bij Gerrit zijn ouders. Maar mocht ik niet naar hen toe kunnen met Kerst, dan moet ik dit goed zien te maken…... Mia en Macy zijn al vanaf dag 1 vriendjes. Dus in die zin mooi gepland. Kunnen ze samen voor de kittens zorgen. Toen Mia bij ons kwam wonen, had Macy een nestje kittens. Mia heeft een tijd lang Macy als haar moeder gezien (wellicht nog steeds). Ze dronk ook een lange tijd bij Macy. Dat maakt dat ze zo’n goede band hebben.

Maya is nu zeker zwanger! Haar tepeltjes zijn groot en roze. Ook wordt ze met de dag dikker. Ik hoop stiekem op een klein nestje van maximaal 3 kittens, maar als ze nu al zo dik is…nullop. En net als de vorige keer is zijn kamer gevuld met al onze poezendames. Hij weet niet waar hij heen moet. Maar ik ga hier veel tijd in steken. Het zou echt een droom zijn als Brutus straks gewoon door het hele huis durft te lopen, niet meer bang is en hopelijk de boel niet meer onderplast….

Ik heb weer een udpate gekregen van zowel Tommy, Izzy & Dixie en Storm.
Frencis en Piet schreven mij dat als ze terugkomen van het boodschappen doen, Tommy even in de tas moet kijken of er iets voor hem bijzit. Zie foto. Ook is hij blijkbaar al een beetje te groot voor zijn krabpaal geworden. Hij valt er zowat van af! Zie foto. Dank voor de foto’s en de update!

Ook van Eke heb ik een update gekreven van Izzy en Dixie. Eke heeft de foto’s met haar telefoon gemaakt, dus ze zijn niet zo scherp, maar ik heb tenminste foto’s van deze twee schatten dus dank daarvoor! Izzy is een apart geval, schreef Eke mij. Izzy kan je niet verblijden met kattensnacks, maar er vandoor gaan met een bos bosuitjes of aardappelschillen???? Nee, Eke hier heb ik nog nooit van gehoord! En hij is en blijft een beetje scheel. Zie foto! Verder, als Izzy knuffels wil, gaat hij naast Eke staan en zegt MAUW!! Dan moet Eke de zijkant van zijn koppie aaien. Ondertussen bijt hij haar zachtjes in haar hand.......en hij krijgt een hele dikke staart! Vaste prik, legt Eke uit. Ja, ook dit is mij niet bekend, maar wel humor zeg! Stopt Eke met aaien, is meneer zwaar teleurgesteld en neemt vervolgens de bank te grazen met zijn nagels! Nou ook dit hebben we onze voormalige kittens natuurlijk niet geleerd;-). Dus dan maar dooraaien Eke! Dixie is volgens Eke een echte schootplakker! Waar Eke zit, zit mevrouw. En owee als iemand langsloopt! Dan kunnen ze een beste tik verwachten! Want deze dame is erg jaloers! Is toch haar schoot? Dank Eke voor deze grappige update en natuurlijk voor de foto’s.

Dan een update over Storm (van Sara en Remco). Sara schreef mij dat Storm al weer bijna 2 jaar is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer alle verjaardagen weet;-). Verder schreef ze dat hij nog steeds o zo ondeugend is en zo onwijs jaloers!!!! Dit klinkt mij bekend in de oren;-). Sara en Remco hebben er sinds kort een (zwerf)kat bij. Deze liep al jaren in de buurt rond, maar hij had besloten om bij Remco en Sara te komen wonen. Ze hebben hem helemaal laten testen en mankeert gelukkig niets. Alleen zijn tanden bleken rot te zijn en moesten er allemaal uit. De enige van hun dieren die veel moeite heeft met deze ‘indringer’ is Storm. BLAZEN en nog eens BLAZEN. “Hij lijkt wel zo'n deodorant fles, niet normaal! “, schreef Sara mij. Storm wil Sara gewoon niet delen. Maar ik geef Storm geen ongelijk hoor. Hij wil gewoon alle aandacht voor zichzelf;-). Dank voor de update Sara en ik kijk uit naar je eventuele Kerstfoto’s van Storm! 

  
18 oktober 2009
Mambo doet het heel goed. Vanmorgen woog hij al 362 gram! En dat voor 2 weekjes jong. Een heerlijk bol en zwaar kitten. Zie foto’s.

Brutus is helaas een ander verhaal. Ik dacht dat een kater na een castratie hooguit 1 week vruchtbaar zou zijn. Nu vernam ik van de dierenartsassistente dat dit maximaal 3 weken kan duren. Ik had de deur dus al vrij snel open gedaan voor Brutus. Uitgaande dat Maya en Macy zwanger zijn, Millie en Mia toch niet krols zijn en dat Misty en Magic al  zijn ‘geholpen’. Dus wat kon er gebeuren? Zo kon Brutus alvast de boel verkennen en onze andere katten konden op zijn kamer een kijkje nemen. Nou dit deden ze dan ook. Die arme Brutus durfde zijn kamer haast niet uit. Alle poezendames zaten op zijn kamer te loeren naar Brutus! Hier komt vervolgens het ergste van alles…… Macy is WEER KROLS!!!! Dus niet zwanger!!! Ik snap er niets van. Ik had echt geslaagde dekkingen waargenomen. Nu kan het dus ook nog zo zijn dat Brutus in de tussentijd iets heeft gedaan met Macy….. Een ander groot nadeel is dat Brutus dus nog even moet wachten op zijn vrijheid. Ik kan mij geen spontane dekkingen veroorloven. De dagen dat hij even los kon lopen (onder ons toezicht), verliepen overigens niet echt goed. Hij plast nog steeds en hij is zo bang. Maar dit heeft natuurlijk tijd nodig. Dus ik kan nu nog geen conclusies trekken. Maar helaas moet ik zijn vrijheid dus even uitstellen met nog minimaal een week.

Ik heb Macy gisteren bij Major gezet en ging eens goed kijken wat die 2 ervan bakten. Het probleem is denk ik het volgende. Zodra Major zijn 'toppunt' heeft bereikt, wordt Macy heel boos en rukt zich los nog voordat Major zijn "zwemmertjes" op pad kan sturen. Macy is een behoorlijk grote en sterke dame en ze heeft ook nog eens een zeer los nekvel. Major heeft dus weinig grip op haar. Ik denk dat Major net niet de kans krijgt om zijn werk af te maken. Daardoor duidt alles op een dekking (Macy schreeuwt nadien en begint over de vloer te rollen), maar helaas zonder dat Majors "zwemmertjes" Macy kunnen bereiken. Daarnaast wordt Macy ook nog eens super agressief en Major kan haar – lijkt erop -  niet aan. We geven niet op, maar ik heb er een hard hoofd in dat het deze keer wel gaat lukken. Afijn, anders moet ik voor haar toch een nieuwe partner vinden die 2 koppen groter is;-).

Maya is hopelijk wel zwanger. Ik vind dat ze een stuk dikker is geworden en haar tepeltjes zijn iets rozer van kleur. Maar ik weet het natuurlijk niet 100% zeker omdat ik geen echo heb laten maken. Zeker na dit fiasco met Macy hou ik voortaan een GROTE slag om de arm.

Dan weer wat leuk nieuws. Gisteren zijn Alwin en Linda (ja, zijn vriendin heet ook Linda) op bezoek geweest. Heel leuk om Alwin weer te zien en dit keer ook Linda. Ze hebben voor mij Buddha en Mimi meegenomen. Zo leuk om Buddha weer te zien en zijn vriendinnetje Mimi. Buddha en Mimi zijn echt een liefdeskoppel en onafscheidelijk. Mimi is een mooi jong cypers kitten van 4 maanden. Buddha is inmiddels een half jaar jong en is al bijna net zo groot als zijn vader Major. Dus dat belooft wat! Ook heeft hij een prachtige vacht. Heel veel spots en weinig tabby (strepen). Naast zijn mooie uiterlijk is hij ook nog eens heel lief en dapper. Hij liet zich makkelijk aaien en durfde zelfs te eten bij onze andere katten!!! Alwin en Linda nogmaals dank voor jullie komst! Hierbij een paar foto’s van het mooie koppeltje!
  
10 oktober 2009
Gisteren ben ik met Brutus naar de dierenarts geweest voor zijn castratie. Omdat hij toch onder narcose moest, heb ik gelijk gevraagd of ze naar zijn gebit wilden kijken en zijn traanbuizen konden doorspoelen. Die arme Brutus had 2 kiezen en een hoektand die los zaten. Deze moesten alle drie worden getrokken. Dus naast de pijn van de castratie, heeft hij nu ook pijn in zijn bekje. Hij zal voorlopig niet makkelijk harde brokjes kunnen eten. Zo zielig. Ik moet zeggen dat hij zich wel heel goed heeft gehouden. Zowel de heen als de terugweg heeft hij niet gemiauwd en keek alleen maar een beetje om zich heen. Ook toen hij thuis kwam, heeft hij al snel de draad weer opgepakt. Hij heeft een beetje gewandeld, geknuffeld en lag voordat ik het wist weer op de hoogste plank in zijn klimpaal. Ook heeft hij wat zachte mousse gegeten. De geweekte brokjes vond hij geen succes. Vandaag heb ik hem helaas nog niet zien eten. Ik heb al van alles bij hem neergezet qua vlees, maar hij voelt zich niet lekker. Ook heb ik hem wat metacam (pijnstiller) gegeven. Ik hoop dat hij straks wel weer wil eten, want ik heb zojuist weer wat ander vlees neergezet. Wellicht had hij geen zin in het vorige eten. Ik heb zo met hem te doen.

De andere kant is dat ik haast niet kan wachten met Brutus langzaamaan in de groep te krijgen. Maar eerst moet hij een beetje herstellen alvorens ik hem meer vrijheid ga geven. Daarbij duim ik dat hij niet meer mijn hele huis gaat onderplassen;-). Hopelijk verleert hij dit…….. Maar ik ben heel blij met dit besluit. Hij is zo’n lieve jongen en welke kat wil nu apart zitten zonder vriendjes? Als je mijn oude dagboeken hebt gelezen, dan weet je dat ik echt alles geprobeerd heb. Maar Brutus is (hopelijk was) alleen ge├»nteresseerd in de pixie vrouwtjes.

Millie en Mambo (ja, we hebben eindelijk een naam) doen het uitstekend! Mambo woog vanmorgen al 225 gram en is nog net geen week oud! Ook gaan zijn oogjes sinds vandaag een beetje open. Een raar gezicht hoor. Van die kleine spleetjes. Ik ben zo verliefd op Mambo en er is bijna niets leukers dan een kitten vanaf dag 1 op zien groeien wetende dat je hem zelf mag houden!!!! Ik heb dan ook grootste plannen met dit ventje. Ik ga kijken of hij in de toekomst vriendjes met zijn papa Brutus kan worden. Ook ga ik hem trainen een broekje te dragen als hij vrij door het huis loopt (dit natuurlijk pas als hij oud genoeg is). Verder geven we hem natuurlijk heel veel aandacht opdat hij een lief en sociaal kitten wordt. Met Millie gaat het ook heel goed en ze is zo knuffelig. Ook laat ze het goed toe dat we Mambo af en toe even van haar ‘lenen’. Maar zodra hij gaat piepen, dan geven we hem toch maar weer snel terug aan mams. Hierbij nog een paar foto’s van Millie en Mambo.
  
6 oktober 2009
Op 4 oktober omstreeks 23.00 uur - nog net op dierendag - is Millie bevallen van 1 kitten. Op 5 oktober rond 3.30 uur bracht Millie nog een kitten ter wereld. Helaas had dit tweede kitten een open gehemelte en moest ik dit kitten direct in laten slapen. Om 8.30 uur stond ik dan ook op de stoep van de dierenarts. Ik vind dit soort dingen heel erg, maar ik wist dat dit kon gebeuren. Dit is dan ook het laatste nestje tussen Millie en Brutus. Aan wie dit ligt – aan Millie – aan Brutus – combinatie van beiden -  weet ik niet. Daarnaast komt dit vaker voor bij kittens net als bij mensen. Maar bij een kitten kan je niet veel doen. Als het gat te groot is, kan je het niet dichtmaken. Als het gat klein is, dan zou je tot een bepaalde leeftijd meerdere keren per dag sonde voeding moeten geven. Dit is voor mij – en ik denk velen van ons - niet te doen. Ik werk er ook nog fulltime naast.

Ik heb besloten om dit katertje zelf te houden en daarmee Brutus met pensioen te laten gaan. Millie en Brutus geven - ondanks de kittens met open gehemelte - prachtige kittens. Dit mannetje is dan ook een plaatje. Hij heeft een showlengte staartje en een mooie kleur en vachtpatroon. Ook over het gewicht hoef ik niet te klagen. Gisterochtend – 5 oktober - woog dit kleintje 130 gram en hedenmorgen 139 gram. Wat hij ons zal schenken in de toekomst is een kwestie van afwachten. Nogmaals het is vaak een combinatie van meerdere factoren. Je weet het pas als je een bepaalde combinatie geprobeerd hebt. Wat ik wel sneu vind, is dat hij geen broertje(s) of zusje(s) heeft om lekker tegenaan te liggen en te spelen (als hij wat ouder is). Omdat kittens zich zelf niet warm kunnen houden en mams ook af en toe aan de wandel gaat, heb ik een kruik in de doos gelegd. Hij kruipt hier dan ook lekker op. Moeder en kitten maken het goed. Ik moet nog wel een leuke naam bedenken voor dit katertje.

Verder heb ik nog goed nieuws voor diegenen die eigenlijk gehoopt hadden op een pixiebob kitten. Zowel Macy en Maya zijn gedekt door Major. Maya zal – als alles goed gaat - rond 25 november kitten(s) verwachten en Macy rond 8 december. Het zullen waarschijnlijk geen grote nestjes worden, want ik heb de dekkingen zelf in de hand gehouden en dus beperkt. Ik moet eerlijk zijn, dat ik liever kleine nestjes heb. Dit is beter voor de moeder en rustiger voor mij;-).
Hierbij alvast een paar foto’s van Millie en haar kitten. Erg schattig toch?!
  
Dagboek 8) 6 oktober 2009 - 8 november 2009